Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

Mobile_Disco

#2451 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

dzeno123 wrote:Svaka cast Pape sto si istrajo do kraja. Konacno ozbiljan selektor na klupi. :bih:
Sta je istrajao? Radi njega mozda izgubimo super golmana, al eto neka on poziva ibricica, koji je uradio 1000x goru stvar, nije se odazvao za za tekmu sa mexikom, a dodje u split da odigra barem 10 minuta, i to putuje autom.. Eh svaka ti cast susicu :oops:
Mustang1

#2452 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Pa Ibricic je od velikog znacaja za reprezentaciju...A koji ce nema kurac Begovic :?
s_bjelava

#2453 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by s_bjelava »

Ovo je interesantno - Begovic kaze da je Pape razgovarao sa njegovim trenerom dok je nama plasirana prica da je govorio sa jednim od igraca koji govori francuski.
Uostalom, koji je trener faktor da se mora njemu obracati i pitati za dozvolu ili savjet oko pozivanja njegovog igraca za reprezentaciju u Fifa terminu?
Imas poziv, obavezan si se odazvati, na tebi je da se nagodis sa selektorom (Dzeko) ili da se pojavis na okupljanju.
I nakon svega toga Pape pozove Ibricica i pokvari dojam i efekat koji je namjeravao postici sa nepozivanjem Begovica pokazavsi nam da nisu svi jednaki i da neki, iz bilo kojih razloga, imaju grugaciji tretman.
Ponavljam - Begovic nam je potrebniji sto puta nego Ibricic, ako izgubimo onakvog golmana onda je do
Papeta vise nego do samog Begovica.

BiH - RO 2:1

:bih:
extraordinary

#2454 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

Za Papeta i Asmira sad postoje dva moguća rješenja. Prvo, da ostvarimo rezultat(e) protiv Rumunije, Asmir bi morao da se pokunji a Pape bi bio Tito u našoj javnosti. Drugo rješenje je da kiksamo, onda Papetu ode glava a Asmir je heroj.
burek_in_space

#2455 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by burek_in_space »

extraordinary wrote:Za Papeta i Asmira sad postoje dva moguća rješenja. Prvo, da ostvarimo rezultat(e) protiv Rumunije, Asmir bi morao da se pokunji a Pape bi bio Tito u našoj javnosti. Drugo rješenje je da kiksamo, onda Papetu ode glava a Asmir je heroj.
Ne valja zakljuchak u sluchaju kiksa, jer Asmir ne mozhe biti heroj ukoliko bira utakmice koje ce igrati.
Ako prolazi kod Pulisa to, neka nastavi raditi tako i tamo, dok mu ne postane shef neki novi Pape. :thumbup:
extraordinary

#2456 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

burek_in_space wrote:
extraordinary wrote:Za Papeta i Asmira sad postoje dva moguća rješenja. Prvo, da ostvarimo rezultat(e) protiv Rumunije, Asmir bi morao da se pokunji a Pape bi bio Tito u našoj javnosti. Drugo rješenje je da kiksamo, onda Papetu ode glava a Asmir je heroj.
Ne valja zakljuchak u sluchaju kiksa, jer Asmir ne mozhe biti heroj ukoliko bira utakmice koje ce igrati.
Ako prolazi kod Pulisa to, neka nastavi raditi tako i tamo, dok mu ne postane shef neki novi Pape. :thumbup:
Ma slažem se ja s tobom, ali kad je našoj javnosti realnost bila jača strana? Asmir će biti žrtva jer nije branio protiv Rumunije, i da je njega bilo sve bi bilo bolje. Mada sam ja uvjeren u dobar rezultat i u Asmirovo izvinjenje u krajnjem slučaju.
Edin H.

#2457 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

hz__semir wrote:
Edin H. wrote:Izdrzi Asmire :mrgreen:

Ne rece li vama edin da je Pulis pricao sa Papetom, ali Pape to ne spominje :-)
I šta mu je rekao? Možda "Pape, ako ga odvedeš u Atlantu, ja mu više neću dati da brani !!!"?
Ne nego je rekao Papetu da je dalek put i da oni imaju utakmicu sa Birminghamom.
Na to je Pape odgovorio da ga pusti, da se ne krnji njegov ugled (vjerovatno imajuci u vidu i izostanak u Slovackoj), pa ga nece ni ubacivati u igru u americi.
Pulis je rekao da nije problem koliko ce on igrati, nego duzina putovanja.

