Skupština KS 2022-2026
-
zabit_mehmedov
#2401 Re: Skupština KS 2022-2026
gledam baketa sad na ftv, kako fali rumenigea, te zao mu sto je otiso iz sda, te da je bio njegov kandidat za premijera KS i prije 4 godine itd... sve to govori da je konakovic prilicno mudar politicar i da me iznenadjuje bas ono, nisam to ocekivao od njega, al vidi se neka mudrost i promisljenost u ovoj njegovoj ociglednoj namjeri da rumenigea uvuce u ovu pricu oko formiranja vlasti u fbih, matematicki i ne treba mu, ali bi sa 4 ruke stranke zabih trojka i partnerske stranke napravili definitivno komotnu vecinu, a sto je jos vaznije, ostavili bi sda i df bez ikakve mogucnosti da oni i matematicki naprave neku vecinu sa hdz jer df u pricu s hdz ne moze, sto je jako mudro moram priznati. Naravno osim ako se ne desi neka brutalna kupovina papaka iz hazne sda.
mislim da simpatizeri trojke kojima rumenige nije nimalo drag tip trebaju progutati bez vecih problema ulazak efendiceve stranke i vladu KS, ionako nece tu biti neke prebitan faktor, efendic kao premijer je nerealna opcija i smijesno bi bilo to ocekivati, moze se zadovoljit kojim ministaratvom, podrskom njegovoj opcini i to mu je plafon, ne vidim ja u cemu je problem da mu se da to zarad viseg interesa, a vlast na nivou federacije je generacijska prilika da se sda nokautira i patosira, drugacije ne moze i ne treba gajiti lazne nade niti se zadovoljiti republikom sarajevo jer i ona ce doci u pitanje prije ili kasnije ako sda ostane u sedlu jos cetiri godine u sedlu na drzavnom i federalnom nivou.
nadam se da kao konakovic razmisljaju i ostali partneri i da ce uspjefi privoliti rumenog u koaliciju na svim nivoima, otvaraju se s njim mogucnosti velike i definitivno ne treba praviti nikakvu dramu oko njega, gledati njega kao nekog faktora nije nista u poredjenju sa gledanjem kako kmeče sda armija kadrova kad budu ostajali bez pozicija i za taj cejf meni licno rumenige ne smeta ni sekunde iskreno
mislim da simpatizeri trojke kojima rumenige nije nimalo drag tip trebaju progutati bez vecih problema ulazak efendiceve stranke i vladu KS, ionako nece tu biti neke prebitan faktor, efendic kao premijer je nerealna opcija i smijesno bi bilo to ocekivati, moze se zadovoljit kojim ministaratvom, podrskom njegovoj opcini i to mu je plafon, ne vidim ja u cemu je problem da mu se da to zarad viseg interesa, a vlast na nivou federacije je generacijska prilika da se sda nokautira i patosira, drugacije ne moze i ne treba gajiti lazne nade niti se zadovoljiti republikom sarajevo jer i ona ce doci u pitanje prije ili kasnije ako sda ostane u sedlu jos cetiri godine u sedlu na drzavnom i federalnom nivou.
nadam se da kao konakovic razmisljaju i ostali partneri i da ce uspjefi privoliti rumenog u koaliciju na svim nivoima, otvaraju se s njim mogucnosti velike i definitivno ne treba praviti nikakvu dramu oko njega, gledati njega kao nekog faktora nije nista u poredjenju sa gledanjem kako kmeče sda armija kadrova kad budu ostajali bez pozicija i za taj cejf meni licno rumenige ne smeta ni sekunde iskreno
-
sahbazzz
#2402 Re: Skupština KS 2022-2026
Ma Efendic ce pokusati sebi izvuci koliko god moze, pa bilo to kod SDA ili kod trojke, zato ga se i treba cuvati. Sinoc sam ga vidio sa Komsicem sjedi u Metropolisu u Bingetu, jos poznatih njuski ali nedovoljno meni poznatih, znaci on skace i tamo i ovamo i gleda gdje moze bolje proce, nema tu nekih programa i fazona.
- Styling
#2403 Re: Skupština KS 2022-2026
Danas mu je Ogrešević (NES) bio u opštini na sastanku sat i po vremena.sahbazzz wrote: ↑13/10/2022 22:04 Ma Efendic ce pokusati sebi izvuci koliko god moze, pa bilo to kod SDA ili kod trojke, zato ga se i treba cuvati. Sinoc sam ga vidio sa Komsicem sjedi u Metropolisu u Bingetu, jos poznatih njuski ali nedovoljno meni poznatih, znaci on skace i tamo i ovamo i gleda gdje moze bolje proce, nema tu nekih programa i fazona.
