Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
- mirsek
#2426 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
.
Last edited by mirsek on 30/10/2015 08:24, edited 2 times in total.
- Mister Yes
-
VjecitiStudent
#2428 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
ILVIIR wrote:nisam rekao da trebamo pristati. od pocetka sam rekao da treba insistirati na onome sta eustat i imo traze. to je bosnjacima najjaci adut. osim toga sam rekao, ako bosnjaci pristanu, onda im dijaspora na sljedecem popisu nece doci nikako zbog osjecaja izdaje.
samo da te malo korigujem. bosnjaka je u rs-u 177.000 - 160.000 ili 148.000. u ovoj najstrozijoj verziji gdje se brise 29.000, to jeste veliki procenat kad gledas ukupan broj u rs-u, ali na nivou bih to ti dodje samo 1,6%.
tih 50.000 sto je mister yes spominjao, ne znam odakle mu. vjerovatno je mislio na razliku u rs-u izmedju preliminarno popisanih i ove najstrozije varijante?!? ali ja se ne sjecam da imamo podatke preliminarno popisanih po entitetima. avaz je izbacio samo cifre na nivou drzave!
Koja korist od virtuelnih stanovnika, može li mi ko objasniti?
Svakog godine, svakog dana, narod bježi iz ove sirotinje i ne vraća se, još malo pa ćemo imati stvarnih stanovnika kao u popisu 1948. (oko 2,8 miliona), ovo postaje zemlja staraca i polupismene omladine, a vi se ovdje, već čitavih 98 stranica, naprđujete samo oko toga ko je koga više uspio da slaže.
- ILVIIR
#2429 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
nema neke koristi, nema ni stete. moze se to filtrirati po potrebi, da se zeli. pa upravo popisi ce nam pokazati taj trend, da postajemo stariji i polupismeniji.VjecitiStudent wrote:ILVIIR wrote:nisam rekao da trebamo pristati. od pocetka sam rekao da treba insistirati na onome sta eustat i imo traze. to je bosnjacima najjaci adut. osim toga sam rekao, ako bosnjaci pristanu, onda im dijaspora na sljedecem popisu nece doci nikako zbog osjecaja izdaje.
samo da te malo korigujem. bosnjaka je u rs-u 177.000 - 160.000 ili 148.000. u ovoj najstrozijoj verziji gdje se brise 29.000, to jeste veliki procenat kad gledas ukupan broj u rs-u, ali na nivou bih to ti dodje samo 1,6%.
tih 50.000 sto je mister yes spominjao, ne znam odakle mu. vjerovatno je mislio na razliku u rs-u izmedju preliminarno popisanih i ove najstrozije varijante?!? ali ja se ne sjecam da imamo podatke preliminarno popisanih po entitetima. avaz je izbacio samo cifre na nivou drzave!
Popis i "izdaja"
![]()
Svakog godine, svakog dana, narod bježi iz ove sirotinje i ne vraća se, još malo pa ćemo imati stvarnih stanovnika kao u popisu 1948. (oko 2,8 miliona), ovo postaje zemlja staraca i polupismene omladine, a vi se ovdje naprđujete samo oko toga ko je koga više uspio da slaže.
po tebi onda ne bi trebalo pratiti ni broj zivorodjenih, ucenika, broj stanovnistva, broj glasaca, jer eto, svakako postajemo zemlja staraca. a da nemamo ove nabrojane informacije, kako bi to ti skontao u kojoj mjeri se to desava? ljudi sele, omladina ide, parovi radjaju manje djece, onako ofrlje jelde, ha?
- cyprus
#2430 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!ILVIIR wrote:nema neke koristi, nema ni stete. moze se to filtrirati po potrebi, da se zeli. pa upravo popisi ce nam pokazati taj trend, da postajemo stariji i polupismeniji.
po tebi onda ne bi trebalo pratiti ni broj zivorodjenih, ucenika, broj stanovnistva, broj glasaca, jer eto, svakako postajemo zemlja staraca. a da nemamo ove nabrojane informacije, kako bi to ti skontao u kojoj mjeri se to desava? ljudi sele, omladina ide, parovi radjaju manje djece, onako ofrlje jelde, ha?![]()
-
VjecitiStudent
#2431 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ali vi se ne bavite uopće koliko je nas zaista ovdje, već vas zanimaju samo virtuelne popisne cifre, koliko je ko koga uspio da slaže, prevari, nadmudri. Svo vrijeme raspravljate isključivo o tome.ILVIIR wrote:nema neke koristi, nema ni stete. moze se to filtrirati po potrebi, da se zeli. pa upravo popisi ce nam pokazati taj trend, da postajemo stariji i polupismeniji.VjecitiStudent wrote:
Popis i "izdaja"
![]()
Svakog godine, svakog dana, narod bježi iz ove sirotinje i ne vraća se, još malo pa ćemo imati stvarnih stanovnika kao u popisu 1948. (oko 2,8 miliona), ovo postaje zemlja staraca i polupismene omladine, a vi se ovdje naprđujete samo oko toga ko je koga više uspio da slaže.
