Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#2401 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

saibaba wrote:
oni su posli da ubiju novinare, policajac je slucajno bio musliman. logika ti je :roll:
Jeste oni su " islamski teroristi" namjerno, a policajac je slucajno bio musliman.[/quote]

upravo :thumbup:

;-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2402 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Velkoski »

Nakon jučerašnjeg smrtonosnog napada na redakciju magazina Charlie Hebdo, tokom noći na četvrtak izvedeno je više napada na muslimanske objekte širom Francuske, a oskrnavljena je i jedna džamija u Beču.

U Holandiji, izveden je pokušaj napada na marokansku džamiju.

U Francuskoj, napadnute su dvije džamije u dva različita grada, a bačena je zvučna bomba na treću džamiju u gradu Le Mans.

Evo za one koji su se pitali gdje su to ateistički/kršćanski/budistički ili čiji već ekstremisti.

Nema samo Islam ekstremiste nego svaka ideologija na svijetu i potrebno je sve osuditi. Btw. neko mi jučer na lockanoj temi reče da je religija marginalizirana na zapadu.. Pa čemu onda karikature, ismijavanje, vrijeđanje itd. ako je tako? :)
Last edited by Velkoski on 09/01/2015 16:43, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#2403 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

Idemedosumom wrote:Pojedinci pokušaju postaviti stvari ovako:

Ili ćeš stati uz francuze, otvoreno ih oplakati i podržati "slobodu govora" (=dakle podržati i karikature poslanika a.s.), u suprotnom si vehabija, kozojeb, ISILovac. U suprotnom podržavaš i bombardovanje škole u Pakistanu kao i napade na imame po BiH.

Nema sredine :D

Kamo sreće da je zakonom zabranjeno vrijeđanje religije (kao što je to slučaj s holokaustom), jer onda vjerovatno do ovoga ne bi uopšte došlo. Kada zakon određenu skupinu ne štiti, uvijek će se naći budala koja odlučno uzima stvari u svoje ruke i počne dijeliti "pravdu".
A holokaust je naravno izreziran? :lol:
It_is_a_Leclerc

#2404 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Džaba. Nemaju ti ovi relativizatori razumijevanja ni milosti kao ni ove kojima traže opravdanje.

Mislim, govorimo o ljudima koji su optužili reis-l-ulemu da je islamofob. :lol:
vee-jay

#2405 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vee-jay »

Idemedosumom wrote:@veejay

E razoružao si me, nema šta. A šta će biti kada ljudi poput tebe uzmu puške u svoje ruke? Pa napadnu obližnju džamiju kako bi osvetili francuze? Hoćete li vi biti relevantni? Ili ste to već sada?

Haj zdravo šarli
Ljudi kao ja su prezivjeli rat u BiH i sve moguce nepravde koje je on sa sobom donio.

Ljudi kao ja su svjesni cinjenice da je zapad godinama gledao masakre po BiH samo zato jer nisu znali kako da se postave prema drzavi koja je u vecini muslimanska.

Ljudi kao ja su svjesni slojevitosti drustva i drustava - koliko kod nas na Balkanu i u nasoj Evropi toliko i na citavom svijetu.

Ljudi kao ja vjeruju u zakone, moralne vrijednosti i snagu rijeci i argumenata.

Ljudi kao ja ne ubijaju druge ljude brutalno i bez ikakve ljudskosti samo zato jer oni imaju drugacija razmisljanja i uvjerenja.

Ljudi kao ja su svjesni - kada citaju komentare na ovom forumu - da su cetnici vodjeni Milosevicem i Karadzicem djelimicno dobili rat jer su uspjeli pretvoriti dio bosanskih muslimana u neke ljude koji su puno vise slicniji njima nego nama.

No i pored toga, ljudi kao ja nece pokleknuti.

Image
5 0 5

#2406 Re: Terorizam u Parizu!

Post by 5 0 5 »

tm84 wrote:pola foruma ce na ispitivanje u SIPU zbog podrske teroristima i jezika mrznje... :izet:
pola foruma nije na teritoriji pod nadleštvom sipe. :D
VjecitiStudent

#2407 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Hacker group Anonymous says it will avenge #CharlieHebdo attack by shutting down jihadi websites, according to the Telegraph
drndalo

#2408 Re: Terorizam u Parizu!

