Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

zabac kermit

#24051 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

denden wrote: 23/12/2021 22:58
zabac kermit wrote: 23/12/2021 22:36
jarane kreni od sebe i pogledaj sta ti pises o murizu i njegovim pa onda tek druge kritikuj.
Aj, ba, nemoj zajebavati. Ovdje ste, dok ste potkapacitiranu i naivnu javnost manipulisali jednostrano plasiranim bolesnim lažima i spinovima na jedan post nekog ko misli svojom glavom izbacivali samozadovoljno po 10-20 uvreda i kletvi, slično kao na toj FB stranici. Sad, kad je plasiranje ublehe spriječeno strahom o krivične odgovornosti zbog laganja pred sudom, od ublehe nije ostalo ništa, prazna ljuštura.

Čim se raja počela buditi i uviđati koliko su namgarčeni, ulijeće td majka da traži CENZURU I ZATVARANJE TEME.
A ti hoćeš da suprotna mišljenja spriječiš spamanjem teme kako bi bila nečitljiva.

Baš ste jadni. Puno vam smeta istina. A kofol se kunete u nju.
Ja ne odgovaram za tuđe postupke i ponasanja isto tako odreagujem kad me stavljaju u isti kos sa nekim jer vjerujemo isto.Jako primitivno i mizerno.
Prvi ste krenuli sa omalovazavanjem tipa sektas pa kad vam se odgovori onda su to klevete ili sta vec.
Kakav crni sektas covjek izgubio djete podrzavas ga jer smatras da je ostecen jos se na to nađe debil da te proziva i naziva raznim imenima jer ne vjerujes u ono u sta on vjeruje?
Last edited by zabac kermit on 23/12/2021 23:23, edited 1 time in total.
denden

#24052 Miris (smrad) alkohola

Post by denden »

Nedžad Hrvat na današnjem suđenju:
"Ispitivao sam Alisu neke osnovne stvari kako bi ostala u svjesnom stanju. Rekla mi je kako se zove, u kojoj ulici živi, potvrdila mi je identitet Dženana. Kazala mi je da su joj dokumenti ostali u njegovom autu koji je na parkingu i da kod sebe nema ličnu kartu. Osjetila se na alkohol, pitao sam je da li ga je konzumirala. Ona je rekla da ne smije piti jer ima epilepsiju".
Hrvat je svjedočio da je Alisa bila u lošem stanju, da je gledala čudno i da je imao osjećaj da će se onesvijestiti. Kako bi bila komunikativna, pitao ju je kako se zove, gdje stanuje i šta radi, na šta mu je znala odgovoriti, a odgovorila mu je i da nema kod sebe dokumente, da joj se torba nalazi u autu od momka koje je parkirano na početku Aleje.

Hrvat je kazao da su Alisa i Dženan imali miris poput alkohola, a da su mu kasnije objasnile kolege da tako zna mirisati krv kada se zgrušava.
Znači, Hrvat kao policajac sa valjda nekakvim policijskim iskustvom (vidjeli smo se Ristivojević naknadno sjetio da je čudno, pozivajući se na bogato iskustvo, ako žrtve ne vrište i ne pitaju hoće li drugi povrijeđeni preživjeti) osjetio miris alkohola.

To nije nešto uobičajeno kod povrijeđenih sa ranama koje krvare, jer je pomislio da su pili alkohol. Tek su mu kolege objasnili da krv zna tako mirisati "kad se zgrušava".

Ali, koliko je vremena imala krv za "zgrušavanje", ako je Ljubin kombi snimljen kako se velikom brzinom udaljava prema Vrelu Bosne samo 3-4 minute prije dolaska ovih policajaca?

Mnogo čudno. Krv se "zna" osjetiti na alkohol kad se zgrušava, rekli mu kolege, znači da to nije uobičajena pojava, a posebno je čudno zato što je prošlo vrlo malo vremena od događaja.

I tako čudna i rijetka pojava (ako je to uopšte tačno, a ne neki mit), ali da se Hrvati desi prvi put u životu i da baš taj prvi put krv dvoje od dvoje povrijeđenih osjeti na alkohol, "zbog zgrušavanja".

Statistički, vrlo blizu vjerovatnoći "nema šanse".

