Gras all about
- man_464
#2401 Re: Gras all about
U 01 i 30 ja ušao na Željezničkoj. Iza stvarno ne znam da li je bilo ili nije. Do 01 i 30 su sigurno išli na 15 minuta.
Redom vozila 244 237 502 263.
Ne laži ti.
Gras postoji 132 godine a kako stvari stoje neće se ugasiti već će napraviti od njega dvije firme.
Ne laži ti.
Gras postoji 132 godine a kako stvari stoje neće se ugasiti već će napraviti od njega dvije firme.
-
zutipatak
#2402 Re: Gras all about
Jel, treba da vjerujem jednom grasovcu pored vlastitih očiju? Kako vas nije stid izaći na ulicu od bruke? Još po forumima pišete laži i nebuloze.man_464 wrote:U 01 i 30 ja ušao na Željezničkoj. Iza stvarno ne znam da li je bilo ili nije. Do 01 i 30 su sigurno išli na 15 minuta.
Ne laži ti.
Stidite se adanoo!
- man_464
#2403 Re: Gras all about
Džaba se nerviras.
Ja samo kažem da sam ja došao sa tim tramvajem. Posebna priča je to sto nigdje nije stajao do socijalnog jer se napunio do vrha.
Moram takodjer potvrditi da mi sa tim u 01 i 30 sa željezničke nismo sreli ništa do Otoke. Dakle vrlo je moguće da stvarno jako dugo nije bilo ništa iza. Naravno ko je želio nazad na raspolaganju je bila i komercijala u 02:00...
Samo da se javim iz toplog doma a i sutra ću iz tople kancelarije iz administracije gdje vučem budžetske pare.
Da nekima bude srce na mjestu.
Ja samo kažem da sam ja došao sa tim tramvajem. Posebna priča je to sto nigdje nije stajao do socijalnog jer se napunio do vrha.
Moram takodjer potvrditi da mi sa tim u 01 i 30 sa željezničke nismo sreli ništa do Otoke. Dakle vrlo je moguće da stvarno jako dugo nije bilo ništa iza. Naravno ko je želio nazad na raspolaganju je bila i komercijala u 02:00...
Samo da se javim iz toplog doma a i sutra ću iz tople kancelarije iz administracije gdje vučem budžetske pare.
Da nekima bude srce na mjestu.
-
baja
#2404 Re: Gras all about
Nedelja 1.1.2017-Trebević
Novogodišnji pohod i dosta raje krenulo kombijem s latinske. Prokuho kombi kod sanilenda...raja usput stopala a neki se maksuz vraćali da pokupe poznanike i prevuku na Brus. GRAS tone u jedan začarani krug, i dabogda na dobro da iziđe
Novogodišnji pohod i dosta raje krenulo kombijem s latinske. Prokuho kombi kod sanilenda...raja usput stopala a neki se maksuz vraćali da pokupe poznanike i prevuku na Brus. GRAS tone u jedan začarani krug, i dabogda na dobro da iziđe
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2405 Re: Gras all about
samo sam htio reći da kliksovci na NG nisu išli tramvajima 
inače se žale na sve
inače se žale na sve
-
MAN-lion's coach
#2406 Re: Gras all about
Ti da mozes i da si spreman ici pjeske kako to izjavljujes, ne bi ti toliko tesko palo sto tramvaja nema.zutipatak wrote: Ne iznosi laži. Ovako da se izrazim. Čekao sam tramvaj od 1 i 30 do 2 i 15 i nije naišao. Tek kad sam došao do Otoke pješke, vidim jedan tramvaj koji ide prema gradu. Novogodišnja noć a vi pustili samo jedan tramvaj. Bando neradnička, živim za dan kada će se Gras ugasiti pa makar cijeli život išao pješke.
- man_464
#2407 Re: Gras all about
Loše. Makar se na taj jedan polazak mogao ubaciti novi kombi. Da li je popodne došlo zamjensko vozilo?baja wrote:Nedelja 1.1.2017-Trebević
Desi se kvar visa sila ali makar na toj liniji je trebao ići novi kombi...
