Skupština KS 2022-2026
- denis.istok
#2426 Re: Skupština KS 2022-2026
Sta ce se desiti ako recimo SDP ode sa SDA i DF kako ovi prizeljkuju da im se pridruze. NES je vec rekao da nema nikakav dogovor, SBIH ce se prikloniti, PDA i KFI te POMAK imaju po jednog.
-
seksi_ideje
#2427 Re: Skupština KS 2022-2026
Ako se SDP pridruzi mogu komotno prestati da rade. Vec jednom su spasili SDA i od toga se uvijek oporavljaju. DF nece biti dio koalicije, Covic je tu vrlo jasan.denis.istok wrote: ↑15/10/2022 01:02 Sta ce se desiti ako recimo SDP ode sa SDA i DF kako ovi prizeljkuju da im se pridruze. NES je vec rekao da nema nikakav dogovor, SBIH ce se prikloniti, PDA i KFI te POMAK imaju po jednog.
-
zabit_mehmedov
#2428 Re: Skupština KS 2022-2026
Potpuno pogrešna taktika, nema tog blamiranja i afera koji ce narodne mase odvratiti od glasanja za sda, to smo vidjeli i sada i mnogo puta do sada.seksi_ideje wrote: ↑15/10/2022 00:31Nazalost nas narod ne pamti najboljesime_cipol wrote: ↑15/10/2022 00:21 Jedanaestorka treba "pregovarati" sa HDZ, razvlaciti pamet SDA i satelitima, traziti neke maksimalisticke uslove, koje vjerovatno nece dobiti, povuci se iz pregovora i prepustiti SDA da se blamira, uhvatiti se posla u kantonima gdje mogu samostalno raditi, sebi privlaciti kritičnu masu naroda i za 4 godine sahraniti SDA.
Jedini pravi put za pravo patosiranje sda je uzeti im vlas na nivou prije svega federacije gdje su najvece pare i uticaj, onda sto veceg broja kantona i opstina, a i na nivou drzave.
4 godine bez vlasti jedino mogu uzdrmati sda strukturu i masineriju kvalitetno, u smislu da umjest 200 000 glasova spanu na 100 000. Ukoliko sda napravi vlast na nivou federacije, napravit ce i u svim kantonima osim sarajeva, a i tu je pitanje koliko i do kada se trojka moze drzati, a raditi samo u sarajevu pozitivne stvari i uzdati se da ce narodne mase u drugim sredinama to prepoznati u nekoj znacajnijoj mjeri, to je utopija, nivo gluposti nasih sirokih narodnih masa nikada se ne smije potcijeniti niti sanjati da ce oni promijeniti misljenje zato sto neki forto ili neka vlada u sarajevu radi dobre stvari, narodne mase hoće rizlu za svoje selo, malo asfalta,malo price o aliji i bosni, malo podmjere i parica pred izbore i ide sda na svim nivoima, zaboli njih neka stvar za pozitivnom sarajevskom paradigmom
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2429 Re: Skupština KS 2022-2026
Sebija, Fadil...na aferama, crnim listama dobili značajan broj glasova, ne treba dalje ići od toga. Narod je kod nas prije svega lood, pa onda žestoko nepismen.
-
YouAreMyDestiny
#2430 Re: Skupština KS 2022-2026
Većina ljudi je glupa.konektovan wrote: ↑15/10/2022 13:04 Sebija, Fadil...na aferama, crnim listama dobili značajan broj glasova, ne treba dalje ići od toga. Narod je kod nas prije svega lood, pa onda žestoko nepismen.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2431 Re: Skupština KS 2022-2026
zna li se šta...ko neće s kim 
-
putokaz1
#2432 Re: Skupština KS 2022-2026
Fahro reko da nece vise s SDA.
Konacno i ispunio.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2433 Re: Skupština KS 2022-2026
-
YouAreMyDestiny
#2434 Re: Skupština KS 2022-2026
A s kim će obrazlija Komšić?
- Styling
- Prpa.ba
#2436 Re: Skupština KS 2022-2026
Nekad je i u NiP-u bilo drzava ispred stranke. Ipak, ulaskom svježih novih lica izgleda da je interes stranke uznapredovao.

- tramvajtrojka
- video
#2438 Re: Skupština KS 2022-2026
Mislis ovog ramba sa zuci
- Ludzak
#2439 Re: Skupština KS 2022-2026
Govorim... Dokle god je Bošnjaka, SDA će imati glasova. Ipak je Bošnjacima SDA urezana u srce, koliko god se vi trgali. Kao što je bosanskim Hrvatima HDZ.zabit_mehmedov wrote: ↑15/10/2022 13:00Potpuno pogrešna taktika, nema tog blamiranja i afera koji ce narodne mase odvratiti od glasanja za sda, to smo vidjeli i sada i mnogo puta do sada.
Jedini pravi put za pravo patosiranje sda je uzeti im vlas na nivou prije svega federacije gdje su najvece pare i uticaj, onda sto veceg broja kantona i opstina, a i na nivou drzave.
