BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#2426 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ma ja, isto onda kad sus e lijepile slike uplakanog Ronaldo, lafo ga Dzeko tjesi... Mislim hajd, ne igraju slike, izjave, ali ima i dosta tog psiholoskog rata.
Onaj njihov selektor i igraci, pilaju li pilaju naopako, a mi poletili k'o bekani "eh evo ga, sad cemo im jebat majku kroz majku. Cija majka crnu vunu prede, sad ce da vide" i popusimo ga k'o zadnji levati.
Kozak sa laganim smijeskom moze otici iz Zenice uz antologijsku "zbogom zohari".
OK, i ja sam bio podlegao euforiji, uhvatilo me, ali selektor bar nije trebao. Pa od pocetka priprema izjavljuje se kako smo favoriti i to apsolutni, kako je pitanje samo koliko cemo im komada sloziti itd... Glupani smo ispali i to zestoki!
PS Ako neko ocekuje da Stevanovic, Visca, preokrenu utakmicu, taj izgleda zivi u nekom paralelnom univerzumu. Oni mogu unijeti neke svjezine, nepredvidivosti, ali preokret nikada niti biti ljudi odluke. Mozda u jednoj od 20 utakmica i to onako slucajno.
Onaj njihov selektor i igraci, pilaju li pilaju naopako, a mi poletili k'o bekani "eh evo ga, sad cemo im jebat majku kroz majku. Cija majka crnu vunu prede, sad ce da vide" i popusimo ga k'o zadnji levati.
Kozak sa laganim smijeskom moze otici iz Zenice uz antologijsku "zbogom zohari".
OK, i ja sam bio podlegao euforiji, uhvatilo me, ali selektor bar nije trebao. Pa od pocetka priprema izjavljuje se kako smo favoriti i to apsolutni, kako je pitanje samo koliko cemo im komada sloziti itd... Glupani smo ispali i to zestoki!
PS Ako neko ocekuje da Stevanovic, Visca, preokrenu utakmicu, taj izgleda zivi u nekom paralelnom univerzumu. Oni mogu unijeti neke svjezine, nepredvidivosti, ali preokret nikada niti biti ljudi odluke. Mozda u jednoj od 20 utakmica i to onako slucajno.
- MOSALJOZE
#2427 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Vjeruj kad prodje Begovića odmah se tebe sjetih.Nego onaj "drugi gol" za Slovake jel lopta ušla u mrezu sta je ono bilo nije mi jasno?Ja kao da sam vidio da je ušla u gol.DonV wrote:Sva sreca inace bi bilo i gore a kao sto sam rekao Weiss nije igrao klf. kao ni Sestak.MOSALJOZE wrote:Nek ga vala Hame nije zabio pa makar
Igrali kiksali protiv L-L repke i nama poziv da smo dobili 5,6 :0 unaprijed![]()
vise respekta smo imali protiv L repki.
- cyprus
#2428 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Papeta treba kritikovati zbog ovog neozbiljnog, praktično amaterskog pristupa... Tačno se vidi da nije ni 'pogledao kasetu' protivnika, već se izgleda taktika sastojala iz ovoga: ''igrajte svoju igru i zabijte im 2-3 gola'' i vjerovanja da će od 8 ofanzivnih igrača
(ako se nisam zajebo, samo su Spahić i Bičakčić u našoj večerašnjoj ekipi inače defanzivni igrači) neko morat zabit
Pa utakmici sa Lihtenštajnom se pristupilo daleko ozbiljnije nego Slovačkoj...
Ali ne razumijem kritike na račun Vršajevića, Višće, Stevanovića... Prvo zato što nisu ništa gore odigrali od naših glavnih uzdanica Džeke, Pjanića, Misimovića, Ibiševića... Spahić kumovo golu, Lulić i Salihović već odavno vrlo blijede partije pružaju u reprezentaciji... Ali interesantno kako kritike nekako zaobilaze dotične (valjda zbog zvučnosti imena klubova u kojima igraju) i pogađaju samo te omražene i neželjene reprezentativce
A drugo, ko je to trebo igrat umjesto njih?
