SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Gusztav

#2451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gusztav »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
Gusztav wrote:Fakat u šta se pretvorio taj kvart?
I ja sam bio stanovnik tog dijela grada tačno 35 godina,
išao u O.Š. Živko Jošilo od I-VIII, ali ovako nikada nije bilo.
Jest i nekada bilo svašta (BoBo, Spasko i ostali), ali ovako nikad.
Rezultat lošeg rada svih poslijeratnih načelnika i uopšte - policijske uprave Novi Grad
Svi krivimo načelnike općina, policijskih uprava, gradonačelnika, dogradonačelnika..............
Niko ne kaže da 50% problema (možda i više) leži u kućnom (ne)odgoju, odnosno roditeljske pažnje kod velikog dijela današnje omladine.
A za to, opet, moramo tražiti razloge u općoj društveno - političkoj situaciji koja sužava ovlasti i općinskim
i policijskim načelnicima. Razloga je mnogo.
ranger

#2452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ranger »

ne bih da budem rasista
ali mislim da su Romi najveci problem ovog naselja,
nastanili su se u zgradama oko merkura, bivseg hepoka, prodajuci sve i svasta
danas uglavnom navlace stara auta na parkinge sirom ovog naselja, ali i odvlace glofove svojih komsija...
naravno, ima i domacih idiota koji svasta rade, okupljaju se ispred obdanista i mozete misliti samo sta sve rade tu
i da ne spominjem kakve sve krikove ispustaju do kasno u noc....
a sto se tice policije, ruku na srce ima ih uglavnom s ove strane prema merkuru
cesto vidim patrolu da kruzi po parkinzima i cijelom naselju, sto daje psiholosku sigurnost ali ipak mislim da bi policajci u civilu imali mnogo bolji efekat.
minjonja

#2453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

ranger, zivim na otoci od 2003. i ne znam kako si rome povezao sa problemima ovdje. ne znam gdje tacno zivis, ali ovdje su oni najmanji problem. problem je, kao sto rece gusztav, kucni neodgoj, odnosno nasilje u porodici, bili romi, bili svemirci. ali, kriva je i policija i socijalni rad sto nista ne poduzima. vise puta se desavalo da je neko zvao policiju roditeljima jednom vrlo problematicnom djecaku, ali posto ni otac nije najnormalniji, nikad fajde nije bilo. to je dijete u bolesnim uslovima odraslo i ne mozemo sad reci:"tu je problem u kuci, ne moze policija nista". moze, itekako. samo treba imati volju i zelju za promjenama. trebao se socijalni rad zvati i ne sumnjam da se to desilo, ali i njima su "ruke svezane". u nasem dragom drustvu ne postoji rijec prevencija i lijecnje. posto je maloljetnik, ne moze se kazniti. i tu je kraj.

treba uvesti dobrog psihologa i pedagoga u onu skolu i u takve porodice.

znam da u socijalnom sjedi jedna zena koja se o meni kao trebala brinuti dok ne postanem punoljetna kad mi je mama umrla. ja sam bila njen slucaj i dobivala je platu jer se o meni brine, a nikad je u zivotu svom nisam vidjela. jednom me je nazvala,pitala kako sam i rekla da joj donesem kopiju svjedocanstva. to joj je valjda dokaz je li meni dobro ili nije. jedva dosla do svjedocanstva jer je to u arhivi skole, pa kopirala i ovjerila, odnijela u socijalni rad. ja sam bila tako nervozna jer sam mislila da ce me sad psiholozi intervjuisati i bilo me strah da ne kazem mozda nesto pogresno pa da me u dom smjeste. jok, samo sam svjedocanstvo na recepciji predala. ne sumnjam da je u kanti zavrsilo cim sam izasla.

sve je kod nas tako. niko nema volje nizasta. svima je ovo postalo normalno. vjerujte mi, znam djece od 14 godina koji nose po tri noza u carapama (da naglasim za rangera koji krivi rome-nisu romi u pitanju). kad ga pitam zasto to nosi, kaze radi sigurnosti.

sve pocinje od porodice, ali kad ne moze porodica, treba uciteljica tu uletiti i zvati koga treba zvati. vidim da neki stranci dolaze i igraju se sa djecom. ukrasili su skolu nekakvim crtezima. mozda se i iznutra nekad promijeni. ja ipak za svaki slucaj idem odavde. sto je sigurno, sigurno je.
respo

