slomi radeći za Hrvatsku
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- brzica
#23976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Baš tako, ima tko bi trebao brinuti za to. Zlatko se
slomi radeći za Hrvatsku
slomi radeći za Hrvatsku
Last edited by brzica on 27/02/2012 21:38, edited 1 time in total.
-
rahmanjin
#23977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Joj pitanja, daj ti meni konkretan primjer gdje Milanovic radi kontra BiH?heckler wrote:Daj mi jedan KONKRETAN primjer gdje Milanovic radi za BiH? Eto samo jedan KONKRETAN primjer.rahmanjin wrote:Mislim da Lagumdzija grijesi sto hoce da predstavi Milanovica kao nekoga ko radi protiv BiH, a samo radi par jeftinih poena sto je Muflon odlicno obrazlozio. Mora ipak imati vise muda i da se ne sluzi populizmom nego da uradi u sluzbi drzave i dobrosusjedskih odnosa, a ono o cemu se ne slazu fino u cetiri oka i pricaj.Alfons Kauders wrote:
da - lagumdzija se nasao u situaciji u kojoj gubi sta god da uradi... mozda misli da je izabrao manje zlo, ali nisam siguran...
a vjerovatno se iza cijele price krije jos dosta toga... ako se ne varam, hadzic se nedavno sastao s ambasadorom rh... ne bi me cudilo da je sdp trazio od milanovica da se ne sastaje s hns-om, pa sad prave scenu nakon sto su ispusili
- heckler
#23978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
KatarinaKosaca wrote:heckler wrote:Daj mi jedan KONKRETAN primjer gdje Milanovic radi za BiH? Eto samo jedan KONKRETAN primjer.![]()
To nije njegov posao...
Pa predstavljate ga kao nekog vrijednog postovana i najvecih casti pa mi sad odgovorite kako je on zasluzio toplu dobrodoslicu?
Da se mene pita njegova posjeta bi bila spomenuta negdje na 16 stranci novina u kolumni pored reklame za ljetne gume. Vise mi je stalo do one pascadi pobijene u Hadzicima nego do posjete ovog nebitnog lika.
- brzica
#23979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Normalno da zaslužuje. Premijer susjedne zemlje, s kojom
htio ili ne, moraš surađivati. Pogotovo zbog oko pola
milijuna Hrvata u BiH.
milijuna Hrvata u BiH.
- Alfons Kauders
#23980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sumnjiv si ti meni vec duze vrijeme...brzica wrote:@ alfons
Šššššššš![]()
A i ja bih da glasujem za Hrvatski Sabor glasovao za
djedovu opciju. Svakako ne stoje dobro, svaki im
glas treba, samo jednog ima ta opcija sad u Saboru.
vidis trebam i ja glasati u hrvatskoj... cim sredim papire... ipak mi je stari rodjen u hrvatskoj, a djed sluzio u hrvatskoj vojsci...
- Hemel
#23981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
slazem se da su se nagomilali problemi ali hocemo li da ih rjesavamo ili odlazemo ili da ratujemo...heckler wrote:Ne kontam gdje ljude non stop nosi da je Hr nama nekakva prijateljska zemlja. Ljudi nam o glavi radi na svakom koraku po svakom parametru. Ne propuste priliku da nam ne podvale nesto.
1) Dogovor o granicama, podpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
2) Dogovor o luci ploce potpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
3) Sve moguce vancarinske barijere i trikovi kojima onemogucavaju uvoz iz BiH, dok nam izvoze sve moguce smece bez ikakvog ogranicenja.
4) Sva imovina HR firmi u BiH je vracena, ni 10% imovine BiH u HR nije vraceno. Ukradeni bezbrojni hoteli i odmaralista, poslovni prostori itd itd itd.
