Pentagon počeo objavljivati nove dokumente o NLO-ima: "Javnost treba sama napraviti zaključke"

Kakvi li ce biti zakljucci?

Pa otvori temu. Siguran sam da ti nece faliti sagovornika sa ove teme (aBd)...DonieBrasco wrote: ↑08/05/2026 23:53 Da li je neko upratio nestanak i iznenadne smrti mnogih naucnika, doktora, strucnjaka iz raznih oblasti tehnologija, medicine, neke ozbiljne face u tim sverama o cemu se radi ?
A kako bi ti iznio materijal strogo cuvan na bazi?no_sekirli wrote: ↑07/05/2026 10:48 Uopće nemaš nikakvog razloga omalovažavati sugovornika tezom da ništa nije shvatio. Eto mi svi glupi da ne kontamo šta je napisano, samo ti sve znaš i u sve si upućen. Ne moraš biti baš toliko bezobrazan.
Sam si povukao paralelu sa nekim ratnim dešavanjem, gdje je sve u domenu trust me bro. Kad dobiješ odgovor da je taj tvoj događaj dokaziv, i tada kad se desio pa moguće i sada nakon 30 godina, onda ide tvoja klasika da ništa nitko ne razumije![]()
Ta specijalna legura je isto dokaziva, samo kad bi netko nekad iznio komad iste i donio negdje da se ispita.
Ti bez AI-a i prepisivanja zaista nista neznas. "Ubio se lik" ccccPixelDrifter wrote: ↑08/05/2026 12:54Ubio se lik za majora JNA. Ozbiljna faca, ozbiljna frizura, sve ozbiljno.
Ne zna niko. Neki izadju na setnju, ostave novcanik i kljuceve kod kuce, i pojede ih mrak.DonieBrasco wrote: ↑08/05/2026 23:53 Da li je neko upratio nestanak i iznenadne smrti mnogih naucnika, doktora, strucnjaka iz raznih oblasti tehnologija, medicine, neke ozbiljne face u tim sverama o cemu se radi ?
Od Rosewella do danas bi se vec nasao nacin.TheMule wrote: ↑09/05/2026 02:48A kako bi ti iznio materijal strogo cuvan na bazi?no_sekirli wrote: ↑07/05/2026 10:48 Uopće nemaš nikakvog razloga omalovažavati sugovornika tezom da ništa nije shvatio. Eto mi svi glupi da ne kontamo šta je napisano, samo ti sve znaš i u sve si upućen. Ne moraš biti baš toliko bezobrazan.
Sam si povukao paralelu sa nekim ratnim dešavanjem, gdje je sve u domenu trust me bro. Kad dobiješ odgovor da je taj tvoj događaj dokaziv, i tada kad se desio pa moguće i sada nakon 30 godina, onda ide tvoja klasika da ništa nitko ne razumije![]()
Ta specijalna legura je isto dokaziva, samo kad bi netko nekad iznio komad iste i donio negdje da se ispita.
Precog manipulacije, jos nije sigurno ciji softwer ih oznacava kao kriticne karike, palantir il larry elisonov al ih masinerija oznacava kao sigurnosni rizik za buducnost pa ih hlade jednog po jednog lagano.DonieBrasco wrote: ↑08/05/2026 23:53 Da li je neko upratio nestanak i iznenadne smrti mnogih naucnika, doktora, strucnjaka iz raznih oblasti tehnologija, medicine, neke ozbiljne face u tim sverama o cemu se radi ?
Nesto tipa radili su na tajnim projektima i buducim tehnologijama pa bolje ih skloniti nego da ih špijuni i druge drzave vrbuju.Njanjavi wrote: ↑09/05/2026 10:17Precog manipulacije, jos nije sigurno ciji softwer ih oznacava kao kriticne karike, palantir il larry elisonov al ih masinerija oznacava kao sigurnosni rizik za buducnost pa ih hlade jednog po jednog lagano.DonieBrasco wrote: ↑08/05/2026 23:53 Da li je neko upratio nestanak i iznenadne smrti mnogih naucnika, doktora, strucnjaka iz raznih oblasti tehnologija, medicine, neke ozbiljne face u tim sverama o cemu se radi ?