#2454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

daj ba ljudi sta vam je citav zivot zivim na c vili 2 i iz moje perspektive najsigurnije je naselje cini mi se u sarajevu
to sto se desio pokusaj pljacke nije do naselja jer potencijalni lopovi koliko znam nisu lokalni mogli su doci iz vogosce sa bascarsije pa to uraditi
da ima problematicne djece to stoji ali gdje ih nema nek mi samo neko pokaze naselje i period kad ih nije bilo
ranger

#2455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ranger »

minjonja wrote:ranger, zivim na otoci od 2003. i ne znam kako si rome povezao sa problemima ovdje. ne znam gdje tacno zivis, ali ovdje su oni najmanji problem. problem je, kao sto rece gusztav, kucni neodgoj, odnosno nasilje u porodici, bili romi, bili svemirci. ali, kriva je i policija i socijalni rad sto nista ne poduzima. vise puta se desavalo da je neko zvao policiju roditeljima jednom vrlo problematicnom djecaku, ali posto ni otac nije najnormalniji, nikad fajde nije bilo. to je dijete u bolesnim uslovima odraslo i ne mozemo sad reci:"tu je problem u kuci, ne moze policija nista". moze, itekako. samo treba imati volju i zelju za promjenama. trebao se socijalni rad zvati i ne sumnjam da se to desilo, ali i njima su "ruke svezane". u nasem dragom drustvu ne postoji rijec prevencija i lijecnje. posto je maloljetnik, ne moze se kazniti. i tu je kraj.

treba uvesti dobrog psihologa i pedagoga u onu skolu i u takve porodice.

znam da u socijalnom sjedi jedna zena koja se o meni kao trebala brinuti dok ne postanem punoljetna kad mi je mama umrla. ja sam bila njen slucaj i dobivala je platu jer se o meni brine, a nikad je u zivotu svom nisam vidjela. jednom me je nazvala,pitala kako sam i rekla da joj donesem kopiju svjedocanstva. to joj je valjda dokaz je li meni dobro ili nije. jedva dosla do svjedocanstva jer je to u arhivi skole, pa kopirala i ovjerila, odnijela u socijalni rad. ja sam bila tako nervozna jer sam mislila da ce me sad psiholozi intervjuisati i bilo me strah da ne kazem mozda nesto pogresno pa da me u dom smjeste. jok, samo sam svjedocanstvo na recepciji predala. ne sumnjam da je u kanti zavrsilo cim sam izasla.

sve je kod nas tako. niko nema volje nizasta. svima je ovo postalo normalno. vjerujte mi, znam djece od 14 godina koji nose po tri noza u carapama (da naglasim za rangera koji krivi rome-nisu romi u pitanju). kad ga pitam zasto to nosi, kaze radi sigurnosti.

sve pocinje od porodice, ali kad ne moze porodica, treba uciteljica tu uletiti i zvati koga treba zvati. vidim da neki stranci dolaze i igraju se sa djecom. ukrasili su skolu nekakvim crtezima. mozda se i iznutra nekad promijeni. ja ipak za svaki slucaj idem odavde. sto je sigurno, sigurno je.
ja zivim na otoci godinu duze od tebe al to nije bitno
sta bi ti pomislila kad u 11 navece vidis par njih od 20 do 45 godina kako se muvaju po parkingu,
sta bi pomislila kad se pocnu masovno tuci na travnjaku ispred obdanista
sta da pomislis kad sam 2 puta tjerao jednog Roma koji je skidao lim sa kutije u kojoj stoje figure za sah
sta da pomislis kad 3 puta uhvatis lopova u podrumu, koji je neces vjerovati Rom itd itd...
to za kucni odgoj je djelimicno tacno, al covjeku od 20 ili vise godina do policije niko nista ne moze...
a i onim mladjim, svedjedno koje "rase" bili.
kao sto rekoh policija u civilu, mnogo policije u civilu
btw ne znam kako to ide, al ako nemju kadra nek one uniformisane "presvuku" u civilku...
EDIT:sorry, my bad...
Last edited by ranger on 29/01/2010 20:48, edited 1 time in total.
Troll_Happens

#2456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Kakav premijer smece takav i sin... Serif dosao sa policijom da uvodi red... jos izbacivaci krivi ma paz da nije ne bi me iznenadilo da odu u zatvor na koju god... sto bi u svakoj normalnoj zemlji dobili zasluge sto su se smeca koje pravi sranje u klubu rjesili .. svugdje u svijetu ali kod nas bas i ne.. Kod nas su oni krivi a nikako sincic koji je eto malo zelio da se proveseli i pokaze kucnu kulturu pa je uz to malo i gucnuo... zalosno stvarno :x

gazda ima pravo i nek nije pokazao slabosti taman sto mu je u goste dosao i sam premijer, mada meni lici na sve sem premijera... :oops:

U tuči koja je izbila 27. januara oko 23.30 sati ispred kluba "Jež" u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, povrede je zadobio Nermin Mehmedić (23), sin aktuelnog premijera Kantona Sarajevo Besima Mehmedića.

