lako je rasudjivati ako imas mozga... a ako po pamet ides do kioska, dzamije, crkve, dnevnika... onda je tesko...The BEN10 wrote:U principu se slažem sa tobom, ali...Alfons Kauders wrote:kako bilo, ljudi su na kraju balade dobili 275k glasova... (plus na tu cifru fahrinih i chovinih po sto i kusur hiljada)
koalicija ima izborni legitimitet, nije sporan sekunde... a dobiti oko pola miliona glasova na dva i kusur miliona gradjana je impresivan rezultat... izlaznost mozemo gledati i na drugi nacin - da je bila 100%, da li si sigurna da bi odnos snaga bio drugaciji? ja nisam... mozda bi pobjeda bila manje uvjerljiva, ali jasno je da je vecina ljudi glasala za ovo...
stoga ne osjecam nimalo griznje savjesti... niti krivim stranke, ljevicu, desnicu... krivim narod... i boli me kita sto sad raja kuka... glasali ste za njih i sad cemo se druziti jos koju godinu... jebe mi se sto umiru od gladi, sami su to birali (i, iskreno, to su i zasluzili)
Gledaj, nije ba danas lahko ni pametno rasuđivati - pa narodu se razvlači pamet na sve strane, zahvaljujući potkupljivim i neprofesionalnim medijima. Pogledaj sve postratne afere, bilo ko da ih je učinio. Imao si medije koji su pisali u korist onih koji su bili sa one strane zakona, relativizirali i svašta nešto.
i ja sam tako mislio, jadnici, lazu ih, manipulisu, imaju medije, vjerske strukture... sve to stoji, al opet me zaboli kurac... cisto zato jer je proslo cetvrt stoljeca... to je prosjecnom ljudskom bicu dovoljno da od fetusa izraste u odraslu, akademski obrazovanu osobu sa poslom, a mozda cak i porodicom... nazalost, cetvrt stoljeca ocito nije dovoljno da prosjecni balija i skutor prestanu glasati za SDA i HDZ...
stoga nek krepu od gladi... nek im krepu djeca, unuci, kucni ljubimci... potpuno sam ravnodusan... zasto bi to bio moj problem? njihov izbor, ko sam ja da se mijesam?