TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
Lain Coubert
#24576 Re: TV uređaji - sve o tome
Kod mene je bio Panasonic Viera iz 2000 i neke, možda 2008., plazma televizor je u pitanju i ima bolju sliku od bilo kojeg televizora danas, barem što se tiče kanala na kablovskim i procesiranja slike. Nije 4K pa je zastario, radio je dugo godina bez problema pa crkao bezveze svejedno i niko neće da ga popravi od majstora.
Nije ni Philips loš, barem meni.
-
zippoo87
#24577 Re: TV uređaji - sve o tome
Philips moze i proci recimo u pogledu slike kod nekih modela ali tesko prolazi u pogledu pouzdanosti,kvalitete komponenti,izrade i tih stvari.Lain Coubert wrote: ↑29/12/2023 21:02 Kod mene je bio Panasonic Viera iz 2000 i neke, možda 2008., plazma televizor je u pitanju i ima bolju sliku od bilo kojeg televizora danas, barem što se tiče kanala na kablovskim i procesiranja slike. Nije 4K pa je zastario, radio je dugo godina bez problema pa crkao bezveze svejedno i niko neće da ga popravi od majstora.
Slabo koji doceka izlazak iz garancije bez posjete servisu
Panasonic je imao najbolje plasma televizore ali ta era i tehnologija je prosla a sada je doslo nesto novo.
Za SD sliku i 720p,plasma i dan danas daje odlicne rezultate ali trosi struje i grije kao grijalica od 2000W
Ostalo je kod nekih ljudi i ovdje sa teme jos uvijek u zivotu tih plazmi,znam da nekada napisu ali to danas slabo ko koristi kao glavni tv.
Ja sam postavio pitanje kolegi,koji model je dobar u danasnje vrijeme i u poredjenju sa konkurencijom pa valjda nam odgovori.
Last edited by zippoo87 on 29/12/2023 22:10, edited 1 time in total.
- drug_profi
#24578 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja imao plazma monitor DELL 24".
Ljeti hoćeš da se ubiješ... ni klima ne pomaže.
-
zippoo87
#24579 Re: TV uređaji - sve o tome
Imao sam nesto i goredrug_profi wrote: ↑29/12/2023 22:06 Ja imao plazma monitor DELL 24".
Imao sam aluminijumske zaluzine sa unutrasnje strane prozora i ljeti u velike prozore udari sunce oko 16:30 minuta i tako udara do jedno 19h
Te zaluzine se uzare i ubacuju toliko topline u sobu,da je to nesnosljivo...kada kod svakog pocne da rashladjuje,kod mene pocne da grije a u podne,kada je najgore,kod mene teska hladovina do 16:30 a onda nastupa grijanje na max
Sve u svemu,uvijek ima nesto da zulja
- drug_profi
#24580 Re: TV uređaji - sve o tome
Instant mi je račun za struju jedno 10 maraka sletio kad sam nabavio LED monitor.zippoo87 wrote: ↑29/12/2023 22:15Imao sam nesto i goredrug_profi wrote: ↑29/12/2023 22:06 Ja imao plazma monitor DELL 24".
Imao sam aluminijumske zaluzine sa unutrasnje strane prozora i ljeti u velike prozore udari sunce oko 16:30 minuta i tako udara do jedno 19h
Te zaluzine se uzare i ubacuju toliko topline u sobu,da je to nesnosljivo...kada kod svakog pocne da rashladjuje,kod mene pocne da grije a u podne,kada je najgore,kod mene teska hladovina do 16:30 a onda nastupa grijanje na max![]()
Sve u svemu,uvijek ima nesto da zulja![]()
-
NecuVise
#24581 Re: TV uređaji - sve o tome
shalla wrote: ↑29/12/2023 11:11
Slike po danu, i po noći. Uz odsjaj sunca i bez odsjaja...
Ovu uniformnost crne boje koju Sony ima u ovim entry level modelima je nenadjebiva. Također, Android je miljama ispred ovog LGevog WEBos koji sam iskusio par dana, tako da, što se mene tiče, nije Sony bezveze Sony i ubuduće znam da neću ni razmišljati o drugim modelima![]()
Slikaj po noći la da vidimo crnu boju
Panasonic oled televizori su top, samo nisu kod nas zastupljeni.AnonymousBIH wrote: ↑29/12/2023 13:51Ne znam po čemu se No.1, vise su Sony za sirotinju. Npr. 65"TX-65LX650E kosta 1249 KM zato sto je bukvalno tursko sranje. OLED panele uzimaju od LG (kao i mnogi drugi), tako da ne bih se slozio da su No.1.
- Haris033
#24582 Re: TV uređaji - sve o tome
Sony je bio top sa CRT televizorima.
Onda Panasonic sa plasmom ubio konkurenciju 15 godina, a i danas je top, samo što nije zastupljen u siromašnim zemljama, uključujući i BiH. Sony je tih godina ozbiljnk razmišljao da prestane sa proizvodnjom televizora.
Btw, većina LG Oled tv-a danas su bolji od Sony-a.
