Izjasnjavanje na popisu

Locked
kremali

#2426 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by kremali »

Ja sam se zaprepastio kada sam u neobaveznoj raspravi od 3 sarajevska Hrvata inace probosanski orijentiranih cuo da ce se izjasniti kao Hrvati katolici (u zivotu nisu bili u crkvi) i navesti hrvatski jezik, iako imaju pravi sarajevski naglasak i pricaju identicno ko ja (dakle hiljada,sedmica uopste i sl).

Onda se i ja zapitam kome ja da dokazujem bosanstvo time sto cu se izjasniti kao Bosanac.
Znaci u oktobru - Bosnjak ateista -bosanski jezik :thumbup:
Smrznuta

#2427 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Smrznuta »

BatoS wrote:
Smrznuta wrote:Nisam razumjela sta si rekao. Pitala sam da li itko zna da li na popisu postoje Bosanci i Hercegovci ili samo ova tri naroda i ostali? Znam da se polemisalo oko toga poslije probnog popisa aili ne znam da li postojimo ili ne.
Tri naroda su konstitutivna, ostali idu u Ostale. Sta ti nije jasno?
Mnogo stosta ali vidim da si zadrt pa nemamo mogucnost uzajamne komunikacije. Bilo je govora poslije probnog popisa osim ta tri naroda staviti i narod ove drzave pa me interesovalo jesu li i ima li itko o tome informaciju.
Krushna mrva

#2428 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Krushna mrva »

BatoS wrote:
Krushna mrva wrote: :shock: ma hvala Tunji sto mi je smislio "ko sam", hvala Alju sto mi je potvrdio, vas indoktrinirao, a sve zajedno odbranio, hvala Cericu sto mi je pojasnio ko sam i hvala tebi sto sam licemjer :thumbup:
Jesam vanago, nema sumnje
Ja sam Bosnjak, ko si ti me ne zanima.

A spominjanje Cerica i Tunja is getting old.
niti te zanima, niti sta znas. Cak ni engleski
BatoS

#2429 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

Smrznuta wrote:Mnogo stosta ali vidim da si zadrt pa nemamo mogucnost uzajamne komunikacije. Bilo je govora poslije probnog popisa osim ta tri naroda staviti i narod ove drzave pa me interesovalo jesu li i ima li itko o tome informaciju.
Bosanci i Hercegovci su svi drzavljani Bosne i Hercegovine bez obzira na narodnost.

Zbog cega imas potrebu da od Bosanaca i Hercegovaca pravis cetvrti konstitutivan narod?
Smrznuta

#2430 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Smrznuta »

kremali wrote:Ja sam se zaprepastio kada sam u neobaveznoj raspravi od 3 sarajevska Hrvata inace probosanski orijentiranih cuo da ce se izjasniti kao Hrvati katolici (u zivotu nisu bili u crkvi) i navesti hrvatski jezik, iako imaju pravi sarajevski naglasak i pricaju identicno ko ja (dakle hiljada,sedmica uopste i sl).

Onda se i ja zapitam kome ja da dokazujem bosanstvo time sto cu se izjasniti kao Bosanac.
Znaci u oktobru - Bosnjak ateista -bosanski jezik :thumbup:
Da, da to je problem o kome govorim. Ja sam Bosanka rodjenjem Hercegovka porijeklom, vjeroispovjest Rimokatolicka i sad ne umijem taj cudni papir ispuniti.
Znaci trebalo bi biti Bosanka, katolkinja jezik Bosanski al kazu nece moci :shock: . Moras biti nesto ili si ostali. Ne mozes imati nacionalnost svoje drzave. :skoljka:
BatoS

#2431 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

Krushna mrva wrote:niti te zanima, niti sta znas.
Znam kojem narodu pripadam za razliku od tebe.

Cak ni engleski
Try me... :)
ija

#2432 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ija »

BatoS wrote:
Krushna mrva wrote:niti te zanima, niti sta znas.
Znam kojem narodu pripadam za razliku od tebe.

Cak ni engleski
Try me... :)
nacionalnost tvoje drzave je srbin,hrvat,bosnjak,to pise u ustavu posle rata a pisalo je i prije rata,,a ti imas pravo da se izjaznis i kao kineskinja,ali ova drzava je srpska,hrvatska,i bosnjacka,pozz..
ija

#2433 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ija »

Cak ni engleski
Try me... :)[/quote]
nacionalnost tvoje drzave je srbin,hrvat,bosnjak,to pise u ustavu posle rata a pisalo je i prije rata,,a ti imas pravo da se izjaznis i kao kineskinja,ali ova drzava je srpska,hrvatska,i bosnjacka,pozz..
miki.ba

#2434 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

Evo malo da vas motivišem. :D
lazni liberal

#2435 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

Tuula wrote:
miki.ba wrote:Evo malo da vas motivišem. :D
s čime pravi bošnjak i patriJOta se motiviše sa milion ukradenih hallal maraka a ne tamo s nekim videom :lol: :lol: :lol: :lol:
To pricas o ovima iz koalicije Jednakost
BatoS

#2436 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

Ova je pjesma namijenjena osobama kao sto si ti miki ;-)
lazni liberal

#2437 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

[/quote]
koja jednakost kako vi merete biti jednaka su nama tj nebeskim narodom vi doli mi gori i pišamo po vami, nego bujrum ukradi milion hallal maraka i pridruži nam se gori :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
Znaci pricas o Brkanu i njegovom bogacenju sad mi je jasnije.
ija

