Point. wrote:Dino Djurbuzovic wrote:
- Istina da ima veliko breme, a jel treba da uslov za selektora bude da te neko gotivi ? Navijaci inace poznati kao jako objektivni i strucni
- Isto kao i prvo, nebitno piskaranje nevezano za struku
- Jel bolje osvojiti 9 ili koliko vec trofeja u u ligi upitnog kvaliteta nego osvojiti 0 u boljim ligama ?
- Ako nasi igraci cijene selektore po velikim igrackim karijerama, a nisu cijenili Papeta i Mesu, koga ce onda cijeniti, ko je bolji igrac od njih 2 bio ?
- Dobri rezultati poprave vrlo brzo atmosferu, kakva je atmosfera bila kad smo izgubili od Slovacke a kakva poslije prijateljskih sa Obalom Slonovace i Meksikom ?
- I zato sto trenutni igraci igraju dugi niz godina vani, "beha fudbalska zbilja" je nebitna ?
- Proveo je Mesa haman citav fudbalski vijek u inostranstvu i ima "inostrane reference" pa kako je upoznat sa vanjskim modernim fudbalom ?
- kakav je plus imati selektora kojeg 80% ljudi ne gotivi? Ljudi ce cekati prvi manji kiks da krenu sa negodovanjem, kao sto je to na kraju bilo sa Papetom
- ako vec osvoji 9 titula i prekuca ligu dva puta, kako neki vole reci, zasto nije mogao poslije naci angazman u boljoj ligi od katarske? I nije sve u titulama. Prije bih dao glas recimo Kodri koji je igracki vijek proveo u jednoj od najboljih liga svijeta, radio sa velikim svjetskim strucnjacima, naucio trenerski zanat u Spaniji, odnosno Real Sociedadu iako nema ni jednu titulu.
- ne znam, to treba pitati igrace.
- kao sto sam naveo gore, cekace se prvi manji kiks da se krene sa negodovanjem. To sto je Ivicin sin i toliko urezan u noviju Zeljinu istoriju ce mu biti samo jos veci teg na ramenima
- beha fudbalska zbilja jeste zehru bitna iz razloga da se iz nje nece vaditi igraci za reprezentaciju. Moze se pricati ovako treba igrace iz domace lige u reprezentaciji al bice ko i do sada, dva tri igraca max da se popuni spisak, a zaigrace tek kad odu vani. I Mesa je najavljivao domaca liga vamo tamo na kraju je zvao razne 30-godisnjake Jajale, Milicevice, Pavlovice.
- vidjeli smo da nije nikako. Zaostao u 1990-tim fudbalskim godinama.
- Nije nikakav plus, ali nije ni bitno. Za selektora su bitni rezultati i nista vise a da li navijaci nekoga gotive ili ne, totalno irelevantno
- Otkud ja znam sto nije nasao bolji angazman, necu mu ja trazit

Ne vole neki reci nego je cinjenica da je Amar Osim najtrofejniji trener u historiji domaće lige, a to babo kupio, nastelio ovo ono su suplje price. Sto se tice Kodre, sasvim pouzdano znam da kad je bio trener u Sarajevu, igraci su ga bojkotovali sa pricom "Sta ce on meni crtat sta cu ja radit" i slicno, ne bi licno imao nista protiv Kodrinog izbora, puno bolji i od Mese i od Safeta.
- Pa ti si prvi spomenuo da nasi igraci ne postuju nekoga, znaci da imas informacije jel tako ?
- Normalno, tako i treba da se negoduje kada rezultati nisu zadovoljavajuci, al suditi iskljucivo na osnovu rezultata
- Mesa je pricao suplju pricu od pocetka i to sto smo vrlo vjerovatno jedina reprezentacija u Evropi kojoj nije debitovao igrac 95 godiste ili mladji dovoljno govori o njemu a pogotovo o njegovoj prici kako je podmladio reprezentaciju. Ako bude ko i do sad to znaci da trener nema muda ubaciti domaceg igraca u reprezentaciju, Duljevic nije naucio za mjesec dana igrati lopte u Njemackoj nije ni Visca u Turskoj i tako milion primjera. Mozda bi taj Duljevic napravio bolji "transfer" od Dresdena da je već koju godinu standardan. Isto tako momci iz mlade reprezentacije koji igraju u domacoj ligi: Menalo, Cavar, Peco, Mihojevic ... jel treba sacekati da predju u xy ligu pa im pruziti sansu ili vec sad ?
- Apsolutno, to sto je citav fudbalski vijek u Francuskoj ne znaci da razumije fudbal ista bolje od nekoga ko je u BiH.