Izjasnjavanje na popisu
- lazni liberal
#2401 Re: Izjasnjavanje na popisu
Opa 150 000 nije mala para mnogi se prodaju i za manje. Najgore sto ovi koji su placenici su glavni sa pricom kako se neko drugi bogati preko politike i brige za narod i kako se oni bore protiv njih u ime naroda.
-
ija
#2402 Re: Izjasnjavanje na popisu
opa bato dolazi vrijeme da bosnjaci dokazu svojih 55 posto,,,posle popisa ide prica,,mi smo protjerani to je smisljeno uradjeno da ne predjemo 50 posto 
-
vonSchtigliz
#2403 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ti od drveca nevidis sumu i Srbi ako hoce imaju vise opcija da se izjasnjavaju ili kao Pravoslavci sa veliko P ili kao Vlasi ili Srbi ili Srbijanci , Rasi itd ali poenta nije u tome . Poenta u BiH je u tome ako postoje Bosnjaci a pored toga i Muslimani onda su i jedni i drugi konstitutivni narodbljump wrote:Pa sta fali, to je bogatstvo. Srbi i Hrvati imaju samo po jednu opciju za izjasnjavanje a Bosnjaci tri.vonSchtigliz wrote:Neznam da li ova tema zahtjeva poseban blog ali posto je rijec o popisu odlucio sam da je prikljucim ovom blogu naime rijec je o paradoksu . Ponovnim uvodjenjem tzv Muslimanske nacije od strane Ministara koji su po zakonu iz 93-ce trebali da se vode kao Bosnjaci sada ponovo dobivamo ( novu , staru ) naciju etnos Muslimane koji su kao sto znate bili ali i ostli konstitutivni narod u BiH tako da sada mozemo reci po automatizmu imamo cetiri konstitutivna naroda![]()
. Prvobitno uvodjenjem tzv Muslimanske nacije na postojecem popisu bila je podvala od strane Srba ciji je cilj bio da se Bosnjacka nacija sto vise podjeli i minimizira ali ta ista odluka je mac sa dvije ostrice . Kakve ce posljedice ovakva po mom misljenju glupa odluga imacemo da vidimo u narednom periodu .
Ako su Bosnjaci u FNRJ imali problem što nije moglo nikako sad može svakako.
-
vedo_bhf
#2404 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nebrini se ti za nas Bosnjake. Imacemo i ovaj put preko 50%. Srba ce biti naravno isto manje, a Hrvata pogotovo.Nama Bosnjacima trend Raste i imamo jaci Natalitet od ostalih. Bosnjaci su vecinski Narod Bosne i to nista nije novo. Samo nam je vraceno Nacionalno ime. To je to! Nacionalnost:´Bosnjak, Vjera:Islam, Jezik: Bosanski. vidimo se 1 Oktobra Decki!ija wrote:opa bato dolazi vrijeme da bosnjaci dokazu svojih 55 posto,,,posle popisa ide prica,,mi smo protjerani to je smisljeno uradjeno da ne predjemo 50 posto
-
ija
#2405 Re: Izjasnjavanje na popisu
ali si zaboravio jednu cinjenicu,,u toku rata i posle rata bar 3 puta je vise bosnjaka odselilo iz bih nego srbavedo_bhf wrote:Nebrini se ti za nas Bosnjake. Imacemo i ovaj put preko 50%. Srba ce biti naravno isto manje, a Hrvata pogotovo.Nama Bosnjacima trend Raste i imamo jaci Natalitet od ostalih. Bosnjaci su vecinski Narod Bosne i to nista nije novo. Samo nam je vraceno Nacionalno ime. To je to! Nacionalnost:´Bosnjak, Vjera:Islam, Jezik: Bosanski. vidimo se 1 Oktobra Decki!ija wrote:opa bato dolazi vrijeme da bosnjaci dokazu svojih 55 posto,,,posle popisa ide prica,,mi smo protjerani to je smisljeno uradjeno da ne predjemo 50 posto
-
ija
#2406 Re: Izjasnjavanje na popisu
do kad ce te vi za sve kriviti srbe,,pa koje kriv bosnjacima,muslimanima,bosancima kad u 21 vijeku jos tacno ne znaju sta su po nacionalnosti,,vonSchtigliz wrote:Neznam da li ova tema zahtjeva poseban blog ali posto je rijec o popisu odlucio sam da je prikljucim ovom blogu naime rijec je o paradoksu . Ponovnim uvodjenjem tzv Muslimanske nacije od strane Ministara koji su po zakonu iz 93-ce trebali da se vode kao Bosnjaci sada ponovo dobivamo ( novu , staru ) naciju etnos Muslimane koji su kao sto znate bili ali i ostli konstitutivni narod u BiH tako da sada mozemo reci po automatizmu imamo cetiri konstitutivna naroda![]()
. Prvobitno uvodjenjem tzv Muslimanske nacije na postojecem popisu bila je podvala od strane Srba ciji je cilj bio da se Bosnjacka nacija sto vise podjeli i minimizira ali ta ista odluka je mac sa dvije ostrice . Kakve ce posljedice ovakva po mom misljenju glupa odluga imacemo da vidimo u narednom periodu .
