Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
sikstinajn

#23976 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sikstinajn »

ovaj pacov , ako malo bolje poslušate, uopšte i ne priča o prosperitetu naroda koji mu je dao povjerenje i o napretku države, on se samo bavi pokušajima da sjebe SDA.
dale cooper

#23977 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 12/11/2022 21:43
laik1981 wrote: 12/11/2022 21:33
Pa da li ti glasas za stranke koje zelis u vlasti ili za one koje ne zelis? Za one za koje zelis da preuzmu odgovornost i bar pokusaju nesto promijeniti ili za one koji ce u startu i bez borbe prepustati vlast stranci koja decenijama vlada i koja je unistila sve sto je dotakla? Postoji li matematika koja omogucava ucestvovanje u vlasti bez HDZ-a? Ja vas fakat ne kontam.. Niste neki neuki balavci koji nemaju dodira sa realnoscu i koji ne znaju gdje zive.. Svi bi mi volili da se vlast moze formirati samo sa gradjanskim strankama, ali realnost je drasticno drugacija.. Nije ucestvovanje u vlasti samo vristanje o cetnicima, ustasama i unitaristima.. Postaje tu raznorazni resori, milijarde u budzetima koje mozemo trositi na lopovluke ili na neke stvari od kojih svi mozemo imati koristi.. Moze se raditi na unapredjenju obrazovnog sistema, zdravstvenog sistema, socijalnih pitanja, privrede, pravosudja, infrastrukture itd..Nisu SDA, HDZ i SNSD u vlasti zbog patriotizma i borbe za narod.. Oni su u vlasti zbog milijardi koje pustose.. Kako nam vise nije puna kapa prica o raspadima, trecim entitetima, ukidanju rs-a, majorizaciji, cetnicima koji idu niz vraca i slicnim pricama kojima nas zatrpavaju dok nam pola naroda zivi na ivici siromastva, a omladina bjezi iz drzave glavom bez obzira.. Kako tako lako zaboravimo da se oni vrlo lako dogovore oko podjele novca i funkcija, a onda lafo ratuju.. Ja ovog Konakovica ne mogu ocima, ali, na nasu zalost, i taj Konakovic je zlatna alternativa dinastiji koja Bosnjake vodi u provaliju.. I nije taj Konakovic sam u toj trojci.. Tu je i SDP, kao i oni za koje si glasao.. Ja za NS nisam glasao da bi oni bjezali od vlasti.. Bori se gdje mozes i koliko mozes.. Bar probaj jer ovako vise ne ide..
HDZ, SNSD i SDA su lopovi, sve uništiše. I odlučiš da izbaciš SDA a ideš sa ostalima u vlast. Sjajno. Indikativno je da SDA lopovluk smeta, a HDZ i SNSD lopovluk ne smeta.

Izađeš na izbore sa svojim programom, poštenjem, građanskim konceptom, boljim životom itd. Ljudi izaberu drugačije, zbrajanjem glasova koje su dobile nabrojane tri stranke to je očito. Znači, većina ljudi u BiH neće to šta im nudiš.

Ako ljudi neće, ne nameći se. Ako se namećeš iako te ljudi neće, to znači da ti je stalo do vlasti više nego do mišljenja ljudi.

A onda se može o sa neprijateljima države sarađivati, normalno.

Pusti ljude da se i dalje pate kada to sami žele.
Čekaj sad, onda je ipak prihvatljivo da se pravi vlast sa državnim neprijateljima, osim ako nisu u pitanju stranke sa građanskim konceptom
iz koalicije? Ako SDA to pak uradi onda je to u redu, jer su dobili glasove naroda za to? :lol: :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23978 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Sjebat sda je moralni imperativ svakog bosanca

Hercegovci nek se bave hdzom
Student_u_Ostavci

#23980 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Student_u_Ostavci »

Black swan wrote: 12/11/2022 21:56 Sjebat sda i bivše sda je moralni imperativ svakog bosanca

Slažem se.
Truba

#23981 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Student_u_Ostavci wrote: 12/11/2022 21:57
Black swan wrote: 12/11/2022 21:56 Sjebat sda i bivše sda je moralni imperativ svakog bosanca

Slažem se.
Gdje je bosnjak koji ide u dzamiju imao mogucnost vjezbati svoje politicke sposobnosti

Sdp? Ns?
gds? Nhi?