-
seksi_ideje
#2404 Re: Skupština KS 2022-2026
Oni bi ipak mogli pasti ispod 3%. Jos sedam biracki mjesta da se prebroje u Centru. A tamo oni nemaju sanse da dobiju puno glasova.Styling wrote: ↑13/10/2022 22:32Danas mu je Ogrešević (NES) bio u opštini na sastanku sat i po vremena.sahbazzz wrote: ↑13/10/2022 22:04 Ma Efendic ce pokusati sebi izvuci koliko god moze, pa bilo to kod SDA ili kod trojke, zato ga se i treba cuvati. Sinoc sam ga vidio sa Komsicem sjedi u Metropolisu u Bingetu, jos poznatih njuski ali nedovoljno meni poznatih, znaci on skace i tamo i ovamo i gleda gdje moze bolje proce, nema tu nekih programa i fazona.
- Pandakonda
#2405 Re: Skupština KS 2022-2026
Upravo je tu problem sto Efendic zeli mjesto premijera. Nece on tako lagano dati svoju podrsku a da mu se samo ponudi par ministarstava. Mada mozda i ga slome sa tim nekim opstinskim projektima. Stabilnost trojke je bitnija od kompromisa sa efendicem. Dajući njemu ministarstva, nekome se uzimaju i oko toga bi se trojka mogla posvađati. Nadam se da neće pući po toj liniji.zabit_mehmedov wrote: ↑13/10/2022 21:20 gledam baketa sad na ftv, kako fali rumenigea, te zao mu sto je otiso iz sda, te da je bio njegov kandidat za premijera KS i prije 4 godine itd... sve to govori da je konakovic prilicno mudar politicar i da me iznenadjuje bas ono, nisam to ocekivao od njega, al vidi se neka mudrost i promisljenost u ovoj njegovoj ociglednoj namjeri da rumenigea uvuce u ovu pricu oko formiranja vlasti u fbih, matematicki i ne treba mu, ali bi sa 4 ruke stranke zabih trojka i partnerske stranke napravili definitivno komotnu vecinu, a sto je jos vaznije, ostavili bi sda i df bez ikakve mogucnosti da oni i matematicki naprave neku vecinu sa hdz jer df u pricu s hdz ne moze, sto je jako mudro moram priznati. Naravno osim ako se ne desi neka brutalna kupovina papaka iz hazne sda.
-
Seawolf
#2406 Re: Skupština KS 2022-2026
Valjda još 13.seksi_ideje wrote: ↑13/10/2022 22:36Oni bi ipak mogli pasti ispod 3%. Jos sedam biracki mjesta da se prebroje u Centru. A tamo oni nemaju sanse da dobiju puno glasova.
-
kluz franjo
#2407 Re: Skupština KS 2022-2026
Naša stranka je još 2014. pokušala okupiti "6-orku", pa je to DF i Rešidat odmah u startu odhebao, a ni SDP (iz razumljivljih razloga) nešto nije bio raspoložen.
2018. su uspjeli. Nema naravno iskrenosti u politici, pa ni ne treba očekivati od NiP, a ni od SDP da tu ulogu NS priznaju. I OK, to je politika.
NS se više nego korektno ponašala u kantonalnoj predizbornoj kampanji u kontekstu Trojke.
Očigledno postoje u NiP-u i SDP-u intencije "trgovanja" sigurne i pouzdane koalicije u KS u zamjenu za četiri vrlo labava glasa SBiH na federalnom nivou.
I to je OK.
Kantonalna većina sa SBiH postoji i bez NS.
Ja mislim da se u tom scenariju NS treba skloniti sa puta pokušaja realizacije nečijih ambicija.
Sve u skladu sa demokratskim principom.
Nije vam valjalo ovo do sada? Mijenjajte.
2018. su uspjeli. Nema naravno iskrenosti u politici, pa ni ne treba očekivati od NiP, a ni od SDP da tu ulogu NS priznaju. I OK, to je politika.
NS se više nego korektno ponašala u kantonalnoj predizbornoj kampanji u kontekstu Trojke.
Očigledno postoje u NiP-u i SDP-u intencije "trgovanja" sigurne i pouzdane koalicije u KS u zamjenu za četiri vrlo labava glasa SBiH na federalnom nivou.
I to je OK.
