sizifinho wrote:Korisnik sam ove kablovske jos od vremena Elob-a, pa i ako je bilo nesto prije njih, njihovu uslugu smo koristili. Znaci prosli smo kroz sve kompanije i uvijek "vijerni" bili.
Sad koristimo paket od 50 KM, telefon internet televizija.
Zbog prirode finansijskih prihoda roditelji uvijek placaju dva racuna zajedno, i nikad se nije desilo da smo nesto imali neizmirenih racuna.
Prije par mjeseci smo imali problema sa d3 resiverom koji je trokirao svako malo, mrznula se slika bla bla... desetak puta sam zvao i trazio rijesenje problema i svaki put bi dobio isti odgovor -
ugasite i upalite resiver, poslat cemo vam nove podatke, update bla bla blaaa. Onda je tri puta dolazio kulturni gospodin (stvarno) i mjerio kojekakav signal sa resivera i svaki put ispadne uredno. No meni slika ledi svakih pola sata, eventualno su dosli i promijenili isti resiver, koji je davao iste poteskoce. Problem je sto je bilo situacija kad bih bio cijeli dan bez programa, glupo mi vise i zvati, ali eventualno su dosli i donijeli noviju verziju resivera koja sad funkcionise.
No posljednjih mjesec dana imam problem a internetom. Ruter/modem (onaj aparat sto je sve u jednom) je soba do, nema ni tri metra od moje sobe, sa jednim zidom izmedju - a wifi signal je na dvije crtice. I tu sam mjesec dana zivkao, i opet ista prica - ugasite, upalite aparat.
Sve dok mi prije par dana nije dosao kulturni gospodin i objasnio mi da mogu ukljuciti stari ruter u novi buduci da ovi noviji imaju slabiji signal, a stariji bolji.
To je mjesec dana nerviranja, pucanja konekcije, ali eto...
Da bi mi danas ugasili uslugu zbog neplacenih racuna, tri mjeseca koja su trebala biti placena sutra ili prekosutra. Ali u mom sanducetu su stajala dva, ne tri racuna! Kada sam izmirio dugove, zena mi rece da je treci racun u slanju.
Poenta je sljedeca.
Kako je moguce da se gasi usluga korisniku koji je toliko godina clan, svi racuni izmireni do posljednjih, kao da bi se natjerao korisnik koji je vjerno izmirivao dugove ove godine, radi dva racuna koja bi bila izmirena kao i svi do
sad. Dispecer spominje tri, ja joj kazem da su dva stigla na sto ona meni kaze da "nije moguce", cime me naziva lazovom. Znaci kad ja imam poteskoce, po nekoliko dana vise puta u mjesecu - tada nema nadoknade, ali cim se zakasni s racunom, slijede posljedice.
Kad god vidim nekakvu novu uslugu, nekakvo snizenje, ono je namjenjeno novim clanovima. Ima li Telemach ikakvu namjeru "nagraditi" dugogodisnje clanove, osim sto ce ukinuti uslugu? Ima li akcija, planova na kojima se nagradjuje povjerenje, "odanost" kompaniji, ili su sve promotivne usluge namjenjene novim clanovima?
Da li je kompaniji svejedno za stare clanove, jer su oni vec kupljeni, pa je bitno samo novije privuci?
I najvaznije, ima li iko iznad ovih poluobrazovanih dispecerki, koje prelaze granice uctivosti i bontona, s kojim se moze pricati preko centra za korisnike?
Jutro sizifinho,
najljubaznije Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje zbog navedenih neugodnosti, svakako da ćemo provjeriti Vaše navode.
Vjerujemo da je došlo do nesporazuma u komunikaciji, isključenja se vrše ako korisnik ima tri neplaćena računa, odnosno odmah nakon obračunskog perioda trećeg računa koji Vi fizički i ne morate dobiti. U ovom slučaju predlažemo da aktivirate opciju elektronski račun putem portala mojtelemach.ba ili u nekom od naših korisničkih servisa, samim tim imaćete trajno spremanje računa u digitalnom obliku na vašem računaru.
Kada je riječ o podršci putem kontakt centra, prilikom poziva neophodno je da se prođe standardna procedura provjere tipa, da li ste radili restart modema, recievera i sl.
Svaka akcijska ponuda sa sobom nosi pogodnosti i određene benefite kako za nove tako i za postojeće korisnike, vjerujemo da i za Vas kao našeg dugogodišnjeg korisnika postoji pogodnost kojom ćete biti zadovoljni, stoga Vas molimo za saradnju te da nam na ovaj način u pp dostavite tačne korisničke podatke.