Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
- Kofer
#2476 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Zna li neko starnicu za povoljne mobitele do 50 km?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2477 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Stace ti to smece !? Tesko da i postoji...dobit ces X rakova.Kofer wrote:Zna li neko starnicu za povoljne mobitele do 50 km?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2478 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ima onih po 25-30KM obicnih u boji i VGA kamerom sa Dual SIM-om, ali nisam znao da toliko zrace ti Kineski mobiteliun1ted wrote:Stace ti to smece !? Tesko da i postoji...dobit ces X rakova.Kofer wrote:Zna li neko starnicu za povoljne mobitele do 50 km?
- newlevel
#2479 Re: AW: Internet kupovina iz inostranstva
Pozzz raja, pratim redovno ovu temu, ali nisam uspio procitati nesto sto me vec duze zanima. Da li je neko kupovao laptop preko ebaya. Da li bi bilo pametno ?
Sent from my Sony Xperia
Sent from my Sony Xperia
- kloniran
#2480 Re: AW: Internet kupovina iz inostranstva
Vidi isplati li ti se davati jos oko 30% poreza, carine, pregleda... na tu cijenu koju bi platio.newlevel wrote:Pozzz raja, pratim redovno ovu temu, ali nisam uspio procitati nesto sto me vec duze zanima. Da li je neko kupovao laptop preko ebaya. Da li bi bilo pametno ?
Sent from my Sony Xperia
- Kofer
#2481 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Štaću kada je carina visoka,moram se ograničiti.un1ted wrote:Stace ti to smece !? Tesko da i postoji...dobit ces X rakova.Kofer wrote:Zna li neko starnicu za povoljne mobitele do 50 km?
-
daramo
#2482 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Imaš na pandawill.com i mnogim shopovima jeftinih band telefona ali ne znam šta će ti kad za npr. 100KM+40KM možeš kupiti odličan smartphone, izbjegavaj kopije jer to ništa ne valja, uzmi neki kineski brand telefon.
http://www.pandawill.com/mobile-phone-c ... -c262.html
Ja sam neki dan naručio Lenovo A390 za 110KM, odličan mobitel, malo poznatiji brand, 4incha ekran, gps, wifi, dual core, 512mb rama, lokaliziran android, za tu lovu kod nas nebi mogao kupiti ni pristojan java telefon.
Carina i pdv se svugdje plaća, sad je druga stvar što nas levate s nekim izmišljenim dodatnim troškovima, tako nam i treba kad se ne znamo buniti.
Opet i s tim dadžbinama izađe jeftinije nego kod naših lihvarskih prodavača.
http://www.pandawill.com/mobile-phone-c ... -c262.html
Ja sam neki dan naručio Lenovo A390 za 110KM, odličan mobitel, malo poznatiji brand, 4incha ekran, gps, wifi, dual core, 512mb rama, lokaliziran android, za tu lovu kod nas nebi mogao kupiti ni pristojan java telefon.
Carina i pdv se svugdje plaća, sad je druga stvar što nas levate s nekim izmišljenim dodatnim troškovima, tako nam i treba kad se ne znamo buniti.
Opet i s tim dadžbinama izađe jeftinije nego kod naših lihvarskih prodavača.
- hamzah
#2483 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Moze li opet pomoc,
narucio sam sa stranice zavvi.com i unio sam sve podatke sa kartice i onda mi se ovo pojavilo
"Order Completed
Thank you, your order has been received.
You will be sent a confirmation email shortly, please keep this email for future reference.
Your order number is: (OSMOCIFRENI BROJ)."
sta dalje trebam ???
HITNOOO
narucio sam sa stranice zavvi.com i unio sam sve podatke sa kartice i onda mi se ovo pojavilo
"Order Completed
You will be sent a confirmation email shortly, please keep this email for future reference.
sta dalje trebam ???
HITNOOO
-
Mehemed
#2484 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne znas Engleski?hamzah wrote:Moze li opet pomoc,
"Order Completed
sta dalje trebam ???
HITNOOO
Narucio si, i cekaj sad dok ti stigne
- DanteX
#2486 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Neki dan sam pitao kako to fercera sa carinom i sl. kada sam htio kupiti duksericu preko neta, tačnije ebay. Ali ispostavilo se da najveću majicu koju imaju je xxxl tj. širina te majica u ramenima je 48 cm. A moja širina je 55 cm. Nisam uopšte debeo, čak naprotiv, smršao sam
A te dukserice su neke ultra male dukserice, nelogičnih proporcija.
