Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
jeza u ledja

#23826 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

breba wrote: 01/05/2020 18:31
japin_mutapi wrote: 01/05/2020 18:19
breba wrote: 01/05/2020 17:23 Wall Street je imao najbolji rast marketa od nekih 12% u Aprilu, najveci u zadnjih 85 godina.

U istom periodu 30 miliona ljudi u Americi je ostalo bez posla.

Sta reci.
Objasni sta znaci ovo.
Ja nisam skonto sta je u pitanju.
Nisam dovoljno pametan.
Da su bogati i tokom ovog cuda postali bogatiji, a siromasni siromasniji.
Znaci da su day traderi imali mnogo posla i da se neko ko je znao ubost u pravom trenutku obogatio. :oops:

Ali generalno, znaci da je trziste skakalo ko ludo jer ni oni ne znaju u kom smjeru ide ekonomija.

Inace su dionice iznenadjujuce visoko s obzirom na desavanja, no svi moguci indexi su definitivno u minusu u odnosu na kraj februara.
biglebovski

#23827 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Maha23 wrote: 01/05/2020 17:17
bingov buraz wrote: 01/05/2020 15:56
japin_mutapi wrote: 01/05/2020 14:13 Teoreticari uzimaju niske brojeve zarazenih, oboljelih i umrlih a koji su postignuti strogim mjerama kao dokaz da mjere nisu bile potrebne.
Ništa manje od zagovarača totalnog zaključavanja koji iste brojeve koriste kao dokaz da mjere djeluju.

I jedni i drugi bi do kraja vijeka mislili i tvrdili da su baš oni u pravu i tako bi ostalo da nije dva slučaja koja ruše teze zagovarača lockdowna,brod Diamond Princess i Kraljevina Švedska.
Svaki na svoj način.
Za Švedsku se sve zna.

Diamond Princess kruzer 4500 ljudi,zvanično preko 700 zaraženih od momenta kada su počela testiranja,na tako malom prostoru nema šanse da brojka nije duplo veća (ako nije to opet ruši teoriju o tome da se virus brzo i lako širi) umrlih 12.Teško da neko od tih 12 nije umro i od dobre stare starosti,neke prehlade ili infarkta al hajd...
Na tim kruzerima 80%putnika su teška gerijatrija,znači tu bi morao biti mortalitet veći i od onog u Lombardiji.
12 od 712 (uzmimo samo potvrđene koji su u momentu mjerenja imali virus) je nekih 1,5 % tamo gdje je prosječna starost debelo iznad 50 godina.
Nije ti Diamond Princess bas najsretniji primjer u korist "anti lockdowna".

"From 5 February, passengers on the ship were confined to their cabins for two weeks or more." "...that the day the quarantine was introduced, one person could go on to infect more than 7 others". "But after people were confined to their rooms, the average number of others to whom one infected person passed the virus dropped below one."

https://www.nature.com/articles/d41586-020-00885-w
“A whole country is not a ship.” kaže Ionadidis na kraju...

3700 putnika, 712 zaraženih, 13 umrlih. Kod nas, masivni lockdown sa sve policijskim satom i imamo 900 zaraženih i 33 umrla. Kako to?

Davno smo pisali kako je iživljavanje izvršne vlasti kroz krizni štab za njih win-win situacija i da kada prođe i tih 3 puta po deset petnest dana bez gromoglasno najavljivane apokalipse, da će jednostavno reći, pa vidite, dobro smo prošli, dobro je da smo onako stroge mjere uvodili, i lagano rastaliti šta se rastaliti ima, a bilo je svega, vanredno...

Inaće, interesatan članak na nature.com, nema šta. Šta kaže epidemiolog Timothy Russel, "WHO je jednostavno podijelio ukupni broj smrtnih slučajeva u Kini prema ukupnom broju potvrđenih infekcija, kaže Timothy Russell, matematički epidemiolog s Londonske škole higijene i tropske medicine. Ta metoda ne uzima u obzir da je samo mali dio zaraženih ljudi zapravo testiran, i na taj način se čini da bolest izgleda smrtonosnija nego što jest"...