#2438 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ija »

aa jjoojj slusam pjesmu i ne vjerujemm,pa zar je ovo moguce u 21 vijeku a na kraju pjesme ,bitno je biti bosnjak i slika alije izetbegovic :mrgreen: a muslimani 93 kad su trebali postati bosnjaci najvise se alija protiv toga bunio,komedija brate :mrgreen:
miki.ba

#2439 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

BatoS wrote:
Ova je pjesma namijenjena osobama kao sto si ti miki ;-)
Za zajebanciju, ništa drugo. :D
lazni liberal

#2440 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

ija wrote:aa jjoojj slusam pjesmu i ne vjerujemm,pa zar je ovo moguce u 21 vijeku a na kraju pjesme ,bitno je biti bosnjak i slika alije izetbegovic :mrgreen: a muslimani 93 kad su trebali postati bosnjaci najvise se alija protiv toga bunio,komedija brate :mrgreen:
Ti si maloprije slavio sto je iz Bosne za vrijeme rata otislo triput vise Bosnjaka nego Srba ( zna se na koji nacin ) tako da mi je jasno sto ti smeta da se ljudi izjasne kao Bosnjaci. Samo ne znam zbog cega moderatori nisu sankcionisali slavljenje protjerivanja Bosnjaka.
Last edited by lazni liberal on 31/05/2013 18:42, edited 1 time in total.
Sezam

#2441 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Sezam »

Dobra pjesma :thumbup:

Realno, nema se o ovom sta pametovati, Srbi ce se 99,9% izjasniti ko Srbi, Hrvati 99,9% ko Hrvati, ovi iz mjesanih brakova ce se vjerovatno izjasniti trecina ko Srbi, trecina ko Hrvati, trecina ko Bosanci i Hercegovci, nekih 10% Bosnjaka ce se izjasniti ko Bosanci i Hercegovci i to je to.
ija

#2442 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ija »

lazni liberal wrote:
ija wrote:aa jjoojj slusam pjesmu i ne vjerujemm,pa zar je ovo moguce u 21 vijeku a na kraju pjesme ,bitno je biti bosnjak i slika alije izetbegovic :mrgreen: a muslimani 93 kad su trebali postati bosnjaci najvise se alija protiv toga bunio,komedija brate :mrgreen:
Ti si maloprije slavio sto je iz Bosne za vrijeme rata otislo triput vise Bosnjaka nego Srba ( zna se na koji nacin ) tako da mi je jasno sto ti smeta da se ljudi izjasne kao Bosnjaci. Samo ne znam zbog cega moderatori nisu sankcionisali slavljenje protjerivanja Bosnjaka.
gdje sam ja napiso da meni smeta kako ce se ko izjasniti,,gdje sam ja napiso kako je ko otiso iz ove zemlje,,neki su otisli sto su protjerani neki sto su imali kome otici,a otisli bi i ja i ti kad bi imali gdje,,a bosnjaka je otislo 3 puta vise jel je zapad tad primo bosnjacke izbjeglice dok srpske nije htjeo,,i kako te nije sramota pozivati moderatora da nekog sakcionise samo zato sto ne dijeli isto misljenje kao ti.
dobar,ti?

#2443 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by dobar,ti? »

ija wrote:
lazni liberal wrote:
gdje sam ja napiso da meni smeta kako ce se ko izjasniti,,gdje sam ja napiso kako je ko otiso iz ove zemlje,,neki su otisli sto su protjerani neki sto su imali kome otici,a otisli bi i ja i ti kad bi imali gdje,,a bosnjaka je otislo 3 puta vise jel je zapad tad primo bosnjacke izbjeglice dok srpske nije htjeo,,i kako te nije sramota pozivati moderatora da nekog sakcionise samo zato sto ne dijeli isto misljenje kao ti.
hahahaa zapad nije htio srpske izbjeglice, hahahahah
jadni srbi, vazda njima najgore, duse drage hahaha
lazni liberal

#2444 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

ija wrote:
lazni liberal wrote:
Ne pozivam moderatora da sankcionise zbog razlicitog misljenja nego zbog toga sto si slavio sto je u ratu 3 puta vise Bosnjaka napustilo zemlju nego Srba. Zna se zbog cega je 90% njih otislo, zbog toga sto su morali i nije to bila stvar njihove volje niti zbog toga sto im je zapad nudio med i mlijeko a Srbima nije.
lazni liberal

#2445 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

Tuula wrote:izjasnite se ko budale i papci jer nakon 20 godina niste još skontali ko ste :lol: :lol: :lol: :lol:
Idi na tenis nisu za tebe ove ozbiljne teme .
salvatore paradise

#2446 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by salvatore paradise »

Znaci anketa gori :lol: :lol: :lol:
Sezam

#2447 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Sezam »

Sta se raspravljate sa primitvnom, mrznjom zadojenom bagrom? Ionako ce da lete cim se moderator pojavi...ignore.
salvatore paradise

#2448 Re: Izjasnjavanje na popisu

Mene Bosanca sramota :-)
salvatore paradise

#2449 Re: Izjasnjavanje na popisu

Tuula wrote:
lazni liberal wrote:
Tuula wrote:izjasnite se ko budale i papci jer nakon 20 godina niste još skontali ko ste :lol: :lol: :lol: :lol:
zar ima nešto ozbiljno kod bošnjaka se terorizma i heroina :lol: :lol: :lol: :lol:
Duhovit si brate
lazni liberal

#2450 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

Tuula wrote:
lazni liberal wrote:
zar ima nešto ozbiljno kod bošnjaka se terorizma i heroina :lol: :lol: :lol: :lol:
Ima ljudskost ali ne znas ti sta je to
Locked