Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

Edin H.

#2376 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:Ja ga ne bih pozivao u dvomecu protiv Rumuna.
Nakon toga bi probao obaviti s njim neki razgovor u cilju pozivanja na sljedecu utakmicu.
A ja da sam na mjestu Asmira bi ti rekao da u tom slucaju ne moras ni dolaziti na razgovor :oops:
Igrac koji bi tako nesto rekao selektoru nikad vise ne bi trebao biti pozvan u repku.
Pa valjda mu je svejedno, ionako je pape rekao da mora cekati na drugog selektora :oops:
jeza u ledja

#2377 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote: Pa valjda mu je svejedno, ionako je pape rekao da mora cekati na drugog selektora :oops:
Rekao je da ce vjerovatno cekati na drugog selektora, ne sigurno.

No u onom drugom intervjuu sto si ti postavio (Avaz) rekao je da nije rekao da ga nikad vise nece pozivati.

Tako, ko ce mu ga znat. Ja samo znam da je u pravu sto ga ne poziva za Rumuniju. Kako ce se stvari odvijati nakon toga - o tom po tom.
Dialer

#2378 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dialer »

Apsurd je kaznit golmana, koji je ujedno i jedini golman u pravom smislu te rijeci. Al hajde neka :bih: :bih:
BaileyS

#2379 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BaileyS »

Apsurd je i da Susic ostane na klupi ukoliko pozove Asmira Begovica.

Jednostavno je doveden u bezizlaznu situaciju mada ja mislim da pored zdravog Hasagica igrac koji cemu najmanje faliti je Begovic. Ostaje da se vidi kako ce se postaviti prema Nadarevicu a i Ibricicu koji bi mu bio mozda i najpotrebniji u ovoj utakmici. Tu je vec velika dilema da li vise gubi ili dobija ako ga izostavi a moje misljenje je da bi trebao pa kud puklo da puklo.
splend

#2380 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by splend »

haj kad ste tako pametni, recite mi jos i ovo. hipoteticki, da je pape i sada pozvao begovica, a ovaj opet ne dodje, sta bi bilo onda. jer zadnja dva puta nije dosao, sta da nije i treci. a vjerovatnoca je, bar po zadnjim tekmama, da se ovaj opet nebi odazvao.
LSD

#2381 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

splend wrote:haj kad ste tako pametni, recite mi jos i ovo. hipoteticki, da je pape i sada pozvao begovica, a ovaj opet ne dodje, sta bi bilo onda. jer zadnja dva puta nije dosao, sta da nije i treci. a vjerovatnoca je, bar po zadnjim tekmama, da se ovaj opet nebi odazvao.
Pa jel ga zvao tri puta i ovaj ga eskivirao?? šta treba više?? dobro je neko napisao, jel treba da se svi mi kolektivno malo sagnemom Asmiru da bi ga odobrovoljili?? jel treba i cetvrti put da Sušića izradi pa da se upali lampica u glavi svakog bosanca :? ovako nece više ni imati priliku da ga pravi budalom, bar dok je Sušić selektor.
quasar

#2382 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

LSD wrote: Pa jel ga zvao tri puta i ovaj ga eskivirao?? šta treba više?? dobro je neko napisao, jel treba da se svi mi kolektivno malo sagnemom Asmiru da bi ga odobrovoljili?? jel treba i cetvrti put da Sušića izradi pa da se upali lampica u glavi svakog bosanca :? ovako nece više ni imati priliku da ga pravi budalom, bar dok je Sušić selektor.
Kad se upali lampica u glavi svakog Bosanca, onda ćemo poćeti razmišljati o posljedicama svojih djela.
Konkretna posljedica ovog djela je da ćemo izgubiti dobrog golmana. Ali nema veze, ionako ih imamo mnogo.
I šta kad Sušić ne bude selektor? Jel i onda važi da se Asmir ne poziva?

