Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
brzica

#23976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Baš tako, ima tko bi trebao brinuti za to. Zlatko se
slomi radeći za Hrvatsku :lol:
Last edited by brzica on 27/02/2012 21:38, edited 1 time in total.
rahmanjin

#23977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

heckler wrote:
rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:
da - lagumdzija se nasao u situaciji u kojoj gubi sta god da uradi... mozda misli da je izabrao manje zlo, ali nisam siguran...

a vjerovatno se iza cijele price krije jos dosta toga... ako se ne varam, hadzic se nedavno sastao s ambasadorom rh... ne bi me cudilo da je sdp trazio od milanovica da se ne sastaje s hns-om, pa sad prave scenu nakon sto su ispusili
Mislim da Lagumdzija grijesi sto hoce da predstavi Milanovica kao nekoga ko radi protiv BiH, a samo radi par jeftinih poena sto je Muflon odlicno obrazlozio. Mora ipak imati vise muda i da se ne sluzi populizmom nego da uradi u sluzbi drzave i dobrosusjedskih odnosa, a ono o cemu se ne slazu fino u cetiri oka i pricaj.
Daj mi jedan KONKRETAN primjer gdje Milanovic radi za BiH? Eto samo jedan KONKRETAN primjer.
Joj pitanja, daj ti meni konkretan primjer gdje Milanovic radi kontra BiH?
heckler

#23978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

KatarinaKosaca wrote:
heckler wrote:Daj mi jedan KONKRETAN primjer gdje Milanovic radi za BiH? Eto samo jedan KONKRETAN primjer.
:lol: :lol: To nije njegov posao...

Pa predstavljate ga kao nekog vrijednog postovana i najvecih casti pa mi sad odgovorite kako je on zasluzio toplu dobrodoslicu?

Da se mene pita njegova posjeta bi bila spomenuta negdje na 16 stranci novina u kolumni pored reklame za ljetne gume. Vise mi je stalo do one pascadi pobijene u Hadzicima nego do posjete ovog nebitnog lika.
brzica

#23979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Normalno da zaslužuje. Premijer susjedne zemlje, s kojom
htio ili ne, moraš surađivati. Pogotovo zbog oko pola
milijuna Hrvata u BiH.
Alfons Kauders

#23980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

brzica wrote:@ alfons

Šššššššš :D

A i ja bih da glasujem za Hrvatski Sabor glasovao za
djedovu opciju. Svakako ne stoje dobro, svaki im
glas treba, samo jednog ima ta opcija sad u Saboru. :lol:
sumnjiv si ti meni vec duze vrijeme... :D kao cvorovicev podstanar :D

vidis trebam i ja glasati u hrvatskoj... cim sredim papire... ipak mi je stari rodjen u hrvatskoj, a djed sluzio u hrvatskoj vojsci...
Hemel

#23981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

heckler wrote:Ne kontam gdje ljude non stop nosi da je Hr nama nekakva prijateljska zemlja. Ljudi nam o glavi radi na svakom koraku po svakom parametru. Ne propuste priliku da nam ne podvale nesto.

1) Dogovor o granicama, podpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
2) Dogovor o luci ploce potpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
3) Sve moguce vancarinske barijere i trikovi kojima onemogucavaju uvoz iz BiH, dok nam izvoze sve moguce smece bez ikakvog ogranicenja.
4) Sva imovina HR firmi u BiH je vracena, ni 10% imovine BiH u HR nije vraceno. Ukradeni bezbrojni hoteli i odmaralista, poslovni prostori itd itd itd.
5) I ulazak u EU su iskoristili da nam suknu pa nam 2 granicna prijelaza za izvoz odobrila od potrebnih minimum 6
6) Vec 20 godina se uplicu u ustpostavu vlasti i uzimaju si za pravo da komentarisu ustav i administrativno uredjenje.
itd itd itd itd

I sad celnika ove zlocinacke drzave treba docekivati sa nekakvim pocastima!?!?! Na kojim planetama ste vi rodjeni???
slazem se da su se nagomilali problemi ali hocemo li da ih rjesavamo ili odlazemo ili da ratujemo...

prilika je da se razgovara o tim problemima a ovako ih opet odgadjamo ALI do kada? dok ode milanovic i lagumdzija sa scene...nemamo mi devet zivota da to sve cekamo

lagumdzija je trebao da se sastane sa milanovicem i da iskoristi priliku i da mu otvoreno kaze sa cime se ne slaze

ljudi ratuju i opet pregovaraju, rjesavaju pitanja od obostranog interesa...
heckler

#23982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

rahmanjin wrote:
heckler wrote:
rahmanjin wrote:
Daj mi jedan KONKRETAN primjer gdje Milanovic radi za BiH? Eto samo jedan KONKRETAN primjer.
Joj pitanja, daj ti meni konkretan primjer gdje Milanovic radi kontra BiH?
1) Ne zeli da ratificira vec podpisani sporazum o granicama
2) Ne zeli da ratificira vec podpisani sporazum o luci ploce
3) Ne zeli da odkloni vancarinske barijere kojima se sluze da ogranice uvoz iz BiH
4) Ne radi nista na vracanju otete imovine BiH u HR.
5) Uzima si za pravo da komentarise ko bi trebao a ko ne bi trebao ulaziti u vlast u BiH.

