Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mirza_15

#24351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Maharadza wrote:
mirza_15 wrote:Ja konto da vjernik smije svasta nesto, ali ne smije slagati. A Maharadza slaga :oops:
Nešto brzo zaboravljaš, ali srećom imaju drugi forumaši koji su također čitali tvoje nebulozne najave kako će mo svi "ljubiti SIM kartice" itd. :lol: :lol: :lol:
Do tebe je majstore. To nisam bio ja. Ali ako mislis da dovoljno puta ponpvljena laz postaje istina samo nastavi.

Edit: http://forum.klix.ba/bhtelecom-all-about-p11768838.html

Imaju neke opcije za pretragu. Sto bi ti neki ovdje rekli: "google je tvoj prijatelj" sada ga iskoristi da nadjes gdje sam ja to napisao. Na ovom linku se vidi ko je to spominjao.
Last edited by mirza_15 on 10/11/2015 23:06, edited 1 time in total.
Magarece_godine

#24352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Telemach mozel li pojasnjenje za ponudu ovog tableta na rate?
sizifinho

#24353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sizifinho »

Loyality program koji ukljucujr produzivanje ugovora na dvije-pet godina, a dobijes nekoliko mjeseci dodatne kanale- zvuci mi kao porez na budale.

Ne zanima me sto iskoci moje ime, zena koja meni indirektno kaze da ja lazem, a ja sam korisnik usluge, ne zasluzuje da ostane raditi. Jedino mi je zao sto nisam uzeo ime i prezime iako ne znam kome bih ga proslijedio.

Jedno je sigurno, kompaniji je potrebno da privuku nove clanove a za stare cemo lahko: ugasite i upalite resiver

20 Mbs mi paket, speedtest racuna 16,
mislim smijesno stvarno, a znam kakva je kompanija izvan Bosne i koliko paze na klijentelu. No kod nas se to sve korumpira.

Ali neka, svi mi imamo ugovore i srecom razgovori se snimaju. Past ce jednom tuzba od nekog pametnog za nonsalanciju pa ce ih klepit dobro po usima (fantaziram).

Uglavnom jako razocaran.
Maharadza

#24354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

mirza_15 wrote:
Maharadza wrote:
mirza_15 wrote:Ja konto da vjernik smije svasta nesto, ali ne smije slagati. A Maharadza slaga :oops:
Nešto brzo zaboravljaš, ali srećom imaju drugi forumaši koji su također čitali tvoje nebulozne najave kako će mo svi "ljubiti SIM kartice" itd. :lol: :lol: :lol:
Do tebe je majstore. To nisam bio ja. Ali ako mislis da dovoljno puta ponpvljena laz postaje istina samo nastavi.

Edit: http://forum.klix.ba/bhtelecom-all-about-p11768838.html

Imaju neke opcije za pretragu. Sto bi ti neki ovdje rekli: "google je tvoj prijatelj" sada ga iskoristi da nadjes gdje sam ja to napisao. Na ovom linku se vidi ko je to spominjao.
ok nisi to rekao ali rekao si da će biti 'ekstra' ponuda, što je u prijevodu isto, a rezultat možemo vidjeti na bht temi gdje vas pljuje ko stigne, pogotovu jadni studenti. ekstra ali po bht isključivo. :D
mirza_15

#24355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Odosmo debelo u oftopic, a ja necu da vam pravim cirkus od teme. Rekao sam to za sve M pakete vece od mini 15. I dalje stojim iza toga. I zavrsavam o ovome na ovoj temi.
Reglan

#24356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Magarece_godine wrote:Telemach mozel li pojasnjenje za ponudu ovog tableta na rate?
:? :? :? :? :? :?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#24357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

Da li je usluga dostupna na Šipu? Rado bih odjavio ADSL. :mrgreen:
DON_eARL

#24358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

.
Last edited by DON_eARL on 11/11/2015 16:33, edited 1 time in total.
Telemach

#24359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sizifinho wrote:Korisnik sam ove kablovske jos od vremena Elob-a, pa i ako je bilo nesto prije njih, njihovu uslugu smo koristili. Znaci prosli smo kroz sve kompanije i uvijek "vijerni" bili.
Sad koristimo paket od 50 KM, telefon internet televizija.