Došli pijani

Kako saznajemo, Mehmedića, koji je bio u društvu s dvojicom prijatelja, fizički je napao Edin Bašić (30) iz Priboja, izbacivač u klubu "Jež", i još nekoliko za sada nepoznatih osoba. Bašić je uhapšen, a s njim i Enes Islamagić (32), menadžer "Ježa", također iz Priboja, koji je, kako navode iz policije, također učestvovao u incidentu.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, Mehmedić je s društvom došao pred klub u vidno alkoholiziranom stanju i željeli su ući, što im je osiguranje zbog njihovog stanja zabranilo.

Tada je Mehmedić, kako nam je kazao vlasnik kluba Adem Jež, počeo psovati, galamiti, vrijeđati i lupati nogama u vrata. Tada je Bašić je navodno nekoliko puta ošamario Mehmedića, a u tuči su povrede zadobili i njegovi prijatelji H. A. (23) i D. A. (22).

Na mjestu incidenta ubrzo se našao i sam premijer Besim Mehmedić, za kojim je došla i policija. Mladići su alkotestirani i, kako nezvanično saznajemo, mlađem Mehmediću je zabilježeno više od jedan promil alkohola u krvi.

Prema informaciji iz sarajevske policije, Mehmediću i njegovim prijateljima ljekarska pomoć je ukazana u Kliničkom centru Koševo, gdje je utvrđeno da imaju lakše povrede.
Međutim, jučer nam je u KCUS-u rečeno kako oni ne raspolažu informacijom da su spomenuti mladići uopće primljeni i zbrinuti u CUM-u?!

Negirali krivicu

Edin Bašić i Enes Islamagić su prekjučer iz MUP-a predati u Kantonalno tužilaštvo Sarajevo. Portparol tužilaštva Jasmina Iftić potvrdila nam je da je otvorena istraga protiv obojice zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja ozljeda, a protiv Islamagića i zbog pomoći počiniocu nakon krivičnog djela.

- U prisustvu zajedničkog advokata Aldina Lejlića oni su ispitani i negirali su krivicu. Tužilac je uputio prijedlog da im se odredi pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke - kazala je Iftić.

Pokušali smo od kantonalnog premijera Besima Mehmedića dobiti komentar na cijeli događaj, ali on nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Vlasnik "Ježa" poručio je da niko u pijanom i agresivnom stanju, pa makar to bio i premijerov sin sa društvom, u klub ne može ući, jer ne žele da im incidenti kvare atmosferu.
zonbirile

#2457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

prvo B.Mehmedić i supruga mu nisu ono što pišeš,jer ih ne znaš.Pogriješio jeste,jer je zloupotrebio funkciju,nadrasli su roditeljski instikti i to je donekle za shvatiti.Bilo kakav upliv na policiju treba sankcionisati i prozvati ga i krivično i politički ga kazniti.Momke pustiti,a malog dripca kazniti.
Troll_Happens

#2458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

zonbirile wrote:prvo B.Mehmedić i supruga mu nisu ono što pišeš,jer ih ne znaš.Pogriješio jeste,jer je zloupotrebio funkciju,nadrasli su roditeljski instikti i to je donekle za shvatiti.Bilo kakav upliv na policiju treba sankcionisati i prozvati ga i krivično i politički ga kazniti.Momke pustiti,a malog dripca kazniti.

mozda u nekoj normalnoj zemlji.. ovako momci ce odlezati ni krivi ni duzni a seljooo ce isto sranje iduci vikend pravit mozda u basemantu ili sta ti ja znam..Sto malog odmah nisu zatvorili jer je opasan po okolinu???? Kakav sin takvi i roditelji sorry nije mi normalno da neko ako je odgojen kako treba pravi sranja.. ocito je otac isti ko i on i nema tu opravdanja i pametovanja.. moze on biti magistar dr predsjednik klinac palac ali kulturom i ponasanjem dzabe mu sve to...
moze na otesu krave cuvat valjda je zato sposoban... nek premijersku fotelju prepusti onima koji hoce da rade i koji su u mogucnosti nesto da promjene.. plata od 4000 mjesecno plus sto pokrade je prevelika za zajebancije ovakvog typa....