- lazni liberal
#2407 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ko placa ljudima da pozivaju Bosnjake da se izjasne kako bilo samo ne kao Bosnjaci on je kriv , znaci Bg i Zg .ija wrote:do kad ce te vi za sve kriviti srbe,,pa koje kriv bosnjacima,muslimanima,bosancima kad u 21 vijeku jos tacno ne znaju sta su po nacionalnosti,,vonSchtigliz wrote:Neznam da li ova tema zahtjeva poseban blog ali posto je rijec o popisu odlucio sam da je prikljucim ovom blogu naime rijec je o paradoksu . Ponovnim uvodjenjem tzv Muslimanske nacije od strane Ministara koji su po zakonu iz 93-ce trebali da se vode kao Bosnjaci sada ponovo dobivamo ( novu , staru ) naciju etnos Muslimane koji su kao sto znate bili ali i ostli konstitutivni narod u BiH tako da sada mozemo reci po automatizmu imamo cetiri konstitutivna naroda![]()
-
Krushna mrva
#2408 Re: Izjasnjavanje na popisu
Vise bi smisla imalo da se ti koji se izjasnjavaju lo religijskoj pripadnosti dopisu Bosancima i Hercegovcima, tj. Bosancima.vonSchtigliz wrote:Neznam da li ova tema zahtjeva poseban blog ali posto je rijec o popisu odlucio sam da je prikljucim ovom blogu naime rijec je o paradoksu . Ponovnim uvodjenjem tzv Muslimanske nacije od strane Ministara koji su po zakonu iz 93-ce trebali da se vode kao Bosnjaci sada ponovo dobivamo ( novu , staru ) naciju etnos Muslimane koji su kao sto znate bili ali i ostli konstitutivni narod u BiH tako da sada mozemo reci po automatizmu imamo cetiri konstitutivna naroda![]()
Ali ni to ne moze bit starije od prava svakog da se izjasni kako hoce. Osnovno pravo koje vi ljubitelji SDA ne mozete svarit
- Halcyon
#2409 Re: Izjasnjavanje na popisu
Je l' vi u Kmeri znate razgovarat sa sagovornicima bez pominjanja SDA?
-
Krushna mrva
#2410 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nije tacno, izmisljas. Bit ce i katolika i pravoslavaca i ovih i onih. Naravno, cinjenice tebi nista ne znacebljump wrote:Pa sta fali, to je bogatstvo. Srbi i Hrvati imaju samo po jednu opciju za izjasnjavanje a Bosnjaci tri.vonSchtigliz wrote:Neznam da li ova tema zahtjeva poseban blog ali posto je rijec o popisu odlucio sam da je prikljucim ovom blogu naime rijec je o paradoksu . Ponovnim uvodjenjem tzv Muslimanske nacije od strane Ministara koji su po zakonu iz 93-ce trebali da se vode kao Bosnjaci sada ponovo dobivamo ( novu , staru ) naciju etnos Muslimane koji su kao sto znate bili ali i ostli konstitutivni narod u BiH tako da sada mozemo reci po automatizmu imamo cetiri konstitutivna naroda![]()
Ako su Bosnjaci u FNRJ imali problem što nije moglo nikako sad može svakako.
