FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
Alfons Kauders

#2451 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:
Alfons Kauders wrote:kako bilo, ljudi su na kraju balade dobili 275k glasova... (plus na tu cifru fahrinih i chovinih po sto i kusur hiljada)

koalicija ima izborni legitimitet, nije sporan sekunde... a dobiti oko pola miliona glasova na dva i kusur miliona gradjana je impresivan rezultat... izlaznost mozemo gledati i na drugi nacin - da je bila 100%, da li si sigurna da bi odnos snaga bio drugaciji? ja nisam... mozda bi pobjeda bila manje uvjerljiva, ali jasno je da je vecina ljudi glasala za ovo...

stoga ne osjecam nimalo griznje savjesti... niti krivim stranke, ljevicu, desnicu... krivim narod... i boli me kita sto sad raja kuka... glasali ste za njih i sad cemo se druziti jos koju godinu... jebe mi se sto umiru od gladi, sami su to birali (i, iskreno, to su i zasluzili)
U principu se slažem sa tobom, ali...
Gledaj, nije ba danas lahko ni pametno rasuđivati - pa narodu se razvlači pamet na sve strane, zahvaljujući potkupljivim i neprofesionalnim medijima. Pogledaj sve postratne afere, bilo ko da ih je učinio. Imao si medije koji su pisali u korist onih koji su bili sa one strane zakona, relativizirali i svašta nešto.
lako je rasudjivati ako imas mozga... a ako po pamet ides do kioska, dzamije, crkve, dnevnika... onda je tesko... :D mozda nije popularno ni korektno tako nastupiti, ali vjeruj mi kad kazem da me iskreno boli kurac za narod, kao nikad u proteklih 25 godina :D

i ja sam tako mislio, jadnici, lazu ih, manipulisu, imaju medije, vjerske strukture... sve to stoji, al opet me zaboli kurac... cisto zato jer je proslo cetvrt stoljeca... to je prosjecnom ljudskom bicu dovoljno da od fetusa izraste u odraslu, akademski obrazovanu osobu sa poslom, a mozda cak i porodicom... nazalost, cetvrt stoljeca ocito nije dovoljno da prosjecni balija i skutor prestanu glasati za SDA i HDZ...

stoga nek krepu od gladi... nek im krepu djeca, unuci, kucni ljubimci... potpuno sam ravnodusan... zasto bi to bio moj problem? njihov izbor, ko sam ja da se mijesam?
madner

#2452 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madner »

Fadilj je potpuno u pravu, narod mora cuti bolnu istinu. :D
The BEN10

#2453 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:Nazalost, cetvrt stoljeca ocito nije dovoljno da prosjecni balija i skutor prestanu glasati za SDA i HDZ...

stoga nek krepu od gladi... nek im krepu djeca, unuci, kucni ljubimci... potpuno sam ravnodusan... zasto bi to bio moj problem? njihov izbor, ko sam ja da se mijesam?
Ma da si ravnodušan ne bi se ovdje nervirao zajedno sa svima nama. Naravno da ti je stalo, kao svakome od nas. I naravno da sve nas frustrira ova situacija.
Gle, po meni, glasanje kod nas ti je kao kad odeš u restoran gdje je sva hrana pokvarena. A moraš nešto pojest. Na vlasti si imao i lijeve i desne, i vidjeli smo svega i svačega.
Mislim da će promjene doći sa promjenom mentaliteta naroda, a tako nešto nije brzo za očekivati. Takva nam je japija trenutno, nema izgrađene društvene svijesti, a čuda se u stvarnom životu ipak ne događaju. ;-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2454 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

kako ba nerviranje :D to je bio početni stadij...sad samo bol me kur i daleko vam kuća od moje bila :izet:

kad konji buše čamac u kojem se voze samo se makni i maši im s obale
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2455 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Truba »

Image
Alfons Kauders

#2456 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:
Alfons Kauders wrote:Nazalost, cetvrt stoljeca ocito nije dovoljno da prosjecni balija i skutor prestanu glasati za SDA i HDZ...

Ma da si ravnodušan ne bi se ovdje nervirao zajedno sa svima nama. Naravno da ti je stalo, kao svakome od nas. I naravno da sve nas frustrira ova situacija.
Gle, po meni, glasanje kod nas ti je kao kad odeš u restoran gdje je sva hrana pokvarena. A moraš nešto pojest. Na vlasti si imao i lijeve i desne, i vidjeli smo svega i svačega.
Mislim da će promjene doći sa promjenom mentaliteta naroda, a tako nešto nije brzo za očekivati. Takva nam je japija trenutno, nema izgrađene društvene svijesti, a čuda se u stvarnom životu ipak ne događaju. ;-)
ja se ne nerviram, ja se smijem, i usput kontam "sam vam reko?"

jer jesam, reko sam, vise puta :D

a pojest ne moram nista - ja sam davno napravio svoj restoran koji nema veze s ovom drzavom i ovim na vlasti... tako da me zaboli za onim koji moraju jesti u drugom restoranu... sami su ga izabrali... valjda ne bi da im se ne svidja?
Alfons Kauders

