nedjelja 13.8. u 16:30
BiH - Portugal
ponedjeljak 14.8. u 20:30
BiH - Poljska
srijeda 16.8. u 21:00
BiH - Madjarska
Oficijelna stranica:
https://www.fiba.basketball/opqt/poland ... 023/groups
City Arena Gliwice:
Moderators: Charuga, Tomahawk11
canvra888 wrote: ↑10/08/2023 14:54 Tužno je ovo čitati fakat...
Iako je Miralem upravu oko traženja načina da savez sam sebe finansira, to je teže izvodljivo u državi gdje je nogomet na prvom mjestu pa onda 5 mjesta prazno pa tek onda košarka.
Ja sam i ranije pisao, da KS raspolaže trećinom budžeta kojom NS raspolaže, stanje bi drastično drugačije bilo. Još je paradoksalno da je košarkaška reprezentacija ta koja i ima konzistentno više uspjeha od nogometne, u svakom pogledu.
Promocijom dolaze i sponzori.Thorgerson wrote: ↑11/08/2023 08:57 Te stvari se rade da se promovise taj sport, a ne da zgrnes neku lovu.
Ono gdje jeste lova, jesu sponzori.
Dođe tačka kada bude jasno da nije to više ni do saveza. Znali su u savezu sjediti i kompetentni ljudi kao što je Mahmutović bio pa su opet finansije bile problem.Thorgerson wrote: ↑11/08/2023 08:57 Ista situacija u svim sportovima.
U fudbalu je bolja, ne zbog nase drzave naravno, nego zbog UEFA-e koji gura taj sport i ulazu u saveze. I zato jer su tu fakat ogromne pare, kojima kosarka u evropi ne moze prici, ak nikad.
Sta to FIBA, ULEB ili ko vec radi? Jesu li ikada ijednu marku dali da se napravi dvorana, stadion za kosarku? Jesu al u qrcu.
Hocu reci, da ja samo na nasoj drzavi, dzeko i pjanic bi se davno sudarali nogama u osmokrevetnoj sobi.
Tako da ta dva sporta nisu uporediva, al nikako.
Ovo sto Miralem predlaze, mislim to stoji, ali od toga nema para. U smislu da ces zaraditi za bolje uslove. Jer ti moras izraditi majice, promotivni materijal itd. Te stvari se rade da se promovise taj sport, a ne da zgrnes neku lovu.
Dakle, imas evo Nurkica, Musu. Trebalo je obici fino sponzore i skontati neke reklame i uzeti pare. Musa je radio nesto za Telecom, al i to je suhveli gdje su pare otisle.
Mislim, ganjati te drzavne firme Elektroprivreda, Telekom. Onda jake privatne Coca Cola, IT firme jbt u BiH sveukupno imaju prihode u stotinama i stotinama miliona. Itd itd.
Al u tom savezu vjerovatno sjede neznalice, neradnici. Koji cekaju da kapne lova i to je to. Plus nema planaz strategije. Plus nema drzave.
Mnesec dva prije ovog turnira se nije znalo hocemo li uopste ucestvovati.
Hej ba, imas 12 ljudi da okupis. Ako nista eto za to moras unaprijed 6 mj imati plan. Firma ide na team building pa najavi se 3 mj unaprijed.
A ne ovdje, pripreme, treninzi, tekme prijateljske...milion stvari.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/08/2023 16:54 prijavljeno zbog off topica i obrisano,logično, zbog off topica
Koliko je Mahmutovic kompetentan, ne bih sad o tome. Kazem opet, fudbal se ne finansira od tih prodatih karata nekoliko puta godisnje. Koliko se proda karti tokom premijer lige? Pa nedavno su bile cifre, jbt u engleskoj jedan klub za nekoliko sedmica proda vise.canvra888 wrote: ↑11/08/2023 14:43Dođe tačka kada bude jasno da nije to više ni do saveza. Znali su u savezu sjediti i kompetentni ljudi kao što je Mahmutović bio pa su opet finansije bile problem.Thorgerson wrote: ↑11/08/2023 08:57 Ista situacija u svim sportovima.
U fudbalu je bolja, ne zbog nase drzave naravno, nego zbog UEFA-e koji gura taj sport i ulazu u saveze. I zato jer su tu fakat ogromne pare, kojima kosarka u evropi ne moze prici, ak nikad.
Sta to FIBA, ULEB ili ko vec radi? Jesu li ikada ijednu marku dali da se napravi dvorana, stadion za kosarku? Jesu al u qrcu.
Hocu reci, da ja samo na nasoj drzavi, dzeko i pjanic bi se davno sudarali nogama u osmokrevetnoj sobi.
Tako da ta dva sporta nisu uporediva, al nikako.
Ovo sto Miralem predlaze, mislim to stoji, ali od toga nema para. U smislu da ces zaraditi za bolje uslove. Jer ti moras izraditi majice, promotivni materijal itd. Te stvari se rade da se promovise taj sport, a ne da zgrnes neku lovu.
Dakle, imas evo Nurkica, Musu. Trebalo je obici fino sponzore i skontati neke reklame i uzeti pare. Musa je radio nesto za Telecom, al i to je suhveli gdje su pare otisle.
Mislim, ganjati te drzavne firme Elektroprivreda, Telekom. Onda jake privatne Coca Cola, IT firme jbt u BiH sveukupno imaju prihode u stotinama i stotinama miliona. Itd itd.
Al u tom savezu vjerovatno sjede neznalice, neradnici. Koji cekaju da kapne lova i to je to. Plus nema planaz strategije. Plus nema drzave.
Mnesec dva prije ovog turnira se nije znalo hocemo li uopste ucestvovati.
Hej ba, imas 12 ljudi da okupis. Ako nista eto za to moras unaprijed 6 mj imati plan. Firma ide na team building pa najavi se 3 mj unaprijed.
A ne ovdje, pripreme, treninzi, tekme prijateljske...milion stvari.
Jednostavno je, košarka jednostavno nije na nivou dovoljnog interesovanja u Bosni i Hercegovini. To povlači sve ostalo. Karte utakmica kvalifikacija za neko takmičenje u nogometu budu rasprodane danima prije utakmice, dok košarka kad igra isti tip utakmica Skenderija nerijetko zna biti poluprazna.
Onda se odatle i sponzori vode dalje. Misle da nije marketinški pametan potez da budu sponzor reprezentaciji za koju ne vlada preveliko interesovanje. Tužno, ali tako je.
Da, tipican primjer toga je nogometni savez i reprezentacija. Dok je savezom vladao patriotski bosnjacki korpus izgradili smo veleljepnu zgradu saveza, sirili prijateljstva sa koferima po iranu..hrasno38 wrote: ↑11/08/2023 16:47 I onda kad ja napisem tko su direktni krivci za sve to nadje se neki pametnjakovic da mi izpametuje da pisem o politici na forumu sporta. Pa politika je u svakoj spori naseg drustva a etvo potvrdise to i reprezentativci. Sport je jedan od ciljeva rusenja Bosne i Hercegovine i u savezima su postavljeni ljudi sa tacnim zadacima kako treba opstruirati BH reprezentativni sport. I umjesto da se dignemo i da im jebemo majku majcinu na sred Marin Dvora ono bi mene nesto da prijavljuje!
od sport kluba ne očekuj nikakvo poboljšanje već samo dekadenciju i ah! ah! ah! krikove čim upališ tv sa teniskih turnira koje prenose.