Ni Alisa ni Dženan nisu konzumirali alkohol.
Iz vještačenja alkohola za Memić Dženana od strane JU Zavod zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo broj 03-07104/1 od 10.02.2016.godine i vještačenje alkohola za Mutap Alisu, takođe JU Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS broj 03-07105/1 od 10.02.2016.godine proizilazi da tom prilikom nije nađen alkohol u krvi Memić Dženana i Mutap Alise te je i ovaj dokaz prihvatio kao vjerodostojan.
Ali...(iz kantonalne presude):
LJUBINA KĆERKA: da je otac došao po nju na autobusku stanicu i povezao je kući kod sebe na adresi Blažuj Kamenolom, da je tu noć oko 10 sati došao Ljubo sa suprugom, da se sa Ljubom posvađala nakon čega je on otišao sa suprugom, ne zna da li je bio pijan ali je vidjela da drži u ruci limenku pive
LJUBO: tu sam se zadržao negdje oko 1-2 sata za vrijeme da sam se nalazio u kući konzumirali smo alkohol dok sam ja popio negdje 3-4 pive. U jednom momentu sam se verbalno zakačio sa svojim zetom Drenkom nakon čega je moj otac Bekrija prekinuo tu prepirku te mi rekao da ja napustim kuću odnosno da u njoj neću moći spavati nakon toga ja se sa svojom suprugom i naprijed pobrojanom djecom sjeo u pmv marke VW tip 4 tamno zelene boje krenuo prema Ilidži. Za vrijeme dok sam se vozio razmišljao sam o tome gdje ću da spavam u jednom momentu ja sam odlučio da ću otići kod Hadžović Zinete i njene porodice koji žive u napuštenom objektu koji se nalazi u Velikoj Aleji Opština Ilidža , mi to mjesto zovemo Šumarska , pored toga što sam mislio sa porodicom prespavati bilo je i to da poravnam račune sa Hadžović Zinetom a isto se odnosi ne neraščićene račune oko moje kćerke Jasmina koja se udala za njenog sina Taju, tako da sam odlučih da odem do objekta Šumarska u ulici Velika Aleja za vrijeme dok sam vozio od ulice Kamenolom prema objektu Šumarska ja sam otvorio jednu konzervu Sarajevske pive, kada sam došao do ulice Velika Aleje skrenuo sam lijevo te sam sa pmv faulve kombi ušao u ulici Velika Aleja te sam počeo voziti pravo prema
Hrvatova priča o krvi dviju osoba zgrušanoj za nekoliko minuta do mjere da se osjeti na alkohol je nekredibilna.

Mogućnost da je Ljubo, koji je bazdio na alkohol, zapahnuo Dženana i Alisu je veća barem jedno sto puta. Što znači da je vjerovatno bilo unošenja u facu ili gombanja prije nego je uletio u kombi po palicu.

Moguće da je murizovicima i njihovim vođama razum pomutila emaptija sa Romima iz Ko to tamo peva.

Jbg.
denden

#24053 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

zabac kermit wrote: 23/12/2021 23:02
denden wrote: 23/12/2021 22:53

Zaključak da nisu Romi izvlačiš na osnovu pouzdanja u Murizovu razboritost i moralni kodeks.

Dok se ispišavao, sa sadističkim zadovoljstvom, mislio je da piša po nekom drugom. Sad je kasno. Niti pasta nazad u tubu, niti piška u mjehur.
Vise vjerujem ocu zrtve nego bilo kome jer covjek nije lud.tacka kraj.ako se ispostavi suprotno za razliku od tebe priznat cu da sam vjerovao pogresno.
To što je neko izgubio dijete ne čini ga inteligentnim genijem, posebno ako to prije nije bio. Štaviše, gubitak djeteta obično pomućuje razum. Nije ti neka referenca slijepo vjerovanje na riječ nekom ko i sam nema pojma i godinama laže, umjesto da vjeruješ svojim očima i činjenicama.
Last edited by denden on 23/12/2021 23:25, edited 1 time in total.
zabac kermit