Ako smatrate da je kazna da ga se ne zove, onda to znači da smatrate da Asmir želi da brani, ali mi mu sad eto ne damo.
Ako mislite da neće da brani, onda ga baš treba pozvati pa nek otkrije karte.
Ako dođe, čime će demantovati vas, odmah mu treba reći da će sjediti na klupi, a ako hoće da bude u planu za prvi tim neka šuti i istrpi.
LSD

#2383 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

quasar wrote:
LSD wrote: Pa jel ga zvao tri puta i ovaj ga eskivirao?? šta treba više?? dobro je neko napisao, jel treba da se svi mi kolektivno malo sagnemom Asmiru da bi ga odobrovoljili?? jel treba i cetvrti put da Sušića izradi pa da se upali lampica u glavi svakog bosanca :? ovako nece više ni imati priliku da ga pravi budalom, bar dok je Sušić selektor.
Kad se upali lampica u glavi svakog Bosanca, onda ćemo poćeti razmišljati o posljedicama svojih djela.
Konkretna posljedica ovog djela je da ćemo izgubiti dobrog golmana. Ali nema veze, ionako ih imamo mnogo.
I šta kad Sušić ne bude selektor? Jel i onda važi da se Asmir ne poziva?

Ako smatrate da je kazna da ga se ne zove, onda to znači da smatrate da Asmir želi da brani, ali mi mu sad eto ne damo.
Ako mislite da neće da brani, onda ga baš treba pozvati pa nek otkrije karte.
Ako dođe, čime će demantovati vas, odmah mu treba reći da će sjediti na klupi, a ako hoće da bude u planu za prvi tim neka šuti i istrpi.
To ti napisa svašta nešto, ti izgleda znaš i šta mi mislimo...ne trebamo ni pisati ,vec treba tebe pustiti da za nas i misliš i pišeš....ako ovo, ako ono :lol: :lol:
Izgubit cemo dobrog golmana,jel :? izgubit cemo mi dobrog šupka koji nece da se odazove selektoru u tri navrata :!: tako da necemo nimalo žaliti po tom pitanju.
Sušić je rekao za sebe, da ga nece pozivati više....ne može za druge to govoriti, mislim logicno je za shvatiti, samo treba da se lampica zagrije i upali ;-)
quasar

#2384 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

LSD wrote:.
De saberi se. Sve sam jasno napisao. Kompliment sam ti dao, ali ti to ne shvataš.
juventus

#2385 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by juventus »

Ljudi, Asmir će iduće sezone biti golman Arsenala, Chelsea ili Manchestera. To je sigurno.

Tad ćete svi žaliti za njim, a on ako jednom kaže da više neće igrati za BiH, to je garant da više i neće. Reprezentacija njemu i ne treba jer se dokazuje u najgledanijoj ligi svijeta. Treba samo on nama. Itekako treba.

Papca su zvali i nakon pete utakmice na koju se nije odazvao, Misimovića su dva puta išli u Njemačku molili da se vrati u reprezentaciju, a ja vam garantujem da će nam on biti za godinu-dvije čak potrebniji nego što su oni bili.
LSD

#2386 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

juventus wrote:Ljudi, Asmir će iduće sezone biti golman Arsenala, Chelsea ili Manchestera. To je sigurno.

Tad ćete svi žaliti za njim, a on ako jednom kaže da više neće igrati za BiH, to je garant da više i neće. Reprezentacija njemu i ne treba jer se dokazuje u najgledanijoj ligi svijeta. Treba samo on nama. Itekako treba.

Papca su zvali i nakon pete utakmice na koju se nije odazvao, Misimovića su dva puta išli u Njemačku molili da se vrati u reprezentaciju, a ja vam garantujem da će nam on biti za godinu-dvije čak potrebniji nego što su oni bili.
Zato i kažem da se trebamo svi kolektivno (ne pojedinacno) dobro sageti Begoviću jer ON NAMA TREBA,A NE MI NJEMU.
A Pape posebno, treba prvim avionom odmah zapucati za englesku, otici gospodinu na noge i sageti mu se na licu mjesta.
To bi bio pravo mudar potez.
extraordinary

#2387 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

Haj da razjasnim nešto s ovima koji pravdaju Begovića? Da li vi mislite da je opravdano da Begović nikad ne dođe igrati prijateljsku utakmicu za reprezentaciju? Jel to ok s njegove strane?
jeza u ledja

#2388 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

juventus wrote:Ljudi, Asmir će iduće sezone biti golman Arsenala, Chelsea ili Manchestera. To je sigurno.