cudi me sto priboj pominju u kontextu kontaju ako to spomenu da ispada da je svaki kriminalac koji dodje iz priboja i da je automatski opravdano ponasanje premijerovog debilcica od sina :oops: ..
mahalas505

#2459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

Kako sam saznao od poznanika jucer(oko 10 sati) se desila pljacka Konzumove prodavnice na Saraj/Vojnickom polju. Vjerovatno je koristena neka vrsta oruzja. Na srecu nije bilo povrijedenih, ali sve do jednom.
Izgleda da su pljacke prodavnica i kladionica postale svakodnevnica... :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

samo kad se sjetim krajem osamdesetih kad sam čitao strip Nik Rajder i gledao filmove s pljačkašima...

kako je to daleko od nas bilo :? :? :?
zonbirile

#2461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Jedan001 wrote:
zonbirile wrote:prvo B.Mehmedić i supruga mu nisu ono što pišeš,jer ih ne znaš.Pogriješio jeste,jer je zloupotrebio funkciju,nadrasli su roditeljski instikti i to je donekle za shvatiti.Bilo kakav upliv na policiju treba sankcionisati i prozvati ga i krivično i politički ga kazniti.Momke pustiti,a malog dripca kazniti.

mozda u nekoj normalnoj zemlji.. ovako momci ce odlezati ni krivi ni duzni a seljooo ce isto sranje iduci vikend pravit mozda u basemantu ili sta ti ja znam..Sto malog odmah nisu zatvorili jer je opasan po okolinu???? Kakav sin takvi i roditelji sorry nije mi normalno da neko ako je odgojen kako treba pravi sranja.. ocito je otac isti ko i on i nema tu opravdanja i pametovanja.. moze on biti magistar dr predsjednik klinac palac ali kulturom i ponasanjem dzabe mu sve to...
moze na otesu krave cuvat valjda je zato sposoban... nek premijersku fotelju prepusti onima koji hoce da rade i koji su u mogucnosti nesto da promjene.. plata od 4000 mjesecno plus sto pokrade je prevelika za zajebancije ovakvog typa....

cudi me sto priboj pominju u kontextu kontaju ako to spomenu da ispada da je svaki kriminalac koji dodje iz priboja i da je automatski opravdano ponasanje premijerovog debilcica od sina :oops: ..
----------------------------------
razumijem bijes,ali kao i za mamu Semihu se tvrdilo da je seljanka,a žena rođena u Sarajevu,isto i Besim i brat mu Omer,a čovjek je sam bez (izgubljenih) roditelja završio arhitekturu.Tako da suditi po grijehu sina o ocu nije fer.Švabe dobro kažu: Geteov sin je samo Geteov sin.
JThomas

#2462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

ko god da je kriv, podsjeti me zašto ne idem ni blizu te rupe. vazda nešto, ali vazda.
Truba

#2463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

te arhitekte obožavaju politiku izgleda :mrgreen:
Troll_Happens

#2464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

zonbirile wrote:
Jedan001 wrote:

----------------------------------
razumijem bijes,ali kao i za mamu Semihu se tvrdilo da je seljanka,a žena rođena u Sarajevu,isto i Besim i brat mu Omer,a čovjek je sam bez (izgubljenih) roditelja završio arhitekturu.Tako da suditi po grijehu sina o ocu nije fer.Švabe dobro kažu: Geteov sin je samo Geteov sin.

ne mora znacit ako je iz grada i ako ima fakultet da nije seljacina... cak sta vise ima dosta ljudi koji su dosli sa sela pa su se bolje asimilirali u gradsku sredinu nego neki koji su generacijama zivjeli u gradu.. jednostavno nema pravila..
vec ako glumi mangupa sto se onda nije suocio i dobio zasluzeni degenek u zatvoru kakav i zasluzuje... nego odmah zove oca da ga chupa iz istog...
kad si mangup budi mangup do kraja a ne pic.. pa istrpi posljedice.. :dance:
amrica

#2465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Sinu Michaela Douglasa prijeti doživotni zatvor
Zagreb, 30.01.2010., 12:22 | M. P.

Cameron Douglas jučer je na sudu priznao krivnju za posjedovanje veće količine metamfetamina i kokaina.