#24054 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

denden wrote: 23/12/2021 23:23
zabac kermit wrote: 23/12/2021 23:02

Vise vjerujem ocu zrtve nego bilo kome jer covjek nije lud.tacka kraj.ako se ispostavi suprotno za razliku od tebe priznat cu da sam vjerovao pogresno.
To što je neko izgubio dijete ne čini ga inteligentnim genijem, posebno ako to prije nije bio. Štaviše, gubitak djeteta obično pomućuje razum. Nije ti neka referenca slijepo vjerovanje na riječ nekom i sam nema pojma i godinama laže, umjesto da vjeruješ svojim očima i činjenicama.
Ne mogu vjerovat cinjenicama jer ih nema,romi oslobođeni slucaj krenuo haman od pocetka gdje svako svoju pricu prica,kakve cinjenice?Rekla kazala?
denden

#24055 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

zabac kermit wrote: 23/12/2021 23:25
denden wrote: 23/12/2021 23:23

To što je neko izgubio dijete ne čini ga inteligentnim genijem, posebno ako to prije nije bio. Štaviše, gubitak djeteta obično pomućuje razum. Nije ti neka referenca slijepo vjerovanje na riječ nekom i sam nema pojma i godinama laže, umjesto da vjeruješ svojim očima i činjenicama.
Ne mogu vjerovat cinjenicama jer ih nema,romi oslobođeni slucaj krenuo haman od pocetka gdje svako svoju pricu prica,kakve cinjenice?Rekla kazala?
Ma ja...
zabac kermit

#24056 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

denden wrote: 23/12/2021 23:26
zabac kermit wrote: 23/12/2021 23:25

Ma ja...
Pa kome da vjerujem tebi i ovim tvojim sto pisete kopi pejst textove koji nemaju za sad nikakav kredibilitet jer da imaju slucaj bio bio zavrsen a cige iza resetaka.Pritom vrtite u krug jedno te isto mjesecima.
denden

#24057 otkriće o napadu (fleš na lik napadača)

Post by denden »

ARIJANA MEMIĆ: Jednog dana, dok se Dženan još borio za živo u bolnici, Zijad je nazvao mog oca i pitao mogu li doći. Moj otac je odgovorio da mogu. Mi smo već tada saznali neke informacije oko toga da Alisa nešto zna, ali neće ili ne smije da kaže. Muriz nam je, kad mu je Zijad saopćio da će doći, rekao da ni slučajno niko ne povisi ton na Alisu ili da joj se ružno obrati jer će nam možda taj dan otkriti šta je bilo.
MURIZ MEMIĆ: Treći dan je zvao Zijo i pitao mogu li doći, rekao sam da dođu. Došli su on i Esma (Alisina majka, op. a.), nije bila Alisa. Zijo se meni počeo kleti da on i njegova porodica nemaju ništa s tim, a ja sam mu samo rekao da mi da ime i da ću ja Alisu zaštititi. Poslije je došla Alisa i one su sjedile s Arijanom i Muneverom. Kasnije su mi njih dvije rekle da je Esma rekla da ih nije udarilo auto, da su napadnuti - kazao je Memić.
ALISA MUTAP: okrenula se prema njemu kada je on trznuo glavom prema njoj i ničega se više ne sjeća, da je sutradan razgovarala sa roditeljima i da su joj oni rekli da je davala izjavu u policiji i rekla da ih je udarilo auto zelene boje, da se sjetila jedne scene, dva dana nakon događaja, a to je da je iz ležećeg položaja vidjela vozilo tamnozelene boje, osobu koja je bila kao prljava, razbarušena kosa i nakon toga se sjetila da je vidjela kako se vozilo to udaljava.
zabac kermit

#24058 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

Sto je rekla u rekonstrukciji,ima na yutubu, da je samo vidjela dzenana kako je cudno pogledao i nista vise?Sto nije to sjecanje spomenula tada?
denden

#24059 Re: otkriće o napadu (fleš na lik napadača)

Post by denden »

