BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

Logovan

#2451 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Logovan »

Mislim da naš narod previše al' baš previše pretjeruje što se tiče ovog poraza. Izgubili pa šta? Nije kraj svijeta jebe mu mater. Čuo/čitam komentare idemo u baraž 100%, nemamo 3 kvalitetna igrača, nećemo ni baraž moći proći, mi smo uklet narod, Pape veze sa fudbalom nema, itd, itd. Čemu sve ovakve gluposti? Pa ja ovakve komentare očekujem od one djece koja imaju 10, 11, 12 godina a ne od osoba koje imaju 20 ili više godina. Pa da smo pobijedili nekim traljavim šutem sa istom ovakvom igrom onda bi se Pape i svi igrači na sva zvona hvalili.
Ovo nije bila naša noć. Nije nam išlo od ruke (čitaj: noge). Kad ne ide onda baš ne ide. Nekako smo bili smotani kad dođemo ili uđemo u šesnaesterac. Kad se sve sabere, Slovačka je bila bolja ali ne puno. Zaslužili su pobjedu. Čestitam im.
It_is_a_Leclerc wrote: Poraz nas praktički vodi izvan baraža.
Remi nas vodi u baraž.
Pobjeda u Brazil.
Nit nas poraz vodi van baraža, nit remi u baraž a nit pobjeda u brazil. :wink:
Mustang1

#2452 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Hajvan wrote:
omega369 wrote: p.s. nadam se da su i pudlice sretne sto je skrtel veceras pobjednik :!:
a to je refrenca na??
ne kontam izraz, :-? .
Vjerovatno one vatrene navijacice Liverpoola koje su docekale Slovake :lol:
internazionale

#2453 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by internazionale »

Hodidid wrote:Ja sam znao da cemo krv propisati sa slovacima. Dobra je to ekipa sa jakim individualnim kvalitetom.
mi smo u 5 deka sa slovacima
samo sto je pape bio unio mir u ekipu pa smo napravili dobar niz rezultata
dok je kod njih sa starim selektorom valjda bilo drukcije

moracemo se dooobro potruditi da ih dobijemo
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2454 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by -LIBERO- »

Al' koji pogan mentalitet imamo, to je za plakati.

Do prije par sati, prvaci svijeta i kosmosa....rezervisu se hoteli u Brazilu, razmislja se koliko nam trebalove za otici tamo.
Poraz, odmah se sve raspada. navijaci na stadionu zvizde igracima, kao da se sve utakmice i sve pobjede zaboravljaju, kao da gubimo svaku drugu utakmicu koju igramo..raja medju sobom vec donjela odluku da ispadamo i iz seme za baraz.

Jedan poraz, halo, u cijelome ciklusu do sada. Podbacili su, istina. Meni su izgledali bez svjezine, sa slabom pokretljivoscu. Djelovali su mi k'o mamurni (slikovito, mozda cak i bukvalno :D ).

Al sve je to manje bitno. Bitna je mentalna (ne)snaga ovoga naroda, i nevjerovatno brzi prelazi iz opste euforije i ludila, do totalnoga pada i kolapsa.

Jbt. ovo je vise za naucni osvrt najvecih svjetskih experata u polju psihologije, a boga mi i psihijatrije. :D
MOSALJOZE

#2455 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by MOSALJOZE »

Mi jeNU izgubili odma je ugrozen baraz 4 ćemo završiti smak svijeta.Dajte ljudi vidjeli ste da smo podbaclil,ali ima još da se igra,a realno smo jači od njih i mozda čak nama i "odgovara" ovo jer oni tamo neće igrati bunker nego će se i oni otvoriti.
Tvrtko II Kotromanić

#2456 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Tvrtko II Kotromanić »

-LIBERO- wrote:Al' koji pogan mentalitet imamo, to je za plakati.

Do prije par sati, prvaci svijeta i kosmosa....rezervisu se hoteli u Brazilu, razmislja se koliko nam trebalove za otici tamo.
Poraz, odmah se sve raspada. navijaci na stadionu zvizde igracima, kao da se sve utakmice i sve pobjede zaboravljaju, kao da gubimo svaku drugu utakmicu koju igramo..raja medju sobom vec donjela odluku da ispadamo i iz seme za baraz.