Sin poznatog glumca Michaela Douglasa, koji se također pokušava baviti glumačkom profesijom, uhićen je lani u hotelskoj sobi u New Yorku, a nađena droga procijenjena je na 18 tisuća dolara.

>> Sin Michaela Douglasa uhićen s velikom količinom droge

Cameron Douglas, 31-godišnjak koji iza sebe već ima poduži ovisnički staž, pred sudom je priznao krivnju te je istaknuo kako je ovisnik već četiri godine. Kazna će mu biti izrečena 27. travnja, a mogao bi dobiti od 10 godina zatvora do doživotne robije.

Dozivotni zatvor za drogu vrijednu 18.000$ :shock: Pa ovi nasi dileri bi po 50 dozivotnih trebali dobiti :run:

PS dzaba mu poznat tata, to tamo ne pije vode.
Troll_Happens

#2466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

amrica wrote:Sinu Michaela Douglasa prijeti doživotni zatvor
Zagreb, 30.01.2010., 12:22 | M. P.

Cameron Douglas jučer je na sudu priznao krivnju za posjedovanje veće količine metamfetamina i kokaina.

Sin poznatog glumca Michaela Douglasa, koji se također pokušava baviti glumačkom profesijom, uhićen je lani u hotelskoj sobi u New Yorku, a nađena droga procijenjena je na 18 tisuća dolara.

>> Sin Michaela Douglasa uhićen s velikom količinom droge

Cameron Douglas, 31-godišnjak koji iza sebe već ima poduži ovisnički staž, pred sudom je priznao krivnju te je istaknuo kako je ovisnik već četiri godine. Kazna će mu biti izrečena 27. travnja, a mogao bi dobiti od 10 godina zatvora do doživotne robije.

Dozivotni zatvor za drogu vrijednu 18.000$ :shock: Pa ovi nasi dileri bi po 50 dozivotnih trebali dobiti :run:

PS dzaba mu poznat tata, to tamo ne pije vode.

pa cini mi se da su ga jednom vec prije uhvatili i vjerovatno je to opomena bila.. e sad progledali mu jednom i konto gledace mu uvijek malo sutra.. to ti je pravna drzava..taman da mu je otac bush mora odgovarat a kod nas moze ga sto puta uhvatiti i naci mu puste ga prije mraka pojeo vuk magarca :? ...
Šaner

#2467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Šaner »

robijat ce godinu i 6 mjeseci...pustite tu pricu da je tamo sve bajno, nego je svudgje na svijetu ono "vezi konja gdje ti aga kaze"..negdje manje (sad,evropa..) a negdje vise(BiH...). ja mislim da je michael moore pokazao pravu sliku ovoga svijeta u svom dokumentarcu gdje je medju ostalom dokazao da ni jedan poslanik senata ili kongresa nije imao rodbine medju vojnicima koji su isli u rat u irak...nikada pravde na ovom svijetu nije bilo niti ce biti...
Truba

#2468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

kakve to veze i sa čim ima?

pa eno vesli snajps je u zatvrou zbog utaje poreza :mrgreen:
Troll_Happens

#2469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Epilog price...
tugooo moja bosanskohercegovacka.. .
jos ce ispasti da su htjeli izvrsiti atentat na premijerovog sina
mehmedicu smece najobicnijeee :x :x :x

Jednomjesečni pritvor Bašiću i Islamagiću zbog šamaranja sina premijera KS
Uhapšeni pod sumnjom da su ispred objekta napali Nermina Mehmedića

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je, na prijedlog Tužilaštva, jednomjesečni pritvor Edinu Bašiću (30) iz Priboja, izbacivaču u sarajevskom klubu "Jež", i Enesu Islamagiću (32), menadžeru ovog kluba, također iz Priboja, protiv kojih je otvorena istraga zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja ozljeda, a protiv Islamagića i zbog pomoći počiniocu nakon krivičnog djela.

Zabranili im ulazak

Oni su, prema policijskim navodima, učestvovali u incidentu ispred "Ježa". U tuči koja je izbila 27. januara oko 23.30 sati povrede je zadobio Nermin Mehmedić (23), sin aktuelnog premijera Kantona Sarajevo Besima Mehmedića.

Nermin Mehmedić je u društvu dvojice prijatelja te noći došao pred klub u vidno alkoholiziranom stanju i htjeli su ući, ali im osiguranje nije dozvolilo. Tada je Mehmedić počeo psovati, galamiti, vrijeđati i lupati nogama u vrata. Nakon toga je Bašić navodno nekoliko puta ošamario Mehmedića, a u tuči su povrede zadobili i njegovi prijatelji H. A. (23) i D. A. (22).

