HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
zonbirile

#2426 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

japo- wrote::twisted: sad si počeo da vrijeđaš :twisted: ti izgleda nemaš pametnijeg posla neg da zajebavaš po forumu

nisam s tjentišta nego oko tjentišta s treććeg brda :kravata:

ŽiviJo HS :lol:
----------------------------------------------
pa eto pregledaj stranice,uglavnom pohvale HS-u,jednom sam ti već c/p tvoje postove,sada se praviš naivan.Izvini,skliznuh u privatnost.
japo-

#2427 Re: HS kablovska

Post by japo- »

i sad bi trebali rsparavljati ja i ti ko sta misli,al pogledaj :lol: sebe samo neku negativu izbaciješ cccccc e pa stavrno :oops:

ne mogu tj ne mozemo razgovarati i tako preskoči moje postove ako mozeš ikako :D

hvala

:kiss:
Duge

#2428 Re: HS kablovska

Post by Duge »

Meni ugradili CI modul. Sve radi perfektno
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#2429 Re: HS kablovska

Post by davorf »

wedran82 wrote:mozel se imat zajedno i resiver i ci modul i kolko se doplacuje
Moze...mene su pitali hocu li zadrzati receiver ili cu ga samo zamijeniti. U tom slucaju moras kupiti ili receiver ili modul. Ne znam koliko kosta, nisam pitao, posto nisam ostavio receiver.
Duge wrote:Meni ugradili CI modul. Sve radi perfektno
I meni su...i to dosli u 12:20, a najavili se juce da ce u pola 1. Nisam mogao vjerovati da su na vrijeme dosli :shock: Uglavnom, sve radi odlicno, slika 10 puta bolja nego preko receivera. Prvi pozitivan potez HS-a otkako znam za njih :mrgreen:
zikmu

#2430 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Meni je receno da mozes kupiti resiver i uzeti CL modul na koristenje, a obrnuto ne... zasto ne znam, valjda i oni jedva cekaju da uvale ono smece... STB kosta 100KM :shock: ... ali je smjesno nude HD kanale, a npr ko nema mogucnost za CL modul nemoze gledati HD kanale jer njihovo smece koje kosta 100KM nema HDMI izlaz... :-)
lijan

#2431 Re: HS kablovska

Post by lijan »

meni su danas zamijenili resiver za modul...tacno na vrijeme...pitao sam da kupim jos jedan modul..kaze majstor sad za sad se ne prodaje, tek kad zamjene svima resivere koji zele,onda ce moduli biti u prodaji..a resiver 100km.
wifi-guy

#2432 Re: HS kablovska

Post by wifi-guy »

Gledao sam jedan od HS-ovih kuknjava na Hema kanalu gdje pokazuju kako je Telemach "bespravno" razvukao kabal izmedju dvije zgrade na Grbavici, krajnje neozbiljno.
Komentari tipa :"čiji su vlasnici iz Srbije" su dno dna. Da je Telemach kojim slucajem iz Turske, kako bi onda reagovali?

Mozda je vrijeme da "vlasti" istraze ko uzima pare od Enesa za bespravno koristenje infrastrukture Elektroprivrede. Padinski dijelovi Sarajeva su pokriveni HS kablovskom postavljenom na bandere od niskonaponske mreze koja je u drzavnom vlasnistvu pa time pripada i svima nama.

Jos jedan od idiotluka Enesa je postavljanje video kamera po zgradama na Grbavici , kao mozemo gledati ko nam ulazi u zgrade na nekom kanalu koji ja jos nisam uspio pronaci, bice da samo oni zele da monitorisu kada Telemach dodje da instalira svoju infrastrukturu.

Korisnik sam HS-a i relativno sam zadovoljan uslugom, to ne znači da ne bih želio mogućnost izbora drugog pružaoca usluga u mojoj zgradi, kamo srece da ih je deset.
afannedim

#2433 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

wifi-guy wrote:Gledao sam jedan od HS-ovih kuknjava na Hema kanalu gdje pokazuju kako je Telemach "bespravno" razvukao kabal izmedju dvije zgrade na Grbavici, krajnje neozbiljno.
Komentari tipa :"čiji su vlasnici iz Srbije" su dno dna. Da je Telemach kojim slucajem iz Turske, kako bi onda reagovali?