...što nas vraća na pitanje koliko je zapravo opasan ovaj virus i koliko su mjere ustvari bile bazirane na nauci i razumu a koliko su rezultat dosad neviđene propagande straha.
palermo

#23828 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

Zna li se išta kad će u Sarajevu ovakav protest ? Vjerujem da će biti više raje nego u Rijeci (potencijala očito ima, u to se uvjeravamo iz dana u dan)

https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-ri ... /200501084
jeza u ledja

#23830 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 01/05/2020 19:47 “A whole country is not a ship.” kaže Ionadidis na kraju...

3700 putnika, 712 zaraženih, 13 umrlih. Kod nas, masivni lockdown sa sve policijskim satom i imamo 900 zaraženih i 33 umrla. Kako to?

Davno smo pisali kako je iživljavanje izvršne vlasti kroz krizni štab za njih win-win situacija i da kada prođe i tih 3 puta po deset petnest dana bez gromoglasno najavljivane apokalipse, da će jednostavno reći, pa vidite, dobro smo prošli, dobro je da smo onako stroge mjere uvodili, i lagano rastaliti šta se rastaliti ima, a bilo je svega, vanredno...

Inaće, interesatan članak na nature.com, nema šta. Šta kaže epidemiolog Timothy Russel, "WHO je jednostavno podijelio ukupni broj smrtnih slučajeva u Kini prema ukupnom broju potvrđenih infekcija, kaže Timothy Russell, matematički epidemiolog s Londonske škole higijene i tropske medicine. Ta metoda ne uzima u obzir da je samo mali dio zaraženih ljudi zapravo testiran, i na taj način se čini da bolest izgleda smrtonosnija nego što jest"...

...što nas vraća na pitanje koliko je zapravo opasan ovaj virus i koliko su mjere ustvari bile bazirane na nauci i razumu a koliko su rezultat dosad neviđene propagande straha.
Da, vjerovatno je mnogo vise ljudi zarazeno virusom ali nisu imali nikakve simptome, pa je u stvari smrtnost manja.

No opet, to ne bi objasnilo povecan broj mrtvih generalno, a i broj ljudi po ventilatorima u bolnicama.

A ti brodovi, to je sasvim druga stvar. Puno matorih ljudi na malom prostoru.
index_box

#23831 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

Opet tema ide u krug :roll:

Nego, ima li novosti iz, Bože me prosti, italijanskih ili švedskih mrtvačnica, jel’ umro ko, šta kažu? :(
omar little

#23832 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by omar little »

likovi koji vrte iste stvari stotinama stranica sad odjednom kolutaju ocima sto se iste stvari pricaju. :lol:

sto ne organizujte proteste, izadjite na ulicu i trazite da vam odgovore vlasti koliko ih bil gejc placa da ovo sve rade.
biglebovski

#23833 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 01/05/2020 20:05
biglebovski wrote: 01/05/2020 19:47 “A whole country is not a ship.” kaže Ionadidis na kraju...

Da, vjerovatno je mnogo vise ljudi zarazeno virusom ali nisu imali nikakve simptome, pa je u stvari smrtnost manja.

No opet, to ne bi objasnilo povecan broj mrtvih generalno, a i broj ljudi po ventilatorima u bolnicama.

A ti brodovi, to je sasvim druga stvar. Puno matorih ljudi na malom prostoru.
Ja ne sporim da je korona opasna za određene kategorije stanovništva, ali mi je teško prihvatiti sve ovo što se dešava zbog iste pogotovo zbog toga što je jedini lijek u stvari prevencija, tj. peri ruke, ne kašlji po ljudima, smanji kontakt sa starijima. Teško mi je prihvatiti činjenicu da je nova normala anatemisanje ljudi koji se zakašlju.

Evo jedan relevantan članak, a iz 2011...