Uglavnom Pulis je rekao da nije nikada razgovarao sa tvrdoglavijim covjekom :D

s-bjelava - Pape je rezgovarao i sa Manchinijem koji je rekao da ima obavezu da Dzeku pusti da ide u Ameriku. Ali je zapelo kada je Pape trazio da Dzeko ide u London ili Sarajevo po vizu, na sta je Manchini odgovorio da ga nije obavezan pustiti za tu svrhu.
shalla

#2458 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

I opet preko novina :-) :sad:

Asmir griješi jer bira utakmice (nebitno iz kojeg razloga), Pape griješi jer ima dvostruke aršine (a ako je vjerovati lešin...ovaj novinarima i plasira nam drugačije informacije), javnost griješi što se otvoreno stavlja na jednu ili drugu stranu a jedino će ga na kraju ispušiti reprezentacija koja je ustvari ovdje jedino bitna. Boli mene ćundara i za Asmirom i za Papetom i za Pulisom i svim ostalim pojedincima...

Da se nije desilo što se desilo u Albaniji ja bih prvi popljuvao Asmira i zatjerao bih ga u 3 lijepe materine...
Ovako mislim da je do obojice i da obojica treba da spuste loptu poradi višeg cilja...
Obuca9

#2459 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:
hz__semir wrote:

I šta mu je rekao? Možda "Pape, ako ga odvedeš u Atlantu, ja mu više neću dati da brani !!!"?
Ne nego je rekao Papetu da je dalek put i da oni imaju utakmicu sa Birminghamom.
Na to je Pape odgovorio da ga pusti, da se ne krnji njegov ugled (vjerovatno imajuci u vidu i izostanak u Slovackoj), pa ga nece ni ubacivati u igru u americi.

s-bjelava - Pape je rezgovarao i sa Manchinijem koji je rekao da ima obavezu da Dzeku pusti da ide u Ameriku. Ali je zapelo kada je Pape trazio da Dzeko ide u London ili Sarajevo po vizu, na sta je Manchini odgovorio da ga nije obavezan pustiti za tu svrhu.
Aha, fino. A što onda mangup, kad već spominje razgovor Pulisa i Papeta poslije Meksika, ne spominje po novinama i razgovor njegovog čače i Papeta poslije Slovačke? Sreća njegova, pa je Pape gospodin sa francuskim manirima i ne služi se tako niskim udarcima, ali bih volio da javno progovori o tom slučaju, jer u tom slučaju bi na "Asmirovoj strani" ostali samo oni koji su zaljubljeni u njega, te oni koji mrze Sušića iz dna duše iz ovih i onih razloga i mrziće ga i u novembru, kad se plasiramo na Euro.
5 0 5

#2460 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

hz__semir wrote: ...jer u tom slučaju bi na "Asmirovoj strani" ostali samo oni koji su zaljubljeni u njega, te oni koji mrze Sušića iz dna duše iz ovih i onih razloga i mrziće ga i u novembru, kad se plasiramo na Euro.

Pa nije valjda sve tako crno-bijelo?
smak

#2461 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by smak »

Asmira Begovića za prvog golmana naše reprezentacije :D
missko

#2462 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by missko »

Ma ljudi Asmir uopste nije tolika klasa golmana da nam je toliko neophodan a pogotovo demoralisan nam ne moze pomoci, drugo je sto ga ovi iz Stokea dizu ne bil za njega uzeli koji dinar od radodajnog rusa.
Mustang1

#2463 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Pa mozda nije klasa..ali je klasa u poredjenju sa nasim ostalim golmanima
Dead Man Walking

#2464 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

@hz_semir
Sta je bilo u tom famoznom razgovoru s Asmirovim ocem?

I ako mozes da uporedis odnos selektora prema Ibricicu/Nadarevicu/Begovicu. Fala 8-)
zecko_kupuz

#2465 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

Bubalo1 wrote:Pa mozda nije klasa..ali je klasa u poredjenju sa nasim ostalim golmanima
I njemu dovoljno. Boli ga kita za sve ostalo, je li tako? :oops: Po tvom načinu razmišljanja Balotelli je kudikamo primamljivija opcija od...recimo Muslimovića. Ako ti nije jasna uporedba, slobodno odgovori u nastavku. ;-)

Meni jedino ulazi u glavu mogućnost da je Begović doletio s Kriptona - extra je talenat, ali ne razumije principe ovog svijeta.
5 0 5

#2466 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

zecko_kupuz wrote:Po tvom načinu razmišljanja Balotelli je kudikamo primamljivija opcija od...recimo Muslimovića.
Sta mislis kojeg bi Susic izabrao? ;-)
Murat Sabanovic

#2467 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Murat Sabanovic »