Al’ ne možeš ti našem čovjeku to dokazati, baš kao što Golf i Pasat nisu najbolja auta
Onda Panasonic sa plasmom ubio konkurenciju 15 godina, a i danas je top, samo što nije zastupljen u siromašnim zemljama, uključujući i BiH. Sony je tih godina ozbiljnk razmišljao da prestane sa proizvodnjom televizora.
Btw, većina LG Oled tv-a danas su bolji od Sony-a.
Al’ ne možeš ti našem čovjeku to dokazati, baš kao što Golf i Pasat nisu najbolja auta
-
zippoo87
#24584 Re: TV uređaji - sve o tome
Poceo si i ti pisati gluposti...pricamo o Sony u LCD segmentu a ne u OLED ponudi.Haris033 wrote: ↑29/12/2023 23:50 Sony je bio top sa CRT televizorima.
Btw, većina LG Oled tv-a danas su bolji od Sony-a.![]()
Al’ ne možeš ti našem čovjeku to dokazati, baš kao što Golf i Pasat nisu najbolja auta![]()
A sto ti pricas o OLEDU ?
Znamo svi sta je oled a i to da valja,moras uzeti gornji rang OLED ponude.
I ja sam te pitao,daj preporuci neki model Panasonica koji je pandan televizorima od 800-1200 KM u dijagonali 55'' i da je dostupan kod nas ?
Ajde konkretno nesto,pusti naprdjivanje i ono,vjerute vise meni,nego svojim ocima .
-
AnonymousBIH
#24585 Re: TV uređaji - sve o tome
Meni ne trebas dokazivati, imam dovoljno znanja plus side by side Sony i LG OLED (A80 i C3), također LCD (UH8500 i X90H) i u oba slucaja Sony je generalno bolji, sto ne znaci da je LG los, cak stavise odlican je. Npr. za PS5 kombinaciju uvijek bih preporucio LG, za sve ostalo Sony, sto opet ne znaci da su loši suprotno, meðutim ima ta nijansa koja se osjeti. Panasonic vise ne bih komentarisao, u LCD segmentu je ocajan, OLED entry modele kao sto rece kolega im radi turski Westel, a sve ostalo je nama u BIH nedostupno.Haris033 wrote: ↑29/12/2023 23:50 Sony je bio top sa CRT televizorima.
Al’ ne možeš ti našem čovjeku to dokazati, baš kao što Golf i Pasat nisu najbolja auta![]()
-
NecuVise
#24586 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne mora se uzeti gornji rang oled ponude. C serija kod LG je srednji rang i godinama su to vrhunski televizori. Također, B serija i A serija kod LG su niži rangovi i opet odlični televizori.zippoo87 wrote: ↑30/12/2023 00:24Poceo si i ti pisati gluposti...pricamo o Sony u LCD segmentu a ne u OLED ponudi.Haris033 wrote: ↑29/12/2023 23:50 Sony je bio top sa CRT televizorima.
A sto ti pricas o OLEDU ?
Znamo svi sta je oled a i to da valja,moras uzeti gornji rang OLED ponude.
I ja sam te pitao,daj preporuci neki model Panasonica koji je pandan televizorima od 800-1200 KM u dijagonali 55'' i da je dostupan kod nas ?
Ajde konkretno nesto,pusti naprdjivanje i ono,vjerute vise meni,nego svojim ocima .
-
Sveti Koilije
#24587 Re: TV uređaji - sve o tome
Evo da quote-am sam sebe za update, ako nekog eventualno zanima. Nakon par dana pozivanja servisa, call centra, slanja mailova, uspio sam dobiti odgovor od njih. Ovaj TCL model koji sam imao se više ne proizvodi i dali su mi da biram nešto iz aktuelne ponude (napomena da u slučaju skupljeg uređaja doplaćujem, a u slučaju odabira jeftinijeg uređaja dobijam razliku love nazad). Inače TCL u BiH uvozi firma Avtera i na odgovor se čekalo zbog njih. Bio sam raspoložen da možda i doplatim nešto da uzmem bolji model ali pošto vidim da ni televizori od 2000 ne mogu proći kao dobri i odlični onda sam uzeo 50" Samsung cu7102. Odmah sam naručio i novi Firestick 4k max sa pik-a.Sveti Koilije wrote: ↑23/12/2023 11:58 Pitanje za ekipu koja prati tržište. Tražim preporuku za TV od 900 - 1000 KM, nekih 50" ekran, po mogućnosti Android da ne ganjam dodatno Firestick i slične đeride ali, naravno, nije presudno. Pratim sve od telefona i računara ali televizore baš i ne a vidim da se lako zaj..ati.
Malo pozadine, krajem januara sam sa eKupi uzeo TCL 50c735 i bio sam zadovoljan dok nekad u oktobru nisam primjetio backlight bleeding na dijelu ekrana. Poslan na servis u okviru garancije i njihov servis Avtera je stvarno bio brz - odmah su mi javili da ne postoji mogućnost popravke i da ću dobiti novi TV. Međutim eKupi taj model nije nikako imao na stanju i počinje razvlačenje do danas... Bio sam strpljiv ali zavlačenje više definitivno nema smisla. Juče su zvali suprugu na telefon ali ona nije bila u mogućnosti da se javi pa sam opet pisao na mail podrške s kojima sam ranije bio u kontaktu i tražio da se riješi situacija. Ako počnu opet zavlačiti uključujem inspekciju ali nadam se da neće doći do toga. U biti tražim preporuku za slučaj da mi ponude neki drugi model ili povrat novca da znam šta bi bilo najpametnije.