Zbog prirode finansijskih prihoda roditelji uvijek placaju dva racuna zajedno, i nikad se nije desilo da smo nesto imali neizmirenih racuna.
Prije par mjeseci smo imali problema sa d3 resiverom koji je trokirao svako malo, mrznula se slika bla bla... desetak puta sam zvao i trazio rijesenje problema i svaki put bi dobio isti odgovor -
ugasite i upalite resiver, poslat cemo vam nove podatke, update bla bla blaaa. Onda je tri puta dolazio kulturni gospodin (stvarno) i mjerio kojekakav signal sa resivera i svaki put ispadne uredno. No meni slika ledi svakih pola sata, eventualno su dosli i promijenili isti resiver, koji je davao iste poteskoce. Problem je sto je bilo situacija kad bih bio cijeli dan bez programa, glupo mi vise i zvati, ali eventualno su dosli i donijeli noviju verziju resivera koja sad funkcionise.
No posljednjih mjesec dana imam problem a internetom. Ruter/modem (onaj aparat sto je sve u jednom) je soba do, nema ni tri metra od moje sobe, sa jednim zidom izmedju - a wifi signal je na dvije crtice. I tu sam mjesec dana zivkao, i opet ista prica - ugasite, upalite aparat.
Sve dok mi prije par dana nije dosao kulturni gospodin i objasnio mi da mogu ukljuciti stari ruter u novi buduci da ovi noviji imaju slabiji signal, a stariji bolji.
To je mjesec dana nerviranja, pucanja konekcije, ali eto...

Da bi mi danas ugasili uslugu zbog neplacenih racuna, tri mjeseca koja su trebala biti placena sutra ili prekosutra. Ali u mom sanducetu su stajala dva, ne tri racuna! Kada sam izmirio dugove, zena mi rece da je treci racun u slanju.

Poenta je sljedeca.

Kako je moguce da se gasi usluga korisniku koji je toliko godina clan, svi racuni izmireni do posljednjih, kao da bi se natjerao korisnik koji je vjerno izmirivao dugove ove godine, radi dva racuna koja bi bila izmirena kao i svi do
sad. Dispecer spominje tri, ja joj kazem da su dva stigla na sto ona meni kaze da "nije moguce", cime me naziva lazovom. Znaci kad ja imam poteskoce, po nekoliko dana vise puta u mjesecu - tada nema nadoknade, ali cim se zakasni s racunom, slijede posljedice.

Kad god vidim nekakvu novu uslugu, nekakvo snizenje, ono je namjenjeno novim clanovima. Ima li Telemach ikakvu namjeru "nagraditi" dugogodisnje clanove, osim sto ce ukinuti uslugu? Ima li akcija, planova na kojima se nagradjuje povjerenje, "odanost" kompaniji, ili su sve promotivne usluge namjenjene novim clanovima?

Da li je kompaniji svejedno za stare clanove, jer su oni vec kupljeni, pa je bitno samo novije privuci?
I najvaznije, ima li iko iznad ovih poluobrazovanih dispecerki, koje prelaze granice uctivosti i bontona, s kojim se moze pricati preko centra za korisnike?
Jutro sizifinho,
najljubaznije Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje zbog navedenih neugodnosti, svakako da ćemo provjeriti Vaše navode.
Vjerujemo da je došlo do nesporazuma u komunikaciji, isključenja se vrše ako korisnik ima tri neplaćena računa, odnosno odmah nakon obračunskog perioda trećeg računa koji Vi fizički i ne morate dobiti. U ovom slučaju predlažemo da aktivirate opciju elektronski račun putem portala mojtelemach.ba ili u nekom od naših korisničkih servisa, samim tim imaćete trajno spremanje računa u digitalnom obliku na vašem računaru.
Kada je riječ o podršci putem kontakt centra, prilikom poziva neophodno je da se prođe standardna procedura provjere tipa, da li ste radili restart modema, recievera i sl.
Svaka akcijska ponuda sa sobom nosi pogodnosti i određene benefite kako za nove tako i za postojeće korisnike, vjerujemo da i za Vas kao našeg dugogodišnjeg korisnika postoji pogodnost kojom ćete biti zadovoljni, stoga Vas molimo za saradnju te da nam na ovaj način u pp dostavite tačne korisničke podatke.
Telemach

