Kakav premijer smece takav i sin... Serif dosao sa policijom da uvodi red... jos izbacivaci krivi ma paz da nije ne bi me iznenadilo da odu u zatvor na koju god... sto bi u svakoj normalnoj zemlji dobili zasluge sto su se smeca koje pravi sranje u klubu rjesili .. svugdje u svijetu ali kod nas bas i ne.. Kod nas su oni krivi a nikako sincic koji je eto malo zelio da se proveseli i pokaze kucnu kulturu pa je uz to malo i gucnuo... zalosno stvarno
gazda ima pravo i nek nije pokazao slabosti taman sto mu je u goste dosao i sam premijer, mada meni lici na sve sem premijera...
U tuči koja je izbila 27. januara oko 23.30 sati ispred kluba "Jež" u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, povrede je zadobio Nermin Mehmedić (23), sin aktuelnog premijera Kantona Sarajevo Besima Mehmedića.
Došli pijani
Kako saznajemo, Mehmedića, koji je bio u društvu s dvojicom prijatelja, fizički je napao Edin Bašić (30) iz Priboja, izbacivač u klubu "Jež", i još nekoliko za sada nepoznatih osoba. Bašić je uhapšen, a s njim i Enes Islamagić (32), menadžer "Ježa", također iz Priboja, koji je, kako navode iz policije, također učestvovao u incidentu.
Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, Mehmedić je s društvom došao pred klub u vidno alkoholiziranom stanju i željeli su ući, što im je osiguranje zbog njihovog stanja zabranilo.
Tada je Mehmedić, kako nam je kazao vlasnik kluba Adem Jež, počeo psovati, galamiti, vrijeđati i lupati nogama u vrata. Tada je Bašić je navodno nekoliko puta ošamario Mehmedića, a u tuči su povrede zadobili i njegovi prijatelji H. A. (23) i D. A. (22).
Na mjestu incidenta ubrzo se našao i sam premijer Besim Mehmedić, za kojim je došla i policija. Mladići su alkotestirani i, kako nezvanično saznajemo, mlađem Mehmediću je zabilježeno više od jedan promil alkohola u krvi.
Prema informaciji iz sarajevske policije, Mehmediću i njegovim prijateljima ljekarska pomoć je ukazana u Kliničkom centru Koševo, gdje je utvrđeno da imaju lakše povrede.
Međutim, jučer nam je u KCUS-u rečeno kako oni ne raspolažu informacijom da su spomenuti mladići uopće primljeni i zbrinuti u CUM-u?!
Negirali krivicu
Edin Bašić i Enes Islamagić su prekjučer iz MUP-a predati u Kantonalno tužilaštvo Sarajevo. Portparol tužilaštva Jasmina Iftić potvrdila nam je da je otvorena istraga protiv obojice zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja ozljeda, a protiv Islamagića i zbog pomoći počiniocu nakon krivičnog djela.
- U prisustvu zajedničkog advokata Aldina Lejlića oni su ispitani i negirali su krivicu. Tužilac je uputio prijedlog da im se odredi pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke - kazala je Iftić.
Pokušali smo od kantonalnog premijera Besima Mehmedića dobiti komentar na cijeli događaj, ali on nije odgovarao na naše telefonske pozive.
Vlasnik "Ježa" poručio je da niko u pijanom i agresivnom stanju, pa makar to bio i premijerov sin sa društvom, u klub ne može ući, jer ne žele da im incidenti kvare atmosferu.