Ali ne razumijem kritike na račun Vršajevića, Višće, Stevanovića... Prvo zato što nisu ništa gore odigrali od naših glavnih uzdanica Džeke, Pjanića, Misimovića, Ibiševića... Spahić kumovo golu, Lulić i Salihović već odavno vrlo blijede partije pružaju u reprezentaciji... Ali interesantno kako kritike nekako zaobilaze dotične (valjda zbog zvučnosti imena klubova u kojima igraju) i pogađaju samo te omražene i neželjene reprezentativce
Last edited by cyprus on 07/09/2013 00:45, edited 1 time in total.
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#2429 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Sa dvoje pobjede iz dljedeca tri meca imamo siguran baraz.
- Sheriff
#2430 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ma nigdje veze ovo, nabrajamo neke kikseve slovacke, neki porazi, remi sa L repkama...
Mlatnu nas jednom i ispada da ce ljudi zavrsiti prvi na tabeli dok je ovo nama prvi poraz..
Sranje na paramarcad.
Mlatnu nas jednom i ispada da ce ljudi zavrsiti prvi na tabeli dok je ovo nama prvi poraz..
Sranje na paramarcad.
- MOSALJOZE
#2431 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ta riječ će se izbaciti iz našeg jezikaPicajzla wrote:Sa dvoje pobjede iz dljedeca tri meca imamo siguran baraz.
- Jack Be Nimble
#2432 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Niko nije kriv, to je samo jedan normalni prosjek nase ekipe. Nekad znaju iznenaditi, nekada malo losije odigraju, ali to je nas kvalitet. Dzaba kriviti Safeta kada bilo ko drugi od nas ne bi mogao biti u stanju da sastavi bolji tim. Imamo 11 startera, ako nekoga od tih 11 zaboli glava, zamjene nema i na tom mjestu se rupe stvaraju.
- shake69
#2433 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Nazalost, treba se pozabaviti i sansama za dobar loting u barazu.
Ko zna. Tamo ce nosioci biti sigurno Kroati, izgledno Francuzi (mada su se u Gruziji obrukali veceras) i vjerovatno Rusi a mi nismo bez sanse da budemo ti cetvrti nosioci ako ne bi kiksala, recimo Svica. Mozda sam nesto 'preletio' , ali tako oprilike izgleda FIFA ljestvica gdje ce jos biti pomjeranja a mi i ukoliko izgubimo u Zilini, mozemo haman zaboraviti opciju i da budemo ti cetvrti nosioci iako bi Francuzi mogli kliznuti i iz grupe nosilaca ako se ne uozbilje.
- zecko_kupuz
#2434 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
@MOSALJOZE
Bičakčić je još enigma. Hrabar je, voli povući loptu naprijed, a zna se i zaigrati sa njom pa pogriješiti. Solidno se postavlja dok je lopta pri zemlji, ali ne i kada je u zraku.
Ja bih ga lično volio gledati samo kao beka. Isto vrijedi i za Zukana. Prepustiti sredinu Vranješu ili Pandži.
Bičakčić je još enigma. Hrabar je, voli povući loptu naprijed, a zna se i zaigrati sa njom pa pogriješiti. Solidno se postavlja dok je lopta pri zemlji, ali ne i kada je u zraku.
Ja bih ga lično volio gledati samo kao beka. Isto vrijedi i za Zukana. Prepustiti sredinu Vranješu ili Pandži.
-
tipico2
#2435 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ljudi, kako dalje ??????
- Sheriff
#2436 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
A kako stojimo na listi najboljih drugoplasiranih?
ima li tu kakve sanse da idemo direktno?
ima li tu kakve sanse da idemo direktno?
-
Hodidid
#2437 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ja sam znao da cemo krv propisati sa slovacima. Dobra je to ekipa sa jakim individualnim kvalitetom.
