TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zippoo87

#24601 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

PlusSA wrote: 30/12/2023 18:28
zippoo87 wrote: 30/12/2023 15:39
PlusSA wrote: 30/12/2023 12:53

pa kutija nije nikakav dokaz, fiskanlni racun se pika.
jedino zbog transporta nije loše imati kutiju.
Ne radi se o dokazu legendo,nego zastiti TVa u transportu.
Evo npr.ti nemas originalnu kutiju a imas TV od 55",kako ces ga upakovati i poslati na servis?
Kako ga zastiti da ne dodje u komadicima u servis?
Dzaba ti kutija ako nemaš fiskalni racun :D
Neces ga ni slati onda :lol:
Fulio si...ne moras imati fiskalni racun,ali ces onda platiti servis :lol:
A bez kutije..."nece on niĐe" :D
PlusSA

#24602 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by PlusSA »

zippoo87 wrote: 30/12/2023 18:31
zippoo87 wrote: 30/12/2023 15:39
Ne radi se o dokazu legendo,nego zastiti TVa u transportu.
Evo npr.ti nemas originalnu kutiju a imas TV od 55",kako ces ga upakovati i poslati na servis?
Kako ga zastiti da ne dodje u komadicima u servis?
Ne piše "niĐe" da je kutija garancija :roll:
zippoo87

#24603 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

PlusSA wrote: 30/12/2023 18:36
zippoo87 wrote: 30/12/2023 18:31

Ne piše "niĐe" da je kutija garancija :roll:
Mrsko mi traziti ali citao sam u par radnji u uslovima garancije /vracanja,da se TV mora poslati u originalnoj ambalazi...dakle bez toga nece ni prihvatiti TV na servis,ako se salje postom u servis.
Mr.Sojic

#24604 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Mr.Sojic »

zippoo87 wrote: 30/12/2023 18:27
Mr.Sojic wrote: 30/12/2023 17:04 U srijedu dvojica šlepaju Sony 1.70m iz Mediamarkt i na parkingu pokušavaju da utovare u karavan Pasata :lol:

Još parkirali kod mene, kad nisam poŠuto' i njih i onaj tv :lol:
HardCore i pajdas mu...utovarali u gepek :lol: :lol:
Samo trebali su odmah iz kutije da ga vade i na ćebe poloze u gepek a kutiju u smece,koji ce im k :D
A Display obavezno okrenuti da bude prema dole, jer moze se sta prevrnuti u gepekTu pa razbiti Display A pakovanje ponijeti kuci obavezno, moRe za krecenja posluziti :lol:
zippoo87

#24605 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

Mr.Sojic wrote: 30/12/2023 18:42
zippoo87 wrote: 30/12/2023 18:27
Mr.Sojic wrote: 30/12/2023 17:04 U srijedu dvojica šlepaju Sony 1.70m iz Mediamarkt i na parkingu pokušavaju da utovare u karavan Pasata :lol:

Još parkirali kod mene, kad nisam poŠuto' i njih i onaj tv :lol:
HardCore i pajdas mu...utovarali u gepek :lol: :lol:
Samo trebali su odmah iz kutije da ga vade i na ćebe poloze u gepek a kutiju u smece,koji ce im k :D
A Display obavezno okrenuti da bude prema dole, jer moze se sta prevrnuti u gepekTu pa razbiti Display A pakovanje ponijeti kuci obavezno, moRe za krecenja posluziti :lol:
:lol:
https://www.youtube.com/shorts/lMP7nNT4Jzk
shalla

#24606 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by shalla »

Mene su sad prije 15ak dana pitali iz Stanića imam li originalnu kutiju, ja rekao da nemam, jer ono, koji će mi klinac nakon što sam TV montirao. I kao ok, razumijemo. Kada sam im vraćao drugi TV, rekao sam da imam kutiju, ostavio je planski reko ako bude opet belaj :lol:

Evo sad od Sonyja čuvam kutiju na balkonu dok mi ne smeta neka je, ne znam :skoljka:
crnivrag

#24607 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by crnivrag »

Meni je Asbis tražio kutiju od Philips-a, i rekli da se mora sve spakovati ko kad je došao od prodavača.