po tebi onda ne bi trebalo pratiti ni broj zivorodjenih, ucenika, broj stanovnistva, broj glasaca, jer eto, svakako postajemo zemlja staraca. a da nemamo ove nabrojane informacije, kako bi to ti skontao u kojoj mjeri se to desava? ljudi sele, omladina ide, parovi radjaju manje djece, onako ofrlje jelde, ha?
- gospodja profiterka
#2432 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Upravo.cyprus wrote:Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!ILVIIR wrote:nema neke koristi, nema ni stete. moze se to filtrirati po potrebi, da se zeli. pa upravo popisi ce nam pokazati taj trend, da postajemo stariji i polupismeniji.
po tebi onda ne bi trebalo pratiti ni broj zivorodjenih, ucenika, broj stanovnistva, broj glasaca, jer eto, svakako postajemo zemlja staraca. a da nemamo ove nabrojane informacije, kako bi to ti skontao u kojoj mjeri se to desava? ljudi sele, omladina ide, parovi radjaju manje djece, onako ofrlje jelde, ha?![]()
-
Trebam te
#2433 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
cyprus wrote:Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!ILVIIR wrote:nema neke koristi, nema ni stete. moze se to filtrirati po potrebi, da se zeli. pa upravo popisi ce nam pokazati taj trend, da postajemo stariji i polupismeniji.
Cekaj ba, ti bi mene izbrisao tek tako, nemoze mene RS izbrisati, moze moje ime ali ne moze moj posjed, moj grunt...moj pasos moju licnu kartu...halo ba ohanite sa etnickim ciscenjem!!!
Davno bi RS sve ocistio ali imaju problem sto je grunt i zemlja u vecinskom vlasnistvu Bosnjaka!!! Kako god vrijeme radi protiv RS, zato su prituzili da nas gumicom sto prije izbrisu, ee j..iga nemoze...
-
bole1st
#2434 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Bravo.gospodja profiterka wrote:Upravo.cyprus wrote: Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!
Nazalost na troje koji razumiju stvar, ima 100 koji piju ove price o popisu. A to je samo jedna iz niza distrakcija tipa red herring da narod ne bi razmisljao o zivotnim pitanjima. Kad prodje JMBG, dodje popis il referendum il nesto trece. Sve dok se narod ponasa poput bikova politicari ce mahat crvenim plastovima, to je za njih putanja sa najmanje frikcije.
- ILVIIR
#2435 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
citaj molim te sta pisem.cyprus wrote:Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!ILVIIR wrote:nema neke koristi, nema ni stete. moze se to filtrirati po potrebi, da se zeli. pa upravo popisi ce nam pokazati taj trend, da postajemo stariji i polupismeniji.
1.) ovi podatci sto hoce rs nisu realni takodjer, malo su realniji, ali daleko od realnih!
2.) te iste podatke mogu imati, nebitno kako ce se metodologija definisati, jer ih mogu naknadno na osnovu pitanja 40 filtrirati!
PS: ti podrzavas prijedlog rs
Last edited by ILVIIR on 30/10/2015 12:46, edited 1 time in total.
-
Patriotska_Liga
#2436 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Tako je, idemo i kroz knjige legalizovati rezultate genocida.cyprus wrote: Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!
Vjerovatno bi mislio isto da si protjeran i da te četnik koji te protjerao briše iz evidencije stanovnika. I još da ti kaznu napiše što si spasio živu glavu.
Nisi vrijedan ni da neko pljune na tebe, gnjido.
