Ajatolah_ wrote:horion_bosona wrote:meni dosta tih naših "asimteričnih" formacija, uvijek neko krpljenje i improvizacija... pitanje je koliko će nepotpuno oporavljeni Mujžda moći pokrivati desnu stranu u oba pravca, ako ne bude desnog krila... i brzonogi Avdija se sam namučio
ja bih to ovako
http://www.footballuser.com/formations/ ... govina.jpg
izmjene: Rahimić-Zahirović (oko 60. minute), Salihović-Misimović (Lulić se vrati na beka), Ibišević-Hajrović (zavisno od kretanja rezultata)
ali, in Pape vi trast

To bi bila otprilike i moja formacija... Možda bih još i razmislio da stavim Pjanića na mjesto Medunjanina, a kao centralnog veznog Misketa. Ali uglavnom mislim da je ovo nešto najbolje što u ovom trenutku možemo izvesti. Još da je kojim slučajem Zukanović zdrav, stavio bih ga bez razmišljanja umjesto već neko vrijeme očajnog Salihovića.
Ako se ispostavi da Džeko nije u stanju igrati kao usamljeni napadač, nakon nekog vremena ubaciti Ibiševića umjesto Medunjanina.
osnovni problem kod Misimovića je njegova fizička sprema, eto i u petak nakon 2-3 odigrana presinga na polovini Slovaka, on hoda i to jedva... Miske je danas spreman za 30 minuta, eventualno 45
trio Medunjanin-Misimović-Pjanić je igrao protiv Francuza u Parizu i to je sjajno izgledalo prvo poluvrijeme, ALI imali su Rahimića pozadi, te Džeku kao jedinog isturenog (to je situacija ili-ili, ne može nikako i-i)... svejedno uslijedio je poslije pad, jer njih trojica ne mogu odigrati na visokom nivou pri intenzivnom tempu današnjeg fudbala, to je prosta činjenica
Sušić će sutra ponavljanjem sastava (uz Mujdžu unutra), odmah ispucati najjače adute... dok bi Misimović bio daleko korisniji kao džoker zadnjih pola sata
To koliko Mujdža može sam pokrivati čitavu desnu stranu terena smo već vidjeli sto puta u asimetričnoj formaciji. Neće biti toliko propuha kao s Avdijom, ali će 80% napada ići preko lijeve strane. Slovački selektor nas može umrtviti ako riješi Lulića.
napisao sam gore "pitanje je koliko će
nepotpuno oporavljeni Mujdža moći pokrivati desnu stranu u oba pravca, ako ne bude desnog krila"