Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
giovanni008

#23801 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Pre-Olimpijski turnir u poljskim Gliwicama:

nedjelja 13.8. u 16:30

BiH - Portugal

ponedjeljak 14.8. u 20:30

BiH - Poljska

srijeda 16.8. u 21:00

BiH - Madjarska

Oficijelna stranica:

https://www.fiba.basketball/opqt/poland ... 023/groups

City Arena Gliwice:

Image
donnie_darko

#23802 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by donnie_darko »

Stid me onog momka iz Iowa sto je odlucio da igra za nas... Mogu mislit tog razocarenja kod njega kad je skontao gdje je dosao :run:
canvra888

#23803 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Ma stid me svih njih, iskreno. Svi navikli na vrhunske uslove po svojim klubovima, i onda ne mogu dobiti ni najobičniju jednokrevetnu sobu kad dođu na okupljanja.

Eto Alibegović dođe haman svako okupljanje, čak i onda kad zna da neće biti u rotaciji i onda ga dočekaju ovakvi neuslovi...
El_comadante

#23804 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

Šta igraju djevojke? Gledam na SK4 protiv Danske u16.
NediM17

#23805 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by NediM17 »

Eurobasket U 16, B liga
ZyzzSar

#23806 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by ZyzzSar »

canvra888 wrote: 10/08/2023 14:54 Tužno je ovo čitati fakat...

Iako je Miralem upravu oko traženja načina da savez sam sebe finansira, to je teže izvodljivo u državi gdje je nogomet na prvom mjestu pa onda 5 mjesta prazno pa tek onda košarka.

Ja sam i ranije pisao, da KS raspolaže trećinom budžeta kojom NS raspolaže, stanje bi drastično drugačije bilo. Još je paradoksalno da je košarkaška reprezentacija ta koja i ima konzistentno više uspjeha od nogometne, u svakom pogledu.
:thumbup:
Thorgerson

#23807 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Ista situacija u svim sportovima.

U fudbalu je bolja, ne zbog nase drzave naravno, nego zbog UEFA-e koji gura taj sport i ulazu u saveze. I zato jer su tu fakat ogromne pare, kojima kosarka u evropi ne moze prici, ak nikad.

Sta to FIBA, ULEB ili ko vec radi? Jesu li ikada ijednu marku dali da se napravi dvorana, stadion za kosarku? Jesu al u qrcu.

Hocu reci, da ja samo na nasoj drzavi, dzeko i pjanic bi se davno sudarali nogama u osmokrevetnoj sobi.

Tako da ta dva sporta nisu uporediva, al nikako.

Ovo sto Miralem predlaze, mislim to stoji, ali od toga nema para. U smislu da ces zaraditi za bolje uslove. Jer ti moras izraditi majice, promotivni materijal itd. Te stvari se rade da se promovise taj sport, a ne da zgrnes neku lovu.

Ono gdje jeste lova, jesu sponzori.

Dakle, imas evo Nurkica, Musu. Trebalo je obici fino sponzore i skontati neke reklame i uzeti pare. Musa je radio nesto za Telecom, al i to je suhveli gdje su pare otisle.

Mislim, ganjati te drzavne firme Elektroprivreda, Telekom. Onda jake privatne Coca Cola, IT firme jbt u BiH sveukupno imaju prihode u stotinama i stotinama miliona. Itd itd.

Al u tom savezu vjerovatno sjede neznalice, neradnici. Koji cekaju da kapne lova i to je to. Plus nema planaz strategije. Plus nema drzave.

Mnesec dva prije ovog turnira se nije znalo hocemo li uopste ucestvovati.

Hej ba, imas 12 ljudi da okupis. Ako nista eto za to moras unaprijed 6 mj imati plan. Firma ide na team building pa najavi se 3 mj unaprijed.

A ne ovdje, pripreme, treninzi, tekme prijateljske...milion stvari.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#23808 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izvrsni direktor »

Thorgerson wrote: 11/08/2023 08:57 Te stvari se rade da se promovise taj sport, a ne da zgrnes neku lovu.

Promocijom dolaze i sponzori.

Meni je jos zalosnije kad vidim u komentarima kako jebu majke igracima sto se zale na uslove.
Pogan smo za izucavanja
canvra888

#23809 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Thorgerson wrote: 11/08/2023 08:57 Ista situacija u svim sportovima.