-
Krushna mrva
#2411 Re: Izjasnjavanje na popisu
Je l' vi vehabije uopce znate pricat, sa ili bez sagovornika?Halcyon wrote:Je l' vi u Kmeri znate razgovarat sa sagovornicima bez pominjanja SDA?
-
Krushna mrva
#2412 Re: Izjasnjavanje na popisu
lazni liberal wrote:Ko placa ljudima da pozivaju Bosnjake da se izjasne kako bilo samo ne kao Bosnjaci on je kriv , znaci Bg i Zg .ija wrote:do kad ce te vi za sve kriviti srbe,,pa koje kriv bosnjacima,muslimanima,bosancima kad u 21 vijeku jos tacno ne znaju sta su po nacionalnosti,,vonSchtigliz wrote:Neznam da li ova tema zahtjeva poseban blog ali posto je rijec o popisu odlucio sam da je prikljucim ovom blogu naime rijec je o paradoksu . Ponovnim uvodjenjem tzv Muslimanske nacije od strane Ministara koji su po zakonu iz 93-ce trebali da se vode kao Bosnjaci sada ponovo dobivamo ( novu , staru ) naciju etnos Muslimane koji su kao sto znate bili ali i ostli konstitutivni narod u BiH tako da sada mozemo reci po automatizmu imamo cetiri konstitutivna naroda![]()
Vi sa tim svojim nazivom naslijedjenim od Turske necete da budete sto jeste , Bosanci. U vama i Cericu je problem, ne trazite ga na drugom mjestu
- Bosnolog
#2413 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ovaj Darko Brkan je smece, tako me podsjeca na Emira Nemanju Kusturicu, ne samo izgledom i stilom, vec i onim sto radi i za one koje radi.Nebitan32 wrote:lazni liberal wrote:Ovi sto vode kampanju da se ljudi ne izjasne kao Bosnjaci iznose neke veoma glupe argumente koje je vrlo lako pobiti i samo pokazuju da im je samo cilj da dovedu jedan broj Bosnjaka u zabludu i da smanje njihov broj. .
Radi se o stranim placenicima sa losim i po nas vrlo pogubnim namjerama
A mnogi su na platnom spisku BG ili ZG.
-
Smrznuta
#2414 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nisam stigla procitati sve napisano ali me interesuje da li mi moze neko od informisanih i upucenih, po mogucnosti normalan, bez pokusaja nacionalnog osvjescivanja reci- sta je na tom popisu sa nama Bosancima i Hercegovcima? Ima li nas il su nas ove tri sile protjerale sa nase zemlje i ukinule nam pravo izjasnjavanja, onako demokratski?
- lazni liberal
#2415 Re: Izjasnjavanje na popisu
[/quote]
cuj Bosnjaci ali se ne izjasnjavaju k'o Bosnjaci. Pa kako su, tj. kako sam, onda Bosnjak?
Vi sa tim svojim nazivom naslijedjenim od Turske necete da budete sto jeste , Bosanci. U vama i Cericu je problem, ne trazite ga na drugom mjestu[/quote]
To nije naziv naslijedjen od Turske i da si citao sta se pise na forumu znao bi da je to detaljno objasnjeno. Ti mozes da se izjasnis kako hoces li neces promijeniti ono sto ti jesi, a sto se tice Bosanaca ne mozes da si Bosanac a da pricas srpskohrvatski.
Vi sa tim svojim nazivom naslijedjenim od Turske necete da budete sto jeste , Bosanci. U vama i Cericu je problem, ne trazite ga na drugom mjestu[/quote]
To nije naziv naslijedjen od Turske i da si citao sta se pise na forumu znao bi da je to detaljno objasnjeno. Ti mozes da se izjasnis kako hoces li neces promijeniti ono sto ti jesi, a sto se tice Bosanaca ne mozes da si Bosanac a da pricas srpskohrvatski.