Nego, ima li neka stranica za kupovinu odjeće, a da nije iz Kine tj. da nisu njihove veličine. Već nešto šta ljudi mojih proporcija mogu uzeti i naravno da nije skupo
Nego, ima li neka stranica za kupovinu odjeće, a da nije iz Kine tj. da nisu njihove veličine. Već nešto šta ljudi mojih proporcija mogu uzeti i naravno da nije skupo
- kloniran
#2487 Re: Internet kupovina iz inostranstva
DanteX wrote:Neki dan sam pitao kako to fercera sa carinom i sl. kada sam htio kupiti duksericu preko neta, tačnije ebay. Ali ispostavilo se da najveću majicu koju imaju je xxxl tj. širina te majica u ramenima je 48 cm. A moja širina je 55 cm. Nisam uopšte debeo, čak naprotiv, smršao sam![]()
Nema, za nas pjetliće je na svakoj stranici skupo
- DanteX
#2488 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pa dobro, do 30 dolara je granica. Sve iznad mogu gledati zamišljati se da nosim tokloniran wrote:DanteX wrote:Neki dan sam pitao kako to fercera sa carinom i sl. kada sam htio kupiti duksericu preko neta, tačnije ebay. Ali ispostavilo se da najveću majicu koju imaju je xxxl tj. širina te majica u ramenima je 48 cm. A moja širina je 55 cm. Nisam uopšte debeo, čak naprotiv, smršao sam![]()
- kloniran
#2489 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja kupujem na thehut i zavvi, bar sam siguran da su im brojevi odgovarajuciDanteX wrote:Pa dobro, do 30 dolara je granica. Sve iznad mogu gledati zamišljati se da nosim tokloniran wrote:DanteX wrote:Neki dan sam pitao kako to fercera sa carinom i sl. kada sam htio kupiti duksericu preko neta, tačnije ebay. Ali ispostavilo se da najveću majicu koju imaju je xxxl tj. širina te majica u ramenima je 48 cm. A moja širina je 55 cm. Nisam uopšte debeo, čak naprotiv, smršao sam![]()
- hamzah
#2490 Re: Internet kupovina iz inostranstva
joj sto ne mogu pametovanjaMehemed wrote:Ne znas Engleski?hamzah wrote:Moze li opet pomoc,
"Order Completed
sta dalje trebam ???
HITNOOO
Narucio si, i cekaj sad dok ti stigne
Lijep pozdrav
-
motorola01
#2491 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nicemu ne sluzi. Prst u hou i cekaj postara
.
- hamzah
#2492 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Hvala druze, ziv bio.motorola01 wrote:Nicemu ne sluzi. Prst u hou i cekaj postara.
-
Mehemed
#2493 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Rekao sam ti.hamzah wrote:Hvala druze, ziv bio.motorola01 wrote:Nicemu ne sluzi. Prst u hou i cekaj postara.
![]()
Narucio si, sad cekaj dok dodje
-
zznnnnn
#2494 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Hocu da narucim neki okvir za telefon sa ebaya, cijena oko 3 dolara iz VB pa mi sad nije jasno sto u shipping pise ovo 'The seller has not specified shipping options to Bosnia and Herzegovina.' nema cijene, nema nista bojim se kad mi dodje da mi ne izadje skuplja pita nego tepsija sto se kaze, kako moze uopste da se desi da nema cijene postarine ???
- Kofer
#2495 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Znači da nešalje u BIH.zznnnnn wrote:Hocu da narucim neki okvir za telefon sa ebaya, cijena oko 3 dolara iz VB pa mi sad nije jasno sto u shipping pise ovo 'The seller has not specified shipping options to Bosnia and Herzegovina.' nema cijene, nema nista bojim se kad mi dodje da mi ne izadje skuplja pita nego tepsija sto se kaze, kako moze uopste da se desi da nema cijene postarine ???
-
zznnnnn
#2496 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Drug pise da salje : Shipping: Will ship to Bosnia and Herzegovina. Read item description or contact seller for shipping options.Kofer wrote:Znači da nešalje u BIH.zznnnnn wrote:Hocu da narucim neki okvir za telefon sa ebaya, cijena oko 3 dolara iz VB pa mi sad nije jasno sto u shipping pise ovo 'The seller has not specified shipping options to Bosnia and Herzegovina.' nema cijene, nema nista bojim se kad mi dodje da mi ne izadje skuplja pita nego tepsija sto se kaze, kako moze uopste da se desi da nema cijene postarine ???
-
zznnnnn
#2497 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Joj tek sam poceo sa internet kupovinom, slabo mi ide.. pise fino free shiping i will ship to BiH, i ja pritisnuo da platim i izgleda napravio narudzbu neku ili tako nesto. Sad imam samo opciju 'Pay now' ali kad pritisnem nece da nastavi zato sto ne salje u BiH, ne znam sta sad da radim :S
- Kofer
#2498 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne šalje čim je ovo:'The seller has not specified shipping options to Bosnia and Herzegovina.zznnnnn wrote:Drug pise da salje : Shipping: Will ship to Bosnia and Herzegovina. Read item description or contact seller for shipping options.Kofer wrote:Znači da nešalje u BIH.zznnnnn wrote:Hocu da narucim neki okvir za telefon sa ebaya, cijena oko 3 dolara iz VB pa mi sad nije jasno sto u shipping pise ovo 'The seller has not specified shipping options to Bosnia and Herzegovina.' nema cijene, nema nista bojim se kad mi dodje da mi ne izadje skuplja pita nego tepsija sto se kaze, kako moze uopste da se desi da nema cijene postarine ???
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2499 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Je li ima neko da mi moze objasniti po kojem krierijumu su mi skinuli 20KM vise !?
http://i.imgur.com/BC7itc9.png

http://i.imgur.com/BC7itc9.png

- Rene Higuita
#2500 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ako ce neko kupovati preko iherb-a, evo kod za popust na prvu kupovinu: BMR020
http://www.iherb.com/?rcode=bmr020
http://www.iherb.com/?rcode=bmr020