Navedi partiju u kojoj su ljudi prije 1990 mogli biti politicari a i sarajlije muslimani poslije 1995?
Bps?
laik1981

#23982 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

HDZ, SNSD i SDA su lopovi, sve uništiše. I odlučiš da izbaciš SDA a ideš sa ostalima u vlast. Sjajno. Indikativno je da SDA lopovluk smeta, a HDZ i SNSD lopovluk ne smeta.

Izađeš na izbore sa svojim programom, poštenjem, građanskim konceptom, boljim životom itd. Ljudi izaberu drugačije, zbrajanjem glasova koje su dobile nabrojane tri stranke to je očito. Znači, većina ljudi u BiH neće to šta im nudiš.

Ako ljudi neće, ne nameći se. Ako se namećeš iako te ljudi neće, to znači da ti je stalo do vlasti više nego do mišljenja ljudi.

Pa SDA jedino mogu izbaciti.. Bolje ista nego nista.. I ona vlast bez SNSD-a na drzavnom nivou je bila neuporedivo bolja od ove kad su skupa.. Mi se kao gradjani i glasaci mozemo boriti samo u svom dvoristu jer takav nam je sistem i drzavno uredjenje.. A ako vecina gradjana nije bila protiv SDA i Bakira na proteklim izborima onda ja fakat ne kontam sto SDA ima problema sa konstituisanjem vlasti.. Cuj nece ih ljudi, a SDA kao hoce.. Za SDA je u FBiH glasalo 25% ljudi koji su izasli na izbore.. Ostali su glasali za neke druge stranke.. Daleko od toga da ih vecina zeli..

Zelim da se sa neprijateljima drzave bori neko drugi i na drugacije nacine jer ovi dosadasnji ocito da to ne mogu, ne znaju ili ne zele.. Zbog toga sam izasao na izbore..

Ja ne zelim da se i dalje patim..
agent_zero

#23983 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agent_zero »

Sda trolovski botovi i dalje nastavljaju da se iživljavaju po temi. :-)

Uzalud vam trud svirači, veleizdajnicima nema u vlast. :D
Hakiz

#23984 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 12/11/2022 21:55

Čekaj sad, onda je ipak prihvatljivo da se pravi vlast sa državnim neprijateljima, osim ako nisu u pitanju stranke sa građanskim konceptom
iz koalicije? Ako SDA to pak uradi onda je to u redu, jer su dobili glasove naroda za to? :lol: :mrgreen:
Pa, sve zavisi koja ti je moralna pozicija.

Ja volim kada tim za koji navijam pobijedi. Ali, ne volim, ne želim, da pobijedi tako što mu je sudija dosudio nepostojeći penal, nepravedno dao crveni karton igraču protivničkog tima, Maradoninom "božijim rukom" itd. Ne želim da pobijedi po bilo koju cijenu. Kao Zen-budisti, put mi je važniji od cilja.

Tebi je važno samo da tim za koji navijaš pobijedi, kako god do pobjede došao. Imaš pravo na to. Kao što ja imam pravo na drugačiji stav. Ne bi valjalo da smo svi isti.

Osim ako treba u koaliciju sa neprijateljima države, tada bi valjalo kako se čini...
guruguru95

#23985 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

agent_zero wrote: 12/11/2022 22:04 Sda trolovski botovi i dalje nastavljaju da se iživljavaju po temi. :-)

Uzalud vam trud svirači, veleizdajnicima nema u vlast. :D
Uzalud ti trud, NIPovski bote sa četiri riječi u vokabularu. :mrgreen:

Uživajte u "relaksaciji odnosa" sa ujkanima, možda padne i kakav gang bang:

https://nap.ba/news/99749

https://istraga.ba/odgovor-lideru-narod ... mentovati/

Konakovićevi hvalospjevi o Čoviću: Vjerujem mu, pragmatičan je, HDZ se s nama može rehabilitovati

:gunjastajl:
Last edited by guruguru95 on 12/11/2022 22:19, edited 5 times in total.
Hakiz

#23986 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 12/11/2022 22:03

Pa SDA jedino mogu izbaciti.. Bolje ista nego nista.. I ona vlast bez SNSD-a na drzavnom nivou je bila neuporedivo bolja od ove kad su skupa.. Mi se kao gradjani i glasaci mozemo boriti samo u svom dvoristu jer takav nam je sistem i drzavno uredjenje.. A ako vecina gradjana nije bila protiv SDA i Bakira na proteklim izborima onda ja fakat ne kontam sto SDA ima problema sa konstituisanjem vlasti.. Cuj nece ih ljudi, a SDA kao hoce.. Za SDA je u FBiH glasalo 25% ljudi koji su izasli na izbore.. Ostali su glasali za neke druge stranke.. Daleko od toga da ih vecina zeli..

