Evo gotova domaća testna Sriracha. Sastav: Cayenne, Jalapeno i domaća paprika za ajvara
nakon ovoga ide sa Habanerom.
Moderator: anex

dragi Spiridone..moram li ti poslati zahtjev za FB prijateljstvom da bih ovo vidjela?-Spiridon- wrote:Kratak pregled moje čili sezone 2015:
https://www.facebook.com/dusan.brezovni ... nref=story
LP
Ne vidi se? Čudno... Album je označen kao javni, da bi ga mogli svi vidjeti, ne samo prijatelji...Oticon wrote:dragi Spiridone..moram li ti poslati zahtjev za FB prijateljstvom da bih ovo vidjela?-Spiridon- wrote:Kratak pregled moje čili sezone 2015:
https://www.facebook.com/dusan.brezovni ... nref=story
LP
btw...izbor muzičke podloge od Cohena je

hawaiian red chili peppers

Rezultati... Iznadprosječno...jednostavno previše je svega. Mogao bih cjelu godinu držati restoran sa mehiškom hranom toliko je togaMu'min wrote:Inače sada kada je više manje kraj sezone 2015 kako se zadovoljni sa urađenim kako sa rezultatima?
Šta trenutno radite oko čilija?
Iste dileme imamo što se tiče količine plodova.-Spiridon- wrote:Mu'min wrote:Inače sada kada je više manje kraj sezone 2015 kako se zadovoljni sa urađenim kako sa rezultatima?
Pojma nemam kako i kada ču uspjeti potrošiti ovogodišnji urod...![]()
Trenutno razradjujem kombinacije o zasadjivanju staklenika u sezoni 2016. Fokusirat ču se na blaže sorte (do 60.000 SHU), dok ču ljutiče saditi samo toliko, da imam za sjeme za dalje.
LP
Dilemu oko toga još nisam do kraja razrješio. Toliko sorti imam na raspolaganju (mislim sjemena), da mi je teško odlučiti se. U stakleniku budu defenitivno zasadjeni Jalapeño Samira, Bishop´s crown, Fresno hibrid, Vocher bomb, Hot salsa pepper i Anahaim, dok ču za ostale još razmisliti. Placa je dovoljno (za 54 biljke)...Mu'min wrote:De mi recite Spiridon koje sorte do 60kb SHU mislite sijati?
lp
Mu'min
Samira... ustvari nema ništa posebno na njemu. Jalapeño ko Jalapeño. Biljka izraste oko 45 cm u visinu, prosječno rodna, plodovi imaju obično oko 8 cm u dužinu i 3 cm u promjeru, jačine od 5.000 - 8.000 SHU, sa širokim dijapazonom upotrebljivosti. Ja ih ukiseljujem, sušim ili punjene sa sirom i zavijene u slaninu pečem na roštilju.Mu'min wrote:extra zanimljiva lista.
najviše mi pade u oči: Jalapeño Samira.
Sam sam velik ljubitelj Jalapeño i imam Jalapeño Early al izgleda da se mi je pomiješao sa nekom sortom i sada nije više blag kao nekad.
Mada se i moja toleranacija ljutog popriličnog digla.
Šta je posebno kod te Jalapeño Samira za razliku od drugih Jalapeño sorti?