Edin H. wrote:
hz__semir wrote:

dodje na pripreme i izvadi vizu ......
zecko_kupuz

#2468 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

505sCrtom wrote:
zecko_kupuz wrote:Po tvom načinu razmišljanja Balotelli je kudikamo primamljivija opcija od...recimo Muslimovića.
Sta mislis kojeg bi Susic izabrao? ;-)
Ako sugerišeš slučaj "Ibričić", hmm, ne bih ništa pametno mogao sad reći, iskreno. Ali po do sada iskazanom mislim da bi Sušić svaki put odabrao disciplinovanijeg i kolektivu podređenijeg.
zecko_kupuz

#2469 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

Mislim, zašto uvijek moramo pokušavati otkriti neke skrivene, mračne strane igrača ili selektora? Nije mi jasno. :? Postoji li mogućnost da trener jednostavno želi imati mir u timu, a igrač se ne može oduprijeti svojoj taštini, koju razvijaju povremene "mušice" u glavi.
Obuca9

#2470 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Dead Man Walking wrote:@hz_semir
Sta je bilo u tom famoznom razgovoru s Asmirovim ocem?

I ako mozes da uporedis odnos selektora prema Ibricicu/Nadarevicu/Begovicu. Fala 8-)
Nije bitno šta je bilo, ne volim iznositi priče, zbog kojih me neko kasnije može ismijavati, ali je ova priča sto posto provjerena, iz Safetovih usta direktno, ali nebitno. A znaju tu pricu i gotovo svi novinari, ali nece da pisu o tome jer je Pape to trazio od njih, ali dovoljno je malo promuckait glavom i vidjeti da cak ni dezurni Papetovi kriticari, koji ga pljuju radi svake sitnice, ne pisu nista o slucaju Begovic, a upravo zato sto znaju pravu istinu, jos od Slovacke.

Sto se tice Ibricica i Nadarevica, ni meni nije jasno zasto ga je pozvao. Da sam na njegovom mjest, ne bih ga zvao, ali ocito se Pape vodi logikom da prvi put oprosti svakom, pa i njemu. Po mom mišljenju, Pape je grešku napravio i sa Begovićem uoči Atlante kad ga je zvao, trebao ga je odmah tada prekrižiti.
Dead Man Walking

#2471 Re: Golman reprezentacije BiH

Pa ismijavaju i Avdu Avdica za tekst o "velikoj cetvorki BH reprezentacije" iako je covjek napisao manje vise istinu. Nevezano sta je ta navodna prica izmedju Asmirovog oca i selektora, ali mi nije jasno kako mozes tvrditi da je 100% istinita jer je iz Safetovih usta. Prvo, on je jedna od "sukobljenih" strana i logicno je da prica sto njemu odgovara, a drugo, pa taj covjek je javno lagao na pres konferenciji o razlozima zbog kojih je uputio poziv Ibricicu, pa mu eto ni ti koji ga zustro podrzavas ne vjerujes. Zasto bi onda ovo oko Asmirovog oca bila 100%tna istina? :wink: I nije istina da svi sportski novinari znaju pricu i podrzavaju selektora, jer je meni licno sportski novinar jednog sarajevskog radija rekao da zna cijelu pricu i podrzava Begovica (V.A. usput budi receno pitar, da ne bude Zeljovci pljuju Papeta). I nije bas ocito, kao sto kazes, da se vodi logikom da svima oprasta prvi grijeh, jer ga nije oprostio Nadarevicu (iako puno manji od Senijadovog, gledajuci sve okolnosti), kao ni Jahicu i cini mi se Stilicu ranije koji su bili na hladjenju ili se jos hlade. I da opet ponovim, briga me za Begovica, nije uopste bitan on, ali nije posteno da ispasta on a da se Ibricica poziva. Da je selektor suspendovao i Ibricica sve bi bilo u redu, a imao je zicer da svima zacepi usta njegovim nepozivanjem, ali je umjesto toga dokazo samo ono sto je gore spomenuti Avduka napisao (i bio ismijan) o tome ko vedri i oblaci u reprezentaciji. Vrijeme ce pokazati ko je u pravu, samo molim Boga da ne bude vec prekasno, tj. kad budemo kovali plan za nove kvalifikacije. :sad:
Obuca9

#2472 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Prvo i prvo, nikako, ali nikako ne možeš porediti Ibričića i Begovića, Begović se već drugi put zajebaje, a Ibričić je napravio tek jedno sranje. I Begoviću je poslije prvog sranja bilo orpošteno, uprkos svemu, pa je opet dobio poziv. Dakle, to dvoje ne ide.

