Mislim i da je javnost često kriva što zbog sitnica uglavnom pravimo od svih njih gore likove nego što jesu. Jer, realno, pored sve njihove i arogantnosti i određene zavisti i svih osobina koje u nekoj mjeri svako od nas ima, to su sve korektni momci. I Novak, i Roger, i Rafa. Sad, jebiga, što im uvijek mane ističemo u prvi plan, to je više do nas.
Čak i sami Kyrgios, ko ga malo češće prati na društvenim mrežama, je dobar lik. Pomaže, uvijek je okružen djecom, konstantno u humanitarnim akcijama. Sasvim sigurno donese i uradi više humanih stvari nego većina onih likova i likuša koji ga pljuju po Twitteru i Instagramu.
Jebiga, današnji svijet je toliko senzitivan da ništa ne možeš reći , a da te neko ne razapne i ne nabije ti neku etiketu i tu je najmanje bitno kakav je neko ustvari. I nema teorije da možeš uraditi nešto, a da udovoljiš svima.
Novak je meni odličan momak, ali istina je da 'pati' za tom pažnjom o kojoj Nick govori. Kad lik počne izvoditi onaj retardirani pozdrav publike na kraju meča, ja bih ga prvi lupao reketom po glavi. Ali kada lik počne bogarati, praviti grimase i svađati se i sa sudijom i sa publikom, zagrlio bih ga ko brata, jer vidiš da je to ono što on ustvari jeste. I za mene nema ništa loše u takvom pokazivanju emocije, jer malo je nas koji smo se na ovaj ili onaj način bavili sportom, a da nismo reagovali na takav način kada nas ne ide.