Jedan poraz, halo, u cijelome ciklusu do sada. Podbacili su, istina. Meni su izgledali bez svjezine, sa slabom pokretljivoscu. Djelovali su mi k'o mamurni (slikovito, mozda cak i bukvalno :D ).

Al sve je to manje bitno. Bitna je mentalna (ne)snaga ovoga naroda, i nevjerovatno brzi prelazi iz opste euforije i ludila, do totalnoga pada i kolapsa.

Jbt. ovo je vise za naucni osvrt najvecih svjetskih experata u polju psihologije, a boga mi i psihijatrije. :D
upravo tako :-)

al dzaba pricat, cudan je mentalitet Bosnje
Mustang1

#2457 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Mi smo bolji od Slovaka ! Ali ne pobjedjuje uvijek bolja ekipa ! Nekad pobjedi pametnija !
Logovan

#2458 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Logovan »

zecko_kupuz wrote:Ne mogu da vjerujem da se ovdje već odustaje od prvog mjesta, sad se kalkuliše nekakav baraž. :-)

Sumnjam da možemo uvezati dvije, ne loše, već grozne tekme. :thumbup:
Pa to ti je Bošnjo.
PRVI smo na jebenoj tabeli a dobar dio raje misli da ćemo u baraž.

Kako nam je samo mentalitet odvratan, grozan, debilan, kretenski. Fuj, fuj, fuj. Nek' vas je stid i sram.
oridjidji

#2459 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by oridjidji »

Sreca, pa nisam gledao utakmicu jer je nebih prezivio. Pratio sam tok utakmice preko klixa i kada sam vidio mrtvog Vrsajevica u ekipi, a Altidore ga je ubijao proslu utakmicu i Bicakcica kojem je ovo prvi pravi mec za reprezentaciju, rekao sam sebi ovo ne sluti na dobro. Cemu eksperimentisanje pred ovako bitnu utakmicu?

Mujdza je trebao biti u timu. Zao mi je sto je Susic tek tako otpisao Pandzu kao stopersko rijesenje. Nadam se da cemo u Slovackoj traziti nacina da stignemo do 3 boda, makar golove postigli iz prekida, kornera, padajuci u 16 provocirajuci penale.

Ovo nam je kazna za Susicevo dacemo im 2 ili 3 gola i upisivanje bodova prije nego smo i odigrali utakmicu.

Momci moraju zapeti, a moraju bogme i Slovaci, pa kom opanci a kome obojci. Slovaci su ovu utakmicu mogli igrati opustenije od nas jer su imali male sanse za comeback prije ovoga meca, mi je nismo trebali igrati opusteno bez obzira na bodovnu razliku izmedju nas i njih. Narednu utakmicu Slovaci imaju pritisak veci da ostvare pobjedu zbog onoga sto su nocas uradili u Zenici i mislim da nama nebi bilo pametno da se tamo rano otvorimo i primimo kakav go iz kontre. Trebace nam cvrsta igra na sredini terena, dug posjed i go iz prekida u prvom poluvremenu, jer sto vise utakmica bude odmicala Slovaci ce biti nervozniji jer onda im baraz prolazi ispred nosa i u kontri i polukontri lezi nasa sansa da ih dokrajcimo jer iza nas imaju utakmicu sa Grckom.

Grci su nocas imali srecu da pobjede Linhenstajn sa jednim golom razlike. Narednu igraju sa Latvijom. Ovisimo sami o sebi, u preostale tri utakmice. Jasno nam je da Slovake moramo dobiti tamo kako god, Litvance i Linhenstajn.