Last edited by lazni liberal on 31/05/2013 17:38, edited 1 time in total.
-
BatoS
#2416 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bosnjaci nikog nisu protjerivali, a pogotovu ne vas Jugoslovene.Smrznuta wrote:Nisam stigla procitati sve napisano ali me interesuje da li mi moze neko od informisanih i upucenih, po mogucnosti normalan, bez pokusaja nacionalnog osvjescivanja reci- sta je na tom popisu sa nama Bosancima i Hercegovcima? Ima li nas il su nas ove tri sile protjerale sa nase zemlje i ukinule nam pravo izjasnjavanja, onako demokratski?
Izjasni se kako hoces niko ti ne brani.
-
BatoS
#2417 Re: Izjasnjavanje na popisu
Da su se Muslimani 93. izjasnili kao Bosanci ti danas ne bi bio Bosanac, zato nemoj biti licemjer.Krushna mrva wrote:cuj Bosnjaci ali se ne izjasnjavaju k'o Bosnjaci. Pa kako su, tj. kako sam, onda Bosnjak?
Vi sa tim svojim nazivom naslijedjenim od Turske necete da budete sto jeste , Bosanci. U vama i Cericu je problem, ne trazite ga na drugom mjestu
-
BatoS
#2419 Re: Izjasnjavanje na popisu
Smrznuta wrote:Nisam razumjela![]()
-
radostan dan
#2420 Re: Izjasnjavanje na popisu
dalje nisam čitao, vidim pitanje se ne odnosi na nas sa foruma.Smrznuta wrote:Nisam stigla procitati sve napisano ali me interesuje da li mi moze neko od informisanih i upucenih, po mogucnosti normalan.
Last edited by radostan dan on 31/05/2013 17:52, edited 1 time in total.
-
Krushna mrva
#2421 Re: Izjasnjavanje na popisu
BatoS wrote:Da su se Muslimani 93. izjasnili kao Bosanci ti danas ne bi bio Bosanac, zato nemoj biti licemjer.Krushna mrva wrote:cuj Bosnjaci ali se ne izjasnjavaju k'o Bosnjaci. Pa kako su, tj. kako sam, onda Bosnjak?
Jesam vanago, nema sumnje
-
Krushna mrva
#2422 Re: Izjasnjavanje na popisu
jok! nije...sta ste ba objasnili. Sad vas malo stid te ublehe sa mijenjanjem imena u Bosnjak i dokle ste stigli, pa cete objasnit sta god trebalazni liberal wrote: To nije naziv naslijedjen od Turske i da si citao sta se pise na forumu znao bi da je to detaljno objasnjeno. Ti mozes da se izjasnis kako hoces li neces promijeniti ono sto ti jesi, a sto se tice Bosanaca ne mozes da si Bosanac a da pricas srpskohrvatski.
-
Smrznuta
#2423 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nisam razumjela sta si rekao. Pitala sam da li itko zna da li na popisu postoje Bosanci i Hercegovci ili samo ova tri naroda i ostali? Znam da se polemisalo oko toga poslije probnog popisa aili ne znam da li postojimo ili ne.BatoS wrote:Smrznuta wrote:Nisam razumjela![]()
-
BatoS
#2424 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ja sam Bosnjak, ko si ti me ne zanima.Krushna mrva wrote:ma hvala Tunji sto mi je smislio "ko sam", hvala Alju sto mi je potvrdio, vas indoktrinirao, a sve zajedno odbranio, hvala Cericu sto mi je pojasnio ko sam i hvala tebi sto sam licemjer
Jesam vanago, nema sumnje
A spominjanje Cerica i Tunja is getting old.
-
BatoS
#2425 Re: Izjasnjavanje na popisu
Tri naroda su konstitutivna, ostali idu u Ostale. Sta ti nije jasno?Smrznuta wrote:Nisam razumjela sta si rekao. Pitala sam da li itko zna da li na popisu postoje Bosanci i Hercegovci ili samo ova tri naroda i ostali? Znam da se polemisalo oko toga poslije probnog popisa aili ne znam da li postojimo ili ne.