U fudbalu je bolja, ne zbog nase drzave naravno, nego zbog UEFA-e koji gura taj sport i ulazu u saveze. I zato jer su tu fakat ogromne pare, kojima kosarka u evropi ne moze prici, ak nikad.

Sta to FIBA, ULEB ili ko vec radi? Jesu li ikada ijednu marku dali da se napravi dvorana, stadion za kosarku? Jesu al u qrcu.

Hocu reci, da ja samo na nasoj drzavi, dzeko i pjanic bi se davno sudarali nogama u osmokrevetnoj sobi.

Ovo sto Miralem predlaze, mislim to stoji, ali od toga nema para. U smislu da ces zaraditi za bolje uslove. Jer ti moras izraditi majice, promotivni materijal itd. Te stvari se rade da se promovise taj sport, a ne da zgrnes neku lovu.

Dakle, imas evo Nurkica, Musu. Trebalo je obici fino sponzore i skontati neke reklame i uzeti pare. Musa je radio nesto za Telecom, al i to je suhveli gdje su pare otisle.

Mislim, ganjati te drzavne firme Elektroprivreda, Telekom. Onda jake privatne Coca Cola, IT firme jbt u BiH sveukupno imaju prihode u stotinama i stotinama miliona. Itd itd.

Al u tom savezu vjerovatno sjede neznalice, neradnici. Koji cekaju da kapne lova i to je to. Plus nema planaz strategije. Plus nema drzave.

Hej ba, imas 12 ljudi da okupis. Ako nista eto za to moras unaprijed 6 mj imati plan. Firma ide na team building pa najavi se 3 mj unaprijed.

Dođe tačka kada bude jasno da nije to više ni do saveza. Znali su u savezu sjediti i kompetentni ljudi kao što je Mahmutović bio pa su opet finansije bile problem.

Jednostavno je, košarka jednostavno nije na nivou dovoljnog interesovanja u Bosni i Hercegovini. To povlači sve ostalo. Karte utakmica kvalifikacija za neko takmičenje u nogometu budu rasprodane danima prije utakmice, dok košarka kad igra isti tip utakmica Skenderija nerijetko zna biti poluprazna.

Onda se odatle i sponzori vode dalje. Misle da nije marketinški pametan potez da budu sponzor reprezentaciji za koju ne vlada preveliko interesovanje. Tužno, ali tako je.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23810 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

I onda kad ja napisem tko su direktni krivci za sve to nadje se neki pametnjakovic da mi izpametuje da pisem o politici na forumu sporta. Pa politika je u svakoj spori naseg drustva a etvo potvrdise to i reprezentativci. Sport je jedan od ciljeva rusenja Bosne i Hercegovine i u savezima su postavljeni ljudi sa tacnim zadacima kako treba opstruirati BH reprezentativni sport. I umjesto da se dignemo i da im jebemo majku majcinu na sred Marin Dvora ono bi mene nesto da prijavljuje!
kakavdanakneiskustvu

#23811 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

prijavljeno zbog off topica i obrisano,logično, zbog off topica
atmel

#23812 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by atmel »

kakavdanakneiskustvu wrote: 11/08/2023 16:54 prijavljeno zbog off topica i obrisano,logično, zbog off topica
:thumbup:
Thorgerson

#23813 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

canvra888 wrote: 11/08/2023 14:43
Thorgerson wrote: 11/08/2023 08:57 Ista situacija u svim sportovima.

Dođe tačka kada bude jasno da nije to više ni do saveza. Znali su u savezu sjediti i kompetentni ljudi kao što je Mahmutović bio pa su opet finansije bile problem.

Jednostavno je, košarka jednostavno nije na nivou dovoljnog interesovanja u Bosni i Hercegovini. To povlači sve ostalo. Karte utakmica kvalifikacija za neko takmičenje u nogometu budu rasprodane danima prije utakmice, dok košarka kad igra isti tip utakmica Skenderija nerijetko zna biti poluprazna.

Onda se odatle i sponzori vode dalje. Misle da nije marketinški pametan potez da budu sponzor reprezentaciji za koju ne vlada preveliko interesovanje. Tužno, ali tako je.
Koliko je Mahmutovic kompetentan, ne bih sad o tome. Kazem opet, fudbal se ne finansira od tih prodatih karata nekoliko puta godisnje. Koliko se proda karti tokom premijer lige? Pa nedavno su bile cifre, jbt u engleskoj jedan klub za nekoliko sedmica proda vise.