Mozda je vrijeme da "vlasti" istraze ko uzima pare od Enesa za bespravno koristenje infrastrukture Elektroprivrede. Padinski dijelovi Sarajeva su pokriveni HS kablovskom postavljenom na bandere od niskonaponske mreze koja je u drzavnom vlasnistvu pa time pripada i svima nama.

Jos jedan od idiotluka Enesa je postavljanje video kamera po zgradama na Grbavici , kao mozemo gledati ko nam ulazi u zgrade na nekom kanalu koji ja jos nisam uspio pronaci, bice da samo oni zele da monitorisu kada Telemach dodje da instalira svoju infrastrukturu.

Korisnik sam HS-a i relativno sam zadovoljan uslugom, to ne znači da ne bih želio mogućnost izbora drugog pružaoca usluga u mojoj zgradi, kamo srece da ih je deset.
Ma nije idiotluk sa kamerama, ELOB jos dok ih Tele nije kupio postavljo je kamere po ulazima na otoci licno se uvjerio znaci nije enes izmislio toplu vodu nebranim ga boli me za njih neka stvar ali sad po covjeku drvlje i kamenje nije u redu.
wifi-guy

#2434 Re: HS kablovska

Post by wifi-guy »

Ma nije idiotluk sa kamerama, ELOB jos dok ih Tele nije kupio postavljo je kamere po ulazima na otoci licno se uvjerio znaci nije enes izmislio toplu vodu nebranim ga boli me za njih neka stvar ali sad po covjeku drvlje i kamenje nije u redu.
Sta si htio reci, da HS prati tehnoloske tokove i standarde postavljene od strane ELOBA ili da je, eto i on dosao "tobe" pa se sjetio da besplatno pruzi uslugu video nadzora nama "ovcama". Jos kad bi nam instalirao i DVR da mozemo pregledati sve seljakluke koji se desavaju u nasim stubistima ...

Nemam ni ja nista protiv Enesa, sta vise bio bih spreman i pomoci mu ali je sada kasno. Voz prosao prije dvije godine kada su prvi investicioni fondovi obilazili i njega i ostale pa i Telekom Slovenije koji je "poklopio" Banja Luku kupovinom dva internet "provajdera" i kablovskog operatera.

Nema ni potrebe da se baca drvlje i kamenje na Enesa jer je on sam sebe doveo u ovu poziciju. Zaposlio je nepismenog direktora, neljubazne i nestrucne radnike a povrh svega pokusava nam prodati neke usluge koje su zastarile. Koje godine je planirao FTTH, video on demand, personal recorder itd.
zonbirile

#2435 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

Enes i 40 hajduka su na Grbavice,tek poslije Telemacha za 2 dana postavili kamere.čovjek ne da je lopov,nego ljigavac zadnje vrste.
afannedim

#2436 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

wifi-guy wrote:
Sta si htio reci, da HS prati tehnoloske tokove i standarde postavljene od strane ELOBA ili da je, eto i on dosao "tobe" pa se sjetio da besplatno pruzi uslugu video nadzora nama "ovcama". Jos kad bi nam instalirao i DVR da mozemo pregledati sve seljakluke koji se desavaju u nasim stubistima ...

Nemam ni ja nista protiv Enesa, sta vise bio bih spreman i pomoci mu ali je sada kasno. Voz prosao prije dvije godine kada su prvi investicioni fondovi obilazili i njega i ostale pa i Telekom Slovenije koji je "poklopio" Banja Luku kupovinom dva internet "provajdera" i kablovskog operatera.

Nema ni potrebe da se baca drvlje i kamenje na Enesa jer je on sam sebe doveo u ovu poziciju. Zaposlio je nepismenog direktora, neljubazne i nestrucne radnike a povrh svega pokusava nam prodati neke usluge koje su zastarile. Koje godine je planirao FTTH, video on demand, personal recorder itd.
Htio sam da kazem da taj seljakluk sa kamerama nije pokreno HS, vec ELOB, i osudzujem uvodjenje kamera uopšte, sta mene ili tebe ima neko gledat, u zgradi moze biti lopov uprati tebe i porodicu kad odete iz stana, i hop tvoj stan obijen. Meni da stave kameru ja bih je skino odmah.
wifi-guy

#2437 Re: HS kablovska

Post by wifi-guy »

Cuj, nisam bas razmisljao o takvom scenariju upotrebe video nazora , koji je dostupan svakom ko ima TV prijemnik.
Mislim da je u panici HS zaboravio da se konsultuje sa nekim prije nego je potencijalno sebe izlozio zakonskim reprekusijama.