Iako sezona gripe još nije počela, to bi se moglo promijeniti nakon predstojećih božićnih blagdana. Sporadični slučajevi zabilježeni su u sjevernoeuropskim zemljama, dok bi širenje virusa u naše predjele mogla pospješiti predstojeća skijaška sezona te blagdanske migracije. Cjepivo je davno nabavljeno, odaziv je nešto slabiji no prošle godine, no ponovno se nameće pitanje treba li se uopće cijepiti protiv gripe ili je prokuživanje najbolja zaštita?
'Kod nas gripe još nema, no najčešće dođe nakon blagdana. ljudi putuju van pa donesu, no nekada se zna pojaviti i prije Nove godine', rekao je za tportal Bernard Kajić epidemiolog u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Napominje kako se u jednoj sezoni uglavnom očekuje jedan val gripe, no u posljednje dvije sezone imali smo dva vala gripe, i to tipa A i tipa B.

'I to je moguće, ali je ipak češće da istovremeno stignu oba tipa', kaže Kajić. Na širenje virusa utječu i vremenske prilike. Predstojeće zahlađenje pospješuje širenje gripe s obzirom da virusi bolje preživljavaju na hladnom, pojašnjava epidemiolog.

Za ovu je sezonu spremno 610 tisuća doza cjepiva, a Kajić kaže kako o odazivu može govoriti tek po završetku sezone cijepljenja, no kako je, sudeći prema njegovim informacijama s terena, nešto slabiji odaziv nego prošle godine.

'Preboljeti gripu najbolja je zaštita'

Dok službeni hrvatski zdravstveni establišment dosljedno kopira zapadnoeuropske trendove forsirajući cijepljenje protiv gripe, epidemiolog Mladen Smoljanović s Katedre za javno zdravstvo splitskoga Medicinskog fakulteta smatra kako Hrvatski zavod za javno zdravstvo ne bi smio 'potrošiti ni lipe za cjepivo protiv gripe'.

Smoljanović kaže kako su on, ali i mnogi drugi bili do 2009. godine u zabludi. Zahvaljujući lažnoj pandemiji, tada zvane svinjske gripe, uvedena je laboratorijska metoda praćenja oboljelih i umrlih od gripe. Svjetska zdravstvena organizacija predviđala je između 250.000 i pola milijuna umrlih, dok je u dvije sezone od virusa H1N1 umrlo u svijetu svega 25 tisuća ljudi

Ugledni medicinski časopis Lancet nedavno je, kaže Smoljanović, objavio studiju koja je pokazala kako je učinkovitost cijepljenja protiv gripe na 59 posto. 'Kada se prosječno zaštićuje tek svakog drugog, ta se mjera uopće ne može i ne smije masovno primjenjivati, a kod nas se cijepi između pola milijuna do 600 tisuća osoba, a to je masovna primjena', kaže Smoljanović, dodajući kako cjepivo treba biti dostupno, no oni koji se žele cijepiti trebaju ga i platiti, a ne da se doze većim dijelom sufinanciraju preko HZZO-a. To, kaže, potvrđuju iskustva iz 2009. kada cijela južna hemisfera uopće nije imala cjepiva, dok ga je sjeverna hemisfera masovno primijenila - smrtnost na južnoj nije bila ništa veća nego na sjevernoj.

Uz to se pokazalo kako je smrtnost u drugom valu gripe bila znatno manja ako je broj prokuženih, tj. preboljelih u prvom valu bio veći. 'Prokuživanje je najbolja zaštita od gripe. Otkud meni kao liječniku pravo da uskratim svakom čovjeku stjecanje prirodnog imuniteta koje ga štiti čitav život?!', pita se Smoljanović. Dodaje kako je cijepljenje ozbiljna stvar, kako je svaki cjepitelj cijepljeniku dužan reći kako cjepivo štiti samo u 50 posto slučajeva. 'No iz vrha zdravstva niste niti ćete čuti da cjepivo štit svakog drugog, oni guslaju stalno isto', kaže epidemiolog.