Post by drndalo »

5 0 5 wrote:
tm84 wrote:pola foruma ce na ispitivanje u SIPU zbog podrske teroristima i jezika mrznje... :izet:
More sve SIPA dogovoriti sa Dansko/Njemackim SIPA-ma... Kad hoce...
uglavnomja

#2409 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

5 0 5 wrote:

pola foruma je na teritoriji pod mnogo jacim snagama od sipe :thumbup:

a u svakoj zemlji ljudi sa naseg govornog podrucja na bacanje, jezik nije prepreka :D
spinel_

#2410 Re: Terorizam u Parizu!

Post by spinel_ »

vjerujes u zakone. jel beha zakone u kojem nakon sto zgazis covjeka, nakon vecere i dorucka bivas na slobodi.. vjeruj i dalje onda.
drndalo

#2411 Re: Terorizam u Parizu!

Post by drndalo »

Kao i obicno, nisu problem zakoni, nego ljudi...
Idemedosumom

#2412 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

spinel_ wrote:vjerujes u zakone. jel beha zakone u kojem nakon sto zgazis covjeka, nakon vecere i dorucka bivas na slobodi.. vjeruj i dalje onda.
On je preživio rat i podržava karikature poslanika a.s. Treba naći kakvog režisera da se snimi film, zlatni medo zagarantovan!
saibaba

#2413 Re: Terorizam u Parizu!

Post by saibaba »

uglavnomja wrote:
saibaba wrote:
oni su posli da ubiju novinare, policajac je slucajno bio musliman. logika ti je :roll:
Jeste oni su " islamski teroristi" namjerno, a policajac je slucajno bio musliman.

upravo :thumbup:

;-)[/quote]

Svaka cast na logici. a ja se pitam zasto se pale dzamije.
:run:
AcaLukas

#2414 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

VjecitiStudent wrote:
Hacker group Anonymous says it will avenge #CharlieHebdo attack by shutting down jihadi websites, according to the Telegraph
Eto prilike, kako da nominiramo vijestiummeta? :D
It_is_a_Leclerc

#2415 Re: Terorizam u Parizu!

AcaLukas wrote:
VjecitiStudent wrote:
Eto prilike, kako da nominiramo vijestiummeta? :D
:lol:
exliberal-ex

#2416 Re: Terorizam u Parizu!

Post by exliberal-ex »

Velkoski wrote:Nakon jučerašnjeg smrtonosnog napada na redakciju magazina Charlie Hebdo, tokom noći na četvrtak izvedeno je više napada na muslimanske objekte širom Francuske, a oskrnavljena je i jedna džamija u Beču.

U Holandiji, izveden je pokušaj napada na marokansku džamiju.

U Francuskoj, napadnute su dvije džamije u dva različita grada, a bačena je zvučna bomba na treću džamiju u gradu Le Mans.

Evo za one koji su se pitali gdje su to ateistički/kršćanski/budistički ili čiji već ekstremisti.

Nema samo Islam ekstremiste nego svaka ideologija na svijetu i potrebno je sve osuditi. Btw. neko mi jučer na lockanoj temi reče da je religija marginalizirana na zapadu.. Pa čemu onda karikature, ismijavanje, vrijeđanje itd. ako je tako? :)
Da cinjenica je da ima ekstremista I na zapadu ali se protiv njih dizu svi I politicari I vjerski lideru...zar nisu nedavno pogasili svjetla na katedrali u Drezdenu u znak protesta protiv najavljenih demonstracija protiv islama....
Ja nevidim da je evropska ulema masovno izasla I rekla mi nemamo nista sa ovim ubicama, mi negodujemo ako neko postavi sliku/karikaturu ali mi idemo da se borimo demokratskim pravima za zabranu ne sa kalasnjikovom....izvinjavam se ako sam promasi takvu izjavu ali ja je nevidjoh.
Maloprije procitah hutbu Kavazovica ( ja kao kjafir zamisli :) ) , takvih primjera nam treba vise....I kao sto Dezulovic napisa jucer ako osudjujes ovaj cin nemozes da koristis ali u istoj recenici....
A sto se tice da je religija marginalizirana na zapadu..jeste I jedan od razloga zasto je marginalizirana je bas zbog ove slobode da mozes da kritikujes religiju I njihova ucenja I tumacenja bez straha da ce neko da pokuca na tvoja vrata u sred noci.
emmir1

#2417 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emmir1 »

Ja sam u najmanju ruku šokiran nekim stvarima od kako se desio zločin u Parizu.

Kako je internet pretrpan svim i svačim tako i komentarima naših Bošnjaka na ovaj zločin, jednostavno mi je šok da toliko ljudi podržava ubistvo i ove nesretne idiote koji su pobili te ljude.