Zelim da se sa neprijateljima drzave bori neko drugi i na drugacije nacine jer ovi dosadasnji ocito da to ne mogu, ne znaju ili ne zele.. Zbog toga sam izasao na izbore..

Ja ne zelim da se i dalje patim..
Ne želim ni ja. Ali, većina želi. A u demokratiji većina odlučuje.

italik: Napisao sam zbir, dakle zbir glasova HDZ, SNSD i SDA je većina.
Last edited by Hakiz on 12/11/2022 22:11, edited 1 time in total.
laik1981

#23987 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 12/11/2022 22:08 Ne želim ni ja. Ali, većina želi. A u demokratiji većina odlučuje.
Vecina to ne zeli.. Imas procente na cikovoj stranici.. Mozes ih sabrati..Da je vecina zelila SDA ova tematika ne bi ni bila aktuelna, a Bakir bi osvojio mjesto u predsjednistvu..
Truba

#23988 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Za 2 godine su izbori
Vidjet cemo sta narod misli

Sda stakori su gotovi
Ako su pometeni na ildizi...to je gotova stvar
Ko zeli od forumasa da zivi u sirokom i posusju nek se bavi hdz
Hakiz

#23989 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 12/11/2022 22:11
Hakiz wrote: 12/11/2022 22:08 Ne želim ni ja. Ali, većina želi. A u demokratiji većina odlučuje.
Vecina to ne zeli.. Imas procente na cikovoj stranici.. Mozes ih sabrati..Da je vecina zelila SDA ova tematika ne bi ni bila aktuelna, a Bakir bi osvojio mjesto u predsjednistvu..
Kako nije većina? Koliko ukupno imaju SDA+HDZ+SNSD? Više nego svi ostali. Većina.
laik1981

#23990 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 12/11/2022 22:13
laik1981 wrote: 12/11/2022 22:11
Kako nije većina? Koliko ukupno imaju SDA+HDZ+SNSD? Više nego svi ostali. Većina.
Pa ako imaju neka formiraju vlast.. Ne znam gdje je zapelo?
Hakiz

#23991 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 12/11/2022 22:14
Hakiz wrote: 12/11/2022 22:13

Ne znam ni ja.

Ako nemaju većinu, neka svi ostali formiraju vlast bez (barem jedne od) te tri stranke. Ne znam gdje je zapelo?
dale cooper

#23992 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 12/11/2022 22:07
dale cooper wrote: 12/11/2022 21:55

Pa, sve zavisi koja ti je moralna pozicija.

Ja volim kada tim za koji navijam pobijedi. Ali, ne volim, ne želim, da pobijedi tako što mu je sudija dosudio nepostojeći penal, nepravedno dao crveni karton igraču protivničkog tima, Maradoninom "božijim rukom" itd. Ne želim da pobijedi po bilo koju cijenu. Kao Zen-budisti, put mi je važniji od cilja.

Tebi je važno samo da tim za koji navijaš pobijedi, kako god do pobjede došao. Imaš pravo na to. Kao što ja imam pravo na drugačiji stav. Ne bi valjalo da smo svi isti.

Osim ako treba u koaliciju sa neprijateljima države, tada bi valjalo kako se čini...
Pa ko god formira vlast, formirat će je u skladu sa ustavom i postojećim zakonima ove države, odnosno onaj ko ima dovoljno kapaciteta
i ruku da to uradi. I tako je u apsolutno u bilo kojoj demokratskoj državi u svijetu. Ti pokušavaš da to prikažeš kao nešto nepošteno i nelegitimno.
laik1981

#23993 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 12/11/2022 22:16
laik1981 wrote: 12/11/2022 22:14
Ne znam ni ja.