Ja mislim da se u tom scenariju NS treba skloniti sa puta pokušaja realizacije nečijih ambicija.
- Thorgerson
#2408 Re: Skupština KS 2022-2026
Konakovic se uspio izvuci iz SDA u ocima glasaca, jer je on fakticki sahranio tu stranku u KS.
Budimo realni.
Zato ga ne mogu organski.
Ja od Efendica to jos nisam vidio. Tu i tamo poneka blaga izjava. Al nista specijalno. Do toga da cak u nekim trenucima jmas osjecaj da bi on koalirao sa SDA. Te nasao nacina da to opravda.
To mi se ne svidja. I zbog toga on ne moze u trojku.
Konakovic je ako nista zbog te borbe protiv SDA zasluzio neko povjerenje.
Ovome ne znas sta misli. On bi i da bude nacelnik, da bude premijer. Postavlja neke sulude uslove, ko da je osvojio 500k glasova.
Ovo je za mene neuspjeh Efendica. Zasto?
Pa prvo ne 2020 osvojio manji broj glasova i haman jedva pobjedio Delica (prethodnih puta je to radio ubjedljivo)
Drugo, sad je opet 2022 osvojio manje glasova nego 2018.
Pa eto, neka se malo spusti na zemlju.
Budimo realni.
Zato ga ne mogu organski.
Ja od Efendica to jos nisam vidio. Tu i tamo poneka blaga izjava. Al nista specijalno. Do toga da cak u nekim trenucima jmas osjecaj da bi on koalirao sa SDA. Te nasao nacina da to opravda.
To mi se ne svidja. I zbog toga on ne moze u trojku.
Konakovic je ako nista zbog te borbe protiv SDA zasluzio neko povjerenje.
Ovome ne znas sta misli. On bi i da bude nacelnik, da bude premijer. Postavlja neke sulude uslove, ko da je osvojio 500k glasova.
Ovo je za mene neuspjeh Efendica. Zasto?
Pa prvo ne 2020 osvojio manji broj glasova i haman jedva pobjedio Delica (prethodnih puta je to radio ubjedljivo)
Drugo, sad je opet 2022 osvojio manje glasova nego 2018.
Pa eto, neka se malo spusti na zemlju.
-
zabit_mehmedov
#2409 Re: Skupština KS 2022-2026
pa realno gledajuci efendic je napravii odlican rezultat ako se uzme u obzir objektivna okolnost da je samo nacelnik jedne opcine i da je usao u stranku koja je na izdisaju bila, stranke trojke imale su resurse nekoliko nacelnickih pozicija, imale su kantonalnu vladu, jednu lijepu pricu promjena ozbiljnijih, antiteze sda kriminalu, javasluku i seljakluku. Efendic je tu bio ko neki srednji put, a obicno u toj borbi nekoj svjetova i principa oni koji su negdje u sredini i nemaju nikakvu posevnu pricu se utope i ostanu bez glasova, a ovaj je uspio skupiti respektabilan broj glasova, ja sam kontao da nece imati ni pola od ovoga sto je dobio.
ne treba mu vjerovati niti imati neka ocekivanja posebna, al treba ga respektovati, mirise na sda al ipak mora mu se priznati da je javno iznio jednju njihovu brutalnu aferu, da je pismeniji dosta od sda prosjeka, da ima neke i rezultate, po meni ako bi ussao u koaliciju sa trojkom u koaliciju na svim nivoima ne bi to trebalo rzocarati nikoga, puno veca iskusenja su eventualni odnosi sa hdz i snsd.
Ako Efendic uslovljava saradnju premijerskom pozicijom to bi bilo malo i smijesno i normalno da treba u startu otpisati, no ja mislim da je to apsolutno nemoguce ako trojka i marjanovic brz njeg budu imali makar i minimalnu vecinu. Rumeni nije budala, a idiotski bi bilo od njega napustiti mjesto nacelnik i postati premijer cak i da mu trojka to ponudi, mala trzavica i vecina ga moze smijenit nakon mjesec dva odmah i ostao bi tako i bez opcine i vlade tako da je taj scenario njega kao premijera potpuno nerealna prica.