Jel dovoljno ili treba jos?
Alfons Kauders

#23983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

brzica wrote:Baš tako, ima tko bi trebao brinuti za to. Zlatko se
vec je obecao da se hidrogradnja i zgp odraditi peljeski most gratis... :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

heckler wrote:Pa predstavljate ga kao nekog vrijednog postovana i najvecih casti pa mi sad odgovorite kako je on zasluzio toplu dobrodoslicu?

Da se mene pita njegova posjeta bi bila spomenuta negdje na 16 stranci novina u kolumni pored reklame za ljetne gume. Vise mi je stalo do one pascadi pobijene u Hadzicima nego do posjete ovog nebitnog lika.
U diplomaciji i politici nema simpatija, ljubavi, osjećanja.... Imaju interesi i diplomacija. Da li je nama u interesu da imamo dobre odnose sa susjednom zemljom skoro pa članicom EU? Jeste.. Da li to podrazumjeva da se ispoštuje ***eni protokol i ruča zajedno... Da.
Kome se ratuje neka ratuje u svojoj kući, sad se radi politika..
heckler

#23985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

brzica wrote:Normalno da zaslužuje. Premijer susjedne zemlje, s kojom
htio ili ne, moraš surađivati. Pogotovo zbog oko pola
milijuna Hrvata u BiH.
Zasluzuje ustogljeni diplomatski docek i sastanak sa Bevandom. Mimo toga ama bas nista.
rahmanjin

#23986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote: Mislim da Lagumdzija grijesi sto hoce da predstavi Milanovica kao nekoga ko radi protiv BiH, a samo radi par jeftinih poena sto je Muflon odlicno obrazlozio. Mora ipak imati vise muda i da se ne sluzi populizmom nego da uradi u sluzbi drzave i dobrosusjedskih odnosa, a ono o cemu se ne slazu fino u cetiri oka i pricaj.
ja ne vjerujem da milanovic ima bas "ciste" namjere, nimalo... i njemu je u interesu da se na domacoj sceni prikaze kao zastitnik nacionalnih interesa, a bih je uvijek bila dobar poligon za to... ta potreba je samo dodatno izrazena politickom orijentacijom njegove stranke - da je desnicar, po defaultu bi se pretpostavljalo da brani interese hrvata u bih, a ovako se mora dokazivati i glumiti veceg katolika od pape... a ako se u hrvatskoj nastave negativni ekonomski trendovi, budi siguran da ce se takva pitanja sve vise povlaciti - kao i kod nas uostalom...
Ma ne vjerujem. To sto govoris da hoce da se prikaze kao zastitnik nacionalnih interesa, pa to nije radio ni u predizborno vrijeme zasto bi sada? Pa ekonomska kriza u Hrvatskoj je veoma izrazena i na tome je SDP dobio izbore a ne na nekom nacionalnom naboju. Mislim da se kod nas od muhe pravi medvjed.
VjecitiStudent

#23987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

Siroti Milanovic, sad kad se najveci umovi FTV-a pozabave njegovim likom i djelom :D
brzica

#23988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Alfons Kauders wrote:

vidis trebam i ja glasati u hrvatskoj... cim sredim papire... ipak mi je stari rodjen u hrvatskoj, a djed sluzio u hrvatskoj vojsci...
Sumnjiv, sumnjiv...nego što 8-) .
A, ako je dedo bio u hrvatskoj vojsci, papiri su gotovi vrlo brzo. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Siroti Milanovic, sad kad se najveci umovi FTV-a pozabave njegovim likom i djelom :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
brzica

#23990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

VjecitiStudent wrote:Siroti Milanovic, sad kad se najveci umovi FTV-a pozabave njegovim likom i djelom :D
Nema potrebe, Matija će to odraditi. Čim skladatelja
malo propere :D
Već im je jučer poručio...ako budete na vlasti duže
od godinu i pol, ne radite dobro i bit ću protiv vas.
rahmanjin

#23991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rahmanjin »

heckler wrote:
rahmanjin wrote:
heckler wrote: 1) Ne zeli da ratificira vec podpisani sporazum o granicama
3) Ne zeli da odkloni vancarinske barijere kojima se sluze da ogranice uvoz iz BiH
5) Uzima si za pravo da komentarise ko bi trebao a ko ne bi trebao ulaziti u vlast u BiH.