Jedan stiropor nisam stavio, i na servisnom listu napisali da nije TV ispravno spakovan po standardima servisiranja i garancije:

Image
zippoo87

#24608 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

crnivrag wrote: 30/12/2023 19:39 Meni je Asbis tražio kutiju od Philips-a, i rekli da se mora sve spakovati ko kad je došao od prodavača.

Jedan stiropor nisam stavio, i na servisnom listu napisali da nije TV ispravno spakovan po standardima servisiranja i garancije:

Image
E svaka cast za ovaj post i sliku...da vide ovi duduci da trabunjaju bezveze i da im prica ne stoji.
I ja da sam serviser,isto bi trazio...jer nece se servis zamarati time kako da upakuje TV za slanje,ako nije dosao u originalnoj kutiji.Niti mogu imati toliko kutija pa da ubacuju u svoje i salju ovim sto nemaju.I da se desi neko ostecenje,prvi bi ovi skocili sto su TV poslali bez originalne ambalaze i kukali na servis ili kako im je dosao ostecen TV.
TV u kutiji upakovan tako da je minimalna sansa za ostecenje pri transportu i kada ti dodje TV ,imas na kutiji ili na flajeru,upustvo kako da izvadis TV iz kutije,da ga ne ostetis.
shalla

#24609 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by shalla »

Jel za sve što kupujete čuvate kutiju?
Kakvo je to razmišljanje ja evo ne kontam nikako...
Kupio sam nešto što sam platio 1500 KM ali treba da razmišljam da ću apriori imati potrebe da ga nosim u servis?

Nonsens al et...
BiBi911

#24610 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by BiBi911 »

shalla wrote: 30/12/2023 20:51 Jel za sve što kupujete čuvate kutiju?
Kupio sam nešto što sam platio 1500 KM ali treba da razmišljam da ću apriori imati potrebe da ga nosim u servis?

Nonsens al et...
To je meni saturn tražio za laptop. Orginalnu kutiju( acer nitro 5 za10dana tastatura otkazala). Trazili su da im ga dostavim dok im se advokat nije javio. Onda su dosli po Laptop I ostaviti zamjenski. Vole ti prodavci da xxxxx kupcima a kupci vole da se hvale tim kutijama.
zippoo87

#24611 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

shalla wrote: 30/12/2023 20:51 Jel za sve što kupujete čuvate kutiju?

Nonsens al et...
Pa ne moze se transportovati drugacije...je li to toliko tesko za skontati ?
I ne moras cuvati...onda mozes licno dovuci i odvuci u servis (ma gdje on bio),logicno o svom trosku.Ili halaliti garanciju.

A i ovo kada neku robu vracas u roku od 7 dana...logicno je da moras vratiti u originalnoj ambalazi,jer ce ta roba ici ponovo na police,ako nije ostecena ili reklamirana zbog nedostataka.
Kako mislis da neko novi kupi tvoj TV,ako si ti bacio kutiju recimo ili od laptopa kutiju?
Ja neke ljude ovdje ne kontam
Last edited by zippoo87 on 30/12/2023 21:07, edited 2 times in total.
Lain Coubert

#24612 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Lain Coubert »

Pa valjda postoji neki zakon što se toga tiče.
AnonymousBIH

#24613 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by AnonymousBIH »

Čuvam kutije od TV, imam prostora, ne zbog garancije (Stanić mi je nosio TV na servis čiju kutiju mi je žena bacila nakon godinu), nego radi eventualnog servisa i transporta، posebno ovih OLED koji su pretanki i ne znam kako bi ih iko mogao transportovati bez ambalaze.
mayab

#24614 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mayab »

Imam svoju šupu u podrumu zgrade , i tu ostavim kutiju od TV-a, svakako ništa pametnije i ne držim u šupi :lol:
Mislim, prokontajte logički, ovi moderni televizori , pogotovo koji su veći, kako to , ako zatreba, transportovati bez kutije ? Horor
Skoro kupio Macbook , kod preuzimanja mi napomenuli da čuvam račun i originalnu kutiju u slučaju reklamacija...
zippoo87