Da su rezultati bili drugaciji, da je sda mogla sa df, i efendicevom strankom sklepati vecinu neku u kojoj bi sttanka za bih bila nezaobilazna, tad je bi bilo realno da ide za premijera, mozda im je to i bio neki plan, al sad su okolnosti potpuno drugacije, ovaj NES kafe kako stvari stoje otice ispod praga, ovo sto je ostalo da se prebroji gledajuci mjesta neizbrojana donijet ce trojki ili marjanovicu jos jedan mandat i bice to stabilno
ne treba mu vjerovati niti imati neka ocekivanja posebna, al treba ga respektovati, mirise na sda al ipak mora mu se priznati da je javno iznio jednju njihovu brutalnu aferu, da je pismeniji dosta od sda prosjeka, da ima neke i rezultate, po meni ako bi ussao u koaliciju sa trojkom u koaliciju na svim nivoima ne bi to trebalo rzocarati nikoga, puno veca iskusenja su eventualni odnosi sa hdz i snsd.
Ako Efendic uslovljava saradnju premijerskom pozicijom to bi bilo malo i smijesno i normalno da treba u startu otpisati, no ja mislim da je to apsolutno nemoguce ako trojka i marjanovic brz njeg budu imali makar i minimalnu vecinu. Rumeni nije budala, a idiotski bi bilo od njega napustiti mjesto nacelnik i postati premijer cak i da mu trojka to ponudi, mala trzavica i vecina ga moze smijenit nakon mjesec dva odmah i ostao bi tako i bez opcine i vlade tako da je taj scenario njega kao premijera potpuno nerealna prica.
Da su rezultati bili drugaciji, da je sda mogla sa df, i efendicevom strankom sklepati vecinu neku u kojoj bi sttanka za bih bila nezaobilazna, tad je bi bilo realno da ide za premijera, mozda im je to i bio neki plan, al sad su okolnosti potpuno drugacije, ovaj NES kafe kako stvari stoje otice ispod praga, ovo sto je ostalo da se prebroji gledajuci mjesta neizbrojana donijet ce trojki ili marjanovicu jos jedan mandat i bice to stabilno
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2410 Re: Skupština KS 2022-2026
ja se nadam da će biti dovoljno pametni i napraviti stabilnu koaliciju da potope i počiste Izmetbegoviće sa političke scene, a nakon toga nek se jebu kako hoće
- insaneinthebrain
#2411 Re: Skupština KS 2022-2026
I danas nista nisu ubacili. Ja komedije od izbora i brojanja 
- agent_zero
#2412 Re: Skupština KS 2022-2026
Ukoliko se ne uvede elektronsko glasanje do 2026, ne treba više ni raspisivati izbore.
-
zabit_mehmedov
#2413 Re: Skupština KS 2022-2026
Upravo, sad je trojci potreban sabur i mudrost da istraju prije svega zajedno, onda i sa ovim partnerima sto su podrzali denisa, pa, onda i sa hdz-om je potrebno strpljenja i mudrosti.JoseMujica wrote: ↑14/10/2022 11:21 ja se nadam da će biti dovoljno pametni i napraviti stabilnu koaliciju da potope i počiste Izmetbegoviće sa političke scene, a nakon toga nek se jebu kako hoće
Jedini nacin da se potopi sda je da im se oduzmu resursi s drzavnom i federalnog nivoa na 4 godine, ono kradu izbore sigurno al realno mislim da ukradu maximalno 10 posto, a 50-60 posto glasova kupe direktno ili indirektno, kad izgube moc na federalnom i drzavnom nivou nema vise izvlacenja para iz javnih preduzeca, nema vise uzimanja reketa i davanja pogodnosti privatnim firmama u zamjenu za finansiranje stranke, nema vise kupovanja medija javnim parama, nema vise mogucnosti uslovljanja hiljada ljudi da glasaju i skupljaju glasove.... u tim stvarima lezi najveci broj glasova za njih, puno vise im to donosi nego sama kradja na izborima, islamska zajednica, sjecanje na aliji i te stvaru, najvise glasova uzimaju na osnovu toga sto imaju masineriju stranacku, a ta masinerija ako se ne finansira enormnim novcem sigurno ce da zasteka.