I Salihamidzic je clan Juventusa, pa ne zalimo za njim.
Ako si supak bolje i nemoj dolazit.
Uglednik

#2389 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Uglednik »

extraordinary wrote:Haj da razjasnim nešto s ovima koji pravdaju Begovića? Da li vi mislite da je opravdano da Begović nikad ne dođe igrati prijateljsku utakmicu za reprezentaciju? Jel to ok s njegove strane?
pa igrao je protiv Gane.
haj kad ste tako pametni, recite mi jos i ovo. hipoteticki, da je pape i sada pozvao begovica, a ovaj opet ne dodje, sta bi bilo onda. jer zadnja dva puta nije dosao, sta da nije i treci.
Onda bi svim oponentima izbio argumente iz ruka i dobio 100% podrsku javnosti. Pitanje je zasto onda to nije ucinio, ako je siguran da ce ga odbiti.
extraordinary

#2390 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

Uglednik wrote:
extraordinary wrote:Haj da razjasnim nešto s ovima koji pravdaju Begovića? Da li vi mislite da je opravdano da Begović nikad ne dođe igrati prijateljsku utakmicu za reprezentaciju? Jel to ok s njegove strane?
pa igrao je protiv Gane.
haj kad ste tako pametni, recite mi jos i ovo. hipoteticki, da je pape i sada pozvao begovica, a ovaj opet ne dodje, sta bi bilo onda. jer zadnja dva puta nije dosao, sta da nije i treci.
Onda bi svim oponentima izbio argumente iz ruka i dobio 100% podrsku javnosti. Pitanje je zasto onda to nije ucinio, ako je siguran da ce ga odbiti.
Igrao je protiv Gane i Švedske, i nakon toga fulio sve prijateljske. U te prve tri prijateljske ( Gana, Švedska, Njemačka ), on i Hasagić su jednako bili zastupljeni. I nije nešto bolje od Hasagića branio, nije uopšte pokazao dovoljno da dobije mjesto prvog golmana.

Moje pitanje je više bilo okrenuto u smjeru da ga se npr vrati ponovo u reprezentaciju za kvalifikacije, i da opet počne odbijati dolazak na prijateljske. Da li bi se to zaista moglo tolerisati?
quasar

#2391 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

Naravno da ne. Ovdje jeste problem, sto ja kao ni odredjeni nemali broj ljudi smatra da to nije bas onako kako izgleda.
Ako bi odbio poziv zauvijek bi bio prekrizen i tu vise niko ne bi sporio nista. Ovdje se vodi spor zbog dvije tekme koje je izbjegao. Ako je i protiv slovacke bio bolestan, mogao je stati na gol u subotu. Pa nije od ebole bolovao. Mozes biti slab dan-dva i opet si fit, pogotovo ako si utreniran, ali tih par dana ne mozes putovati i braniti. Mozda jeste bio prehladjen i mozda jeste istina. Moguce je.
protiv Mexica je bila podvala saveza, utakmica koju nisu smjeli organizovati ako su htjeli dobro reprezentaciji. Umjesto da krivimo njih i njihov bezobrazluk i lopovluk, oni su skrenuli pricu na Begovica i Ibricica.
Zbog toga sto se ni ja ne bih odazvao takvom pozivu da letim 12 sati i da sjedim na klupi, pa opet 12 sati nazad, necu da ga osudjujem.
Ta dva slucaja medjutim daju sumnju da izbjegava igranje, sto je neke od vas dovelo u stanje krvozednog delirija.
Da bih ga ja prekrizio, treba da odbije poziv za zvanicnu utakmicu. Ako dodje da odsjedi utakmicu na klupi, ja cu mu oprostiti. A vi kako hocete.
Podsjecam vas da smo morali moliti i Misketa, Rahimica, Barbareza... ljudi su imali svoje razloge i vrijedilo je da ih se ubjedjuje da dodju. Ja mislim da ovaj momak zasluzuje da ga se zovne jos jednom.
dzeno123

#2392 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by dzeno123 »

Ako ce on iduce sezone biti golman Arsenala, Chelsea ili Manchestera njemu reprezentacija vise treba nego sto je on njoj potreban jer ukoliko ne bude branio za BiH nece dobiti radnu dozvolu tako da mu nema nista od igranja na ostrvu.