ARIJANA MEMIĆ: Jednog dana, dok se Dženan još borio za živo u bolnici, Zijad je nazvao mog oca i pitao mogu li doći. Moj otac je odgovorio da mogu. Mi smo već tada saznali neke informacije oko toga da Alisa nešto zna, ali neće ili ne smije da kaže. Muriz nam je, kad mu je Zijad saopćio da će doći, rekao da ni slučajno niko ne povisi ton na Alisu ili da joj se ružno obrati jer će nam možda taj dan otkriti šta je bilo.
MURIZ MEMIĆ: Treći dan je zvao Zijo i pitao mogu li doći, rekao sam da dođu. Došli su on i Esma (Alisina majka, op. a.), nije bila Alisa. Zijo se meni počeo kleti da on i njegova porodica nemaju ništa s tim, a ja sam mu samo rekao da mi da ime i da ću ja Alisu zaštititi. Poslije je došla Alisa i one su sjedile s Arijanom i Muneverom. Kasnije su mi njih dvije rekle da je Esma rekla da ih nije udarilo auto, da su napadnuti - kazao je Memić.
ALISA MUTAP: okrenula se prema njemu kada je on trznuo glavom prema njoj i ničega se više ne sjeća, da je sutradan razgovarala sa roditeljima i da su joj oni rekli da je davala izjavu u policiji i rekla da ih je udarilo auto zelene boje, da se sjetila jedne scene, dva dana nakon događaja, a to je da je iz ležećeg položaja vidjela vozilo tamnozelene boje, osobu koja je bila kao prljava, razbarušena kosa i nakon toga se sjetila da je vidjela kako se vozilo to udaljava.

Lako je rekonstruisati šta se desilo. Dva dana nakon događaja je Alisa Mutap imala fleš prljavog lica razbarušene kose i auta koje odlazi. To je bila potvrda da su napadnuti, jer, da ih je auto samo udario sleđa i projurio, ne bi mogla vidjeti to lice. To znači da je neko izlazio iz auta, odnosno da se desio (i) napad. A na to su svakako sumnjali od prvog trena, zbog prijetnji Mirze Ploskića i komada laka zelene boje, a on imao zelenog clija.

Nakon tog fleša, sutradan Mutapi dobronamjerno odlaze Memićima u kuću da sa Dženanovim ocem podijele to saznanje, da je u pitanju (i) napad, a ne samo saobraćajka. To potvrđuje izjava Arijane Memić da je Alisa rekla da su napadnuti, kao i to da su najavili da će doći da "nešto otkriju".
Nakon što su Murizu ispričali za taj fleš, on nije htio prihvatiti da je to puna istina. Smatrao da je da Alisa iz straha ne smije da kaže ko je napadač, čije je lice koje mu je opisala. Od Zijada Mutapa je sumanuto tražio da mu kaže ime. Ovaj mu nije mogao reći nešto što nije znao i kleo mu se da govori istinu. Muriz, sprženog mozga, je već tada razvio teoriju zavjere da Alisa laže diz straha za sebe. A taj neko bi onda morao biti neko moćan, ako Alisa ne smije odati ko je. Zato je Muriz govorio "reci mi ime, ja ću je zaštititi".

Nakon Dženanove smrti je teorija zavjere postala jača, mržnja patološka.
A u stvarnosti je kasniji tok događaja potvrdio vjerodostojnost tog Alisinog fleša.

Zeleni kombi sa snimka čije su krhotine pronađene na licu mjesta bio je Ljubin. Pijani i vjerovatno, nakon cuganja dva sata ranije i svađe sa rodbinom, razbarušeni Ljubo, kao Rom, a Romi su tamnije puti, prilično odgovara opisu lica iz Alisinog fleša.

Ljubo je u trenutku kad je došao na mjesto događaja cugao pivu, otvorio ju je prije skretanja u Aleju, sam je to kazao. Em je sam od cuganja bazdio na alkohol, em se možda ta otvorena piva prosula po njegovoj odjeći kad je relativno blago oborio Dženana i Alisu kombijem.
Policajac koji je naišao 3-4 minute nakon događaja (odlaska Ljubinog kombija) je osjetio miris alkohola i na Dženanu i na Alisi.
dzolix

#24060 Re: Miris (smrad) alkohola

Post by dzolix »

denden wrote: 23/12/2021 23:21
Nedžad Hrvat na današnjem suđenju:
"Ispitivao sam Alisu neke osnovne stvari kako bi ostala u svjesnom stanju. Rekla mi je kako se zove, u kojoj ulici živi, potvrdila mi je identitet Dženana. Kazala mi je da su joj dokumenti ostali u njegovom autu koji je na parkingu i da kod sebe nema ličnu kartu. Osjetila se na alkohol, pitao sam je da li ga je konzumirala. Ona je rekla da ne smije piti jer ima epilepsiju".
Hrvat je svjedočio da je Alisa bila u lošem stanju, da je gledala čudno i da je imao osjećaj da će se onesvijestiti. Kako bi bila komunikativna, pitao ju je kako se zove, gdje stanuje i šta radi, na šta mu je znala odgovoriti, a odgovorila mu je i da nema kod sebe dokumente, da joj se torba nalazi u autu od momka koje je parkirano na početku Aleje.