#2457 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:kako ba nerviranje :D to je bio početni stadij...sad samo bol me kur i daleko vam kuća od moje bila :izet:

upravo tako

mogo se cojk i nervirat ono recimo od 1995 do 2000... sve ovo poslije gledam kao jako dugu epizodu nadrealista kojoj nema kraja... :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2458 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

:thumbup:

egzekli...klauni i služe za zabave osim kad su ponekom fetiš :D
edo_79

#2459 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:kako ba nerviranje :D to je bio početni stadij...sad samo bol me kur i daleko vam kuća od moje bila :izet:

upravo tako

mogo se cojk i nervirat ono recimo od 1995 do 2000... sve ovo poslije gledam kao jako dugu epizodu nadrealista kojoj nema kraja... :D
Ništa se ti neboj ....Dilfa će to sve u EGZEL tabelu i kapak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#2460 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

edo_79 wrote:
Alfons Kauders wrote:

upravo tako

Ništa se ti neboj ....Dilfa će to sve u EGZEL tabelu i kapak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
moje ba EGZEL, valja licencu kupovat... :D bolje da predju na google sheets :D
edo_79

#2461 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

Alfons Kauders wrote: moje ba EGZEL, valja licencu kupovat... :D bolje da predju na google sheets :D
TKO SI TI da protivrječiš Fadilu?! .... Ako je Dilfa rek'o EGZEL ... den EGZEL it iz ..... licencu će platit narod kroz reformsku agendu :D
Last edited by edo_79 on 22/01/2016 15:44, edited 1 time in total.
napalhame

#2462 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by napalhame »

da se ne zaboravi Fadil prije Fadila

hahah

https://youtu.be/ifr3zcuoUIE

Poskupljuje hljeb, poskupljuje grijanje. Nadležni već mjesecima poručuju da je i voda davno trebala poskupjeti. Ipak, ne sekirajte se! Ministar trgovine u Vladi Federacije BiH Milorad Bahilj Baja (takav mu je nadimak na zvaničnoj stranici) ima rješenje.
hhaarree

#2463 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

napalhame wrote:da se ne zaboravi Fadil prije Fadila

hahah

https://youtu.be/ifr3zcuoUIE

Poskupljuje hljeb, poskupljuje grijanje. Nadležni već mjesecima poručuju da je i voda davno trebala poskupjeti. Ipak, ne sekirajte se! Ministar trgovine u Vladi Federacije BiH Milorad Bahilj Baja (takav mu je nadimak na zvaničnoj stranici) ima rješenje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

koji brat jao

jos jebacko podsmjehivanje, zaista baja

jos samo da im je na kraju rekao idukurac savrseno bi bilo
Hakiz

#2464 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Hakiz »

Alfons Kauders wrote:
kako bilo, ljudi su na kraju balade dobili 275k glasova... (plus na tu cifru fahrinih i chovinih po sto i kusur hiljada)

koalicija ima izborni legitimitet, nije sporan sekunde... a dobiti oko pola miliona glasova na dva i kusur miliona gradjana je impresivan rezultat... izlaznost mozemo gledati i na drugi nacin - da je bila 100%, da li si sigurna da bi odnos snaga bio drugaciji? ja nisam... mozda bi pobjeda bila manje uvjerljiva, ali jasno je da je vecina ljudi glasala za ovo...

stoga ne osjecam nimalo griznje savjesti... niti krivim stranke, ljevicu, desnicu... krivim narod... i boli me kita sto sad raja kuka... glasali ste za njih i sad cemo se druziti jos koju godinu... jebe mi se sto umiru od gladi, sami su to birali (i, iskreno, to su i zasluzili)
Ne volim SDA, ali svi će glasati za svoje, pa ću i ja za svoje. Strah čovjeka pravi iracionalnim.

Mene je uvijek čudilo kako to da onolike Moldavke, Ukrajinke, pa i žene sa naših prostora završe kao bijelo roblje, zar vjeruju da će negdje raditi kao spremačice, zar nemaju informacije, pa stalno se o tome pričalo na TV-u, internetu, novinama, radiju... I onda se ispostavi da zaista ne znaju, neke što ih takve stvari ne interesuju dok im se ne dese, a veliki broj njih jer nemaju novca za tehnologije koje bi im te informacije prezentovale.

I onda sabereš strah sa neznanjem i ponekom mrvicom kojom se zamažu oči i dobiješ šta dobiješ. Mi imamo problem diskutujući na forumu. I mi smo kao političari odvojeni od stvarnosti. Koristimo forum, dakle tehnologije, dakle imamo i tehničko, a vjerovatno i drugo znanje, i informacije koje nam pomažu da stvari posmatramo iz raznih uglova. I pri tome podsvjesno mislimo da su svi kao i mi, da svi imaju iste informacije i isto znanje i sposobnosti. Zaboravljamo da mnogo glasača niti želi da se zamara, niti ima kapacitet da razmišlja o dubljim i dalekosežnijim posljedicama.