5) I ulazak u EU su iskoristili da nam suknu pa nam 2 granicna prijelaza za izvoz odobrila od potrebnih minimum 6
6) Vec 20 godina se uplicu u ustpostavu vlasti i uzimaju si za pravo da komentarisu ustav i administrativno uredjenje.
itd itd itd itd
I sad celnika ove zlocinacke drzave treba docekivati sa nekakvim pocastima!?!?! Na kojim planetama ste vi rodjeni???
prilika je da se razgovara o tim problemima a ovako ih opet odgadjamo ALI do kada? dok ode milanovic i lagumdzija sa scene...nemamo mi devet zivota da to sve cekamo
lagumdzija je trebao da se sastane sa milanovicem i da iskoristi priliku i da mu otvoreno kaze sa cime se ne slaze
ljudi ratuju i opet pregovaraju, rjesavaju pitanja od obostranog interesa...
- heckler
#23982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
1) Ne zeli da ratificira vec podpisani sporazum o granicamarahmanjin wrote:heckler wrote:Joj pitanja, daj ti meni konkretan primjer gdje Milanovic radi kontra BiH?rahmanjin wrote:
Daj mi jedan KONKRETAN primjer gdje Milanovic radi za BiH? Eto samo jedan KONKRETAN primjer.
2) Ne zeli da ratificira vec podpisani sporazum o luci ploce
3) Ne zeli da odkloni vancarinske barijere kojima se sluze da ogranice uvoz iz BiH
4) Ne radi nista na vracanju otete imovine BiH u HR.
5) Uzima si za pravo da komentarise ko bi trebao a ko ne bi trebao ulaziti u vlast u BiH.
Jel dovoljno ili treba jos?
- Alfons Kauders
#23983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vec je obecao da se hidrogradnja i zgp odraditi peljeski most gratis...brzica wrote:Baš tako, ima tko bi trebao brinuti za to. Zlatko se
slomi radeći za Hrvatsku
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#23984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U diplomaciji i politici nema simpatija, ljubavi, osjećanja.... Imaju interesi i diplomacija. Da li je nama u interesu da imamo dobre odnose sa susjednom zemljom skoro pa članicom EU? Jeste.. Da li to podrazumjeva da se ispoštuje ***eni protokol i ruča zajedno... Da.heckler wrote:Pa predstavljate ga kao nekog vrijednog postovana i najvecih casti pa mi sad odgovorite kako je on zasluzio toplu dobrodoslicu?
Da se mene pita njegova posjeta bi bila spomenuta negdje na 16 stranci novina u kolumni pored reklame za ljetne gume. Vise mi je stalo do one pascadi pobijene u Hadzicima nego do posjete ovog nebitnog lika.
Kome se ratuje neka ratuje u svojoj kući, sad se radi politika..
- heckler
#23985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasluzuje ustogljeni diplomatski docek i sastanak sa Bevandom. Mimo toga ama bas nista.brzica wrote:Normalno da zaslužuje. Premijer susjedne zemlje, s kojom
milijuna Hrvata u BiH.
-
rahmanjin
#23986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ne vjerujem. To sto govoris da hoce da se prikaze kao zastitnik nacionalnih interesa, pa to nije radio ni u predizborno vrijeme zasto bi sada? Pa ekonomska kriza u Hrvatskoj je veoma izrazena i na tome je SDP dobio izbore a ne na nekom nacionalnom naboju. Mislim da se kod nas od muhe pravi medvjed.Alfons Kauders wrote:ja ne vjerujem da milanovic ima bas "ciste" namjere, nimalo... i njemu je u interesu da se na domacoj sceni prikaze kao zastitnik nacionalnih interesa, a bih je uvijek bila dobar poligon za to... ta potreba je samo dodatno izrazena politickom orijentacijom njegove stranke - da je desnicar, po defaultu bi se pretpostavljalo da brani interese hrvata u bih, a ovako se mora dokazivati i glumiti veceg katolika od pape... a ako se u hrvatskoj nastave negativni ekonomski trendovi, budi siguran da ce se takva pitanja sve vise povlaciti - kao i kod nas uostalom...rahmanjin wrote: Mislim da Lagumdzija grijesi sto hoce da predstavi Milanovica kao nekoga ko radi protiv BiH, a samo radi par jeftinih poena sto je Muflon odlicno obrazlozio. Mora ipak imati vise muda i da se ne sluzi populizmom nego da uradi u sluzbi drzave i dobrosusjedskih odnosa, a ono o cemu se ne slazu fino u cetiri oka i pricaj.