4 godine bez vlasti jedino mogu uzdrmati sda strukturu i masineriju kvalitetno, u smislu da umjest 200 000 glasova spanu na 100 000. Ukoliko sda napravi vlast na nivou federacije, napravit ce i u svim kantonima osim sarajeva, a i tu je pitanje koliko i do kada se trojka moze drzati, a raditi samo u sarajevu pozitivne stvari i uzdati se da ce narodne mase u drugim sredinama to prepoznati u nekoj znacajnijoj mjeri, to je utopija, nivo gluposti nasih sirokih narodnih masa nikada se ne smije potcijeniti niti sanjati da ce oni promijeniti misljenje zato sto neki forto ili neka vlada u sarajevu radi dobre stvari, narodne mase hoće rizlu za svoje selo, malo asfalta,malo price o aliji i bosni, malo podmjere i parica pred izbore i ide sda na svim nivoima, zaboli njih neka stvar za pozitivnom sarajevskom paradigmom
-
zabit_mehmedov
#2440 Re: Skupština KS 2022-2026
imat ce sigurno, ali pitanje koliko
Kada sda izgubi finansijsku moc, instrumente duboke drzave, kada armija uhljeba i karijerista osjeti da im se izmice tlo pod nogama, slijedi pad i najmanje gubljenje pola glasova, a sve to je vrlo izvijesno ako sda ne bude vlast u naredne 4 godine, i normalno ako ovi koji ih zamijene u vlasti posao odrade koliko toliko dobro.
Znam ja puno bosnjaka koji su u SDA a bili su u savezu komunista, u reformistamama ante markovica, armija je to jedna cijela suhih karijerista kojima bosnjastvo i ne znaci puno, a isto tako znam koliko puno sda dobije glasova, od nepismenih, polupismenih ili malo pismenih ljudi koji na izbore izlaze iskljucivo zbog nekih parica ili obecanja o zaposlenju, putiću do kuce il do njive, zato sto ih dobro placeni aktivisti vuku za rukav da glasaju i sl, a vecini tih ljudi sda nista ne znaci, cak mnogi i javni kritikuju isfu, al opet kad se glasa glasaju za njih po onoj seljackoj logici bolje meni pedesetka u dzep ionako ce biti sve isto.
Valjda vakat dodje pa da se prebroje oni sto, zaista i istinski glasaju za sda samo zbog ideala nekih ili sto zaista misle da je to najbolja opcija, oni sto glasaju dakle bez da ih iko vuce za rukav, daje im pare, podmjeru, uslovljava necim itd
Najbolji primjer za ovo sto govorim je upravo kanton sarajevo, u ovim gradskim opstinama gje zivi raja pismenija, urbanija, nezavisnija i sl, sda tanko prolazi, a i tu su vecina bosnjaci, cim malo krenes prema periferiji i uzbrdo, odma sve zelenije i zelenije
Kad ne bude imala vlasti i resurse koja ista nosi sa sobom, sda ce ostati samo brdsko-planinski tip politicke organizacije i filozofije sa malo uticaja
Kada sda izgubi finansijsku moc, instrumente duboke drzave, kada armija uhljeba i karijerista osjeti da im se izmice tlo pod nogama, slijedi pad i najmanje gubljenje pola glasova, a sve to je vrlo izvijesno ako sda ne bude vlast u naredne 4 godine, i normalno ako ovi koji ih zamijene u vlasti posao odrade koliko toliko dobro.
Znam ja puno bosnjaka koji su u SDA a bili su u savezu komunista, u reformistamama ante markovica, armija je to jedna cijela suhih karijerista kojima bosnjastvo i ne znaci puno, a isto tako znam koliko puno sda dobije glasova, od nepismenih, polupismenih ili malo pismenih ljudi koji na izbore izlaze iskljucivo zbog nekih parica ili obecanja o zaposlenju, putiću do kuce il do njive, zato sto ih dobro placeni aktivisti vuku za rukav da glasaju i sl, a vecini tih ljudi sda nista ne znaci, cak mnogi i javni kritikuju isfu, al opet kad se glasa glasaju za njih po onoj seljackoj logici bolje meni pedesetka u dzep ionako ce biti sve isto.