Inače, na mjestu incidenta ubrzo se našao i sam premijer Besim Mehmedić, za kojim je došla i policija. Mladići su alkotestirani i, kako nezvanično saznajemo, mlađem Mehmediću je zabilježeno više od promila alkohola u krvi.

Branilac dvojice pritvorenih, advokat Fahrija Karkin potvrdio nam je jučer da je Bašiću i Islamagiću određen pritvor te da će rješenje dobiti u ponedjeljak, nakon čega će se žaliti na takvu odluku Suda. Karkin pretpostavlja, kako je kazao, da je pritvor određen zbog eventualnog utjecaja na svjedoke.

Šokiran odlukom

Vlasnik kluba Adem Jež jučer nam je kazao da je zatečen ovakvom odlukom prvenstveno iz razloga što Islamagić uopće nije bio prisutan u momentu incidenta jer je naknadno došao kako bi provjerio šta se dešava. On je potvrdio da je njegov redar Bašić ošamario Mehmedića jer je bio u pijanom stanju, psovao je i pokušavao nasilu ući u objekt.

- Zatečen sam i šokiran jer je ovo jedan prikaz sile i moći ovih što su na vlasti. Svugdje u svijetu u objektima postoje redari kako bi zabranili ulazak kriminalnim, pijanim ili nasilnim osobama bez obzira na to čiji su sinovi. Tako je i u ovom slučaju. Često se govori o pucnjava ili incidentima ispred "Ježa", ali to se sve dešava jer naše osoblje u objekt nikada neće pustiti incidentnu osobu koja bi pokvarila raspoloženje ostaloj omladini koja se ovdje zabavlja - kazao je Jež i naveo kako sada samo očekuje daljnje poteze moćnih ili inspekcijske kontrole koje će mu naposljetku zatvoriti objekt.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

pa naravno, da sam bio ja u pitanju, došla bi murija i još bi mi oni opalili par šamara. ;-) šta ćeš, kad je bitno čija su te muda napravila...
JThomas

#2471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

u tome i jeste fazon. možda bi se ovo moglo ocijeniti i da jeste za pritvora, ali znaš da bi do toga došlo da je riječ o nekom običnom liku, u ježu i pred ježom su non stop belaji i nikad nikom ništa.
Chmoljo

#2472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:u tome i jeste fazon. možda bi se ovo moglo ocijeniti i da jeste za pritvora, ali znaš da bi do toga došlo da je riječ o nekom običnom liku, u ježu i pred ježom su non stop belaji i nikad nikom ništa.
ma vidi, u suštini ni taj izbacivač nema pravo šamarati ljude po ćejfu, kao što to inače rade. i tome bi se trebalo malo stati ukraj. ali sve se svodi uglavnom na ono, ne traži belaj, nećeš ga ni imati. eno onaj što je propucan u nogu u mojoj mahali, pa taj ili njegov brat svakih pola godine budu na ovoj temi. slučajevi poput Denisa ili starice iz Hrasnog su baš zbog toga i sablaznili naše ljude, što su išli svojim putem.

ali ne moram ni biti tamo, da već s lakoćom zamislim sliku tog malog pavijana kako se busa u prsa: šta mi možeš? znaš ko mi je babo? :roll:

elem, studenti dobiše ideje za parole 17. na protestima 8-)
JThomas

#2473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

pa naravno da nemaju pravo, zato to i jeste krivično djelo ako je tako stvarno bilo. mada sam siguran da ga ni oni nisu tek tako bez povoda išamarali. poenta je u tome da se to dešava bukvalno svakodnevno, a ne desi se ništa kad išamarani nije sin glavonje.
Chmoljo

#2474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:pa naravno da nemaju pravo, zato to i jeste krivično djelo ako je tako stvarno bilo. mada sam siguran da ga ni oni nisu tek tako bez povoda išamarali. poenta je u tome da se to dešava bukvalno svakodnevno, a ne desi se ništa kad išamarani nije sin glavonje.
pa to se može ovako reći, i vlasnik objekta je glavonja. pitanje je samo imaš li ti većeg glavonju da te čuva od tog glavonje :mrgreen:

jednostavno :mrgreen:
JThomas

#2475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

samo još jedan dokaz da u nas vlada isključivo zakon jačeg. i da u tu rupčagu ne treba ići.
Locked