-
zutipatak
#2408 Re: Gras all about
Nije ničija do zore gorila pa neće ni vaša. Gašenje vam ne gineMAN-lion's coach wrote:Ti da mozes i da si spreman ici pjeske kako to izjavljujes, ne bi ti toliko tesko palo sto tramvaja nema.zutipatak wrote: Ne iznosi laži. Ovako da se izrazim. Čekao sam tramvaj od 1 i 30 do 2 i 15 i nije naišao. Tek kad sam došao do Otoke pješke, vidim jedan tramvaj koji ide prema gradu. Novogodišnja noć a vi pustili samo jedan tramvaj. Bando neradnička, živim za dan kada će se Gras ugasiti pa makar cijeli život išao pješke.
- Haris.ba
#2409 Re: Gras all about
To je sada mantra rješavanja problema "Grasa"? U jednu će firmu neradnike a u drugu radnike? U jednu će firmu dugove, a u drugu imovinu?man_464 wrote:Gras postoji 132 godine a kako stvari stoje neće se ugasiti već će napraviti od njega dvije firme.
Fazon je što je jedini legalni put stečaj. Eno Lijanović se vucara po sudovima jer je tako otvaro firme i prebacivao imovinu u novu, a dugove ostavljao prvoj.
Naravno. Mi ćemo po najboljem našem običaju izabrati privid rješenja da se ne bi ko našao zakinut.
- vješalica
#2410 Re: Gras all about
ali pozdravljate napore vlade za rješenje problemaHaris.ba wrote:To je sada mantra rješavanja problema "Grasa"? U jednu će firmu neradnike a u drugu radnike? U jednu će firmu dugove, a u drugu imovinu?man_464 wrote:Gras postoji 132 godine a kako stvari stoje neće se ugasiti već će napraviti od njega dvije firme.
Fazon je što je jedini legalni put stečaj. Eno Lijanović se vucara po sudovima jer je tako otvaro firme i prebacivao imovinu u novu, a dugove ostavljao prvoj.
Naravno. Mi ćemo po najboljem našem običaju izabrati privid rješenja da se ne bi ko našao zakinut.
prema tome
nemojte puno pričat
već gledajte kako se sve kuje u zlato
-
MAN-lion's coach
#2411 Re: Gras all about
Uključujući i tvoje. Imaćeš tri opcije. Prva je da ideš pješke, a druga je da ćeš morati platiti kartu, a treća je da možda tamo gdje se nalaziš možda nikad ni prevoza više nećeš imati.zutipatak wrote:Nije ničija do zore gorila pa neće ni vaša. Gašenje vam ne gineMAN-lion's coach wrote:Ti da mozes i da si spreman ici pjeske kako to izjavljujes, ne bi ti toliko tesko palo sto tramvaja nema.zutipatak wrote: Ne iznosi laži. Ovako da se izrazim. Čekao sam tramvaj od 1 i 30 do 2 i 15 i nije naišao. Tek kad sam došao do Otoke pješke, vidim jedan tramvaj koji ide prema gradu. Novogodišnja noć a vi pustili samo jedan tramvaj. Bando neradnička, živim za dan kada će se Gras ugasiti pa makar cijeli život išao pješke..
- ma_zdra'o
#2412 Re: Gras all about
Sad tramvaj postao kao nekad bus, čekaš ga po 20 minuta. I to pun onaj turski dođe. A spor, uvijek zakasnim na sve zbog njega.
Stave veliki tramvaj umjesto nekad 3 mala čehoslovačka, garant struju štede, smradovi.
Sanjam dan kad će one ljigave neradničke njuške ostat bez posla, sanjam.
Stave veliki tramvaj umjesto nekad 3 mala čehoslovačka, garant struju štede, smradovi.
Sanjam dan kad će one ljigave neradničke njuške ostat bez posla, sanjam.
- ma_zdra'o
#2413 Re: Gras all about
I danas subotnji red vožnje, samo da se ne radi još više.
