Fulio si...ne moras imati fiskalni racun,ali ces onda platiti servisPlusSA wrote: ↑30/12/2023 18:28Dzaba ti kutija ako nemaš fiskalni racun![]()
Neces ga ni slati onda![]()
A bez kutije..."nece on niĐe"
Moderator: Benq
Fulio si...ne moras imati fiskalni racun,ali ces onda platiti servisPlusSA wrote: ↑30/12/2023 18:28Dzaba ti kutija ako nemaš fiskalni racun![]()
Neces ga ni slati onda![]()
Mrsko mi traziti ali citao sam u par radnji u uslovima garancije /vracanja,da se TV mora poslati u originalnoj ambalazi...dakle bez toga nece ni prihvatiti TV na servis,ako se salje postom u servis.
A Display obavezno okrenuti da bude prema dole, jer moze se sta prevrnuti u gepekTu pa razbiti Display A pakovanje ponijeti kuci obavezno, moRe za krecenja posluziti
Mr.Sojic wrote: ↑30/12/2023 18:42A Display obavezno okrenuti da bude prema dole, jer moze se sta prevrnuti u gepekTu pa razbiti Display A pakovanje ponijeti kuci obavezno, moRe za krecenja posluziti![]()

E svaka cast za ovaj post i sliku...da vide ovi duduci da trabunjaju bezveze i da im prica ne stoji.
To je meni saturn tražio za laptop. Orginalnu kutiju( acer nitro 5 za10dana tastatura otkazala). Trazili su da im ga dostavim dok im se advokat nije javio. Onda su dosli po Laptop I ostaviti zamjenski. Vole ti prodavci da xxxxx kupcima a kupci vole da se hvale tim kutijama.
Pa ne moze se transportovati drugacije...je li to toliko tesko za skontati ?
Pa upravo to...samo malo logicki kontas i sve ce ti biti jasno.mayab wrote: ↑30/12/2023 21:09 Imam svoju šupu u podrumu zgrade , i tu ostavim kutiju od TV-a, svakako ništa pametnije i ne držim u šupi![]()
Mislim, prokontajte logički, ovi moderni televizori , pogotovo koji su veći, kako to , ako zatreba, transportovati bez kutije ? Horor
Skoro kupio Macbook , kod preuzimanja mi napomenuli da čuvam račun i originalnu kutiju u slučaju reklamacija...
Vidi se da ti nista niti saljes,niti kupujes ,niti imas posla sa brzim postama.Brza posta prevozi robu,ne pakuje je.A imaju uslugu "lomljivo",pa ti vise naplate ali ti odgovaras za pakovanje robe a ne brza posta.Lain Coubert wrote: ↑30/12/2023 21:31 Iako čuvam kutije ne vidim veliki problem ako ih nema, nemojte mi samo reći da se ne mogu drugačije upakovati... Folija, kartoni, stiropor, ovo ono, možeš ga upakovati bolje nego u originalnu kutiju. Niko te nema pravo prisiljavati da moraš čuvati, barem ne bi trebalo da ima a opet čudan smo mi narod. Brze pošte bi morale isto tako imati to u svojim uslugama.
https://pomoc.olx.ba/hc/bs/articles/208 ... zu-dostavuNapomena: Da biste uspješno započeli proces OLX brze dostave, na Vašem oglasu mora biti postavljena cijena.
Vaša jedina obaveza kao prodavca jeste pakovanje i predaja proizvoda kurirskoj službi. Ukoliko ste strana koja naručuje, kupovinu možete izvršiti u samo nekoliko klikova.
Pa samo potvrdjujes nase pisanje da je nemoguce TV prevesti bez kutijedzeko1 wrote: ↑30/12/2023 21:26 U januaru ove godine trebao tv ići na servis, ovlašteni je Kimtec iz Viteza. Pošaljem im mail, opišem problem, slikam garancijski list, malo su kasnili sa odgovorom, ali se jave poslije možda 7 dana, i pitaju imam li kutiju od tv-a jer je u pitanju 58 inch TV. Kako istu nisam imao, pošalju mi oni o svom trošku kutiju brzom poštom, upakujem, pošalju ponovo brzu poštu da pokupi tv, i poslije 7 dana tv servisiran, zamijenjen panel, i meni stigao na adresu, tako da sve pohvale za Kimtec. Teško je čuvati tako kabaste kutije, pogotovo ako si u stanu. Ovi se malo preseravaju sa tim kutijama, čitam gore i ne vjerujem kakve gluposti traže, kutiju je bitno imati samo prvih nekoliko dana, u slučaju povrata artikla, jer u tom periodu ide sa originalnom ambalazom, a ne mora nekad biti ni to, jer prosto uzmu kutiju od novog uredjaju, ukoliko se radi o zamjeni za novi, a ne povratu novca.
Duduk jedan kad pročitaš uslove garancije onda se javizippoo87 wrote: ↑30/12/2023 20:40E svaka cast za ovaj post i sliku...da vide ovi duduci da trabunjaju bezveze i da im prica ne stoji.
I ja da sam serviser,isto bi trazio...jer nece se servis zamarati time kako da upakuje TV za slanje,ako nije dosao u originalnoj kutiji.Niti mogu imati toliko kutija pa da ubacuju u svoje i salju ovim sto nemaju.I da se desi neko ostecenje,prvi bi ovi skocili sto su TV poslali bez originalne ambalaze i kukali na servis ili kako im je dosao ostecen TV.
TV u kutiji upakovan tako da je minimalna sansa za ostecenje pri transportu i kada ti dodje TV ,imas na kutiji ili na flajeru,upustvo kako da izvadis TV iz kutije,da ga ne ostetis.