Hrvat je kazao da su Alisa i Dženan imali miris poput alkohola, a da su mu kasnije objasnile kolege da tako zna mirisati krv kada se zgrušava.
Znači, Hrvat kao policajac sa valjda nekakvim policijskim iskustvom (vidjeli smo se Ristivojević naknadno sjetio da je čudno, pozivajući se na bogato iskustvo, ako žrtve ne vrište i ne pitaju hoće li drugi povrijeđeni preživjeti) osjetio miris alkohola.

To nije nešto uobičajeno kod povrijeđenih sa ranama koje krvare, jer je pomislio da su pili alkohol. Tek su mu kolege objasnili da krv zna tako mirisati "kad se zgrušava".

Ali, koliko je vremena imala krv za "zgrušavanje", ako je Ljubin kombi snimljen kako se velikom brzinom udaljava prema Vrelu Bosne samo 3-4 minute prije dolaska ovih policajaca?

Mnogo čudno. Krv se "zna" osjetiti na alkohol kad se zgrušava, rekli mu kolege, znači da to nije uobičajena pojava, a posebno je čudno zato što je prošlo vrlo malo vremena od događaja.

I tako čudna i rijetka pojava (ako je to uopšte tačno, a ne neki mit), ali da se Hrvati desi prvi put u životu i da baš taj prvi put krv dvoje od dvoje povrijeđenih osjeti na alkohol, "zbog zgrušavanja".

Statistički, vrlo blizu vjerovatnoći "nema šanse".

Ni Alisa ni Dženan nisu konzumirali alkohol.
Iz vještačenja alkohola za Memić Dženana od strane JU Zavod zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo broj 03-07104/1 od 10.02.2016.godine i vještačenje alkohola za Mutap Alisu, takođe JU Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS broj 03-07105/1 od 10.02.2016.godine proizilazi da tom prilikom nije nađen alkohol u krvi Memić Dženana i Mutap Alise te je i ovaj dokaz prihvatio kao vjerodostojan.
Ali...(iz kantonalne presude):
LJUBINA KĆERKA: da je otac došao po nju na autobusku stanicu i povezao je kući kod sebe na adresi Blažuj Kamenolom, da je tu noć oko 10 sati došao Ljubo sa suprugom, da se sa Ljubom posvađala nakon čega je on otišao sa suprugom, ne zna da li je bio pijan ali je vidjela da drži u ruci limenku pive
LJUBO: tu sam se zadržao negdje oko 1-2 sata za vrijeme da sam se nalazio u kući konzumirali smo alkohol dok sam ja popio negdje 3-4 pive. U jednom momentu sam se verbalno zakačio sa svojim zetom Drenkom nakon čega je moj otac Bekrija prekinuo tu prepirku te mi rekao da ja napustim kuću odnosno da u njoj neću moći spavati nakon toga ja se sa svojom suprugom i naprijed pobrojanom djecom sjeo u pmv marke VW tip 4 tamno zelene boje krenuo prema Ilidži. Za vrijeme dok sam se vozio razmišljao sam o tome gdje ću da spavam u jednom momentu ja sam odlučio da ću otići kod Hadžović Zinete i njene porodice koji žive u napuštenom objektu koji se nalazi u Velikoj Aleji Opština Ilidža , mi to mjesto zovemo Šumarska , pored toga što sam mislio sa porodicom prespavati bilo je i to da poravnam račune sa Hadžović Zinetom a isto se odnosi ne neraščićene račune oko moje kćerke Jasmina koja se udala za njenog sina Taju, tako da sam odlučih da odem do objekta Šumarska u ulici Velika Aleja za vrijeme dok sam vozio od ulice Kamenolom prema objektu Šumarska ja sam otvorio jednu konzervu Sarajevske pive, kada sam došao do ulice Velika Aleje skrenuo sam lijevo te sam sa pmv faulve kombi ušao u ulici Velika Aleja te sam počeo voziti pravo prema
Hrvatova priča o krvi dviju osoba zgrušanoj za nekoliko minuta do mjere da se osjeti na alkohol je nekredibilna.