Na stranu to što ja tvrdim da je trebalo Iričića kaznati sad, ali i Begovića kazniti još poslije Slovačke. Ali Sušić očito smatra da svakom treba dati popravni. Begoviću ga je dao uoči Meksika, a Ibričiću ga daje sada. Begović je svoje usrao prije mjesec dana, za Ibru ćemo još vidjeti.

Nije ni Nadaru ovo prvi aferim. Prvi aferim mu je bilo laprdanje po novinama uoči Albanije, a drugi aferim navodna povreda dva dana pred Meksiko, a drugi kojeg spominješ Štilić, nikad nije ni bio pod bilo kakvom kaznom, tako da ne znam zasto ga uopste spominjes.

Sto se tice tog novinara, vjerovatno on zna istu pricu, ali kao sto rekoh, postoje ljudi koji ce i iz te price izvuci nesto i stati na stranu Begovica (cak i na ovom forumu sam vidio ljude koji misle da Begovicev razlog izostanka protiv Slovaka nije gripa, nego upravo to i podrzavaju ga), tako da je vrlo lako moguce da i sam novinar spada u tu grupu ljudi.

Šta si još pitao, zašto vjerujem da je priča istinita, pa valjda zato što čisto sumnjam da bi se iko, pa i Sušić, kleo u svoju djecu i lagao, radi nekakve uvrijeđene mlade iz Kanade. To mi više liči na jednog njegovo prethodnika, koji bi i preko mrtvih gazio, samo da sebe izvadi, a druge ukopa, ali na njega ne.
LSD

#2473 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

Jedina greška koju je Pape napravio u ovoj situaciji jeste pozivanje Ibričića, trebao je njega odyebati kao i Begovića,Jahića,Nadarevića i svakog onog ko pomisli da može preko medija nešto porucivati selektoru i tako praviti cirkus od reprezentacije.
Druga stvar, mi imamo pizde od ljudi u nacionalnoj selekciji...to su igraci bez imalo karaktera i dostojanstva....ne želim da morališem, ali to je jednostavno tako...onom bjedniku trebaju molbe pisati da se pojavi, gospodin preusmjerava pozive selektora na nekakvog kurtona Pulis ili Piusa kako se vec zove, nebitno....onaj drugi se nacrta na proslavi Hajduka, dovuce se iz Rusije....preci mu Hajduk i hajducko srce nego selekcija....to su gnjide od ljudi :x :x
Nemoj da se cudimo što se nismo nikad nigdje ni plasirali....gledam Stanković nađe vremena da igra nekakvu lijevu prijateljsku utakmicu, pored svih obaveza u Interu jer frajer voli svoju selekciju...ovi naše ništarije su iskoristile selekciju, prodale se preko nje i sad nešto porucuju preko novina Sušiću :x :x puuuu :x
Last edited by LSD on 19/03/2011 02:24, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#2474 Re: Golman reprezentacije BiH

@semir
Ne poredim Ibricica i Begovica, nego gledam sve igrace koji su bili kaznjeni od strane selektora zbog ovog ili onog, ili su jos u kazni. Slazem se da se ova dvojica ne mogu porediti jer javni cirkus koji je Ibricic priredio reprezentaciji je tesko nadmasiti, a pozvan je uz smjesno obrazlozenje selektora, i jos nisam sreo nekog ko je u to obrazlozenje povjerovao. Takodjer, selektor licno je na spominjanoj pres konferenciji rekao da je razlog nepozivanja Nadarevica Atlanta, i nikakve prijasnje novinske izjave nije navodio. Za Stilica moguce da sam pogrijesio, zato sam i rekao "cini mi se" ali za Jahica sigurno nisam. Njemu nije oprosteno nista, a da je malo bolji haver sa Spahom i kompanijom bilo bi. :-? Bez obzira na rezultat(e) protiv Rumuna mislim da ce nas ovo sranje oko Begovica opasno kostati u buducnosti. Bilo kako bilo, svako ima svoje misljenje, pa da ne granamo vise, nek vrijeme pokaze. :thumbup:

@LSD
Sve se slazem jaro, a upravo u tom Ibricicevom pozivu i pozadini istog lezi kljuc lose atmosfere i losih rezultata reprezentacije.
Dammme

#2475 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dammme »

Za ovog Kanađanina, Nemanja je gospodin i po.
Može Kanađanin braniti i u Unitedu, ali golman Javora iz Ivanjice će i dalje biti gospodin za njega.

I da dodam da se slaže sa svima koji misle da je i Ibričića trebalo kazniti. Ne toliko zbog samog ne odazivanja, koliko zbog toga što je našao vremena za klub za koji više ne igra, a nije mogao naći vremena za reprezentaciju. Pa i da je rođeni Spličanin bilo bi previše.
Locked