Izvadak iz zakona u kojem se lako moze pronaci povreda privatnosti instaliranjem ovih kamera.

ZAKON
O ZASTITI OSOBNIH PODATAKA
Poglavlje I - OPĆE ODREDBE
Cilj Zakona
Članak 1.
Cilj ovoga zakona je da se na teritoriju Bosne i Hercegovine svim osobama, bez obzira na njihovo drzavljanstvo ili prebivaliste, osigura postivanje ljudskih prava i temeljnih sloboda, a posebice pravo na tajnost glede obrade osobnih podataka koji se na njih odnose (“zastita podataka“).
Predmet Zakona
Članak 2.
Ovaj zakon se odnosi na obradu osobnih podataka od strane:
a) javnih organa na razini Bosne i Hercegovine;
b) javnih organa Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Brčko Distrikt BiH) u onoj mjeri u kojoj minimalna zaštita podataka predviđena ovim zakonom nije regulirana zakonima Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Brčko Distrikt BiH ;
c) ostalih organa Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Brčko Distrikt BiH u onoj mjeri u kojoj njihove aktivnosti nisu ograničene na Federaciju Bosne i Hercegovine ili Republiku Srpsku ili Brčko Distrikt BiH.
Pojmovi
Članak 3.
Pod zaštitom osobnih podataka podrazumijevaju se naročito:
osobni podaci podrazumijevaju informacije koje se odnose na fizičku osobu čiji identitet je ustanovljen ili se moze ustanoviti (u daljnjem tekstu: nositelj podataka). Fizička osoba čiji se identitet moze ustanoviti je osoba koja se možze identificirati, neposredno ili posredno, posebice na temelju matičnog broja ili jednog ili više čimbenika karakterističnih za fizički, fizioloski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet te osobe.
zonbirile

#2438 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

pa momak izvalio,čuj lopov u zgradi,znači stanar pa prati ko je otišao i rokne mu stan.CCC.Što se tiče zakona,po tvom tumačenju ni kamere pred školama,ni nadzornih kamera uopšte.Šta je loše vidjeti,ko zvoni,ili se smuca oko haustora.
afannedim

#2439 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

Nikom ja ne bi dao dozvolu za postavljanje kamera, ko ih postavi kaznjavati nema niko pravo da prati iciju privatnost.
neno1974

#2440 Re: HS kablovska

Post by neno1974 »

wifi-guy wrote:Cuj, nisam bas razmisljao o takvom scenariju upotrebe video nazora , koji je dostupan svakom ko ima TV prijemnik.
Mislim da je u panici HS zaboravio da se konsultuje sa nekim prije nego je potencijalno sebe izlozio zakonskim reprekusijama.

Izvadak iz zakona u kojem se lako moze pronaci povreda privatnosti instaliranjem ovih kamera.

ZAKON
Cilj Zakona
Članak 1.
Cilj ovoga zakona je...
Pozdrav! Uz duzno postovanje moram Vam reci da se postavljanje kamera nikako ne moze podvesti pod navedeni Zakon. Ovaj Zakon se odnosi na zastitu Vasih licnih PODATAKA, koji se mogu obradjivati na bilo koji nacin, kao npr. sto banke traze Vas JMB koji je zasticen ovim Zakonom i sl.
Tiger 033

#2441 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /33hrv.htm
ZAKON
O AGENCIJAMA I UNUTARNJIM SLUŽBAMA ZA ZAŠTITU LJUDI I IMOVINE
Članak 31.