I onda Grci mogu plakati makar ostvarili u zadnje 3 utakmice sto posto ucinak.
Last edited by oridjidji on 07/09/2013 00:56, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#2460 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by BHF_Manijak »

tipico2 wrote:Utakmica u Zilini je ``biti ili ne biti``
A nama je od pocetka ciklusa svaka "biti ili nebiti", jebo im je vise mater historijsku! :roll: Mislim na tekme naravno.
NeenaSa

#2461 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by NeenaSa »

Ako ovako nastave, baraz "ne gine," ... a u barazu smo :facepalm:
PriNc_ba

#2462 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by PriNc_ba »

ne znam jel neko spomenuo na jednoj od mora stranica ispisanih ali mi definitivno jace tekme ne mozemo i ne smijemo igrati bez Generala ! ! ! imao je Pape najbolje namjere ali fkt ne znam razlog ostavljanja Generala na klupi. pa lik igra za repku vec par godina a da nema 90 minuta po sezoni za klub :D definitivno previse klasicnih veznjaka i napadacki orijentisanih veznjaka da bi se ista moglo napraviti. i osjetio se itekako izostanak Mujdze da kada je potrebno rastereti Seju i Lulu. helem, nema pljuvanja. jbg realno slovaci imaju jaci tim i vise su napadacki orijentisani od grka koji su nas isto tako realno u atini trebali uzeti i mi bi vec odavno mastali samo o barazu. ovako je super dok jos imamo sansu a vala nije nemoguce da i grci naprave kiks kakav iako tesko ali eto... sve im pobjede po 1 0 ebo ih slon ! :D
limeni

#2463 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by limeni »

Jack Be Nimble wrote:Niko nije kriv, to je samo jedan normalni prosjek nase ekipe. Nekad znaju iznenaditi, nekada malo losije odigraju, ali to je nas kvalitet. Dzaba kriviti Safeta kada bilo ko drugi od nas ne bi mogao biti u stanju da sastavi bolji tim. Imamo 11 startera, ako nekoga od tih 11 zaboli glava, zamjene nema i na tom mjestu se rupe stvaraju.
nije tacno, ona igra protiv grcke u zenici je lekcija iz fudbala za ovu. nije samo sto smo pobjedili nego je tu bilo i zara, igre i borbe.danas su se vukli kao prebijene macke preko terena, nije slovacka losa ekipa ali mi smo morali napraviti vise. solidno smo i krenuli, ali ako stojis lose pozadi sa vrsajevicem i bez def. veznog i ostali djelovi tima postaju nesigurni. pape konta igrat ce ofanzivno ako nema tog def. veznog a portugal nam sesticu uvalio sa moutinhom,mereilesom i onim ruznim ciganom u vezi, pojeli nas ljudi trkacki.
cyprus

#2464 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by cyprus »

Ma, sad ću opet kontrirat većini :mrgreen: Ne treba od Slovačke praviti Brazil... jes da su nas večeras taktički namlatili ko majmune, ali to je prvenstveno naša greška... Sa ispravnim pristupom mi možemo uzeti Slovake tamo, ali daj Bože da se opametimo... Treba shvatit (a nadam se da smo shvatili) da je to selekcija koja nam je ravna, te da nismo APSOLUTNI favoriti... Na gostovanju nismo favoriti uopšte, ali do pobjede se može... Treba uočiti slabosti i prednosti protivnika i onda probati naći odgovarajuću taktiku za to,a ne bacit sve karte u napad, pa će valjda neko zabit :-) :-)

Također, mislim da gore od večereas ne možemo odigrat nikako... Može samo bolje :mrgreen:
Hajvan

#2465 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Hajvan »

Mustang1 wrote:
Hajvan wrote:
omega369 wrote: p.s. nadam se da su i pudlice sretne sto je skrtel veceras pobjednik :!:
a to je refrenca na??
ne kontam izraz, :-? .
Vjerovatno one vatrene navijacice Liverpoola koje su docekale Slovake :lol:
jooj, maalo sam progooglo'.
ne mogu da vjerujem :lol:
evo i ovaj portal je to objavio http://www.klix.ba/sport/nogomet/slovac ... 30905080#3
omega369