-
VjecitiStudent
#23987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Siroti Milanovic, sad kad se najveci umovi FTV-a pozabave njegovim likom i djelom 
- brzica
#23988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sumnjiv, sumnjiv...nego štoAlfons Kauders wrote:sumnjiv si ti meni vec duze vrijeme...brzica wrote:@ alfons
Šššššššš![]()
glas treba, samo jednog ima ta opcija sad u Saboru.kao cvorovicev podstanar
![]()
vidis trebam i ja glasati u hrvatskoj... cim sredim papire... ipak mi je stari rodjen u hrvatskoj, a djed sluzio u hrvatskoj vojsci...
A, ako je dedo bio u hrvatskoj vojsci, papiri su gotovi vrlo brzo.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#23989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
VjecitiStudent wrote:Siroti Milanovic, sad kad se najveci umovi FTV-a pozabave njegovim likom i djelom
- brzica
#23990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema potrebe, Matija će to odraditi. Čim skladateljaVjecitiStudent wrote:Siroti Milanovic, sad kad se najveci umovi FTV-a pozabave njegovim likom i djelom
malo propere
Već im je jučer poručio...ako budete na vlasti duže
od godinu i pol, ne radite dobro i bit ću protiv vas.
-
rahmanjin
#23991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo nije istina. Pa covjek je tek dosao na vlast i apsolutno nije mogao nista da uradi po tim pitanjima. Njegova prva posjeta je bila u BiH.heckler wrote:rahmanjin wrote:heckler wrote: 1) Ne zeli da ratificira vec podpisani sporazum o granicama
3) Ne zeli da odkloni vancarinske barijere kojima se sluze da ogranice uvoz iz BiH
5) Uzima si za pravo da komentarise ko bi trebao a ko ne bi trebao ulaziti u vlast u BiH.
- heckler
#23992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hemel wrote:slazem se da su se nagomilali problemi ali hocemo li da ih rjesavamo ili odlazemo ili da ratujemo...heckler wrote:Ne kontam gdje ljude non stop nosi da je Hr nama nekakva prijateljska zemlja. Ljudi nam o glavi radi na svakom koraku po svakom parametru. Ne propuste priliku da nam ne podvale nesto.
1) Dogovor o granicama, podpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
2) Dogovor o luci ploce potpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
3) Sve moguce vancarinske barijere i trikovi kojima onemogucavaju uvoz iz BiH, dok nam izvoze sve moguce smece bez ikakvog ogranicenja.
4) Sva imovina HR firmi u BiH je vracena, ni 10% imovine BiH u HR nije vraceno. Ukradeni bezbrojni hoteli i odmaralista, poslovni prostori itd itd itd.
5) I ulazak u EU su iskoristili da nam suknu pa nam 2 granicna prijelaza za izvoz odobrila od potrebnih minimum 6
6) Vec 20 godina se uplicu u ustpostavu vlasti i uzimaju si za pravo da komentarisu ustav i administrativno uredjenje.
itd itd itd itd
I sad celnika ove zlocinacke drzave treba docekivati sa nekakvim pocastima!?!?! Na kojim planetama ste vi rodjeni???
prilika je da se razgovara o tim problemima a ovako ih opet odgadjamo ALI do kada? dok ode milanovic i lagumdzija sa scene...nemamo mi devet zivota da to sve cekamo
lagumdzija je trebao da se sastane sa milanovicem i da iskoristi priliku i da mu otvoreno kaze sa cime se ne slaze
Ni jedno od ovih otvorenih pitanja nije upitno sa BH strane. Oni su ti koji 15 godina odugovlace da povuku i najmanji potez da olabave situaciju. Neka ratifikuju VEC PODPISANE sporazume pa da mozemo poceti pricati o nekakvoj "dobroj volji". Ne rjesavaju se problemi tako sto ih ti iznosis svaki put a oni te svaki put ignorisu. U neki momenat moras podvuci crtu i traziti drugu strategiju. Za razgovor je potrebno dvoje. Ovako mi pricamo, oni ignorisu a godine prolaze.
