Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Korisničkoime

#24101 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

ultima_palabra wrote:Meni se svidjela igra u Velsu kad je Džeko igrao ovakvu ulogu. Ne znam zašto nikad više nije korišten na toj poziciji, vjerovatno nije bilo potrebe za tim. Ali svakako bi bilo iznenađenje, ne vjerujem da oni uopšte razmišljaju o opciji da Džeko nije najistureniji.

Što se tiče Hajrovića, ne znam... mislim da nije dovoljno ukomponovan u ekipu da počne od početka.
Mislim i ja da je prerano da bude starter ali ne znam nadam se da je on rješenje za tu jbn.desnu stranu muka mi je više od tog lažnog desnog krila.
Ma bilo bi iznenađenje svakako a ne bi bilo loše da i Škrtel malo potrči samo kažem viđao sam to u ManC gdje je Aguero bio najistureniji a Džeko povučen i nije baš bilo naj naj ali opet jedno je ManC drugo je repka.
solo2

#24102 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

Problem je sto mi njih opet moramo napasti a oni ce opet igrati na kontre. Fazon je dobro odigrati kad nakon izgubljene lopte kada ponovo dodjemo u posjed - ne komplikovati i ne sutati van 16. Oni su nas dobili pressingom i trkom, mi moramo odgovoriti na isti nacin. Mozda probati sa Hajrovicem, desno, Lulic lijevo Pjanic u sredini. Rahimic do 50. min. Mujdza I Salih do 30 metera od njihovog gola - I lagano cekati priliku ;-) a ne onako seljacki na ho ruk.
horion_bosona

#24103 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by horion_bosona »

meni dosta tih naših "asimteričnih" formacija, uvijek neko krpljenje i improvizacija... pitanje je koliko će nepotpuno oporavljeni Mujžda moći pokrivati desnu stranu u oba pravca, ako ne bude desnog krila... i brzonogi Avdija se sam namučio :oops:

ja bih to ovako

Image

izmjene: Rahimić-Zahirović (oko 60. minute), Salihović-Misimović (Lulić se vrati na beka), Ibišević-Hajrović (zavisno od kretanja rezultata)

ali, in Pape vi trast :sad:
Idemedosumom

#24104 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

solo2 wrote:Problem je sto mi njih opet moramo napasti a oni ce opet igrati na kontre. Fazon je dobro odigrati kad nakon izgubljene lopte kada ponovo dodjemo u posjed - ne komplikovati i ne sutati van 16. Oni su nas dobili pressingom i trkom, mi moramo odgovoriti na isti nacin. Mozda probati sa Hajrovicem, desno, Lulic lijevo Pjanic u sredini. Rahimic do 50. min. Mujdza I Salih do 30 metera od njihovog gola - I lagano cekati priliku ;-) a ne onako seljacki na ho ruk.
A zasto to mislis? Oni ce igrat na kontre ako budemo ponovo igrali s istom postavom, dakle 2 stopera + 8 ofanzivnih igraca, i od prve minute sve u napad.

Oni zaostaju 4 boda iza nas i Grcke. Njima X ovdje nimalo ne ide u prilog, jer im u tom slucaju mi idalje bjezimo +4 a Grcka (vjerovatno) na +6.

Oni su sada malo zivnuli, probudila se nada neka, oni nas MORAJU pobijedit ponovo ako hoce da odrze teoretsku sansu za baraz.

Nadamo se da ce pape ovo znat iskoristit.
Ajatolah_

#24105 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ajatolah_ »

horion_bosona wrote:meni dosta tih naših "asimteričnih" formacija, uvijek neko krpljenje i improvizacija... pitanje je koliko će nepotpuno oporavljeni Mujžda moći pokrivati desnu stranu u oba pravca, ako ne bude desnog krila... i brzonogi Avdija se sam namučio :oops:

ja bih to ovako

Image

izmjene: Rahimić-Zahirović (oko 60. minute), Salihović-Misimović (Lulić se vrati na beka), Ibišević-Hajrović (zavisno od kretanja rezultata)

To bi bila otprilike i moja formacija... Možda bih još i razmislio da stavim Pjanića na mjesto Medunjanina, a kao centralnog veznog Misketa. Ali uglavnom mislim da je ovo nešto najbolje što u ovom trenutku možemo izvesti. Još da je kojim slučajem Zukanović zdrav, stavio bih ga bez razmišljanja umjesto već neko vrijeme očajnog Salihovića.
Ako se ispostavi da Džeko nije u stanju igrati kao usamljeni napadač, nakon nekog vremena ubaciti Ibiševića umjesto Medunjanina.