#24615 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

mayab wrote: 30/12/2023 21:09 Imam svoju šupu u podrumu zgrade , i tu ostavim kutiju od TV-a, svakako ništa pametnije i ne držim u šupi :lol:
Mislim, prokontajte logički, ovi moderni televizori , pogotovo koji su veći, kako to , ako zatreba, transportovati bez kutije ? Horor
Skoro kupio Macbook , kod preuzimanja mi napomenuli da čuvam račun i originalnu kutiju u slučaju reklamacija...
Pa upravo to...samo malo logicki kontas i sve ce ti biti jasno.
I ja sam pitao isto pitanje ali evo niko ne odgovara...kako transportovati tanki TV od 55+ inca bez kutije ?
Koja ce ti to brza posta uzeti TV onako i ubaciti u kombi i garantovati da nece doci razbijen ????
mayab

#24616 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mayab »

Evo, poslovni prijedlog, ako nemate gdje čuvati kutije od svojih televizora , primam kod sebe u šupu , 1 KM/mjesečno , godinu unaprijed :lol:
Do popune prostora
:lol:
MTV

#24617 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by MTV »

:lol: :lol:

Iako zivim u malom stanu cuva se kutija od TVa kupljenog jos 2016 godine :mrgreen:
Isto cuvam kutiju od mobitela (njih 3-4) i laptopa. Ako budem prodavao ozbiljnije je kad prodas sa kutijom mada vecinom se telefoni nasljedjuju :lol:
mayab

#24618 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mayab »

Jbte, koliko često vidim oko kontejnera bačene kutije od novih televizora, izgleda raja to ne pomišlja da čuva
dzeko1

#24619 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by dzeko1 »

U januaru ove godine trebao tv ići na servis, ovlašteni je Kimtec iz Viteza. Pošaljem im mail, opišem problem, slikam garancijski list, malo su kasnili sa odgovorom, ali se jave poslije možda 7 dana, i pitaju imam li kutiju od tv-a jer je u pitanju 58 inch TV. Kako istu nisam imao, pošalju mi oni o svom trošku kutiju brzom poštom, upakujem, pošalju ponovo brzu poštu da pokupi tv, i poslije 7 dana tv servisiran, zamijenjen panel, i meni stigao na adresu, tako da sve pohvale za Kimtec. Teško je čuvati tako kabaste kutije, pogotovo ako si u stanu. Ovi se malo preseravaju sa tim kutijama, čitam gore i ne vjerujem kakve gluposti traže, kutiju je bitno imati samo prvih nekoliko dana, u slučaju povrata artikla, jer u tom periodu ide sa originalnom ambalazom, a ne mora nekad biti ni to, jer prosto uzmu kutiju od novog uredjaju, ukoliko se radi o zamjeni za novi, a ne povratu novca.
Lain Coubert

#24620 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Lain Coubert »

Iako čuvam kutije ne vidim veliki problem ako ih nema, nemojte mi samo reći da se ne mogu drugačije upakovati... Folija, kartoni, stiropor, ovo ono, možeš ga upakovati bolje nego u originalnu kutiju. Niko te nema pravo prisiljavati da moraš čuvati, barem ne bi trebalo da ima a opet čudan smo mi narod. Brze pošte bi morale isto tako imati to u svojim uslugama.
zippoo87

#24621 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

Lain Coubert wrote: 30/12/2023 21:31 Iako čuvam kutije ne vidim veliki problem ako ih nema, nemojte mi samo reći da se ne mogu drugačije upakovati... Folija, kartoni, stiropor, ovo ono, možeš ga upakovati bolje nego u originalnu kutiju. Niko te nema pravo prisiljavati da moraš čuvati, barem ne bi trebalo da ima a opet čudan smo mi narod. Brze pošte bi morale isto tako imati to u svojim uslugama.
Vidi se da ti nista niti saljes,niti kupujes ,niti imas posla sa brzim postama.Brza posta prevozi robu,ne pakuje je.A imaju uslugu "lomljivo",pa ti vise naplate ali ti odgovaras za pakovanje robe a ne brza posta.
Nego eto,pises da se nesto napise ...