Nagrađeni za širenje panike

Oni koji su prije dvije godine, za vrijeme famozne svinjske gripe, provodili i sudjelovali u kampanji panike i informacijskog terorizma, kako kaže Smoljanović, za svoj su 'doprinos' nagrađeni uzletom u karijeri. Spomenuo je sir Liama Donaldsona koji je 2009. 'vikao' kako će dnevno od virusa H1N1 umirati 600 Britanaca, a toliko ih je umrlo u cijeloj sezoni. 'Za kampanju panike i informacijskog terorizma postao je glavni savjetnik za zdravstvo britanske vlade', tvrdi splitski epidemiolog.

Spomenuo je i tadašnju izvršnu direktoricu europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije koja, tvrdi Smoljanović, 2009. nije htjela objavljivati ništa što bi se kosilo stavu WHO-a. Ona je promaknuta u direktoricu svjetskog WHO-a. U isto vrijeme, nad onima koji misle drugačije, kao što je tadašnja poljska ministrica zdravstva Ewa Kopacz koja se odlučno usprotivila uvozu cjepiva, provodi se hajka. 'Ja sam odmah rekao da se potpuno s njom slažem. No kod nas je ona od akademskih sveučilišnih profesora i liječnika proglašena šizofreničarkom, kao i svatko tko ju podržava. Tražili su i da meni daju otkaz, apelirali na dekana da mi zabrani javne istupe, no nisu', zaključuje Smoljanović.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/g ... 1216/print
biglebovski

#23834 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

omar little wrote: 01/05/2020 20:35 koliko ih bil gejc placa da ovo sve rade.
Ne plaća njih bil gejtz, ja ih plaćam, za tebe ne znam, i ne plaćam ih za to da mi na svaku jaču gripu sjebu život do daske...
Maha23

#23835 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maha23 »

biglebovski wrote: 01/05/2020 19:47
Maha23 wrote: 01/05/2020 17:17
bingov buraz wrote: 01/05/2020 15:56

Ništa manje od zagovarača totalnog zaključavanja koji iste brojeve koriste kao dokaz da mjere djeluju.

I jedni i drugi bi do kraja vijeka mislili i tvrdili da su baš oni u pravu i tako bi ostalo da nije dva slučaja koja ruše teze zagovarača lockdowna,brod Diamond Princess i Kraljevina Švedska.
Svaki na svoj način.
Za Švedsku se sve zna.

Diamond Princess kruzer 4500 ljudi,zvanično preko 700 zaraženih od momenta kada su počela testiranja,na tako malom prostoru nema šanse da brojka nije duplo veća (ako nije to opet ruši teoriju o tome da se virus brzo i lako širi) umrlih 12.Teško da neko od tih 12 nije umro i od dobre stare starosti,neke prehlade ili infarkta al hajd...
Na tim kruzerima 80%putnika su teška gerijatrija,znači tu bi morao biti mortalitet veći i od onog u Lombardiji.
12 od 712 (uzmimo samo potvrđene koji su u momentu mjerenja imali virus) je nekih 1,5 % tamo gdje je prosječna starost debelo iznad 50 godina.
Nije ti Diamond Princess bas najsretniji primjer u korist "anti lockdowna".

"From 5 February, passengers on the ship were confined to their cabins for two weeks or more." "...that the day the quarantine was introduced, one person could go on to infect more than 7 others". "But after people were confined to their rooms, the average number of others to whom one infected person passed the virus dropped below one."

https://www.nature.com/articles/d41586-020-00885-w
“A whole country is not a ship.” kaže Ionadidis na kraju...

Naravno da kruzer nije jednako drzava ali ako nista, na neki nacin je bio eksperiment iz kojeg su dobijene nove informacije.

Boldano, ne razumijem pitanje?

Ne sporim ja da su prvobitne pretpostavke o smrtnosti bile pogresne, nauka nije dogma, sve u vezi ove pandemije se radi u hodu, naravno da ce biti gresaka.