To koliko Mujdža može sam pokrivati čitavu desnu stranu terena smo već vidjeli sto puta u asimetričnoj formaciji. Neće biti toliko propuha kao s Avdijom, ali će 80% napada ići preko lijeve strane. Slovački selektor nas može umrtviti ako riješi Lulića.
horion_bosona

#24106 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by horion_bosona »

Ajatolah_ wrote:
horion_bosona wrote:meni dosta tih naših "asimteričnih" formacija, uvijek neko krpljenje i improvizacija... pitanje je koliko će nepotpuno oporavljeni Mujžda moći pokrivati desnu stranu u oba pravca, ako ne bude desnog krila... i brzonogi Avdija se sam namučio :oops:

ja bih to ovako

http://www.footballuser.com/formations/ ... govina.jpg

To bi bila otprilike i moja formacija... Možda bih još i razmislio da stavim Pjanića na mjesto Medunjanina, a kao centralnog veznog Misketa. Ali uglavnom mislim da je ovo nešto najbolje što u ovom trenutku možemo izvesti. Još da je kojim slučajem Zukanović zdrav, stavio bih ga bez razmišljanja umjesto već neko vrijeme očajnog Salihovića.
Ako se ispostavi da Džeko nije u stanju igrati kao usamljeni napadač, nakon nekog vremena ubaciti Ibiševića umjesto Medunjanina.
osnovni problem kod Misimovića je njegova fizička sprema, eto i u petak nakon 2-3 odigrana presinga na polovini Slovaka, on hoda i to jedva... Miske je danas spreman za 30 minuta, eventualno 45

trio Medunjanin-Misimović-Pjanić je igrao protiv Francuza u Parizu i to je sjajno izgledalo prvo poluvrijeme, ALI imali su Rahimića pozadi, te Džeku kao jedinog isturenog (to je situacija ili-ili, ne može nikako i-i)... svejedno uslijedio je poslije pad, jer njih trojica ne mogu odigrati na visokom nivou pri intenzivnom tempu današnjeg fudbala, to je prosta činjenica

Sušić će sutra ponavljanjem sastava (uz Mujdžu unutra), odmah ispucati najjače adute... dok bi Misimović bio daleko korisniji kao džoker zadnjih pola sata
To koliko Mujdža može sam pokrivati čitavu desnu stranu terena smo već vidjeli sto puta u asimetričnoj formaciji. Neće biti toliko propuha kao s Avdijom, ali će 80% napada ići preko lijeve strane. Slovački selektor nas može umrtviti ako riješi Lulića.
napisao sam gore "pitanje je koliko će nepotpuno oporavljeni Mujdža moći pokrivati desnu stranu u oba pravca, ako ne bude desnog krila"
Last edited by horion_bosona on 08/09/2013 20:31, edited 1 time in total.
solo2

#24107 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

Idemedosumom wrote:
solo2 wrote:Problem je sto mi njih opet moramo napasti a oni ce opet igrati na kontre. Fazon je dobro odigrati kad nakon izgubljene lopte kada ponovo dodjemo u posjed - ne komplikovati i ne sutati van 16. Oni su nas dobili pressingom i trkom, mi moramo odgovoriti na isti nacin. Mozda probati sa Hajrovicem, desno, Lulic lijevo Pjanic u sredini. Rahimic do 50. min. Mujdza I Salih do 30 metera od njihovog gola - I lagano cekati priliku ;-) a ne onako seljacki na ho ruk.
A zasto to mislis? Oni ce igrat na kontre ako budemo ponovo igrali s istom postavom, dakle 2 stopera + 8 ofanzivnih igraca, i od prve minute sve u napad.

Oni zaostaju 4 boda iza nas i Grcke. Njima X ovdje nimalo ne ide u prilog, jer im u tom slucaju mi idalje bjezimo +4 a Grcka (vjerovatno) na +6.

Oni su sada malo zivnuli, probudila se nada neka, oni nas MORAJU pobijedit ponovo ako hoce da odrze teoretsku sansu za baraz.

Oni neznaju napasti I u tome je sustina, mi smo igrali njihovu igru u ZE umjesto oni nasu.
Idemedosumom

#24108 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

JA ne bih dozvolio da trio Misimovic - Pjanic - Medo igraju skupa. Ma ne bi ni dvojici ako se moze izbjeci :D

Kad bih se ja pitao, to bi ovako izgledalo:

Image

Inace bi lijevi bek bio Zukanovic, ali posto je povrijeđen, ide Salihovic. Zaha nije cemu, ali moze vise trcati od Rahimica, kad bi Rahimic poceo, morali bi ga odma u drugom poluvremenu mijenjati. U razdoblju od 60.-70. minute Miske moze umjesto Pjanica. Preostale 2 izmjene cuvati u slucaju da sta krene po zlu ili ako neko ne mogne izdrzati.
korisnik101

#24109 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Idemedosumom wrote:JA ne bih dozvolio da trio Misimovic - Pjanic - Medo igraju skupa. Ma ne bi ni dvojici ako se moze izbjeci :D

Kad bih se ja pitao, to bi ovako izgledalo:

Image

Inace bi lijevi bek bio Zukanovic, ali posto je povrijeđen, ide Salihovic. Zaha nije cemu, ali moze vise trcati od Rahimica, kad bi Rahimic poceo, morali bi ga odma u drugom poluvremenu mijenjati. U razdoblju od 60.-70. minute Miske moze umjesto Pjanica. Preostale 2 izmjene cuvati u slucaju da sta krene po zlu ili ako neko ne mogne izdrzati.