Fudbal se finansira od euefe, fife koji su jaki ko beton. Televizijska prava se prodaju za haos cifre i uefa radi pametno i te pare dijeli, ulaze u zemlje gdje je fudbal u razvoju.

Sta radi fiba, uleb picke materine. Prave to da unistavaju kosarku.

Sve je to povezano.

Naravno, ima i do drzave i popularnosti sporta. Al kazem ti, mislis da u fudbalskom savezu sjede strucnjaci? Marketinski gurui. Hahah. Pa daj bolan.
canvra888

#23814 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Zna li iko hoće li se makar moći izmajmunisati kakav prenos?
spree

#23815 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Zakon o sportu. Do tada sve ide na ho ruk. U fudbalu ima previse love i sve je pod jednim krovom Uefe i opet naši klubovi jedva preživljavaju. Ostali sportovi dobro uopste postoje. Mi imamo nevjerojatno kvalitetu kosarkasku reprezentaciju s obzirom kako se radi s mladima. Dakle plod sreće, slucajnosti, lične žrtve, nikako plod sistema. Pitanje je hoće li vise biti te srece ili cemo pasti na dno.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#23816 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izvrsni direktor »

hrasno38 wrote: 11/08/2023 16:47 I onda kad ja napisem tko su direktni krivci za sve to nadje se neki pametnjakovic da mi izpametuje da pisem o politici na forumu sporta. Pa politika je u svakoj spori naseg drustva a etvo potvrdise to i reprezentativci. Sport je jedan od ciljeva rusenja Bosne i Hercegovine i u savezima su postavljeni ljudi sa tacnim zadacima kako treba opstruirati BH reprezentativni sport. I umjesto da se dignemo i da im jebemo majku majcinu na sred Marin Dvora ono bi mene nesto da prijavljuje!
Da, tipican primjer toga je nogometni savez i reprezentacija. Dok je savezom vladao patriotski bosnjacki korpus izgradili smo veleljepnu zgradu saveza, sirili prijateljstva sa koferima po iranu..
jazzer

#23817 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by jazzer »

Ko prenosi ove tri utakmice?
kakavdanakneiskustvu

#23818 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

izgleda da niko ne prenosi
jazzer

#23819 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by jazzer »

Super, neka SK na 8 kanala prenosi one bubuljicave pubertetlije kojima treba po 20 sekundi da prenesu jebenu loptu na drugu polovinu. A jebo reprezentaciju, nije vrijedna truda da se pokuša obezbijediti prenos. Da bar malo poboljšaju kurac od sporta koji prenose.
giovanni008

#23820 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Prenosi poljski TVP Sport a prenose i online na:

https://sport.tvp.pl/71841774/portugali ... am-1382023

Samo ne znam jel online prenos dozvoljen samo na teritoriji poljske....ako je, onda se morate nakacit na neki proxy server sa poljskom ip adresom.
NediM17

#23821 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by NediM17 »

IPTV, Tito i partija.
sikstinajn

#23823 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sikstinajn »

jazzer wrote: 12/08/2023 20:15 Super, neka SK na 8 kanala prenosi one bubuljicave pubertetlije kojima treba po 20 sekundi da prenesu jebenu loptu na drugu polovinu. A jebo reprezentaciju, nije vrijedna truda da se pokuša obezbijediti prenos. Da bar malo poboljšaju kurac od sporta koji prenose.
od sport kluba ne očekuj nikakvo poboljšanje već samo dekadenciju i ah! ah! ah! krikove čim upališ tv sa teniskih turnira koje prenose.

portugalce ćemo dobit i mađare.
poljake .......nisam optimista.
giovanni008

#23824 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

U zadnje 3 tekme njihov najbolji igrac tj. strijelac je bio Diogo Britto, igrao u Americi:

https://utahstateaggies.com/sports/mens ... brito/3742

Svi drugi ne izgledaju poznato, znaci ako ove ne dobijemo onda stvarno ne znam sta....

https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... L/2297476/

https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... L/2297473/

https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... L/2297474/

Leverage

#23825 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Leverage »

Kvota 1.03.
Post Reply