-
zutipatak
#2414 Re: Gras all about
Sa Stupa nije ništa daleko. Bolje je i pješke nego adanoo prevozom, pijanim vozačima, nadrogiranim kontrolorima i kleptomanima mehaničarimaMAN-lion's coach wrote:
Uključujući i tvoje. Imaćeš tri opcije. Prva je da ideš pješke, a druga je da ćeš morati platiti kartu, a treća je da možda tamo gdje se nalaziš možda nikad ni prevoza više nećeš imati.
Samo vi da se ugasite, hodaću pjavajući
-
zutipatak
#2415 Re: Gras all about
Banda lopovska. Samo da im je krasti i ležati. Baš me zanima koliko su nafte ukrali ovih dana dok su praznici bili.ma_zdra'o wrote:I danas subotnji red vožnje, samo da se ne radi još više.
- Haris.ba
#2416 Re: Gras all about
1. Mnogi sada moraju da vozaju auta ili idu pješke baš zbog Grasa.MAN-lion's coach wrote:Imaćeš tri opcije. Prva je da ideš pješke, a druga je da ćeš morati platiti kartu, a treća je da možda tamo gdje se nalaziš možda nikad ni prevoza više nećeš imati.
2. Platiti kartu je nešta normalno. To što Gras nije sposoban poslije stoljeće da skonta kako naplatiti svoju uslugu - ko je kriv?
Meni je dan danas misterija nesposobnost da uvedu efikasan revizorski sistem tokom čitavog mjeseca.
3. Nije Gras isto što i javni prevoz. Jeste, tramvaji i trole su žila kucavica javnog prevoza. Ali, vrijeme je da se odvoji shvatanje da Gras mora biti taj koji će davati uslugu javnog prevoza. Te će se ukinuti šizofrene situacije da radnici jedne firme ucjenjuju građane kantona hoće li voziti ili ne. Isto, i vlast ako ne ispunjava svoje obaveze subvenioniranja, treba da prevoza nema. I onda građani trebaju hvatati tu vlast za vratove. Evo, probali smo da imamo javni prevoz na sistemu kao u Beču. Nismo uspjeli. Ne znamo. Idemo kako znamo i što je najvažnije možemo.
-
baja
#2417 Re: Gras all about
Sa obzirom na okolnosti, na GRAS niko nije racunao u povratku. Potrpali se po autima ili zvali TAXIman_464 wrote:Loše. Makar se na taj jedan polazak mogao ubaciti novi kombi. Da li je popodne došlo zamjensko vozilo?baja wrote:Nedelja 1.1.2017-Trebević
Desi se kvar visa sila ali makar na toj liniji je trebao ići novi kombi...
- man_464
#2418 Re: Gras all about
Jedva čekam dan kad ce građani zakukati kad se ukinu sve nerentabilne linije jer ih Privatnik neće voziti.
I kad karta poskupi kako se privatniku bude htjelo onda zalopojke. Evo vam primjera Banja Luka privatnici drže i karte odmah poskupile.
Ja samo kažem kome na valja ova usluga nek traži drugu a ne ko neki losa me usluga neću da platim....
I kad karta poskupi kako se privatniku bude htjelo onda zalopojke. Evo vam primjera Banja Luka privatnici drže i karte odmah poskupile.
Ja samo kažem kome na valja ova usluga nek traži drugu a ne ko neki losa me usluga neću da platim....
- man_464
#2419 Re: Gras all about
Vozači nisu pijani.zutipatak wrote:Sa Stupa nije ništa daleko. Bolje je i pješke nego adanoo prevozom, pijanim vozačima, nadrogiranim kontrolorima i kleptomanima mehaničarimaMAN-lion's coach wrote:
Uključujući i tvoje. Imaćeš tri opcije. Prva je da ideš pješke, a druga je da ćeš morati platiti kartu, a treća je da možda tamo gdje se nalaziš možda nikad ni prevoza više nećeš imati..
Samo vi da se ugasite, hodaću pjavajući
Kontrola naplate nije nadrogirana
Mehaničari sto su imali ukrast ukrali su do 2000tih sad nema sijalice kad treba.