Ovo nije istina. Pa covjek je tek dosao na vlast i apsolutno nije mogao nista da uradi po tim pitanjima. Njegova prva posjeta je bila u BiH.
heckler

#23992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Hemel wrote:
heckler wrote:Ne kontam gdje ljude non stop nosi da je Hr nama nekakva prijateljska zemlja. Ljudi nam o glavi radi na svakom koraku po svakom parametru. Ne propuste priliku da nam ne podvale nesto.

1) Dogovor o granicama, podpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
2) Dogovor o luci ploce potpisali pa odustali. 15 godina jebanja u mozak jos bez kraja na vidiku
3) Sve moguce vancarinske barijere i trikovi kojima onemogucavaju uvoz iz BiH, dok nam izvoze sve moguce smece bez ikakvog ogranicenja.
4) Sva imovina HR firmi u BiH je vracena, ni 10% imovine BiH u HR nije vraceno. Ukradeni bezbrojni hoteli i odmaralista, poslovni prostori itd itd itd.
5) I ulazak u EU su iskoristili da nam suknu pa nam 2 granicna prijelaza za izvoz odobrila od potrebnih minimum 6
6) Vec 20 godina se uplicu u ustpostavu vlasti i uzimaju si za pravo da komentarisu ustav i administrativno uredjenje.
itd itd itd itd

I sad celnika ove zlocinacke drzave treba docekivati sa nekakvim pocastima!?!?! Na kojim planetama ste vi rodjeni???
slazem se da su se nagomilali problemi ali hocemo li da ih rjesavamo ili odlazemo ili da ratujemo...

prilika je da se razgovara o tim problemima a ovako ih opet odgadjamo ALI do kada? dok ode milanovic i lagumdzija sa scene...nemamo mi devet zivota da to sve cekamo

lagumdzija je trebao da se sastane sa milanovicem i da iskoristi priliku i da mu otvoreno kaze sa cime se ne slaze

Ni jedno od ovih otvorenih pitanja nije upitno sa BH strane. Oni su ti koji 15 godina odugovlace da povuku i najmanji potez da olabave situaciju. Neka ratifikuju VEC PODPISANE sporazume pa da mozemo poceti pricati o nekakvoj "dobroj volji". Ne rjesavaju se problemi tako sto ih ti iznosis svaki put a oni te svaki put ignorisu. U neki momenat moras podvuci crtu i traziti drugu strategiju. Za razgovor je potrebno dvoje. Ovako mi pricamo, oni ignorisu a godine prolaze.
brzica

#23993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Alfons Kauders wrote:
brzica wrote:Baš tako, ima tko bi trebao brinuti za to. Zlatko se
vec je obecao da se hidrogradnja i zgp odraditi peljeski most gratis... :D
Rekao im je: ako zapne sa Slovencima na arbitraži, samo
zovite. Mi ćemo to rješavati :D
palermo

#23994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Hemel wrote:

Pa to kao nisu razgovarali nikada, i sada će mu Lagumdžija toplu vodu otkiriti :D

Milanović je odlučio da se sastane sa HNS-om i taj razgovor ima svoje simboličko značenje. Pravo Lagumdžije i ne samo pravo nego i obaveza je da odgovri na taj potez. I ne bi bila samo obaveza Lagzmdžije. Ja se nadam da će biti dovoljno pameti da nakon razgovora sa HNS-om niti jedan od SDP-ovskih ili SDA-ovskih kantonalnih ministara se neće pridružiti MIlanoviću u obilasku Mostara. Doduše, mislim da je nada uzaludna.
Muflon

#23995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Muflon »

KatarinaKosaca wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Prvo da Brega pojede ćevape, pa onda da se Lara i Jakov pomire. A onda na trećem dnevniku detaljno objašnjenje kako je Milanoviću bilo bolje da se poklonio Lagumdžiji nego da je sa "okorjelim separatistima" i "najvećim fašističkim ološem" dogovarao podjelu BiH po principu Karadžić-Boban, Milošević-Tuđman ili Cvetković-Maček :lol:
Djuro

#23996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Djuro »

brzica wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa brzica dragi, mene čudi da je ta stranka dobila i jedan glas, kad je cijelo vrijeme stajala u
uvučena u jedan dio tijela onih guzonja iz HDZ.
Nema tamo sreće, takvi čudni likovi su unutra...
heckler

#23997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

rahmanjin wrote:
heckler wrote: 1) Ne zeli da ratificira vec podpisani sporazum o granicama

Ovo nije istina. Pa covjek je tek dosao na vlast i apsolutno nije mogao nista da uradi po tim pitanjima. Njegova prva posjeta je bila u BiH.