Vjv su svi il lajuckali o cemu ne treba preko digitalnih uređaja ili su kroz svoje aktivnosti oznaceni kao da bi mogli lajat pa prijevremeno ukidaju taj rizik.
Stanje redovno, nema frke![]()
Engleska centralna banka najavila smetnje u radu zbog ovih objava, go figureDonieBrasco wrote: ↑09/05/2026 00:06 Meni je ovo smijurija ovi dokmenti, slike, snimke, da je njima u interesu da objave "to nesto sta god to bilo" objavili bi kristalno jasno.
I koji tajming bas ce pred SP u svojim drzavama, planetarni spketakl da stave u drugi plan sa necim ovakvim.![]()
Ma nema ih ko vrbovat, kinez je napredniji u tim sranjima od amera.DonieBrasco wrote: ↑09/05/2026 10:19Nesto tipa radili su na tajnim projektima i buducim tehnologijama pa bolje ih skloniti nego da ih špijuni i druge drzave vrbuju.Njanjavi wrote: ↑09/05/2026 10:17Precog manipulacije, jos nije sigurno ciji softwer ih oznacava kao kriticne karike, palantir il larry elisonov al ih masinerija oznacava kao sigurnosni rizik za buducnost pa ih hlade jednog po jednog lagano.DonieBrasco wrote: ↑08/05/2026 23:53 Da li je neko upratio nestanak i iznenadne smrti mnogih naucnika, doktora, strucnjaka iz raznih oblasti tehnologija, medicine, neke ozbiljne face u tim sverama o cemu se radi ?
Vjv su svi il lajuckali o cemu ne treba preko digitalnih uređaja ili su kroz svoje aktivnosti oznaceni kao da bi mogli lajat pa prijevremeno ukidaju taj rizik.
Stanje redovno, nema frke![]()
Oci moje slatke da se samo na pola sata zadas i procitas stagod oko darpa projekata za koje se zna vec preko 30 godina mozak bi ti stao.no_sekirli wrote: ↑09/05/2026 07:07Od Rosewella do danas bi se vec nasao nacin.TheMule wrote: ↑09/05/2026 02:48A kako bi ti iznio materijal strogo cuvan na bazi?no_sekirli wrote: ↑07/05/2026 10:48 Uopće nemaš nikakvog razloga omalovažavati sugovornika tezom da ništa nije shvatio. Eto mi svi glupi da ne kontamo šta je napisano, samo ti sve znaš i u sve si upućen. Ne moraš biti baš toliko bezobrazan.
Ne tvrdim ja 100% da ne postoji, ali nitko ne moze ni sa 100% sigurnosti tvrditi da postoji nesto skiriveno u mracnim, dubokim skladistima tajnih vojih baza, gdje su osim oruzja smjestena razna prijevozna sredstva posjetitelja iz svemira, njihova tijela, oruzje, tehnologjja.
Kako to samo misteriozno zvuci.
Jos prije vise od 20 godina sam cuo pricu, ukratko ide ovako, pravi alieni imaju brodove nalik organskim bicima, sa texturom i materijalom koji lici na ziv organizam, sa mogucnoscu cloakinga i rastavljanja na manje jedinice.TriDe wrote: ↑09/05/2026 10:47 NLO je bilo šta što leti/lebdi, a mi ne znamo ništa o tome. Mogu biti svjetlosni fenomeni, vremenski fenomeni ili nešto što se oku posmatrača u tom trenutku priviđa.
Ovo što USA objavljuje je kao da mi na Balkanu imamo neke istraživačke baze, i onda to arhiviraju pa kasnije puste u eter.
Ljudi se na ovo vole nadovezati i onda bržebolje izletiti kao vidiš da postoje vanzemaljci.