#2466 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by omega369 »

cyprus wrote: Ali ne razumijem kritike na račun Vršajevića, Višće, Stevanovića... Prvo zato što nisu ništa gore odigrali od naših glavnih uzdanica Džeke, Pjanića, Misimovića, Ibiševića... Spahić kumovo golu, Lulić i Salihović već odavno vrlo blijede partije pružaju u reprezentaciji... Ali interesantno kako kritike nekako zaobilaze dotične (valjda zbog zvučnosti imena klubova u kojima igraju) i pogađaju samo te omražene i neželjene reprezentativce :-) A drugo, ko je to trebo igrat umjesto njih?
Pusti ti sad tu pricu. Ako vec igrac sa klupe dobije sansu, naravno da cu ocekivati neki preokret, sta drugo trebam ocekivati? kojeg djavla ce onda na klupi? da popunjava mjesto? Stevanovic koji inace mjesecima ne igra ulazi kao....? Vrsajevic koji igra ali za ekipu u rangu cibalije igra zasto.....? Koji individualni kvalitet ima taj covjek? kontinuitet? pa i ja bih imao kontinuitet da me se zvalo u reprezentaciju.
antifascism

#2467 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by antifascism »

zecko_kupuz wrote:Ne mogu da vjerujem da se ovdje već odustaje od prvog mjesta, sad se kalkuliše nekakav baraž. :-)

Sumnjam da možemo uvezati dvije, ne loše, već grozne tekme. :thumbup:
Kakav baraz, glavu gore, bolji smo i idemo po pobjedu. Slovaci moraju uzeti 3 boda inace su van tako da ce bit' svasta.

Medunjanin out, Zahiramidzic in, spustit Pjanica na Medino mjesto i nek Miske igra sam poluspica. Ako Miske imadne losu utakmicu, ubaciti Medu i nek Pjanic ide na Misketovo mjesto.

Hocel Zukanovic i Mujdza bit spremni?

Makar necemo gledati ulizicu Bakira u Slovackoj :thumbup:
DonV

#2468 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DonV »

tipico2 wrote:Utakmica u Zilini je ``biti ili ne biti``
Sa ovim timomsastavom nista od nas procitani smo kao bojanka od Slovacke odbrane sredine.

Sva sreca u nesreci pa je Slovacka kiksala protiv L repki ranije.
Korisničkoime

#2469 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Korisničkoime »

-LIBERO- wrote:Al' koji pogan mentalitet imamo, to je za plakati.

Kontam nešto kako je Freud bio u pravu i da je sex korijen svega.
Post svaka čast.
Nema predaje jebem im mater nisu Španija.
Treba dokazati na terenu da smo favoriti ućeram mu ga ima još tekma da se igra.
Poslije Žiline ćemo da vidimo čija mati će crnu vunu da prede, papani parkiraju trolejbus i uleti i frljoka i već idu na SP alu u qurcu.
Izgubili smo tekmu buuu huuu 1. smo još uvijek jel tako pobijedimo sve do kraja a to su jebene 2 tekme i idemo na SP.
Eh vala prvo moram braniti Sušića sad još moram biti i optimista stvarno sve se naopačke ovdje okrenulo.
tipico2

#2470 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by tipico2 »

Ljudi, de da povucemo crtu..........ljudi su isfrustirani jer smo svi upisali 6 bodova u tabeli, sada cemo biti sretni ako budu 3 boda.....................
Igraju se jos 3 utakmice, 3 jebene utakmice......... mozemo li ili smo progorjeli ?
It_is_a_Leclerc

#2471 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

emigrazione wrote:@It_is_a_Leclerc...Izvini brate, Avdija je bio jedan od boljih dok je igrao. Ovu tekmu su izgubili Dzeko, Misimovic, princ i oko plavo...haram im i na ovom i na onom svijetu od mene
Avdija glavinja u napadu, a u odbrani ga vile nosaju. Mene čudi da se neko nije prehladio od onolikog propuha na njegovoj strani.