Interesantno kako su svi vozači pijani a zadnji udes ne pamtim kad je bio a da je vozač grasa kriv.
Nemoj iznositi nebuloze.
Usluga nije odlična ni dobra ali je zadovoljavajuća.
A najbolje da sutra ujutro krene pjesma i da gužva bude manja da se ostali korisnici mogu lijepo voziti.
Danas je kako je to prije nove godine rečeno u primjeni bio red vožnje od subote jer su 2 i 3. 1. Neradni dani u državnim institucijama. Ne vidim gdje je tu problem.
Od sutra ide raspored radnog dana.
Nafta se nije krala već se nije tenkovala u vozila sva jer nisu sva izlazila na linije.
Tipično razmišljanje našeg naroda.
Vodovod krade vodu
Toplane kradu gas
Rad ne vozi smeće
Gras ne vozi
A gle čuda svako dan na stotine hiljada putnika se preveze tone smeća odvezene. Vode ima barem kod mene 24/7 a Toplane ne koristim pa i ne mogu komentarisati.
- Kinaski
#2420 Re: Gras all about
lijepi centrotransMAN-lion's coach wrote: Uključujući i tvoje. Imaćeš tri opcije. Prva je da ideš pješke, a druga je da ćeš morati platiti kartu, a treća je da možda tamo gdje se nalaziš možda nikad ni prevoza više nećeš imati.
- man_464
#2421 Re: Gras all about
Tako je.
Tako nema bez karte i nema da voze na nerentabilnim linijama. Samo Komercijale.
Ostali narod nek pocrka.
Ostali narod nek pocrka.
- Kinaski
#2422 Re: Gras all about
pa vi ne vozite ni rentabilne, koliko ste nesposobniman_464 wrote:Tako je.
Ostali narod nek pocrka.
- man_464
#2423 Re: Gras all about
Vozi se vozi.
Ali treba ukinuti sve osim komercijala.
Samo isto ko cts. Samo komercijalno.
- trambusek88
#2424 Re: Gras all about
Black swanu vjerujem, moguće da su zbog prevelikog broja putnika potjerali tramvaje jednog iza drugog umjesto da idu intervalski svako 15 minuta, pa se stvorio veliki luft. Greška je što nisu ubačena 4 velika tramvaja.zutipatak wrote:Ne iznosi laži. Ovako da se izrazim. Čekao sam tramvaj od 1 i 30 do 2 i 15 i nije naišao. Tek kad sam došao do Otoke pješke, vidim jedan tramvaj koji ide prema gradu. Novogodišnja noć a vi pustili samo jedan tramvaj. Bando neradnička, živim za dan kada će se Gras ugasiti pa makar cijeli život išao pješke.man_464 wrote:Ja išao nazad sa onim u 01 i 30 za željezničke... Bio prepun. Sreća ja uletio kod mašinske prema Željezničkoj i napravio krug preko željezničke. Tamo napunio do vrha i nije nigdje stajao do socijalnog. Išli su svako 15 minuta tačno. Bas prepuno... Prema gradu sam se ukrcao na Otoci. Mislio sam da ću čekati 15 minuta... Oko 23 i 10 je niskopodni otišao za željezničku, sreća dolaziBlack swan wrote:vidim niko se nije žalio za novu godinu
od ilidze do pofalića pune stanice... nijednog tramavaja
a 4 prema dole što sam mogao vidjeti...
a pola 11 recimo
češki oko 23 i 17 istini za volju prepun jedva sam se ugurao....
Jutros opet nesreća u najgore vrijeme. Od 7 i 30 pa sve do sad Tramvaji samo vrte na dvojki
Sarajevo: U Nedžarićima oboren pješak, vozilo završilo na šinama
http://www.klix.ba/clanak/170103005
klix.ba
A što se tiče Krakatoe oliti patka, on nije relevantan s obzirom na prijašnje postove pune mržnje, laži i direktnih provokacija.
-
neki
#2425 Re: Gras all about
Kad sami kupite svoje autobuse sto da ne..man_464 wrote:Vozi se vozi.