Mislim da bi ovo pravilo oko radne dozvole ili work permit trebalo postaviti na svaku stranicu ovog topika da se neupuceni informisu.
respo

#2393 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

mislim da to vazi samo kad tek dolazi na otok
a posto je on vec tamo toliko dugo mislim da se i oprosti od reprezentacije igrao bi za bilo koji tim
quasar

#2394 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

dzeno123 wrote:
Mislim da bi ovo pravilo oko radne dozvole ili work permit trebalo postaviti na svaku stranicu ovog topika da se neupuceni informisu.
De nam postavi to pravilo.
dzeno123

#2395 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by dzeno123 »

quasar wrote:
dzeno123 wrote:
De nam postavi to pravilo.
http://www.thefa.com/TheFA/RulesandRegu ... ayers.aspx
quasar

#2396 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

Puno toga za citati, ali onako povrsno sto sam bacio oko: dok ima vazeci ugovor sa klubom iz premiershipa ili championshipa, dozvola se automatski produzava za vrijeme trajanja ugovora. odredbe za rejtig i broj nastupa se odnose na prvu dozvolu.
Bosanski_kralj

#2397 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Zar i ovdje o Begoviću raspravljate, mislio sam da je tema o Sušiću za to predviđena!? :oops: :D
Dead Man Walking

#2398 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

quasar wrote:Ta dva slucaja medjutim daju sumnju da izbjegava igranje, sto je neke od vas dovelo u stanje krvozednog delirija.
Da bih ga ja prekrizio, treba da odbije poziv za zvanicnu utakmicu. Ako dodje da odsjedi utakmicu na klupi, ja cu mu oprostiti. A vi kako hocete.
Podsjecam vas da smo morali moliti i Misketa, Rahimica, Barbareza... ljudi su imali svoje razloge i vrijedilo je da ih se ubjedjuje da dodju. Ja mislim da ovaj momak zasluzuje da ga se zovne jos jednom.
Meni se cini da ne bi dosao ni da ga se pozove, a vjerujem da ima i debele razloge za to (koji nemaju veze sa statusom prvotimca u Stoke, Asmirovom sujetom :roll: , ili nedostatku zelje da igra za BiH).
juventus

#2399 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by juventus »

dzeno123 wrote: Ako ce on iduce sezone biti golman Arsenala, Chelsea ili Manchestera njemu reprezentacija vise treba nego sto je on njoj potreban jer ukoliko ne bude branio za BiH nece dobiti radnu dozvolu tako da mu nema nista od igranja na ostrvu.

Bolje da se ti ipak malo informišeš.

Broj nastupa za reprezentaciju je bitan samo kod dolaska prvi put na Ostrvo.

Mada se i tad nađu neke "rupe" kad se hoće. Mogu ti sad nabrojati 5 igrača koji su ove sezone došli u PL, a nisu članovi svojih reprezentacija.

Znaš li ti da u PL samo Francuza ima najmanje 30-40? Jel ti misliš da su oni svi standardni reprezentativci Francuske?
5 0 5

#2400 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

juventus wrote: Znaš li ti da u PL samo Francuza ima najmanje 30-40? Jel ti misliš da su oni svi standardni reprezentativci Francuske?
Detalje tog pravila zaista ne znam. Ali mislim da Francuzi ne spadaju pod to pravilo jer su oni iz EU. Sto znaci, da si mogu traziti posao gdje zele u EU bez obzira na to (pravilo o nastupima za reprezentaciju).
Locked