Ako nemaju većinu, neka svi ostali formiraju vlast bez (barem jedne od) te tri stranke. Ne znam gdje je zapelo?
Pa vjerovatno ce i formirati.. Upravo zbog toga se i digla botovska halabuka.. Hakize skoncentrisi se :mrgreen:

Ako si fakat glasac Nase Stranke onda trebas biti sretan sto te SDA nece predstavljati ni na jednom nivou vlasti :mrgreen:
agent_zero

#23994 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agent_zero »

guruguru95 wrote: 12/11/2022 22:17
agent_zero wrote: 12/11/2022 22:14

Smiješno je nekog ko nije glasao za nip (mada priznajem jesam za trojku glasao) nazivati nipovskim botom. :lol:

Sda botovi, vrijeme vam je isteklo, nema vam u vlast, uništili ste sve dok ste bili u vlasti, više nećete :wink:

A znamo da si ga ti i avdo stronz međusobno redovno zabijate, s Kakirovom slikom iznad kreveta. :izet:
Smiješno je i nekog ko nije glasao ni za koga nazivati SDA botom već mjesecima na ovoj lakrdiji. Nabijem i tebe i Kakira i Avdu Avdića i Konakovića i njegovog ćirilo ljubavnika Čovića, sve redom u gang bangu :kiss:
E dijete moje...
Truba

#23995 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Mlad i naivan treba to prijavit za psovke
Hakiz

#23996 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 12/11/2022 22:18 Ti pokušavaš da to prikažeš kao nešto nepošteno i nelegitimno.
Ne. Legitimno je i legalno. Samo što mislim da je nemoralno.

Naivno, zar ne, politika i moral u istoj rečenici.

Imao si ti i sa jedne strane Slobodnu Francusku a sa druge Višijevsku Francusku.

Može se, naravno da može. Svašta se može.
guruguru95

#23997 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

agent_zero wrote: 12/11/2022 22:21
guruguru95 wrote: 12/11/2022 22:17

Smiješno je i nekog ko nije glasao ni za koga nazivati SDA botom već mjesecima na ovoj lakrdiji. Nabijem i tebe i Kakira i Avdu Avdića i Konakovića i njegovog ćirilo ljubavnika Čovića, sve redom u gang bangu :kiss:
E dijete moje...
Tako je. Poljubi sad sliku svojih poslodavaca i na spavanje.

Image
agent_zero

#23998 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agent_zero »

Black swan wrote: 12/11/2022 22:22 Mlad i naivan treba to prijavit za psovke
Poslali ih iz centrale mlade i neiskusne pred izbore da se iživljavaju po forumu, pa ispadi nisu neočekivani, pogotovo kad znaju da niko neće s njima u vlast :D

Moderacija će valjda odraditi posao koji joj je namijenjen. :wink:
agent_zero

#23999 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agent_zero »

guruguru95 wrote: 12/11/2022 22:24
agent_zero wrote: 12/11/2022 22:21

E dijete moje...
Tako je. Poljubi sad sliku svojih poslodavaca i na spavanje.

Image
Ako ništa, uspiješ me kvalitetno nasmijati :mrgreen:
Hakiz

#24000 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 12/11/2022 22:20
Hakiz wrote: 12/11/2022 22:16

Ne znam ni ja.

Pa vjerovatno ce i formirati.. Upravo zbog toga se i digla botovska halabuka.. Hakize skoncentrisi se :mrgreen:

Ako si fakat glasac Nase Stranke onda trebas biti sretan sto te SDA nece predstavljati ni na jednom nivou vlasti :mrgreen:
Ne bi HDZ bio nezaobilazan faktor u tom slučaju. Skoncentriši se. Kada sam napisao "barem jedne" htio sam reći da niko ne može formirati vlast bez barem jedne od te tri stranke.

Kako da budem sretan kada će me predstavljati HDZ i SNSD? Stranka za koju sam glasao će im dati taj legitimitet koalirajući sa njima. A protivnik sam te dvije stranke i njihovih ideologija i svega šta predstavljaju i rade. I tako će me "moja" stranka prevariti i podvesti, kao kurvu, HDZ-u i SNSD-u.

I to da bi ljudi iz "moje" stranke bili dio vlasti, to će biti jedini rezultat.
Post Reply