Ova varijanta ima smisla.
Ali je previse riziko igrati Hajrovica iz pocetka. Decko nije uigran. Ja mu ne bih dao vise od 45 minuta.
Uostalom, Medo je pored Begovica i Lulica jedini odigrao solidno protiv Slovacke.
Ja bih Medu u bilo kojem slucaju opet stavio u prvih 11.
Idemedosumom

#24110 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

Ne znam zasto, ali imam osjecaj da bi se Mujdza i Hajro tako lijepo uklopili desno. Posto bi pored samog Pjanica ostalo prostora u sredini, Hajro bi se kao lijevak takodje mogao povremeno prema sredini izvlaciti, i tako Mujdzi dopustit da utrci po boku i centrira ili povratnu odigra.

Pape samo nemoj vise Miske + Pjanic
Last edited by Idemedosumom on 08/09/2013 22:32, edited 1 time in total.
Kemal Malovčić

#24111 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

ako ne želimo izgubiti, mi moramo početi s ovom formacijom:

Image
Goldenhand

#24112 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Goldenhand »

Kemal Malovčić wrote:ako ne želimo izgubiti, mi moramo početi s ovom formacijom:

Image
Vođa zna!
insaneinthebrain

#24113 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by insaneinthebrain »

Kemal Malovčić wrote:ako ne želimo izgubiti, mi moramo početi s ovom formacijom:

Image
a gdje ti je izet vrsajevagić :sad:
Kemal Malovčić

#24114 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

vršaljko ovu tekmu odmara
TRENT

#24115 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by TRENT »

Image
Samo sto bi ti nakon ovoga,Dzeko (od svog velikog ega) ne bi nikad vise zaigrao za reprezentaciju.
Dead Man Walking

#24116 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Ma kakav Hajrovic, on da zaigra od prve minute selektor bi trebao imati celicna muda. Jedina izmjena ce biti Mujdza umjesto Avdije, i evenualno da izleti nas ubjedljivo najbolji veznjak u prvoj utakmici Medunjanin a da uleti Zahirbegovic.
relativno84

#24117 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by relativno84 »

Image

Eh sto nisam selektor da nas u crno zavijem :D
miki.ba

#24118 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

Sto se ljudi gadjaju nekim formacijama, a u svako Hajropicka u prvih 11. :-)
On bi meni bio u prvih 11 tek u iducim kvlifikacijama, tenkre mali. :oops:
mO k3

#24119 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mO k3 »

Susic je jedan od krivaca za debakl , repke u petak ,ali nije majveci on kao glavni i odgvorni urednik kao sef , ne smije dopustati/propustati igracima neke stvari , ovo govorim iz razloga jer sam nesto doznao danas
Kemal Malovčić

#24120 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

mO k3 wrote:Susic je jedan od krivaca za debakl , repke u petak ,ali nije majveci on kao glavni i odgvorni urednik kao sef , ne smije dopustati/propustati igracima neke stvari , ovo govorim iz razloga jer sam nesto doznao danas
ne zanima nas šta si doznao
mO k3

#24121 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mO k3 »

Kemal Malovčić wrote:
mO k3 wrote:Susic je jedan od krivaca za debakl , repke u petak ,ali nije majveci on kao glavni i odgvorni urednik kao sef , ne smije dopustati/propustati igracima neke stvari , ovo govorim iz razloga jer sam nesto doznao danas
ne zanima nas šta si doznao
slazem se ;) ...nije bitno vise ,tako je kako je .....
Charuga
Globalni moderator

#24122 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

I nemoj nas vise peglati sa tim nekim informacijama, zivota ti. Pusti nas da zivimo u neznanju, kako smo i do sada, da se "patimo" uz jedinu reprezentaciju kao i do sada ...
Pitarrr82

#24123 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

Gledajuci formu Salihovic i Vrsajevic bi trebali vani, mozda sa dva zadnja vezna (Medunjanin, Rahimic), lijevo Hajrovic, desno Pjanic, u sredini iza Dzeke ili Miske ili Vedo, kakav Ibricic, kakvi bakraci...
mO k3

#24124 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mO k3 »

Charuga wrote:I nemoj nas vise peglati sa tim nekim informacijama, zivota ti. Pusti nas da zivimo u neznanju, kako smo i do sada, da se "patimo" uz jedinu reprezentaciju kao i do sada ...
mojim informacijama ?ovo je prvi put da sam tako nesto napisao ....
Charuga
Globalni moderator

#24125 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

mO k3 wrote:
Charuga wrote:I nemoj nas vise peglati sa tim nekim informacijama, zivota ti. Pusti nas da zivimo u neznanju, kako smo i do sada, da se "patimo" uz jedinu reprezentaciju kao i do sada ...
mojim informacijama ?ovo je prvi put da sam tako nesto napisao ....
Moze li onda biti i posljednji ujedno? Hvala na razumjevanju ali shvati nas, ovde nam je pun k...c tih nekakvih pouzdanih informacija kad ekipa izgubi. Do tada nigdje nikoga da nam kaze koju, da se ne nadamo bezveze.
Locked