Sto se tice koliko su mjere bazirane na nauci i razumu...vec sam pisao, moje misljenje ja da su bazirane na nauci u tolikoj mjeri koliko su u datom trenutku imali informacija o samom virusu, evo proslo je 5 mjeseci pa je opet bruku nekakvih nepoznanica i dijametralno suprotnih stavova u naucnoj zajednici (npr. oko maski, ulozi djece u transmisiji itd...). Popustanje mjera koje vidimo u svijetu je upravo rezultat nauke i boljeg poznavanja virusa. Da li je propaganda i politika u nekoj mjeri uticala, pa vjerovatno jeste.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23836 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by japin_mutapi »

breba wrote: 01/05/2020 18:31
japin_mutapi wrote: 01/05/2020 18:19
breba wrote: 01/05/2020 17:23 Wall Street je imao najbolji rast marketa od nekih 12% u Aprilu, najveci u zadnjih 85 godina.

U istom periodu 30 miliona ljudi u Americi je ostalo bez posla.

Sta reci.
Objasni sta znaci ovo.
Ja nisam skonto sta je u pitanju.
Nisam dovoljno pametan.
Da su bogati i tokom ovog cuda postali bogatiji, a siromasni siromasniji.

:thumbup:
Nista novo na planeti Zemlji.
omar little

#23837 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by omar little »

biglebovski wrote: 01/05/2020 20:39
Ne plaća njih bil gejtz, ja ih plaćam, za tebe ne znam, i ne plaćam ih za to da mi na svaku jaču gripu sjebu život do daske...
pa izadji na cestu buniti se, organiziraj se. nece se niko boriti za tebe. sta sjedis na ovoj temi danima i raskrinkavas urote svjetskih razina?
el-weedo

#23838 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by el-weedo »

Ovo sa pleksiglasom, pregradama je apsolutna glupost. :run: Kažu i u kafićima bi trebalo biti, znaš ko će sjedit na kafi sa pregradom od pleksiglasa kao da si došao u zatvor a ne na kafu. :-)
montii

#23839 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by montii »

omar little wrote: 01/05/2020 21:04
pa izadji na cestu buniti se, organiziraj se. nece se niko boriti za tebe. sta sjedis na ovoj temi danima i raskrinkavas urote svjetskih razina?
isto mi nije jasno. Digla se ampa oko repsiratora, registratora, a Bill smanjuje populaciju, prodaje lažnu vakcinu, čipira, izmišlja viruse, pa niko k... da mrdne
Bluemore

#23840 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

GAU8 wrote: 01/05/2020 11:36
Bluemore wrote: 01/05/2020 10:06
GAU8 wrote: 01/05/2020 00:43
Treba uzeti u obzir da se svuda u svijetu drastično smanjio broj smrti u saobraćaju usljed lockdowna.
Bas tako
To je jos jedan dokaz kako je lockdown djelotvoran
Za virus i bolest koja nije karantenska
Eto ga i od tebe jedan tipičan Strohmann argument. Ko bi rekao.
Linkove sam dovoljno postavljala prije
Bluemore

#23841 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

jeza u ledja wrote: 01/05/2020 19:19
Bluemore wrote: 01/05/2020 09:41
jeza u ledja wrote: 01/05/2020 00:13

Bez strucnog znanja ili iskustva na terenu je lupanje. Ovo sto mi pricamo je lupanje. Ono sto ti kazu strucnjaci to mogu opovrgnuti samo drugi strucnjaci. Ne mi.

Sta ce se tacno utvrditi obdukcijom ne znam, Cisto sumnjam da se virus navodi kao direktan uzrok smrti.

Koliko mi je poznato pod "smrt od korone" znaju stavit svasta i da je taj standard razlicit u raznim zemljama. Mnogi umrli su imali vise kojekakvih bolescuga.