-
NeenaSa
#2438 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Detto.north wrote:Da se napokon složimo....izjava da smo jedni od najboljih u svijetu i da ćemo to svi večeras vidjeti je malo i tragikomična...hajmo biti pošteni, sa ovom grupom koja se lakša nije mogla izabrati, sa čim se mi trebamo toliko do neba dičiti osim odlične pobjede protiv Grčke....pa zar treba slaviti i u nebo okivati pobjede protiv Latvije i Litvanije i Lictensteina...ok, te ekipe smo trpali i to je lijepo, ali zar nam to daje dovoljno razloga da mislimo da smo u svijetu među najboljimcyprus wrote:Pape, jebemu, zašto? Zašto nam je trebao ničim izazvani epitet 'apsolutnog favorita'?Haj to i nekako, al što se to moralo odraziti na pristup? Očito je da nam se po 1000-ti put pristup 'lako ćemo' obio oglavu... Pa zar Bošnjo stvarno ima pamćenje ko ribica (ko što na političkom podforumu imaju običaj reći)... Koliko je utakmica bilo u kojima meda nismo mogli samo zbog takvog jebenog pristupa? Danska, Srbija, Portugal 1, Portugal 2, Francuska, Slovačka itd... Koliko će nam se puta to još morat ponovit? Koliko?
![]()
![]()
To je ono što mi najviše ide na živce... Što uvijek u istu rupu upadamo... Jel sastavimo 2-3 pobjede zaredom - najjači smo na svijetu... Pu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
, pa jedina prepreka velika koja je do sad bila je ta Grčka i nju smo odradili, super, ali dođe tek druga ona prava gdje treba da potvrdiš to što pričaš i dođeš na korak do Brazila, i tu čučneš na koljena....pa je li to odlika najboljih repki svijeta
? Ne znam koji mu je qrac to trebalo, možda je mislio igrače dići u mikadovom stilu, ali je to očito imalo samo kontraefekat...
Previše sam razočaran, pa i bijesan, pa malo napamet rafalam, ne želim dalje udarati po nikome, sačekati taj utorak i vidjeti gdje smo i šta smo...
Jos drzi bijes gore navedenog , al' .... et' , sacekajmo utorak.
- MOSALJOZE
#2439 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ma iskren da vam budem nisam "gledao"utakmicu tačnije bacim pogled ono pored gola,zaustavljena akcija drz nedaj,ali sam upratio Bičakčića stvarno je za mene dobro odigrao.Nije kao Spaha,ali po meni solidno.
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#2440 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
PardonMOSALJOZE wrote:Ta riječ će se izbaciti iz našeg jezikaPicajzla wrote:Sa dvoje pobjede iz dljedeca tri meca imamo siguran baraz.
*dvije
*sljedeca
Malo sam pijan, izvinjavam se
- skenderija04
#2441 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Hajde ispusite se jos malo ,ali sad ne smijemo klonuti. Sve sto mi pisemo igraci i selektor vec znaju i nista se nece promijeniti ako po hiljaditi put istresemo kantu govana po njihovim glavama. Za analize ce biti vremena a sada samo treba podrska. I ja sam vidio sta je bilo i kako je bilo ali NECU DA IM SEREM. Sada je najvaznije iskazati podrsku i povjerenje. Jos nije gotovo, imamo sve u svojim rukama, a bice kako zasluzimo. Hade da bar do utorka budemo posteni prema momcima koji su nam dali puno toga.
-
Mustang1
#2442 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Da nam je taj sa tvoje slike pa da se vratimo u jucer baremtipico2 wrote:Ljudi, kako dalje ??????
- DonV
#2443 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Jbg druze kao da bi ja volio da je Hamsik zabio.MOSALJOZE wrote:Vjeruj kad prodje Begovića odmah se tebe sjetih.Nego onaj "drugi gol" za Slovake jel lopta ušla u mrezu sta je ono bilo nije mi jasno?Ja kao da sam vidio da je ušla u gol.DonV wrote:Sva sreca inace bi bilo i gore a kao sto sam rekao Weiss nije igrao klf. kao ni Sestak.MOSALJOZE wrote:Nek ga vala Hame nije zabio pa makar
Igrali kiksali protiv L-L repke i nama poziv da smo dobili 5,6 :0 unaprijed![]()
vise respekta smo imali protiv L repki.
Hamsik i citava odbrana Slovacke rep. je podcjenjena kako i nece prvo preko medija javno ih podcjenio sam selektor rep. BIH koji se posle poraza svjesno smije u emisiji na BHT posle tekme i prica price kako je znao da je Slovacka jaka sa osmjehom.
Last edited by DonV on 07/09/2013 00:46, edited 1 time in total.