- brzica
#23993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rekao im je: ako zapne sa Slovencima na arbitraži, samoAlfons Kauders wrote:vec je obecao da se hidrogradnja i zgp odraditi peljeski most gratis...brzica wrote:Baš tako, ima tko bi trebao brinuti za to. Zlatko se
slomi radeći za Hrvatsku
zovite. Mi ćemo to rješavati
-
palermo
#23994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa to kao nisu razgovarali nikada, i sada će mu Lagumdžija toplu vodu otkiritiHemel wrote:
slazem se da su se nagomilali problemi ali hocemo li da ih rjesavamo ili odlazemo ili da ratujemo...
Milanović je odlučio da se sastane sa HNS-om i taj razgovor ima svoje simboličko značenje. Pravo Lagumdžije i ne samo pravo nego i obaveza je da odgovri na taj potez. I ne bi bila samo obaveza Lagzmdžije. Ja se nadam da će biti dovoljno pameti da nakon razgovora sa HNS-om niti jedan od SDP-ovskih ili SDA-ovskih kantonalnih ministara se neće pridružiti MIlanoviću u obilasku Mostara. Doduše, mislim da je nada uzaludna.
-
Muflon
#23995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prvo da Brega pojede ćevape, pa onda da se Lara i Jakov pomire. A onda na trećem dnevniku detaljno objašnjenje kako je Milanoviću bilo bolje da se poklonio Lagumdžiji nego da je sa "okorjelim separatistima" i "najvećim fašističkim ološem" dogovarao podjelu BiH po principu Karadžić-Boban, Milošević-Tuđman ili Cvetković-MačekKatarinaKosaca wrote:VjecitiStudent wrote:Siroti Milanovic, sad kad se najveci umovi FTV-a pozabave njegovim likom i djelom![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Djuro
#23996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa brzica dragi, mene čudi da je ta stranka dobila i jedan glas, kad je cijelo vrijeme stajala ubrzica wrote:Sumnjiv, sumnjiv...nego štoAlfons Kauders wrote:sumnjiv si ti meni vec duze vrijeme...brzica wrote:@ alfons
Šššššššš![]()
glas treba, samo jednog ima ta opcija sad u Saboru.kao cvorovicev podstanar
![]()
vidis trebam i ja glasati u hrvatskoj... cim sredim papire... ipak mi je stari rodjen u hrvatskoj, a djed sluzio u hrvatskoj vojsci....
uvučena u jedan dio tijela onih guzonja iz HDZ.
Nema tamo sreće, takvi čudni likovi su unutra...
- heckler
#23997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
rahmanjin wrote:Ovo nije istina. Pa covjek je tek dosao na vlast i apsolutno nije mogao nista da uradi po tim pitanjima. Njegova prva posjeta je bila u BiH.heckler wrote: 1) Ne zeli da ratificira vec podpisani sporazum o granicama
Moga je do sada najaviti pomak u bilo kojoj od ovih problema. Nije. Cak stavise.
SDP je vec bio na vlasti jednom i isto ovako je u Bosni docekan kao prvi suncan dan nakon zime. I sta bi? Nista. Niti jedan jedini problem nije rijesen, NITI JEDAN. Ali jeste zato njegova ministrica prije nego je i zvanicno postala ministrica pocela pricati o hrvatskom entitetu. Za takve stvari jos nisu ni trebali postati vlast, ali za neki konkretan problem treba sta tacno? 10 godina vladanja da se ratifikuju vec podpisani sporazumi?