trojka i ljubitelji trojke moraju biti svjesni da je sad najpotrebnije strpljenje i jedinstvo, klasicni nokaut sda u se moze zadati tek 2026. godine na izborima a do tada je potrebno drzati im ruke dalje od drzavne pite, uz neki kako tako solidan rad trojke u naredne 4 godine, tek tada te 2026. godine moze se potopiti ta masinerija stvarana 30 godina, sve drugo je iluzija, vidjeli smo i ove izbore pored svih brutalnih afera i aferima izgubili su tek manji broj glasova, 200 000 oni naberu kupovinom direktnom ili indirektnom najvise
zato su trojci sad potrebni mudri kompromisi, kako sa efendicem tako i sa drugima s kojima se moze ili mora, al da se ne izgubi obraz, toga bi trebali biti svjeani i simpatizeri trojke i ne kritikovati nesto posevno saradnju s hameljima raznim osim ako se u toj saradnji ne gubi obraz bas ono eklatantno, moramo biti svjesni u kakvom blatu zivimo i da onaj ko hoce zaista da pravi promjene mora se spustiti u blato i mijenjati na bolje ovo drustvo polako i strpljivo, druge nam nema
- Ateista
#2414 Re: Skupština KS 2022-2026
Sto se mene tice neka trojka na visim nivoima ide sa bilo kim u koaliciju, samo da se skine sda, ali u KS treba da nastave u priblizno istom sastavu kao do sad, tu ne smiju pristati ni na kakve ucjene sa visih nivoa.
-
zabit_mehmedov
#2415 Re: Skupština KS 2022-2026
ne kontam zasto se iz stranaka trojke ne organizuju, imali su posmatrace na mjestima koja nisu unesena još, vjerujem da u svojim internim rezultatima imaju i ova mjesta koja nisu unesena, te podatke dodati na ovo sto je cik ubacio na stranicu i idmah imas rezultate i objavis to, i odma se zna sta i kako i osujetiš eventualnu manipaluciju ako je ima, a simptomaticno je to sto su ne samo na nivou sarajevskog kantona, nego i u zenici i jos nekim mjestima gdje je sda imala slabije rezultate kasne dosta rezultati, dok su unesena odmah biracka mjeste gdje je sda dominirala, to se moze lako primijetiti, npr odmah uneseni hadzici, vogosca i sl, dok ovamo druge opstine gdje je sda tanka dosta kasniinsaneinthebrain wrote: ↑14/10/2022 15:18 I danas nista nisu ubacili. Ja komedije od izbora i brojanja![]()
-
putokaz1
#2416 Re: Skupština KS 2022-2026
Koliko kosta NeSS Kahva u Sarajevu?
Odgovor 3.00
Odgovor 3.00
- Styling
#2417 Re: Skupština KS 2022-2026
Ima Trojka sve rezultate, ali neće da objavljuju dok ne bude zvanično. Na osnovu svojih rezultata mogu tražiti naknadna brojanja ako bude trebalo.zabit_mehmedov wrote: ↑14/10/2022 18:02ne kontam zasto se iz stranaka trojke ne organizuju, imali su posmatrace na mjestima koja nisu unesena još, vjerujem da u svojim internim rezultatima imaju i ova mjesta koja nisu unesena, te podatke dodati na ovo sto je cik ubacio na stranicu i idmah imas rezultate i objavis to, i odma se zna sta i kako i osujetiš eventualnu manipaluciju ako je ima, a simptomaticno je to sto su ne samo na nivou sarajevskog kantona, nego i u zenici i jos nekim mjestima gdje je sda imala slabije rezultate kasne dosta rezultati, dok su unesena odmah biracka mjeste gdje je sda dominirala, to se moze lako primijetiti, npr odmah uneseni hadzici, vogosca i sl, dok ovamo druge opstine gdje je sda tanka dosta kasniinsaneinthebrain wrote: ↑14/10/2022 15:18 I danas nista nisu ubacili. Ja komedije od izbora i brojanja![]()
- anelsol
#2418 Re: Skupština KS 2022-2026
Moje misljenje je da će Efendić kao uslov za koaliciju na federalnom i drzavnom nivou uslovljavati premijerskom pozicijom u KS. To je od pocetka govorio i mislim da neće odustati od toga. Mislim da bi Konaković na to odmah pristao. Kako će ostali reagovati na to pitanje je.
- agent_zero
#2419 Re: Skupština KS 2022-2026
Ne bih mu ja dao da bude premijer, ne zaslužuje ni po čemu, a pogotovo ne bi bilo fer spram ostatka trojke.
Da vi samo znate kakav kriminal vlada u opštini novi grad...