- omega369
#2444 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
a koji opet necemo proci.... kao sto rekoh. sve se svelo na jednu tekmu. ako je dobijemo rijesili smo problem. ja sad sumnjam da cemo je dobiti, ali eto. gajim neke potajne nade.Picajzla wrote:Sa dvoje pobjede iz dljedeca tri meca imamo siguran baraz.
p.s. nadam se da su i pudlice sretne sto je skrtel veceras pobjednik
- Tvrtko II Kotromanić
#2445 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
skenderija04 wrote:Hajde ispusite se jos malo ,ali sad ne smijemo klonuti. Sve sto mi pisemo igraci i selektor vec znaju i nista se nece promijeniti ako po hiljaditi put istresemo kantu govana po njihovim glavama. Za analize ce biti vremena a sada samo treba podrska. I ja sam vidio sta je bilo i kako je bilo ali NECU DA IM SEREM. Sada je najvaznije iskazati podrsku i povjerenje. Jos nije gotovo, imamo sve u svojim rukama, a bice kako zasluzimo. Hade da bar do utorka budemo posteni prema momcima koji su nam dali puno toga.
-
tipico2
#2446 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Utakmica u Zilini je ``biti ili ne biti``
-
Korisničkoime
#2447 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
A jbm mu više i tu priču je li ti rodbine to vazda tako ide, kad kritikuješ Sušića pljuvač kad pohvališ igrača rodbina Željo Sarajevo fazoni jebemu padal vama šta drugo na pamet. Kakvi naši mediji ko njih sluša ili je balavi klinac ili pojma nema o fudbalu. Kažem do sada od izmjena koje su ulazile mali je jedino nešto pokazao pa protiv L ili protiv SAD on je uradio nešto. Opravdao je svoju malu minutažu kako drugačije nego kada dobije priliku. Za sada po pokazanom u repki od zamjena on je nabolji. Drugo 23 godine je nije za penzije treće do sada je u klubu pokazivao dobre tekme, ne znam ali igra ok u klubu igra ok kada ga selektor ubaci ima 23 godine i sada ga treba izbaciti iz repke jer imamo umjesto njega ....antifascism wrote:Ja i pomaka, udje u 80. minuti protiv mrtve Latvije koja vec gubi 5-0 i kao napravio neki pomak. Da valja nebi igrao u drugoj turskoj ligi. Pusti ti nase medije, kao zele ga Galatasaray i Fiorentina. Lik je jos jedan propali talenat i na nivou Alispahica i starijeg Zeca. Neznam jel ti rodbine ali on nazalost nije kalibar za repku nit ce ikada bit'. 24. godina.Korisničkoime wrote: Izjave i najave bilo kakav kontakt sa novinarima i sličnim Sušiću definitivno nije jača strana tu se slažem samo tako.
Višća je daleko od kloca mislim da budemo jasni jesi li do sada odgledao sve utakmice repke uključujući prijateljske ako nisi da se dalje ne raspravljamo džabe. Momak je do sada u svakoj tekmi u kojoj je ušao napravio neki pomak dao neki impuls primjetilo se da je na rterenu ne znam ima li ukupno 90 minuta na terenu a upisao je dvije asistencije. Nije jbn Ronaldo i nije još za prvih 11 ali kao zamjena se do sada pokazao.
4-5-1 B.rusije dvomeči cijele prošle kvalifikacije nije se ni znalo da imamo napadače i to ne njegovom krivicom znači imali smo tu priči i protiv slabijih odbrana podbacili zamisli Džeku u zračnom duelu protiv obadva stopera.
Još ako dođe Cvrčak i kaže da Pape nije kriv onda se morate predati.
- zecko_kupuz
#2448 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ne mogu da vjerujem da se ovdje već odustaje od prvog mjesta, sad se kalkuliše nekakav baraž.
Sumnjam da možemo uvezati dvije, ne loše, već grozne tekme.
Sumnjam da možemo uvezati dvije, ne loše, već grozne tekme.
- noiserr
#2449 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Malo se kofrče ovi Slovaci, slušam im trenera. "Treba dokazati na travi da si favorit i, vidjećemo na tabeli..". Ja mislim da će oni malo ofanzivnije krenuti u slijedečoj utakmici. Taman da ih kaznimo.
- Hajvan
#2450 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
a to je refrenca na??omega369 wrote: p.s. nadam se da su i pudlice sretne sto je skrtel veceras pobjednik
ne kontam izraz,