Evo posto ja nisam ti,da laprdam...evo ti "uslovi koristenja" Bh poste...pa kaze u trecem pasusu sa pocetka...
Napomena: Da biste uspješno započeli proces OLX brze dostave, na Vašem oglasu mora biti postavljena cijena.

Vaša jedina obaveza kao prodavca jeste pakovanje i predaja proizvoda kurirskoj službi. Ukoliko ste strana koja naručuje, kupovinu možete izvršiti u samo nekoliko klikova.
https://pomoc.olx.ba/hc/bs/articles/208 ... zu-dostavu
zippoo87

#24622 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

dzeko1 wrote: 30/12/2023 21:26 U januaru ove godine trebao tv ići na servis, ovlašteni je Kimtec iz Viteza. Pošaljem im mail, opišem problem, slikam garancijski list, malo su kasnili sa odgovorom, ali se jave poslije možda 7 dana, i pitaju imam li kutiju od tv-a jer je u pitanju 58 inch TV. Kako istu nisam imao, pošalju mi oni o svom trošku kutiju brzom poštom, upakujem, pošalju ponovo brzu poštu da pokupi tv, i poslije 7 dana tv servisiran, zamijenjen panel, i meni stigao na adresu, tako da sve pohvale za Kimtec. Teško je čuvati tako kabaste kutije, pogotovo ako si u stanu. Ovi se malo preseravaju sa tim kutijama, čitam gore i ne vjerujem kakve gluposti traže, kutiju je bitno imati samo prvih nekoliko dana, u slučaju povrata artikla, jer u tom periodu ide sa originalnom ambalazom, a ne mora nekad biti ni to, jer prosto uzmu kutiju od novog uredjaju, ukoliko se radi o zamjeni za novi, a ne povratu novca.
Pa samo potvrdjujes nase pisanje da je nemoguce TV prevesti bez kutije :lol:
To sto je Kimtek ozbiljniji i sto hoce o svom trosku poslati prvo kutiju pa onda i sve ostalo,to je naravno za svaku pohvalu ali evo da ni Kimtek nije poslao kutiju...u cemu bi ti poslao TV na servis?
Ovdje evo treci put isto pitanje postavljam,niko ne odgovara ?
HardCore

#24623 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by HardCore »

zippoo87 wrote: 30/12/2023 20:40
crnivrag wrote: 30/12/2023 19:39 Meni je Asbis tražio kutiju od Philips-a, i rekli da se mora sve spakovati ko kad je došao od prodavača.

Image
E svaka cast za ovaj post i sliku...da vide ovi duduci da trabunjaju bezveze i da im prica ne stoji.
I ja da sam serviser,isto bi trazio...jer nece se servis zamarati time kako da upakuje TV za slanje,ako nije dosao u originalnoj kutiji.Niti mogu imati toliko kutija pa da ubacuju u svoje i salju ovim sto nemaju.I da se desi neko ostecenje,prvi bi ovi skocili sto su TV poslali bez originalne ambalaze i kukali na servis ili kako im je dosao ostecen TV.
TV u kutiji upakovan tako da je minimalna sansa za ostecenje pri transportu i kada ti dodje TV ,imas na kutiji ili na flajeru,upustvo kako da izvadis TV iz kutije,da ga ne ostetis.
Duduk jedan kad pročitaš uslove garancije onda se javi
mayab

#24624 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mayab »

Čekajte, ovaj @crnivrag je vraćao TV u roku 7 dana, dakle povrat , to je drugo , nije ga u npr. trećoj godini garantnog roka trebao slati u servis
drug_profi

#24625 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by drug_profi »

Kupis u peniju stiropora 2 cm 3 kvadrata 5 maraka. Kartonske ljepenke ili kutije koje raskrojis, bablvrap folije 5-10 metara.
Sve zajedno mozda 15 maraka da te kosta.
I lijepo upakujes.
Post Reply