-
zabit_mehmedov
#2420 Re: Skupština KS 2022-2026
nema teorije da efendic trazi da ude premijer, bio bi glup da trazi to, a jos gluplja bi trojka bila ako bi mi to dali. Matematicki im i ne treba u federalnom parlamentu, matematicki ni on nije glup jer njegove ruke ne mogu uslovljavati vecini u vladi kantona, sto ti ga implicira da ga mogu našpiciti kad god im se ćefne, što dalje implicira da moze islusiti i nacelnicku i premijersku poziciju u mjesec dva.
nije glup ni efendic, nije ni trojka, taj scenario nije uopste moguc, dva su jedina moguca scenarija, jedan da zabih u udje u koaliciju s trojkom na svim nivoima i da u KS dobije neko ministarstvo i pripaze ga ko nacelnika,nesto da dobije i na federalnom nivou i gdje god bude dio neke vecine, a drugi scenario je da ostane u opoziciji i posveti se iskljucivo lokalnom razvoju i problematici.
ne treba se zamarati s njim, vjerovatno ce mu ponuditi koaliranje neko, vidjecemo kakav ce biti odgovor, mislim da ce pristati da se prišlepa toj nekoj vecini trojka i partneri i hdz, nije glup, ako trojka uzme drzavnu, federalnu i kantonalnu vlast,a njega tu ne bude za dvijd godine mu ne gine pushiona i na lokalnim izborima
ne smije sebi trojka dopustati cirkuse neke, al ako im je on zaista sad neki problem i zele ga se rijesiti, onda je najbrze rjesenje da mu zaista daju da bude primjer, da prihvati mandat, da se raspisu lokalni vanredni izbori u novom gradu, da zajednicki njihov kandidat pobijedi tu i da onda efendica smijene i s premijerske pozicije i eliminisu ga za sva vremena. Al to je previse hinjski, a i efendic nije bas toliki levat da se upusti u to
nije glup ni efendic, nije ni trojka, taj scenario nije uopste moguc, dva su jedina moguca scenarija, jedan da zabih u udje u koaliciju s trojkom na svim nivoima i da u KS dobije neko ministarstvo i pripaze ga ko nacelnika,nesto da dobije i na federalnom nivou i gdje god bude dio neke vecine, a drugi scenario je da ostane u opoziciji i posveti se iskljucivo lokalnom razvoju i problematici.
ne treba se zamarati s njim, vjerovatno ce mu ponuditi koaliranje neko, vidjecemo kakav ce biti odgovor, mislim da ce pristati da se prišlepa toj nekoj vecini trojka i partneri i hdz, nije glup, ako trojka uzme drzavnu, federalnu i kantonalnu vlast,a njega tu ne bude za dvijd godine mu ne gine pushiona i na lokalnim izborima
ne smije sebi trojka dopustati cirkuse neke, al ako im je on zaista sad neki problem i zele ga se rijesiti, onda je najbrze rjesenje da mu zaista daju da bude primjer, da prihvati mandat, da se raspisu lokalni vanredni izbori u novom gradu, da zajednicki njihov kandidat pobijedi tu i da onda efendica smijene i s premijerske pozicije i eliminisu ga za sva vremena. Al to je previse hinjski, a i efendic nije bas toliki levat da se upusti u to
-
putokaz1
#2421 Re: Skupština KS 2022-2026
Kakva je to skupstina bez Srba Rasima Smajica Bizona i AS Ese 
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#2422 Re: Skupština KS 2022-2026
Nema od toga ništa.kluz franjo wrote: ↑14/10/2022 02:14 Naša stranka je još 2014. pokušala okupiti "6-orku", pa je to DF i Rešidat odmah u startu odhebao, a ni SDP (iz razumljivljih razloga) nešto nije bio raspoložen.
I to je OK.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2423 Re: Skupština KS 2022-2026
Jedanaestorka treba "pregovarati" sa HDZ, razvlaciti pamet SDA i satelitima, traziti neke maksimalisticke uslove, koje vjerovatno nece dobiti, povuci se iz pregovora i prepustiti SDA da se blamira, uhvatiti se posla u kantonima gdje mogu samostalno raditi, sebi privlaciti kritičnu masu naroda i za 4 godine sahraniti SDA.
- Styling
#2424 Re: Skupština KS 2022-2026
Slažem seagent_zero wrote: ↑14/10/2022 21:47 Ne bih mu ja dao da bude premijer, ne zaslužuje ni po čemu, a pogotovo ne bi bilo fer spram ostatka trojke.
-
seksi_ideje
#2425 Re: Skupština KS 2022-2026
Nazalost nas narod ne pamti najboljesime_cipol wrote: ↑15/10/2022 00:21 Jedanaestorka treba "pregovarati" sa HDZ, razvlaciti pamet SDA i satelitima, traziti neke maksimalisticke uslove, koje vjerovatno nece dobiti, povuci se iz pregovora i prepustiti SDA da se blamira, uhvatiti se posla u kantonima gdje mogu samostalno raditi, sebi privlaciti kritičnu masu naroda i za 4 godine sahraniti SDA.