- ILVIIR
#2437 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
ni jedna jedina varijanta ne pokazuje realno stanje. sta cemo sad? provuci metodologiju koja se koristi u evropi ili praviti neke prljave kompromise i ubacivati dodatna pitanja i tako pokvariti uporedivost popisa sa ostalim drzavama?VjecitiStudent wrote:Ali vi se ne bavite uopće koliko je nas zaista ovdje, već vas zanimaju samo virtuelne popisne cifre, koliko je ko koga uspio da slaže, prevari, nadmudri. Svo vrijeme raspravljate isključivo o tome.ILVIIR wrote:nema neke koristi, nema ni stete. moze se to filtrirati po potrebi, da se zeli. pa upravo popisi ce nam pokazati taj trend, da postajemo stariji i polupismeniji.VjecitiStudent wrote:
Popis i "izdaja"
![]()
- ILVIIR
#2438 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
pitanje je ko ovdje sta razumijebole1st wrote:Bravo.gospodja profiterka wrote:Upravo.cyprus wrote: Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!
Nazalost na troje koji razumiju stvar, ima 100 koji piju ove price o popisu. A to je samo jedna iz niza distrakcija tipa red herring da narod ne bi razmisljao o zivotnim pitanjima. Kad prodje JMBG, dodje popis il referendum il nesto trece. Sve dok se narod ponasa poput bikova politicari ce mahat crvenim plastovima, to je za njih putanja sa najmanje frikcije.
hocemo li se drzati zakona i pravila, ili cemo uvoditi neka nova pravila.
-
Patriotska_Liga
#2439 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Uvest pravila kao da ih je Karadžić diktirao. To je prijedlog ove tri moralne spodobe.
- Ja_Ja
#2440 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Problem je u tome sto se na osnovu pitanja 40 ne moze sa sigurnoscu tvrditi koliko dugo je osoba van drzave. Ja sam naveo da sam na radu/skolovanju vani a proveo sam vecinu godine u BiH. I sad neko mene treba izbrisati na osnovu pitanja 40, zbog mog stanja u datom trenutku iako ono ne odgovara realnosti, tj. od 12 mjeseci pred potpis ja sam tek zadnja dva pred popis bio vani na privremenom radu.
E sad zamisli silne studente (preko 1000 ih je bilo samo u Becu 2013 na studijama), i sve te ljude treba izbrisati iako realnost njihovog zivota ne odgovara interpretaciji koja dolazi iz ZSRS-a. Obicna glupost, i podrzavati tu glupost je jednako smijesno kao i predlagati istu. Pogotovo uzimajuci u obzir preporuke koje dolaze IMO i drugih organizacija a samim tim i EU. Zbog toga sam ranije i pitao, da li postoji mogucnost da se podatci jednostavno pocnu objavljivati po zakonu, bez daljnje odgode.
E sad zamisli silne studente (preko 1000 ih je bilo samo u Becu 2013 na studijama), i sve te ljude treba izbrisati iako realnost njihovog zivota ne odgovara interpretaciji koja dolazi iz ZSRS-a. Obicna glupost, i podrzavati tu glupost je jednako smijesno kao i predlagati istu. Pogotovo uzimajuci u obzir preporuke koje dolaze IMO i drugih organizacija a samim tim i EU. Zbog toga sam ranije i pitao, da li postoji mogucnost da se podatci jednostavno pocnu objavljivati po zakonu, bez daljnje odgode.
-
bole1st
#2441 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Sam si prije par minuta napisao da nije bitno jer se moze filtrirati kako hoces. Nije vazno ko gura koja pravila, bitno je samo da guraju razlicite stvari i da se dize prasina oko popisa. Vazno je da se od naroda prave budale.ILVIIR wrote:
pitanje je ko ovdje sta razumije
hocemo li se drzati zakona i pravila, ili cemo uvoditi neka nova pravila.
Na kraju je svejedno koja pravila ce se uzet u obzir, jer su rezultati u etnickom smislu isti bez obzira na pravila (razlike u zastupljenosti naroda su oko 0.5% i manje).
Realno je da se objave rezultati 2016-te, kad narod prestane da se peca na price o popisu, onda malo prica da odstoji jer vec 2018 treba krenut sa pripremama za popis 2021 pa ce bit prilike za nova natezanja.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2442 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ovo je popis stanovnistva a ne popis grunta!Trebam te wrote:cyprus wrote:Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!ILVIIR wrote:nema neke koristi, nema ni stete. moze se to filtrirati po potrebi, da se zeli. pa upravo popisi ce nam pokazati taj trend, da postajemo stariji i polupismeniji.
Cekaj ba, ti bi mene izbrisao tek tako, nemoze mene RS izbrisati, moze moje ime ali ne moze moj posjed, moj grunt...moj pasos moju licnu kartu...halo ba ohanite sa etnickim ciscenjem!!!