#24360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Velkoski wrote:Da li je usluga dostupna na Šipu? Rado bih odjavio ADSL. :mrgreen:
Jutro Velkoski,
molimo Vas da nam se javite u pp sa tačnim adresnim podacima, kako bismo provjerili tehničke mogućnosti.
klej

#24361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klej »

pozdrav. ako moze par pojasnjenja? imam analognu TM-a i moguce da cu se odluciti na prikljucak duo net paketa (nikakva grand, obicni). interesuje me: koje sve tv kanale dobijam (start, osnovni, start + osnovni...) i jesam li obavezan potpisivati ugovor na neki vremenski period (12 ili 24 mjeseca)? takodjer, uzeo bih uslugu d3 kuca, radi tv programa na 2 tv-a. koliko bi me kostalo prikljucenje svega navedenog i koliko bi me kostala mjesecna pretplata? unaprijed hvala
Telemach

#24362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Iza Horizonta wrote:@Telemach ima li novosti vezanih za nat geo HD i Nickelodeon HD titlovi/sinhronizacija
Molimo Vas za strpljenje, kada budemo imali preciznijih informacija na temu sinhronizacije/titlovanja Nickelodeon HD, korisnici na forumu će biti među prvima koji će saznati.
Na kanalu Nat Geo HD pušten je titl.
Telemach

#24363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

klej wrote:pozdrav. ako moze par pojasnjenja? imam analognu TM-a i moguce da cu se odluciti na prikljucak duo net paketa (nikakva grand, obicni). interesuje me: koje sve tv kanale dobijam (start, osnovni, start + osnovni...) i jesam li obavezan potpisivati ugovor na neki vremenski period (12 ili 24 mjeseca)? takodjer, uzeo bih uslugu d3 kuca, radi tv programa na 2 tv-a. koliko bi me kostalo prikljucenje svega navedenog i koliko bi me kostala mjesecna pretplata? unaprijed hvala
Zdravo klej,
cijena Duo Net paketa iznosi 39,90 KM. Neophodno je da potpišete Ugovor na 12 ili 24 mjeseca. U trenutnoj akciji ako ste korisnik usluge kablovske tv dobivate umanjenje od – 22 KM prvih 6 mjeseci uz Ugovor na 24 mjeseca odnosno 3 mjeseca na 12 mjeseci.
Dobivate Startni paket preko 100 kanala. Priključna taksa iznosi 1 KM uz navedene ugovorne obaveze.
Ukoliko želite može uzeti D3 kuću za koju je cijena priključne takse 35 KM a mjesečna naknada za uslugu 3,50 KM za kanale koje imate na prvom resiveru.
U ovom slučaju predlažemo dodatni resiver i za 3 KM imate isto Startni paket.
Znači, mjesečna pretplata bi iznosila, u akciji 17,90 KM + 3 KM prvih 3 ili 6 mjeseci a nakon isteka akcije 39,90 KM + 3 KM.
Ironmen

#24364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ironmen »

@Telemach jesteli u planu prosirivanje dostupnosti na podrucju TK i ostalih dijelova BiH ???
klej

#24365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klej »