- Alfons Kauders
#23998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dobio je i kod nasrahmanjin wrote:Ma ne vjerujem. To sto govoris da hoce da se prikaze kao zastitnik nacionalnih interesa, pa to nije radio ni u predizborno vrijeme zasto bi sada? Pa ekonomska kriza u Hrvatskoj je veoma izrazena i na tome je SDP dobio izbore a ne na nekom nacionalnom naboju. Mislim da se kod nas od muhe pravi medvjed.Alfons Kauders wrote:ja ne vjerujem da milanovic ima bas "ciste" namjere, nimalo... i njemu je u interesu da se na domacoj sceni prikaze kao zastitnik nacionalnih interesa, a bih je uvijek bila dobar poligon za to... ta potreba je samo dodatno izrazena politickom orijentacijom njegove stranke - da je desnicar, po defaultu bi se pretpostavljalo da brani interese hrvata u bih, a ovako se mora dokazivati i glumiti veceg katolika od pape... a ako se u hrvatskoj nastave negativni ekonomski trendovi, budi siguran da ce se takva pitanja sve vise povlaciti - kao i kod nas uostalom...rahmanjin wrote: Mislim da Lagumdzija grijesi sto hoce da predstavi Milanovica kao nekoga ko radi protiv BiH, a samo radi par jeftinih poena sto je Muflon odlicno obrazlozio. Mora ipak imati vise muda i da se ne sluzi populizmom nego da uradi u sluzbi drzave i dobrosusjedskih odnosa, a ono o cemu se ne slazu fino u cetiri oka i pricaj.
pa mnogi mislili da ce za godinu dana strpati u zatvor hiljade kriminalaca, da ce oduzimati ilegalno stecenu imovinu, da ce upoloviti nezaposlenost i da cemo imati prosjecnu platu kao u najmanju ruku hrvatska...
tako i u hrvatskoj misle da ce za par godina poteci med i mlijeko, pod dirigentskom palicom sdp-a... ali nece, ni blizu...
do sljedecih izbora, i u bih i u hrvatskoj, nece se nista bitno promijeniti... barem ne na bolje... taman i da imaju nabolju ekonomsku politiku na planeti i da povuku najbolje poteze - cetiri godine jednostavno nisu dovoljne, pogotovo ne kada je cijela evropa u kurcu
- brzica
#23999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa brzica dragi, mene čudi da je ta stranka dobila i jedan glas, kad je cijelo vrijeme stajala uDjuro wrote:
Sumnjiv, sumnjiv...nego što.
uvučena u jedan dio tijela onih guzonja iz HDZ.
Nema tamo sreće, takvi čudni likovi su unutra...[/quote]
Možda će imati više sreće za četiri godine. I to ako
ne budu glumili, što Čombe reče, Pakašadon
-
VektoR
#24000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zlatko Lagumdzija je ministar vanjskih poslova BiH, a ne SDP.a, a Zoran Milanovic je premijer nase susjedne zemlje i ne da je trebao, vec je morao da se sretne sa njim. To nema veze ni sa SDP.om ni sa glasacima SDP.a nego sa ovom zemljom. Ako ima neki problem, izbjegavanjem susreta i dijaloga nece se rijesiti, nego naprativ, upravo dijalogom. U sadasnjim uslovima ovakav stav najvise steti drzavi BiH i ovom narodu iliti građanima kako je to sada popularno reci, jer nismo mi ti koji ulazimo u EU, vec Hrvatska, a Z. Milanovic ce biti premijer jos najmanje 3 godine. Izbjegavati Beograd i Zagreb je van svake pameti i izbjegavanje dijaloga ne vodi nicemu, samo produbljuje krizu, zateze medjunacionalne odnose i vodi ka podjeli zemlje. Dakle, dijalog sa Beogradom i Zagrebom na drzavnom nivou mora postojati, jer u protivnom dovodi do "specijalnih" veza izmedju entiteta, što destruktivne snage uveliko koriste.