Davno bi RS sve ocistio ali imaju problem sto je grunt i zemlja u vecinskom vlasnistvu Bosnjaka!!! Kako god vrijeme radi protiv RS, zato su prituzili da nas gumicom sto prije izbrisu, ee j..iga nemoze...
- GeeTnT
#2443 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Providno cyprus...providno...cyprus wrote:
Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!
To o cemu pises je cilj zlocinaca, otud i privodjenja, informativni razgovori, apartehid, negiranje jezika...itd
Legalizacija genocida je slicna metodi rehabilitacije cetnika...s tim da, nisu cetnici Drazu rehabilitovali zbog toga sto je nevin, nego zato sto smatraju da je klanje nesrba potpuno ispravna stvar..
Srecom pa su polomili zube grizuci izmedju sebe...
- Mister Yes
#2444 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Nema nikakve koristi a potencijalno može imati štete ako se vještački poveća broj stanovnika RS-a na primjer pa onda u nekim raspodjelama RS-Federacija broj stanovnika bude osnova. Ali ne razumije to prosječni Bošnjo.VjecitiStudent wrote:Koja korist od virtuelnih stanovnika, može li mi ko objasniti?
Upravo tako.cyprus wrote: Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!
Što realniji to bolji. Valjda.ILVIIR wrote: ovi podatci sto hoce rs nisu realni takodjer, malo su realniji, ali daleko od realnih!
Pitanje je koliko su oni protiv. Da su zaista čvrsto protiv više bi se angažovali po ovom pitanju. Više javno i više oštro. Meni se čini da i oni razumiju argumente RS-aILVIIR wrote:ti podrzavas prijedlog rs![]()
![]()
![]()
a eustat i imo su protiv istog.
Konstatovati rezultate genocida. A ne legalizovati.Patriotska_Liga wrote:Tako je, idemo i kroz knjige legalizovati rezultate genocida.
Ja ne prijavljujem nikoga iz principa. Ali nadam se da cyprus hoće.Patriotska_Liga wrote:Nisi vrijedan ni da neko pljune na tebe, gnjido.
Uzeti onu koja je najbliža realnom stanju.ILVIIR wrote: ni jedna jedina varijanta ne pokazuje realno stanje. sta cemo sad?
E čuj pokvariti uporedivost sa ostalim državama?ILVIIR wrote:provuci metodologiju koja se koristi u evropi ili praviti neke prljave kompromise i ubacivati dodatna pitanja i tako pokvariti uporedivost popisa sa ostalim drzavama?
Kad se vratite u BiH bićete upisani na sljedećem popisu. NIko vas neće "izbrisati" iz živih niti gubite neka lična prava. Popis je samo statističko evidentiranje stanja u datom trenutku. Kada se vratite u zemlju, i ti studenti i ti, bićete evidentirani na sljedećem popisu. Čemu drama i kukanje pobogu?Ja_Ja wrote:Problem je u tome sto se na osnovu pitanja 40 ne moze sa sigurnoscu tvrditi koliko dugo je osoba van drzave. Ja sam naveo da sam na radu/skolovanju vani a proveo sam vecinu godine u BiH. I sad neko mene treba izbrisati na osnovu pitanja 40, zbog mog stanja u datom trenutku iako ono ne odgovara realnosti, tj. od 12 mjeseci pred potpis ja sam tek zadnja dva pred popis bio vani na privremenom radu.
E sad zamisli silne studente (preko 1000 ih je bilo samo u Becu 2013 na studijama), i sve te ljude treba izbrisati iako realnost njihovog zivota ne odgovara interpretaciji koja dolazi iz ZSRS-a.
- cyprus
#2445 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Grunt, posjed? WTF... Evo ga fin dokaz koliko ovi koji bulazne o značaju popisa znaju o čemu pričajuTrebam te wrote:cyprus wrote:Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!ILVIIR wrote:nema neke koristi, nema ni stete. moze se to filtrirati po potrebi, da se zeli. pa upravo popisi ce nam pokazati taj trend, da postajemo stariji i polupismeniji.
Kakve jebene veze imaju grunt i popis stanovništva?
- cyprus
#2446 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Jednostavno - cilj popisa je da se dobiju što realniji pokazatelji, u suprotnom ga nismo ni morali vršiti... Mogli smo i bez troška od više miliona maraka reći - u RS-u živi milion Bošnjaka, dakle niko nije protjeran, a i oni koji jesu - vratili su se i tačka... Tako se divit gledajući u taj šareni papir...ILVIIR wrote:citaj molim te sta pisem.cyprus wrote:Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!ILVIIR wrote:nema neke koristi, nema ni stete. moze se to filtrirati po potrebi, da se zeli. pa upravo popisi ce nam pokazati taj trend, da postajemo stariji i polupismeniji.