Poslove projektiranja tehničke zaštite može obavljati samo ovlaštena osoba registrirana za obavljanje te djelatnosti kod mjerodavnoga suda.
Federalni ministar unutarnjih poslova donijet će propis kojim će odrediti: vrste tehničkih naprava, sredstava, opreme i zaštitnodojavnih sredstava koja se mogu rabiti za obavljanje poslova tehničke zaštite iz članka 30. ovoga zakona, način i postupak njihove ugradnje, ispravnosti održavanja i projektiranja, kao i uvjete glede stručne spreme osoba zaduženih za obavljanje poslova tehničke zaštite i projektiranja.
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Federalna vlada) na prijedlog federalnog ministra unutarnjih poslova donijet će propis kojim će odrediti mjere zaštite financijskih institucija.
Članak 30, 60 i 61

Sto znaci da HS nije "ZASTITARSKA" kompanija, a kao takva NE moze vrsiti nadzor tehnicke zastite tj. ovo sto radi je NE legalno.P.S. ko moze i ima zivaca nek' procita kompletan zakon.
afannedim

#2442 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

zonbirile wrote:pa momak izvalio,čuj lopov u zgradi,znači stanar pa prati ko je otišao i rokne mu stan.CCC.Što se tiče zakona,po tvom tumačenju ni kamere pred školama,ni nadzornih kamera uopšte.Šta je loše vidjeti,ko zvoni,ili se smuca oko haustora.
Ja sta hoces da kazes,, ovo je bio samo banalan primjer i nemam se namjeru s tobom naglabat.
japo-

#2443 Re: HS kablovska

Post by japo- »

:D
Adriatic

#2444 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Znači ima se para da se stavljaju kamere po ulazima a nema se para za SPORT KLUB?
Nanu li im seljačku.
IcedFlame

#2445 Re: HS kablovska

Post by IcedFlame »

Tiger 033 wrote:http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /33hrv.htm
ZAKON
O AGENCIJAMA I UNUTARNJIM SLUŽBAMA ZA ZAŠTITU LJUDI I IMOVINE
Članak 31.

Poslove projektiranja tehničke zaštite može obavljati samo ovlaštena osoba registrirana za obavljanje te djelatnosti kod mjerodavnoga suda.
Federalni ministar unutarnjih poslova donijet će propis kojim će odrediti: vrste tehničkih naprava, sredstava, opreme i zaštitnodojavnih sredstava koja se mogu rabiti za obavljanje poslova tehničke zaštite iz članka 30. ovoga zakona, način i postupak njihove ugradnje, ispravnosti održavanja i projektiranja, kao i uvjete glede stručne spreme osoba zaduženih za obavljanje poslova tehničke zaštite i projektiranja.
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Federalna vlada) na prijedlog federalnog ministra unutarnjih poslova donijet će propis kojim će odrediti mjere zaštite financijskih institucija.
Članak 30, 60 i 61

Sto znaci da HS nije "ZASTITARSKA" kompanija, a kao takva NE moze vrsiti nadzor tehnicke zastite tj. ovo sto radi je NE legalno.P.S. ko moze i ima zivaca nek' procita kompletan zakon.
Pise ti da se ovo odnosi na projektovanje tehnicke zastite, a ne video nadzora. To je skroz druga prica, i nema veze sa alarmima, sistemima za dojavu ili zastitu od provale i sl. Ovo ti dodje kao interfon sa kamerom, ili videofon, koji ti niko ne moze zabraniti da postavis, niti trebaju ikakve dozvole ili zakonske odredbe. U ovom slucaju dobijes besplatno, nesto sto dosta upravitelja masno naplacuje :)
barcelona81

#2446 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

Ima li jos onih delegata,sto bi potrcali u Telemach.Ja cu samo reci iz pouzdanih izvora,da Bog da vam oni bili operater,proklinjali bi dan kada ste presli.Slusam jadnog jarana 15 dana i njegove peripetije da mu ukljuce internet.,dole u b fazi..Kakav vrhunski profesionalizam,dolaze svaki dan i zajebaju se,maltretiraju covjeka.Neki dan ih je postroijo sve.Ne znaju prikljuciti modem,kazu ne znamo mi sto ti ne moze,a sve je uredu.
Sava Rakatini

#2447 Re: HS kablovska

Post by Sava Rakatini »

nakon prijave prekosutra uveli i sve savršeno radi

Image

:thumbup:
wifi-guy

#2448 Re: HS kablovska

Post by wifi-guy »

wifi-guy je napisao/la:
Cuj, nisam bas razmisljao o takvom scenariju upotrebe video nazora , koji je dostupan svakom ko ima TV prijemnik.