Mogućnost da je Ljubo, koji je bazdio na alkohol, zapahnuo Dženana i Alisu je veća barem jedno sto puta. Što znači da je vjerovatno bilo unošenja u facu ili gombanja prije nego je uletio u kombi po palicu.

Moguće da je murizovicima i njihovim vođama razum pomutila emaptija sa Romima iz Ko to tamo peva.

Jbg.
Moguce je da se Nedzadu tako ucinilo da se osjete na alkohol, drugi svjedoci to ne spominju.
Ako je Nedzad previjo Alisu mozda je koristio neke tampon koji imaju neku dezin. kemikaliju, pa zbog toga.
Ili mu se miris krvi ucinio na alkohol

Ili moguce je da su Alisa i Dzenan koristili neki parfem koji slicno mirise na alkohol.
Ili se parfem pomijeso sa mirisom krvi pa je dobilo miris slicno alk.
Ili su ranije brisali sofer sajbu nekim sredstvom.
Ili je sofersajba zelenog kombija bila pospricana spiritusom pa kad ih je kombi zakacio sajbom onda je dio tekucine preso na njih.
To oko zgrusavanja krvi pa da se zato osjeti na alkohol mi je suludo i netacno.
Image
Last edited by dzolix on 24/12/2021 00:30, edited 2 times in total.
zabac kermit

#24061 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

Sto je rekla u rekonstrukciji,ima na yutubu, da je samo vidjela dzenana kako je cudno pogledao i nista vise?Sto nije to sjecanje spomenula tada?
uglavnomja

#24062 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

a danima arijana pise kako je alisa rekla da je dzenan imao pogled kao monstrum

toga nema u izjavi, naravno

sve sto se moze pobiti je nestalo iz pateticne price

kaze bilo joj strasno sve ponovo prezivljavati ponovo ... pa nakon xxx intervjua i xxxx postova na mrezama u kojima je lupala kao muriz kod senada i jos gore - normalno da je tesko nauciti napamet sta smije reci
zabac kermit

#24063 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

Nesto sto je navedno rekla da se sjetila je trebala potvrdit na rekonstrukciji,sto nije,znaci lagala je.
denden

#24064 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

zabac kermit wrote: 24/12/2021 00:18 Sto je rekla u rekonstrukciji,ima na yutubu, da je samo vidjela dzenana kako je cudno pogledao i nista vise?Sto nije to sjecanje spomenula tada?
Spomenula je, pitali su je, jer je to valjda ranije rekla u izjavi, zeleno vozilo i kako je neko gleda.

https://www.youtube.com/watch?v=FjRwttkv5SE

9:20
denden

#24065 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

zabac kermit wrote: 24/12/2021 00:27 Nesto sto je navedno rekla da se sjetila je trebala potvrdit na rekonstrukciji,sto nije,znaci lagala je.
Ma vi ste beznadežni. Prava sekta.
zabac kermit

#24066 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

denden wrote: 24/12/2021 00:28
zabac kermit wrote: 24/12/2021 00:18 Sto je rekla u rekonstrukciji,ima na yutubu, da je samo vidjela dzenana kako je cudno pogledao i nista vise?Sto nije to sjecanje spomenula tada?
Spomenula je, pitali su je, jer je to valjda ranije rekla u izjavi, zeleno vozilo i kako je neko gleda.

https://www.youtube.com/watch?v=FjRwttkv5SE

9:20
doslo u snu haha pa i murizu je moglo svasta doci u snu,jel se san pika?
zabac kermit

#24067 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

zabac kermit wrote: 24/12/2021 00:27 Nesto sto je navedno rekla da se sjetila je trebala potvrdit na rekonstrukciji,sto nije,znaci lagala je.
cuj,jel ti mama na vrhu te sekte?mozda tata?
denden

#24068 Re: Miris (smrad) alkohola

Post by denden »

dzolix wrote: 24/12/2021 00:18
Moguce je da se Nedzadu tako ucinilo da se osjete na alkohol, drugi svjedoci to ne spominju.
Ako je Nedzad previjo Alisu mozda je koristio neke tampon koji imaju neku dezin. kemikaliju, pa zbog toga.