1.) ovi podatci sto hoce rs nisu realni takodjer, malo su realniji, ali daleko od realnih!
2.) te iste podatke mogu imati, nebitno kako ce se metodologija definisati, jer ih mogu naknadno na osnovu pitanja 40 filtrirati!
PS: ti podrzavas prijedlog rs![]()
![]()
![]()
a eustat i imo su protiv istog. ti si eto kao otkrio ameriku, sto bi izbrisao jos neki mizeran broj lazno popisanih, a ovi iz eustat-a i imo nek se ......... (kako nam ono precednik kaze?!?!)
- cyprus
#2447 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Da sam protjeran ili bih se vratio ili bih se popisao tamo gdje živim... Vrlo jednostavno...Patriotska_Liga wrote:Tako je, idemo i kroz knjige legalizovati rezultate genocida.cyprus wrote: Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!
Vjerovatno bi mislio isto da si protjeran i da te četnik koji te protjerao briše iz evidencije stanovnika. I još da ti kaznu napiše što si spasio živu glavu.
Nisi vrijedan ni da neko pljune na tebe, gnjido.
A za to ostalo, ide prijava, pa moderatori nek čine šta ima je volja... Moja dužnost je vrijeđanje prijaviti
- cyprus
#2448 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Hajde da jednom prepišem ono što je Mister Yes napisao - popis ne može legalizovati rezultate genocida (ne znam ko je prvi smislio ovu moronsku frazu 'legalizacija genocida'GeeTnT wrote:Providno cyprus...providno...cyprus wrote:
Pa upravo nerealni podaci onemogućavaju dobivanje realne slike o tome svemu... Moj stav je ovdje jasan i glasan: podržavam ove prijedloge iz Republike Srpske - brisat svakog za koga postoje iole realni pokazatelji da ne živi tu i uz to još pucat drakonske kazne za davanje lažnih podataka!
To o cemu pises je cilj zlocinaca, otud i privodjenja, informativni razgovori, apartehid, negiranje jezika...itd
Legalizacija genocida je slicna metodi rehabilitacije cetnika...s tim da, nisu cetnici Drazu rehabilitovali zbog toga sto je nevin, nego zato sto smatraju da je klanje nesrba potpuno ispravna stvar..
Srecom pa su polomili zube grizuci izmedju sebe...
Ako popisni rezultati prikažu daleko veći broj Bošnjaka u RS-u, nego Srba u FBiH (naravno napumpano) - kako to može izgledati nekom posmatraču sa strane, koji baš i ne zna previše detalja o recentnoj historiji ovog prostora i aktuelnoj političkoj situaciji?
Last edited by cyprus on 30/10/2015 13:47, edited 1 time in total.
-
Patriotska_Liga
#2449 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Reče hinjski iz udobne fotelje, neprotjeran.cyprus wrote: Da sam protjeran ili bih se vratio ili bih se popisao tamo gdje živim... Vrlo jednostavno...
A za to ostalo, ide prijava, pa moderatori nek čine šta ima je volja... Moja dužnost je vrijeđanje prijaviti
Bosanski jezik nema uopšte tu riječ kojom se može opisati neko poput tebe tako da je teško moguće da sam te uvrijedio onim slabašnim epitetima.
Još uz sve to velikim slovima napisao puno ime manjeg entiteta, podvukao i boldovao. Pa kakva moralna nakaza moraš biti da to radiš i da se družiš s ljudima poput tebe.
Ti si gori od Karadžića. I gori.
- cyprus
#2450 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Probaj sa đikanPatriotska_Liga wrote:Reče hinjski iz udobne fotelje, neprotjeran.cyprus wrote: Da sam protjeran ili bih se vratio ili bih se popisao tamo gdje živim... Vrlo jednostavno...
Bosanski jezik nema uopšte tu riječ kojom se može opisati neko poput tebe tako da je teško moguće da sam te uvrijedio onim slabašnim epitetima.
Još uz sve to velikim slovima napisao puno ime manjeg entiteta, podvukao i boldovao. Pa kakva moralna nakaza moraš biti da to radiš i da se družiš s ljudima poput tebe.
Ti si gori od Karadžića. I gori.
Poređenje sa Karadžićem je novi level uvrede... Dakle, ide nova prijava...