Moga je do sada najaviti pomak u bilo kojoj od ovih problema. Nije. Cak stavise.
SDP je vec bio na vlasti jednom i isto ovako je u Bosni docekan kao prvi suncan dan nakon zime. I sta bi? Nista. Niti jedan jedini problem nije rijesen, NITI JEDAN. Ali jeste zato njegova ministrica prije nego je i zvanicno postala ministrica pocela pricati o hrvatskom entitetu. Za takve stvari jos nisu ni trebali postati vlast, ali za neki konkretan problem treba sta tacno? 10 godina vladanja da se ratifikuju vec podpisani sporazumi?
Alfons Kauders

#23998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote: Mislim da Lagumdzija grijesi sto hoce da predstavi Milanovica kao nekoga ko radi protiv BiH, a samo radi par jeftinih poena sto je Muflon odlicno obrazlozio. Mora ipak imati vise muda i da se ne sluzi populizmom nego da uradi u sluzbi drzave i dobrosusjedskih odnosa, a ono o cemu se ne slazu fino u cetiri oka i pricaj.
ja ne vjerujem da milanovic ima bas "ciste" namjere, nimalo... i njemu je u interesu da se na domacoj sceni prikaze kao zastitnik nacionalnih interesa, a bih je uvijek bila dobar poligon za to... ta potreba je samo dodatno izrazena politickom orijentacijom njegove stranke - da je desnicar, po defaultu bi se pretpostavljalo da brani interese hrvata u bih, a ovako se mora dokazivati i glumiti veceg katolika od pape... a ako se u hrvatskoj nastave negativni ekonomski trendovi, budi siguran da ce se takva pitanja sve vise povlaciti - kao i kod nas uostalom...
Ma ne vjerujem. To sto govoris da hoce da se prikaze kao zastitnik nacionalnih interesa, pa to nije radio ni u predizborno vrijeme zasto bi sada? Pa ekonomska kriza u Hrvatskoj je veoma izrazena i na tome je SDP dobio izbore a ne na nekom nacionalnom naboju. Mislim da se kod nas od muhe pravi medvjed.
dobio je i kod nas

pa mnogi mislili da ce za godinu dana strpati u zatvor hiljade kriminalaca, da ce oduzimati ilegalno stecenu imovinu, da ce upoloviti nezaposlenost i da cemo imati prosjecnu platu kao u najmanju ruku hrvatska...

tako i u hrvatskoj misle da ce za par godina poteci med i mlijeko, pod dirigentskom palicom sdp-a... ali nece, ni blizu...

do sljedecih izbora, i u bih i u hrvatskoj, nece se nista bitno promijeniti... barem ne na bolje... taman i da imaju nabolju ekonomsku politiku na planeti i da povuku najbolje poteze - cetiri godine jednostavno nisu dovoljne, pogotovo ne kada je cijela evropa u kurcu
brzica

#23999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by brzica »

Djuro wrote:
Pa brzica dragi, mene čudi da je ta stranka dobila i jedan glas, kad je cijelo vrijeme stajala u
uvučena u jedan dio tijela onih guzonja iz HDZ.
Nema tamo sreće, takvi čudni likovi su unutra...[/quote]

Možda će imati više sreće za četiri godine. I to ako
ne budu glumili, što Čombe reče, Pakašadon :D
VektoR

#24000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VektoR »

Zlatko Lagumdzija je ministar vanjskih poslova BiH, a ne SDP.a, a Zoran Milanovic je premijer nase susjedne zemlje i ne da je trebao, vec je morao da se sretne sa njim. To nema veze ni sa SDP.om ni sa glasacima SDP.a nego sa ovom zemljom. Ako ima neki problem, izbjegavanjem susreta i dijaloga nece se rijesiti, nego naprativ, upravo dijalogom. U sadasnjim uslovima ovakav stav najvise steti drzavi BiH i ovom narodu iliti građanima kako je to sada popularno reci, jer nismo mi ti koji ulazimo u EU, vec Hrvatska, a Z. Milanovic ce biti premijer jos najmanje 3 godine. Izbjegavati Beograd i Zagreb je van svake pameti i izbjegavanje dijaloga ne vodi nicemu, samo produbljuje krizu, zateze medjunacionalne odnose i vodi ka podjeli zemlje. Dakle, dijalog sa Beogradom i Zagrebom na drzavnom nivou mora postojati, jer u protivnom dovodi do "specijalnih" veza izmedju entiteta, što destruktivne snage uveliko koriste. :bih:
Locked