ZAKON
Cilj Zakona
Članak 1.
Cilj ovoga zakona je...

Pozdrav! Uz duzno postovanje moram Vam reci da se postavljanje kamera nikako ne moze podvesti pod navedeni Zakon. Ovaj Zakon se odnosi na zastitu Vasih licnih PODATAKA, koji se mogu obradjivati na bilo koji nacin, kao npr. sto banke traze Vas JMB koji je zasticen ovim Zakonom i sl.
Slažem se da je ovaj zakon nepotpun i nedovoljno definisan ali sam citajuci clan3 ja zapazio ovo:
Fizička osoba čiji se identitet moze ustanoviti je osoba koja se možze identificirati, neposredno ili posredno,

Iz mog ugla ovo znaci da se potencijalni gradjanin snimljen ovom kamerom moze posrednoidentifikovati tj posredstvom HS kablovske te u isto vrijeme javno emitiran u mrezu koja je dostupna i izvan zgrade u kojoj se nalazi kamera. Privatnost ne bi bila narusena kada bi svi stanarai bili upoznati da ce se ova kamera postaviti i izjasnili se o toe na kucnom savjetu sto bar u mojoj zgradi nije slucaj.
HS se zali na Telemach kako oni rade ono sto i HS a to je da bez saglasnosti stanara instaliraju infrastrukturu u zgradama u kojem sam ja kolektivni suvlasnik svih zajednickih prostorija.

Ponovicu jos jednom , postoji i pametniji i legalniji nacin da HS instalira video nadzor i time privoli svoje korisnike na lojalnost.
Bez obzira koliko ce HS izgubiti korisnika u ovom prvom valu odliva na telemach, njima predstoji "rovovska" borba za svakog korisnika u slijedecem periodu.

Mi korisnici smo tu na najvecem dobitku.
johntra

#2449 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Ja bih sada uzeo kod njih ovaj Full paket 2, jer sada ionako plaćam kablovsku i internet oko 40 KM...e sad, kakva je opcija za digitalnu...imam LCD za koji će mi trebati CI modul i imam obični TV, za koji će mi trebati resiver...kako ide ta šema, je li moram kupovati resiver ili mogu dobiti resiver i modul na korištenje?
wifi-guy

#2450 Re: HS kablovska

Post by wifi-guy »

barcelona81 wrote:Ima li jos onih delegata,sto bi potrcali u Telemach.Ja cu samo reci iz pouzdanih izvora,da Bog da vam oni bili operater,proklinjali bi dan kada ste presli.Slusam jadnog jarana 15 dana i njegove peripetije da mu ukljuce internet.,dole u b fazi..Kakav vrhunski profesionalizam,dolaze svaki dan i zajebaju se,maltretiraju covjeka.Neki dan ih je postroijo sve.Ne znaju prikljuciti modem,kazu ne znamo mi sto ti ne moze,a sve je uredu.
Ja sam korisnik HS-a i ovakva priča o Telemach je čisto pretjerivanje. Sve i jedan pružaoc usluga TV i interneta u Sarajevu je u nekom periodu imao iste probleme koji su kod korisnika izazivali nezadovoljstvo.

Ja i mnogi drugi su prosli isto ili slicno i sa HS-om i drugim kompanijama. Činjenica je da je Telemach objedinio tri kompanije i da se nemože očekivati da sve bude bez ikakvih problema, okrenite se oko sebe, šta to još funkcioniše ovoj državi bez ikakvi problema.

Telemach-u treba period vremena za konsolidaciju i uspostavljanje funkcionalnosti, to najvise ovisi o njihovim menadzerima koje HS ili nema ili su nesposobni.
Enes je mogao biti zaista vodeci u ovom polju da je odrjesio kesu i zaposlio vrijedne i pametne an e da mu radnici rade za platu jednog radnika KJKP koji mete ulicu i jos zabusava.
Locked