Ili moguce je da su Alisa i Dzenan koristili neki parfem koji slicno mirise na alkohol.
Ili je sofersajba zelenog kombija bila pospricana spiritusom pa kad ih je kombi zakacio sajbom onda je dio tekucine preso na njih.
Image

A možda su vodili i dvostruki tajni zajednički život kao radnici u tajnoj fabrici alkohola i nisu se stigli presvući prije kobne šetnje.

:-)
denden

#24069 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

zabac kermit wrote: 24/12/2021 00:30

Ja sam siroče.

A džaba se vrijeđaš, sektaš je svako ko slijepo slijedi neku dogmu ne zato što je istinita, nego zato što mu je autoritet donosilac sektaške dogme.
Sve dogme se uvijek sudare sa stvarnošću, a sektaš je svako ko u tom sudaru ostane na strani dogme, a protiv stvarnosti.
zabac kermit

#24070 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

denden wrote: 24/12/2021 00:33
zabac kermit wrote: 24/12/2021 00:30

Ja sam siroče.

A džaba se vrijeđaš, sektaš je svako ko slijepo slijedi neku dogmu ne zato što je istinita, nego zato što mu je autoritet donosilac sektaške dogme.
Sve dogme se uvijek sudare sa stvarnošću, a sektaš je svako ko u toj sudaru ostane na strani dogme, a protiv stvarnosti.
Aha znaci i ti si sektas.Ako si ti sektas kako mozes drugog tako nazivat?
denden

#24071 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Ma nisi ti tocilo kolikim se praviš. Vanjska agresivnost u ovakvim situacijama je uvijek pokazatelj unutrašnjeg konflikta. Vjerujem ja tebi, druže, da iskreno ne razumiješ i ne odobravaš zašto td majka, Muriz, bitanga, Ifet Ljubu skrivaju pod tepih i govore da je nebitan i da se ne spominje. I da imaš još mnogo, mnogo sumnji u vezi njihove teorije, a koje ne spominješ, iako ih variš u sebi. Sve su to prirodni procesi kao posljedica udarca dogmom iz glave u zid. Većini ljudi se to dešava na ovaj ili onaj način.
zabac kermit

#24072 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

Ne mogu vjerovat nikom jer dokazi nisu relevantni trenutno,svak naginje na svoju stranu.
bitangeIprinceze

#24073 Re: Miris (smrad) alkohola

Post by bitangeIprinceze »

denden wrote: 23/12/2021 23:21 Znači, Hrvat kao policajac sa valjda nekakvim policijskim iskustvom (vidjeli smo se Ristivojević naknadno sjetio da je čudno, pozivajući se na bogato iskustvo, ako žrtve ne vrište i ne pitaju hoće li drugi povrijeđeni preživjeti) osjetio miris alkohola.

:lol: :lol: a jes čudna ova me'cina :? :? Zajebano u pm :?: Možete li ti i dalida demonstrirati
bitangeIprinceze

#24074 Re: Miris (smrad) alkohola

Post by bitangeIprinceze »

denden wrote: 24/12/2021 00:31
dzolix wrote: 24/12/2021 00:18

Image

A možda su vodili i dvostruki tajni zajednički život kao radnici u tajnoj fabrici alkohola i nisu se stigli presvući prije kobne šetnje.

:-)
Možda je ...... Možda je ...... Možda je .......
dzolix

#24075 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Rekla mi je tokom telefonskih razgovora da su išli na Vidikovac tu noć i da joj je Dženan po povratku predložio da jedu u piceriji Mahir jer je gladan. Ona je to odbila. Vratili su se na Ilidžu i Dženan joj je navodno predložio šetnju. Meni je to odmah bilo sumnjivo, jer Dženan nikada nije volio da šeta".
U jednom od razgovora koje su njih dvije vodile dok je Dženan ležao u bolnici odnosio se i na kobnu noć odnosno gdje su bili Dženan i Alisa prije Velike aleje.

„Rekla je da su išli na Vidikovac, da je Dženan bio gladan ali ona nije htjela na picu kod Mahira, te da je Dženan navaljivao da idu šetati. Meni je to sve bilo čudno jer moj brat nije mogao prošetati od auta do prodavnice jer mu je bilo mrsko šetati“, kazala je.
23.12.2021

[youtube]https://youtu.be/WWpumO1Q0Ps[/youtube] time: 6:40-----7:46
Svjedocenje Muriza koje pokazuje da je Dzenan imo obicaj da proseta.
Locked