Amerika je inače poznata da od svega napravi senzaciju. Ja mislim da bi kod njih ova visočka piramida već bila kirurški precizno datirana i zavedena u literaturu.![]()
Naj su mi drazi ovi poput tebe, sto si utvaraju da samo oni citaju, da su samo oni skolovani, da samo oni razumiju neke stvari, a svi okolo su tarabe i papani.Njanjavi wrote: ↑09/05/2026 10:26Oci moje slatke da se samo na pola sata zadas i procitas stagod oko darpa projekata za koje se zna vec preko 30 godina mozak bi ti stao.no_sekirli wrote: ↑09/05/2026 07:07Od Rosewella do danas bi se vec nasao nacin.
Ne tvrdim ja 100% da ne postoji, ali nitko ne moze ni sa 100% sigurnosti tvrditi da postoji nesto skiriveno u mracnim, dubokim skladistima tajnih vojih baza, gdje su osim oruzja smjestena razna prijevozna sredstva posjetitelja iz svemira, njihova tijela, oruzje, tehnologjja.
Kako to samo misteriozno zvuci.
Al neise, mojne oko toga, dje ces u "teorije zavjere" ti si iznad toga jelte![]()
To si gledao Stargate pred spavanje.Njanjavi wrote: ↑09/05/2026 10:53Jos prije vise od 20 godina sam cuo pricu, ukratko ide ovako, pravi alieni imaju brodove nalik organskim bicima, sa texturom i materijalom koji lici na ziv organizam, sa mogucnoscu cloakinga i rastavljanja na manje jedinice.TriDe wrote: ↑09/05/2026 10:47 NLO je bilo šta što leti/lebdi, a mi ne znamo ništa o tome. Mogu biti svjetlosni fenomeni, vremenski fenomeni ili nešto što se oku posmatrača u tom trenutku priviđa.
Ovo što USA objavljuje je kao da mi na Balkanu imamo neke istraživačke baze, i onda to arhiviraju pa kasnije puste u eter.
Ljudi se na ovo vole nadovezati i onda bržebolje izletiti kao vidiš da postoje vanzemaljci.
Amerika je inače poznata da od svega napravi senzaciju. Ja mislim da bi kod njih ova visočka piramida već bila kirurški precizno datirana i zavedena u literaturu.![]()
Sa mogućnoscu manipulacije prelaska iz druge dimenzije u nasu.
Znas kako je nastao njegov "Susreti trece vrste" i ko mu je bio inspiracija i savjetnik? Hynek.DonieBrasco wrote: ↑08/05/2026 16:55 Vise se radujem novom Spielbergovom filmu nego ovim glupostima.
Ta prica je preuvelicana da je imao poznanstva sa tim likovima i oni mu svasta pricali nije da mu nisu dali materijala za film ali ko ce znati.Dozer wrote: ↑09/05/2026 15:01Znas kako je nastao njegov "Susreti trece vrste" i ko mu je bio inspiracija i savjetnik? Hynek.DonieBrasco wrote: ↑08/05/2026 16:55 Vise se radujem novom Spielbergovom filmu nego ovim glupostima.
Znas da je Spielberg za E.T.-a.sam rekao da je skoro sve u tom filmu istina... Protumaceno kao sala, ali on se nije smijao kad je to rekao.
Za Hyneka nije. Pa cak je u filmu i prikazan, ciko s lulom.DonieBrasco wrote: ↑09/05/2026 17:55Ta prica je preuvelicana da je imao poznanstva sa tim likovima i oni mu svasta pricali nije da mu nisu dali materijala za film ali ko ce znati.Dozer wrote: ↑09/05/2026 15:01Znas kako je nastao njegov "Susreti trece vrste" i ko mu je bio inspiracija i savjetnik? Hynek.DonieBrasco wrote: ↑08/05/2026 16:55 Vise se radujem novom Spielbergovom filmu nego ovim glupostima.
Znas da je Spielberg za E.T.-a.sam rekao da je skoro sve u tom filmu istina... Protumaceno kao sala, ali on se nije smijao kad je to rekao.
Ako nista ET su prijateljski nastrojeni u filmu.