Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
S obzirom da sam otvorio pitanje, red je da i odgovorim za sve one koji se budu pitali isto. Kupio Dunlop Winter Sport 5 na ekupi.ba (164,55KM sa 10% popusta za 205/55/R16)
DOT 33/23
Montaža i balans u Makbelu za set 16"... 50KM!
Sa skladištenjem ljetnih do proljeća 70KM.
Znači raspon cijena za montažu i balans 1 gume u Sarajevu od 7KM do 12,50KM.
Last edited by Big Ben on 31/10/2023 19:52, edited 1 time in total.
hopi wrote: ↑31/10/2023 19:51
Makbel
Eto probaj odvrnuti šaraf/maticu da vidimo jesu li se popravili.
Stigao hairli kući.
Čova što mi je postavljao im radi sto godina, za razliku od tih padobranaca koje spominješ. Imao sam i ja s jednim provalu, na sreću ne fatalnu. Montita kralj gumu na felgi bez balansa, sa tegićima od prošle godine.
insaneinthebrain wrote: ↑31/10/2023 14:36
Prema ovome koliki pritisak mi je preporucen na prednje a koliko na zadnje gume. Seat Cordoba je u pitanju
evo za Cordobu, uz to, testeri iz Auto bilda preporučuju da se gume uvijek pumpaju na pritisak za auto pod punim opterećenjem , tako da bi ja išao na 2,5 prednje, i 2,6 zadnje
insaneinthebrain wrote: ↑31/10/2023 14:36
Prema ovome koliki pritisak mi je preporucen na prednje a koliko na zadnje gume. Seat Cordoba je u pitanju
evo za Cordobu, uz to, testeri iz Auto bilda preporučuju da se gume uvijek pumpaju na pritisak za auto pod punim opterećenjem , tako da bi ja išao na 2,5 prednje, i 2,6 zadnje
NediM17 wrote: ↑31/10/2023 20:09
To odbija bubrege.
Tako je meni jednom vulkanizer napumpao gume na ono sto pise na autu. Auto je skakalo i osjetio sam svaku neravninu na cesti, Odmah sam otisao na neku pumpu gdje ima automatska za pritisak i smanjio na 2.1 bara. Voznja je odmah puno bolja bila.
Ma da, šta znaju inženjeri koji projektuju i optimiziraju auto
Možda je tebi udobnije se voziti na nekom tvom pritisku u gumama ,ali vjeruj, nisu oni tek tako odredili da su te njihove vrijednosti upravo one koje su nabolje.
mayab wrote: ↑31/10/2023 20:26
Ma da, šta znaju inženjeri koji projektuju i optimiziraju auto
Možda je tebi udobnije se voziti na nekom tvom pritisku u gumama ,ali vjeruj, nisu oni tek tako odredili da su te njihove vrijednosti upravo one koje su nabolje.
Da vozim po tom propisanom pritisku u gumama, ostavio bi negdje davno bubrege jer bi mi ispali. Voznja je bas neudobna i ne kvalitetna, i iskreno na ne drze mi gume kako bi trebalo jer poskakuje auto i udara puno.
Kada ovako napravim hem je udobna voznja, hem mi gume dobro drze na cesti i nemam nikakvih problema.
Ne sporim kao sto kazes inzenjeri projektuju to, ali ja iz iskustva svog govorim.
Na proslom autu ljetni set bio 225 40 R18, propisani pritisak 2.7.
Meni je ono bilo previse i sto neko rece, nemoguce za voziti.
Spustio na 2.5, i onda je bilo koliko toliko ok.
Makbel
Stigao hairli kući.
Čova što mi je postavljao im radi sto godina, za razliku od tih padobranaca koje spominješ. Imao sam i ja s jednim provalu, na sreću ne fatalnu. Montita kralj gumu na felgi bez balansa, sa tegićima od prošle godine.
Više sam mislio na zavrtanje pištoljem, i onda kada treba da sam odvrnes šaraf ili maticu pušiona, tražiš krstasti ključ i cijev od metar.
Eto bas me zanima jesu li se popravili, uzmi ključ i probaj odvrnuti.
Makbel
Stigao hairli kući.
Makbel. Ja kupio jednom 4 gume.
I ne da mi đavo mira pogledam šta su namontirali prije nego sam otišao.
3 komada 195/60R15 i jedna 195/65R15
Naravno po ove skuplje sam dosao. Prokuhalo sve u meni, ali daj samo skidaj da idem, i da vas nikad vise ne vidim
mk ultra wrote: ↑01/11/2023 08:11
paydo ovo je najbolje što sam probao, čak i u odnosu na ljetne gume
a vozio sam i TS860, i LM003, LM005, save, nexen, matador
drže i ove ostale, ali ovo je doslovno na šinama. ne osjetiš bočno apsolutno nikakvo proklizavanje ni zadrhtavanje
jučer na autoputu kiša,
ne znam kakve su kad se potroše, TS860 je zakurac nakon 2 god.
C TS870 ne može GY UG Performance meda. Ni po performansama, a pogotovo ne po trajnosti.
drže i ove ostale, ali ovo je doslovno na šinama. ne osjetiš bočno apsolutno nikakvo proklizavanje ni zadrhtavanje
jučer na autoputu kiša,
C TS870 ne može GY UG Performance meda. Ni po performansama, a pogotovo ne po trajnosti.
nisam probao
za trajnost vjerovatno, jer se ovo podere sad pa sad...
jučer na autoputu kiša,
Jucer na autoputu na 20C? Sta ima tu zimska drzati, ljetni kinez na temperaturi 20C drzi bolje od najbolje zimske...
jučer na autoputu kiša,
Jucer na autoputu na 20C? Sta ima tu zimska drzati, ljetni kinez na temperaturi 20C drzi bolje od najbolje zimske...