Musliman sam, vjerujem u Allaha, odem i u dzamiju, no nikako ne mogu da podržim ove zločince koji su ovime udarili na Islam ponajviše.

Prvo što se to kosi sa mojim islamom, pa onda sve drugo.

Nažalost ti ljudi koji na fb komentiraju pod imenom i prezimenom takođe rade jednu svojevrsnu štetu koja može da ima neke ružne i neželjenje refleksije.

Ljudi jednostavno ne razmišljaju.
It_is_a_Leclerc

#2418 Re: Terorizam u Parizu!

Pucačina u štampariji.

Kakvi su specijalci upravo stigli, bit će dobro ako od goatfuckera ostane i za mace.
BlueBlood

#2419 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BlueBlood »

Image

Na ovoj slici niko u zivotu nista teze od olovke nije digo. Vidis im po facama da su neki klocevi koje boli uho za sve... Nisu mrvice nikakvog straha osjetili u zivotu... Dok sam svoje djetinjstvo provodio pod granatama njima je to bilo shega sto vidim po ovim crtezima koje su crtali... i sad da se poistovjecujem sa njima ?!!? NE PADA MI NA PAMET !!!
VjecitiStudent

#2420 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:
AcaLukas wrote: Eto prilike, kako da nominiramo vijestiummeta? :D
:lol:
Mislim da na onaj idiotluk od stranice ne vrijedi rasipati hakerske snage.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2421 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Velkoski »

exliberal-ex wrote: A sto se tice da je religija marginalizirana na zapadu..jeste I jedan od razloga zasto je marginalizirana je bas zbog ove slobode da mozes da kritikujes religiju I njihova ucenja I tumacenja bez straha da ce neko da pokuca na tvoja vrata u sred noci.
Kao što vidiš, pale se džamije, puca se po redakcijama.. :)
skafiskafsnjak

#2422 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

BlueBlood wrote:Image

Na ovoj slici niko u zivotu nista teze od olovke nije digo. Vidis im po facama da su neki klocevi koje boli uho za sve... Nisu mrvice nikakvog straha osjetili u zivotu... Dok sam svoje djetinjstvo provodio pod granatama njima je to bilo shega sto vidim po ovim crtezima koje su crtali... i sad da se poistovjecujem sa njima ?!!? NE PADA MI NA PAMET !!!
Svakog ubijenog covjeka mi je zao.... ali , nekih vise nekih manje...
Ovih definitivno manje ....
fosna2014

#2423 Re: Terorizam u Parizu!

Post by fosna2014 »

Izgleda su roknuli onu dvojicu brace!!!
VjecitiStudent

#2424 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Iz intervjua sa ubijenim urednikom
Od 1058 brojeva, samo su tri naslovnice s Muhamedom. Svakog tjedna branimo ilegalce, među kojima je mnogo muslimana, borimo se protiv rasizma i diskriminacije, zalažemo se za imigrantsko pravo glasa… Osobno sam bio protiv zakona koji zabranjuje nošenje vela. Ali mediji nikad o Charlie Hebdo ne govore u tom kontekstu, koji je uglavnom naklonjen muslimanima.

...

Podupire vas Marine Le Pen. Smeta li vam podrška ekstremne desnice?

Užasno me smeta, posebno zbog nje. Služi se ovom pričom da bi udarala po imigrantima, a ne da bi branila slobodu tiska. Groteskna je. Brani me, a podvrgnula me policijskom ispitivanju jer joj se nije svidjela njena karikatura. Znači, možemo se izrugivati s prorokom, ali ne i s Marine? To je smiješno.

Optužuju vas za dvostruka mjerila, da se više obrušavate na islam nego na ostale religije.

Ponavljam, oni koji to misle ne čitaju Charlie Hebdo. Redovito ismijavamo mane katolika i židova. Prije par godina, za vrijeme polemike o doušniku u Vatikanu, nacrtao sam Papu (koji je za katolike ipak predstavnik ili glasnogovornik Boga na zemlji) kako sodomizira krticu. To nije podiglo toliku graju. Uostalom, ako govorimo statistički, mnogo češće ‘udaramo’ po katolicima nego po muslimanima. A u 1058 brojeva imali smo samo četiri sudska postupka s katoličkim udrugama.

Image

http://pogledaj.to/drugestvari/musliman ... -sokirati/
Janjicar

#2425 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Janjicar »

Pazite se prate vas iz FUP-a i SIPA :D :izet:
Post Reply