Oboje stiglo juče i koliko sam stigao testirati, za moje potrebe izgleda sasvim OK. Na boje i oštrinu stvarno nemam šta zamjeriti ali s obzirom da sam 2 mjeseca koristio osnovnu vox kar...u sve bi mi djelovalo wow
-
Cedro82
#24588 Re: TV uređaji - sve o tome
Pozdrav,jedno pitanje,kada ste vraćali Tv koji je pod garancijom, traže li njegovu originalnu kutiju?čisto me interesuje
- PlusSA
-
Cedro82
#24590 Re: TV uređaji - sve o tome
Hvala na odgovoru,znam da je tako ali nekada i drugo mišljenje dodje dobro 
-
zippoo87
#24591 Re: TV uređaji - sve o tome
Neki servisi traze da se tv salje u originalnoj ambalazi,zbog moguceg ostecenja u transportu...sto ja pozdravljam.
TV u kutiji bude umetnut u stropore koji ga drze kao u zraku i ne moze se ostetiti a svako drugo pakovanje ne garantuje da nece doci do ostecenja.
Ja kutije ne bacam...eno u drugom objektu na tavanu tri kutije od tva i stiropori unutra,zlu ne trebalo.
-
zippoo87
#24592 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne radi se o dokazu legendo,nego zastiti TVa u transportu.
Evo npr.ti nemas originalnu kutiju a imas TV od 55",kako ces ga upakovati i poslati na servis?
Kako ga zastiti da ne dodje u komadicima u servis?
- HardCore
#24593 Re: TV uređaji - sve o tome
-
zippoo87
#24594 Re: TV uređaji - sve o tome
Divan savjet
Samo ti u gepeku vuci bez ikakve zastite...da znas koliko se televizora tako polomi,ne bi tu rabotu nikada ni pokusavao ali eto,neko ocito voli da uci na licnim greskama.
I plus,ako je TV u garanciji a servis recimo na drugom kraju drzave,bas je isplativo TV vuci u gepeku...umjesto 15 KM platiti postarinu
Samo ti u gepeku vuci bez ikakve zastite...da znas koliko se televizora tako polomi,ne bi tu rabotu nikada ni pokusavao ali eto,neko ocito voli da uci na licnim greskama.
I plus,ako je TV u garanciji a servis recimo na drugom kraju drzave,bas je isplativo TV vuci u gepeku...umjesto 15 KM platiti postarinu
- BeYaZ
#24595 Re: TV uređaji - sve o tome
Hvala @photo&video @moke_31 i ostalim na savjetima . Naleti mi danas tcl c645 i uzeo sam po finoj cijeni i evo baš ga šaltam top mi je 
- Mr.Sojic
#24596 Re: TV uređaji - sve o tome
U srijedu dvojica šlepaju Sony 1.70m iz Mediamarkt i na parkingu pokušavaju da utovare u karavan Pasata
Još parkirali kod mene, kad nisam poŠuto' i njih i onaj tv
Još parkirali kod mene, kad nisam poŠuto' i njih i onaj tv
-
Lain Coubert
#24597 Re: TV uređaji - sve o tome
Koliko koristite HDR i da li je uvijek bolja slika sa njim. Ja volim kad ima opcija DV na filmovima i na televizoru mi to radi, ima smisla, sve ostalo što se tiče HDR mi je bezveze i puno lijepšu sliku imam bez njega. Da li je na skupljim modelima to neka bitna opcija? Gledao sam neke recenzije kada sam kupovao TV pa nisam mogao naći puno toga pozitivnog o tome kod ovih stručnjaka.
- HardCore
#24598 Re: TV uređaji - sve o tome
Koliko znam HDR se pali automatski, ako tv podrzava HDR i DV onda biras između ta 2Lain Coubert wrote: ↑30/12/2023 17:59 Koliko koristite HDR i da li je uvijek bolja slika sa njim. Ja volim kad ima opcija DV na filmovima i na televizoru mi to radi, ima smisla, sve ostalo što se tiče HDR mi je bezveze i puno lijepšu sliku imam bez njega. Da li je na skupljim modelima to neka bitna opcija? Gledao sam neke recenzije kada sam kupovao TV pa nisam mogao naći puno toga pozitivnog o tome kod ovih stručnjaka.
-
zippoo87
#24599 Re: TV uređaji - sve o tome
HardCore i pajdas mu...utovarali u gepek
Samo trebali su odmah iz kutije da ga vade i na ćebe poloze u gepek a kutiju u smece,koji ce im k
- PlusSA
#24600 Re: TV uređaji - sve o tome
Dzaba ti kutija ako nemaš fiskalni racun
Neces ga ni slati onda