Ovo nije opravdanje naroda, ovo je razumijevanje zašto narod konstantno pravi istu grešku. A optužujući narod nećeš riješiti stvar. Reci nekome da je glup i imaćeš svađu umjesto želje te osobe da nešto nauči.
Last December

#2465 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Last December »

'Fadil Novalić' javio se uživo u program sarajevske televizije: Voditelj prasnuo u smijeh (VIDEO)
http://radiosarajevo.ba/novost/213908

"Fadile, jesi li ti dijete ili si si retard?" :lol: :lol: :lol:

Bolje mu je neka ide s pozicije dok se nije još gore obruk'o. Svaka fukara pravi šprdnju s njim, neće mu se to dobro odrazit na privatni biZmis :lol:

EDIT: Bogami izgleda je već prekasno :)

Bosnian leader derided over 'wasteful spending' remarks
http://www.bbc.com/news/blogs-news-from ... e-35380263
Last edited by Last December on 22/01/2016 17:23, edited 1 time in total.
Drinski

#2466 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Drinski »

Sad se izvinjava, materi se izvinjavaj...
General War

#2467 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by General War »

"U organizaciji, ali i o trošku Vlade Federacije BiH nedavno je u jednom sarajevskom restoranu organiziran neobičan ručak. Preciznije, gošće su bili neobične, piše novinska agencija Patria. Prema nezvaničnim informacijama iz Vlade, na inicijativu jedne od najbližih saradnica federalnog premijera Fadila Novalića organiziran je ručak na kojem su bile premijerova supruga, te supruge svih federalnih ministara.

Povod je navodno bio, da se “gospođe ministarke” okupe u opuštenoj atmosferi, bliže upoznaju i druže, kao što to inače rade i njihovi muževi u slobodno vrijeme, ali nerijetko i tokom radnog vremena."

Nezvanicne fotografije procurile :lol:

Image

http://tip.ba/2016/01/22/druzenje-i-cas ... istarkama/
hhaarree

#2468 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

Molim vas zasto niko nije slikao ovo druzenje prvih dama? Zelim slike kao sto je ona sa sebijom i marlborom, da stavim kao wallpaper da me inspirise
Last December

#2469 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Last December »

Gospođe ministarke toče usvog Boinga kerozin iz Binga :izet:

https://www.youtube.com/watch?v=l1GgyzCyJ6Y
hhaarree

#2470 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

Last December wrote:Gospođe ministarke toče usvog Boinga kerozin iz Binga :izet:

https://www.youtube.com/watch?v=l1GgyzCyJ6Y
esencijalna namirnica sta ces :oops: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
piupiu

#2471 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by piupiu »

Mmmm. Imam jednu teoriju - mislim da je ova 'taktika' napada na rastrošni narod stigla na Fadilov sto zajedno sa lijepo prevedenom i narodu razumljivom 'agendom'. Ovo je jedna od standardnih priča koju vrte desničarske partije po zemljama iz kojih stiže riječ 'agenda' (ovo ni Tačerka ne bi bolje smislila). I sve nekako mislim da su se savjetnici malo preračunali u transplantaciji političkih ideja, pa se sad svi zajedno vade. :D

Usput, sjećam se kad izadje je l' ono bi neko baš iz britanske ambasade kad se raspravljalo o Zakonu o radu s argumentom - vaš zakon je ostatak titoizma. U gradu u kojem se glavna ulica još uvijek po Titu zove ... meni je to profesionalna fula koja graniči s nehatom. Eh, ovo je u vrlo sličnom maniru, samo još deset puta gore. 8-) Eto, moja mala teorija u Fadilovu odbranu, iako nisam u njega mu glasač. :D
modem33

#2472 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by modem33 »

pa 90% bosanskih muslimana se boje svojih zena .... pa tako i ovaj premijer. :izet:

A narod ne voli slusati istinu poput ove iznad :D

Pa zato slijedi .... da mu zena mozda otima slatke torte za uzinu pa mu kaze "udebljat ces se .... pojest cu ja to sa svojim prijateljicama ... ti jedi ribu , udebljat ces se".

:D
hhaarree

#2473 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hhaarree »

modem33 wrote:pa 90% bosanskih muslimana se boje svojih zena .... pa tako i ovaj premijer. :izet:

A narod ne voli slusati istinu poput ove iznad :D

Pa zato slijedi .... da mu zena mozda otima slatke torte za uzinu pa mu kaze "udebljat ces se .... pojest cu ja to sa svojim prijateljicama ... ti jedi ribu , udebljat ces se".

:D
Image
Alfons Kauders

#2474 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

aaaa hhahaaa hahha ahhaaaaa

ode fadil na biii biii siii

eee naaaaa BII BII SII ode zajebancija

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2475 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Chmoljo »

Intervju /Fadil Novalić: Iskreno mi je žao što je moja izjava protumačena na ovakav način
a da budem iskren, i meni je žao...

što si glup.
Post Reply