Telemach wrote:
klej wrote:pozdrav. ako moze par pojasnjenja? imam analognu TM-a i moguce da cu se odluciti na prikljucak duo net paketa (nikakva grand, obicni). interesuje me: koje sve tv kanale dobijam (start, osnovni, start + osnovni...) i jesam li obavezan potpisivati ugovor na neki vremenski period (12 ili 24 mjeseca)? takodjer, uzeo bih uslugu d3 kuca, radi tv programa na 2 tv-a. koliko bi me kostalo prikljucenje svega navedenog i koliko bi me kostala mjesecna pretplata? unaprijed hvala
Zdravo klej,
cijena Duo Net paketa iznosi 39,90 KM. Neophodno je da potpišete Ugovor na 12 ili 24 mjeseca. U trenutnoj akciji ako ste korisnik usluge kablovske tv dobivate umanjenje od – 22 KM prvih 6 mjeseci uz Ugovor na 24 mjeseca odnosno 3 mjeseca na 12 mjeseci.
Dobivate Startni paket preko 100 kanala. Priključna taksa iznosi 1 KM uz navedene ugovorne obaveze.
Ukoliko želite može uzeti D3 kuću za koju je cijena priključne takse 35 KM a mjesečna naknada za uslugu 3,50 KM za kanale koje imate na prvom resiveru.
U ovom slučaju predlažemo dodatni resiver i za 3 KM imate isto Startni paket.
Znači, mjesečna pretplata bi iznosila, u akciji 17,90 KM + 3 KM prvih 3 ili 6 mjeseci a nakon isteka akcije 39,90 KM + 3 KM.
@telemach, hvala na odgovorima. ali, nakon sto mi istekne ugovor o kupovini mobitela na rate (u januaru naredne godine) sa bht-om, ne pada mi na pamet, vise nikada, vremenski se obavezivati sa bilo kojim operaterom, jer sam onda prinudjen placati ugovorenu cijenu i ako operater ne izvrsava svoje ugovorne obaveze u cjelosti, a reklamacije i zalbe ne piju vode, ili se ogledaju u mizernim umanjenjima racuna zbog neisporucivanja ugovorne obaveze. jos jednom hvala na odgovorima, a potrazit cu najpovoljniju opciju za tv i internet kod operatera koji me nece tjerati na potpis ugovora na godinu ili dvije. na taj nacin, ako nisam zadovoljan, ugovor raskidam bez problema i "straha" od nekakvih penala.
semirsar

#24366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote: Zdravo klej...
Ovo neki novi @telemach... ili pak onaj stari, ali u nekom novom, posebnom raspolozenju?! :mrgreen:
Reglan

#24367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Je li ko zvao za ove tablete :D
semirsar

#24368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Iza Horizonta wrote:
Reglan wrote:Je li ko zvao za ove tablete :D
panadon, paracetamol, andol koje ćeš :lol:
dobro nisi i sljivu, onu ponudio :mrgreen:
Reglan

#24369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
Benq

#24370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Iza Horizonta wrote:
Reglan wrote:Je li ko zvao za ove tablete :D
panadon, paracetamol, andol koje ćeš :lol:
:lol: :lol: :mrgreen:
TRZAJBB

#24371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TRZAJBB »

PITANJE ZA TELEMACH:MISLIM DA JE BEZOBRAZNO NAPLACIVATI DRUGI CI MODUL 3,5KM MJESECNO,ZASTO NAM NISTE DALI MOGUCNOST DA GA OTPLATIMO,NIJE TO RISIVER.GLUPO JE I TO DA NA OBA MODULA NISU ISTI PAKETI,BEZOBRAZLUK!!
TRZAJBB

#24372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TRZAJBB »

paket trio grande
Telemach

#24373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Iza Horizonta wrote:@Telemach baš o kakvim se ovo tabletima piše, neka info cijene, popusti, alene oprosti i to?
Putudićemo se da saznamo što više informacija na temu vezano za kupovinu tablet uređaja na rate, javimo se ;)
south

#24374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

glupost je samo da korisnici DUO TEL GRANDE ili TRIO GRANDE paketa mogu dobiti taj tablet :roll:
kakaljin

#24375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
TRZAJBB wrote:PITANJE ZA TELEMACH:MISLIM DA JE BEZOBRAZNO NAPLACIVATI DRUGI CI MODUL 3,5KM MJESECNO,ZASTO NAM NISTE DALI MOGUCNOST DA GA OTPLATIMO,NIJE TO RISIVER.GLUPO JE I TO DA NA OBA MODULA NISU ISTI PAKETI,BEZOBRAZLUK!!
i mene isto mući cakani nek si im reko :izet:
Bice oko ovoga problema i to velikih, ali pogotovo kada se spoje sa HS-om. Onda ce nastati totalni lom i haos.
Locked