No zbog ovog upravo pricamo o ukupnom broju umrlih. Ako je on znatno veci od uobicajenog, a ovo sto za sada vidimo - jeste, onda je ocigledno nesto drugo po srijedi.
Strucnjaci opovrgli
Koji strucnjaci su opovrgli sta?
Oo koji
I sta
Ma ne mogu od smijeha
Milenkov buraz

#23842 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Bluemore wrote: 01/05/2020 21:14
Bluemore wrote: 01/05/2020 10:06
Bas tako
To je jos jedan dokaz kako je lockdown djelotvoran
Za virus i bolest koja nije karantenska
Znao sam, žensko :mrgreen:
jeza u ledja

#23843 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Bluemore wrote: 01/05/2020 21:14 Oo koji
I sta
Ma ne mogu od smijeha
Onda me ne citiraj ubuduce i rijesen problem.
last mohicans

#23844 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Milenkov buraz wrote: 01/05/2020 21:15
Bluemore wrote: 01/05/2020 21:14

Znao sam, žensko :mrgreen:
Jest ti godra sto si saznao. Odade se glagolom. Nekako sam je od početka dozivljavao kao damu, sam stil i ophođenje prema drugim je tome islo u prilog.
biglebovski

#23845 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Nešto si se zezno za te urote, al hajd, shvatam da je lijepljenje etiketa najpopularnija mjera u nedostatku argumenata. Na temi sjedim zato što me se dotiće, direktno, za razliku od vas nekolicine, koji argumentiraju smajlijima...
index_box

#23846 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

Čak je i u Italiji krenulo nabolje, samo kod nas nikako, šta je ovo ljudi moji :cry:
Edin H.

#23847 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

montii wrote: 01/05/2020 21:12

isto mi nije jasno. Digla se ampa oko repsiratora, registratora, a Bill smanjuje populaciju, prodaje lažnu vakcinu, čipira, izmišlja viruse, pa niko k... da mrdne
Eki Billa :shock:
jeza u ledja

#23848 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 01/05/2020 20:37 Ja ne sporim da je korona opasna za određene kategorije stanovništva, ali mi je teško prihvatiti sve ovo što se dešava zbog iste pogotovo zbog toga što je jedini lijek u stvari prevencija, tj. peri ruke, ne kašlji po ljudima, smanji kontakt sa starijima. Teško mi je prihvatiti činjenicu da je nova normala anatemisanje ljudi koji se zakašlju.
Pa svima je tesko prihvatiti. I meni je. Nije bilo ovakog neceg za nasih zivota. U stvari 100-injak godina...pa nam cudno.

Ako kazu da misle da bi milioni pomrli bez ikakvih mjera mi im mozemo ili vjerovati ili misliti da struka nema pojma, lazu nas. Razumni ljudi obicno slusaju struku, bez obzira sto je stvarnost tesko prihvatiti.

Ako su se zajebali, boze moj, dati im otkaze, a neko novi ce nesto novo nauciti za ubuduce.

No formulirati cijelu situaciju samo kao medijski hajp koji je nekako uspio obmaniti cijeli svijet, svaku vladu i sve organizacije je suludo. Ovo pogotovo vazi kad imas situaciju da su mnogi vodeci svjetski lideri skepticni prema postupcima stranih vlada i medjunarodnih organizacija, te da su cijelo ovo vrijeme upravo oni gurali ideju da je virus prenapuhani nonsens.
Diwan

#23849 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Polako, ali sigurno se radi i djeluje na sinhronizovanoj propagandi o globalnoj kolektivnoj vakcinaciji kao 'jedinom' rešenju za ovu kurtona ublehu. Heben lud normalan ... treba li napomenuti da ponovo zabijete glavu u pijesak :D

jeza u ledja

#23850 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Diwan wrote: 01/05/2020 21:33 Polako, ali sigurno se radi i djeluje na sinhronizovanoj propagandi o globalnoj kolektivnoj vakcinaciji kao 'jedinom' rešenju za ovu kurtona ublehu. Heben lud normalan ... treba li napomenuti da ponovo zabijete glavu u pijesak :D

Ovaj lik je izgleda otkrio cari algoritma newsfeeda. :D
Locked