laik1981 wrote: ↑12/11/2022 21:33
Hakiz wrote: ↑12/11/2022 21:13
Postavljaš pogrešno pitanje. Neka budu stranke trojke to je OK, za jednu od njih sam glasao Ali ne tako da sarađuju sa HDZ. Ako budu sarađivale sa HDZ uradiće ono šta SDA radi 27 godina. A protiv toga smo glasali, glasali smo protiv nacionalističkih podjela.
Pitanje je da li je vlast toliko važna da se sarađuje sa neprijateljem države. Ako jeste, isto je kao da se glaslo za SDA. A ja nisam glasao za SDA v2.0. Nisam glasao za stranku koja će sarađivati sa HDZ i SNSD. Ako se ispostavi da su me prevarili i da mimo svoje volje jesam glasao za takvu stranku, nikad više. Apstinencija za vijeke vjekova. Amen.
Pa da li ti glasas za stranke koje zelis u vlasti ili za one koje ne zelis? Za one za koje zelis da preuzmu odgovornost i bar pokusaju nesto promijeniti ili za one koji ce u startu i bez borbe prepustati vlast stranci koja decenijama vlada i koja je unistila sve sto je dotakla? Postoji li matematika koja omogucava ucestvovanje u vlasti bez HDZ-a? Ja vas fakat ne kontam.. Niste neki neuki balavci koji nemaju dodira sa realnoscu i koji ne znaju gdje zive.. Svi bi mi volili da se vlast moze formirati samo sa gradjanskim strankama, ali realnost je drasticno drugacija.. Nije ucestvovanje u vlasti samo vristanje o cetnicima, ustasama i unitaristima.. Postaje tu raznorazni resori, milijarde u budzetima koje mozemo trositi na lopovluke ili na neke stvari od kojih svi mozemo imati koristi.. Moze se raditi na unapredjenju obrazovnog sistema, zdravstvenog sistema, socijalnih pitanja, privrede, pravosudja, infrastrukture itd..Nisu SDA, HDZ i SNSD u vlasti zbog patriotizma i borbe za narod.. Oni su u vlasti zbog milijardi koje pustose.. Kako nam vise nije puna kapa prica o raspadima, trecim entitetima, ukidanju rs-a, majorizaciji, cetnicima koji idu niz vraca i slicnim pricama kojima nas zatrpavaju dok nam pola naroda zivi na ivici siromastva, a omladina bjezi iz drzave glavom bez obzira.. Kako tako lako zaboravimo da se oni vrlo lako dogovore oko podjele novca i funkcija, a onda lafo ratuju.. Ja ovog Konakovica ne mogu ocima, ali, na nasu zalost, i taj Konakovic je zlatna alternativa dinastiji koja Bosnjake vodi u provaliju.. I nije taj Konakovic sam u toj trojci.. Tu je i SDP, kao i oni za koje si glasao.. Ja za NS nisam glasao da bi oni bjezali od vlasti.. Bori se gdje mozes i koliko mozes.. Bar probaj jer ovako vise ne ide..
HDZ, SNSD i SDA su lopovi, sve uništiše. I odlučiš da izbaciš SDA a ideš sa ostalima u vlast. Sjajno. Indikativno je da SDA lopovluk smeta, a HDZ i SNSD lopovluk ne smeta.
Izađeš na izbore sa svojim programom, poštenjem, građanskim konceptom, boljim životom itd. Ljudi izaberu drugačije, zbrajanjem glasova koje su dobile nabrojane tri stranke to je očito. Znači, većina ljudi u BiH neće to šta im nudiš.
Ako ljudi neće, ne nameći se. Ako se namećeš iako te ljudi neće, to znači da ti je stalo do vlasti više nego do mišljenja ljudi.
A onda se može o sa neprijateljima države sarađivati, normalno.
Pusti ljude da se i dalje pate kada to sami žele.