Valjda vakat dodje pa da se prebroje oni sto, zaista i istinski glasaju za sda samo zbog ideala nekih ili sto zaista misle da je to najbolja opcija, oni sto glasaju dakle bez da ih iko vuce za rukav, daje im pare, podmjeru, uslovljava necim itd
Najbolji primjer za ovo sto govorim je upravo kanton sarajevo, u ovim gradskim opstinama gje zivi raja pismenija, urbanija, nezavisnija i sl, sda tanko prolazi, a i tu su vecina bosnjaci, cim malo krenes prema periferiji i uzbrdo, odma sve zelenije i zelenije
Kad ne bude imala vlasti i resurse koja ista nosi sa sobom, sda ce ostati samo brdsko-planinski tip politicke organizacije i filozofije sa malo uticaja
- Ateista
#2441 Re: Skupština KS 2022-2026
To je tacno, puno je karijerista koji glasaju za sda iz koristi i kad ne budu vise imali koristi prestace. Znam primjer jedne sandzacke familije gdje su svi javno podrzavali sda, da ne idem sad u detalje koliko su daleko isli sa tom podrskom. Vec zadnjih par godina je situacija dosta drugacija, cuo sam da su se vec poceli ulizivati muzuru kad je izabran za nacelnika, imali su naravno interes za to zbog investicija. Ne mogu tvrditi za koga trenutno glasaju, mozda jos za sda ali nema vise onakve javne podrske i sigurno da ako sda nastavi ovako da ce se presaltati na nip kad skontaju da od njih mogu imati koristi, ako vec i nisu.zabit_mehmedov wrote: ↑16/10/2022 23:15 imat ce sigurno, ali pitanje koliko
-
Spit_fire
#2442 Re: Skupština KS 2022-2026
Kae Bake na FTV "Svugdje smo ubili osim u kantonu Sarajevo dje smo dodatno pali"...i u nastavku "Treba nam dobrih kadrova poput Zahe i Sebije"
Pa jbt imaju li clanovi SDA kojima je stalo do stranke makar malo mozga jbt...

-
zabit_mehmedov
#2443 Re: Skupština KS 2022-2026
kako stvati trenutno stoje, nes 3 u 1 stranka racunanjem poste i kad se izbroje preostala mjesta definitivno ostaje ispod praga
Po mojoj procjeni i racunanju na osnovu izbrojanih glasova i gledajuci ovo gdje nije izbrojano, sastav skupstine bi trebao izgledati ovako:
Nip 7
Sda 7
sdp 6
NS 5
Zbih 5
Df 3
NG 2
Najveca dilema po meni dal ce df dobiti 4 mjesta, cime Nove generacije ostaju na 1, tu je najmanja razlika trenutno gledajuci i ima lijepe sanse ova stranka nove generacije mislim da uzme dva mandata
Po mojoj procjeni i racunanju na osnovu izbrojanih glasova i gledajuci ovo gdje nije izbrojano, sastav skupstine bi trebao izgledati ovako:
Nip 7
Sda 7
sdp 6
NS 5
Zbih 5
Df 3
NG 2
Najveca dilema po meni dal ce df dobiti 4 mjesta, cime Nove generacije ostaju na 1, tu je najmanja razlika trenutno gledajuci i ima lijepe sanse ova stranka nove generacije mislim da uzme dva mandata
- thekupus
#2444 Re: Skupština KS 2022-2026
Onda trojka sa marjanovićem ide na 20 ruku, a to je već lijepa cifra
- insaneinthebrain
#2445 Re: Skupština KS 2022-2026
Uzecemo, bez brigezabit_mehmedov wrote: ↑17/10/2022 12:44 kako stvati trenutno stoje, nes 3 u 1 stranka racunanjem poste i kad se izbroje preostala mjesta definitivno ostaje ispod praga
Nip 7
Sda 7
sdp 6
NS 5
Zbih 5
Df 3
NG 2
- Styling
#2446 Re: Skupština KS 2022-2026
Vala, uzmite da se DF svede na mjeru koja im pripada. A i ovaj NES ne treba u Skupstini nikako.insaneinthebrain wrote: ↑17/10/2022 14:01Uzecemo, bez brigezabit_mehmedov wrote: ↑17/10/2022 12:44 kako stvati trenutno stoje, nes 3 u 1 stranka racunanjem poste i kad se izbroje preostala mjesta definitivno ostaje ispod praga
Nip 7
Sda 7
sdp 6
NS 5
Zbih 5
Df 3
NG 2
Najveca dilema po meni dal ce df dobiti 4 mjesta, cime Nove generacije ostaju na 1, tu je najmanja razlika trenutno gledajuci i ima lijepe sanse ova stranka nove generacije mislim da uzme dva mandata![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2447 Re: Skupština KS 2022-2026
Da to je to, ja sam odmh procijenio u najgorem slucaju trojka 18 u najboljem 22 i zlatna sredina 20 rukica.sdO u gorazdu popuslic.zabit_mehmedov wrote: ↑17/10/2022 12:44 kako stvati trenutno stoje, nes 3 u 1 stranka racunanjem poste i kad se izbroje preostala mjesta definitivno ostaje ispod praga
Nip 7
Sda 7
sdp 6
NS 5
Zbih 5
Df 3
NG 2
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2448 Re: Skupština KS 2022-2026
smučkova stranka se izdigla zahvaljujuci rošavom i IZ.Da je rošavi bio pragmatičan, DF nebi osvojio ni pola glasova a smučko nebi bio u prCnednistvu.Ovako inat politika pobijedila.Uglavnom u KS su uz sdO i nema im u vlast.
- Ateista
#2449 Re: Skupština KS 2022-2026
20 ruku, solidna vecina. 
Sasvim dovoljno da ne moraju eksperimentisati sa rumenkom i df-om.
Sasvim dovoljno da ne moraju eksperimentisati sa rumenkom i df-om.
- Styling