Džeko i Ibišević ?! Pa dajte ljudi, nije ovo odbrana Lithenštajna, već Škrtel, jedan od top 5 stopera u engleskoj. Niste valjda očekivali da će Džeku pustiti da igra.
kandelabar

#2472 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by kandelabar »

Susic je prvo stavio LUlica na lijevog beka,a Salihovica u sredinu sa MEdunjaninom tako da je LUlic sagorio drzeci sam lijevu stranu to je zbog Rahimica..Drugo kad je vidio da ne ide nakon prvih 45min i da je MIsimovic prespor za SLovake trebo ga je odmah izvadit i uvest nekog da trckara otvara prostor jer dubinske lopte nisu prolazile pored Skrtela, i trece ne moze mi niko objasniti po cemu Stevanovic koji ne igra dobija sansu prije HAjrovica,a Vrsajevic je igrao solidno ostajao je sam na desnoj strani jer Pjanic je isao u sredinu Ibisevic nije zatvaro desno krilo.Po meni najlosiji bili Salihovic i MIsimovic..
It_is_a_Leclerc

#2473 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

internazionale wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, stanje je vrlo jasno.

Poraz nas praktički vodi izvan baraža.
Remi nas vodi u baraž.
Pobjeda u Brazil.

Vidjeli smo i čuli sve. Što kaže slovački selektor - "Mi sad znamo šta Bosna može". I tu nema puno filozofije. Mi možemo nabaciti loptu sa 30 metara u 16, gdje čeka Škrtel, ili se igrati Barcelone na 20 metara od gola, dok je oko nas 10 njihovih igrača.

Očekujem minimalan poraz ili remi.

Selektor Sušić - taktički je poražen, razbijen u paramparčad. Ja ne znam je li on zaboravio da ko je ekipa koja je igrala zadnje SP - mi ili oni ?! U svakom slučaju, Avdija Vršajević je igračka ništica, i šokantna mi je hrabrost jednog selektora da tako limitiranu pojavu nagurava u momčad.
nista braca nego ti nas povedi
tako pronicljiv i strucan
ne skrtari nego daj nam jos neku reci iz svoje beskrajne mudrosti
Ne treba biti Ivica Osim, ni Jose Mourinho da se vide neke stvari. :wink:
Korisničkoime

#2474 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Korisničkoime »

It_is_a_Leclerc wrote:
emigrazione wrote:@It_is_a_Leclerc...Izvini brate, Avdija je bio jedan od boljih dok je igrao. Ovu tekmu su izgubili Dzeko, Misimovic, princ i oko plavo...haram im i na ovom i na onom svijetu od mene
Avdija glavinja u napadu, a u odbrani ga vile nosaju. Mene čudi da se neko nije prehladio od onolikog propuha na njegovoj strani.

Džeko i Ibišević ?! Pa dajte ljudi, nije ovo odbrana Lithenštajna, već Škrtel, jedan od top 5 stopera u engleskoj. Niste valjda očekivali da će Džeku pustiti da igra.
Nije Džeki Škrtel problem jebeš Škrtela guzio je on i bolje od njega samo mu treba dati koju loptu. VAzad govorim sredina je ukenjala tekmu.
legionar2010

#2475 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by legionar2010 »

Logovan wrote:Mislim da naš narod previše al' baš previše pretjeruje što se tiče ovog poraza. Izgubili pa šta? Nije kraj svijeta jebe mu mater. Čuo/čitam komentare idemo u baraž 100%, nemamo 3 kvalitetna igrača, nećemo ni baraž moći proći, mi smo uklet narod, Pape veze sa fudbalom nema, itd, itd. Čemu sve ovakve gluposti? Pa ja ovakve komentare očekujem od one djece koja imaju 10, 11, 12 godina a ne od osoba koje imaju 20 ili više godina. Pa da smo pobijedili nekim traljavim šutem sa istom ovakvom igrom onda bi se Pape i svi igrači na sva zvona hvalili.
Ovo nije bila naša noć. Nije nam išlo od ruke (čitaj: noge). Kad ne ide onda baš ne ide. Nekako smo bili smotani kad dođemo ili uđemo u šesnaesterac. Kad se sve sabere, Slovačka je bila bolja ali ne puno. Zaslužili su pobjedu. Čestitam im.
It_is_a_Leclerc wrote: Poraz nas praktički vodi izvan baraža.
Remi nas vodi u baraž.
Pobjeda u Brazil.
Nit nas poraz vodi van baraža, nit remi u baraž a nit pobjeda u brazil. :wink:
Znaci po tvome smo nesretno izgubili ili kako... :?
Locked