najbolje pivo?
- JThomas
#2376 Re: najbolje pivo?
napijati se pive je zlo. inače je alkohol zlo, ali više od nekoliko piva je najveće 
-
anrija67
#2379 Re: najbolje pivo?
Cesko naravno kao i sve drugo cesko viski votka konjak tekila..... 
- insomnia78
#2380 Re: najbolje pivo?
Nadaleko poznat ceski viski
-
hej.ba
#2382 Re: najbolje pivo?
Vecina regionalnih piva koje ste nahvalili su High greavity piva tj piva proizvedena sa velikim ucescem cvrste tvari a onda kao sok vodom razblazena. Industrija i globalizacija. Nikakve razlike nema izmedju tuborga i lava, stele i ozujskog, karlovackog i krusovica tj. ista bara a razlika je samo u marketingu. Ovako se dobija jeftina piva koju hvalite. Ove nase BiH pivare u Sarajevu. Tuzli i Bihacu jos proizvode na stari/tradicionalni nacin (stara tehnologija i mali kapacitet pivara) pa im i ukus varira. Nektar je takodje high greavity piva. Nase BiH pive su jednostavno prirodnije i da nema filtracije bile bi blizu kraft piva i sigurno su klasa vise od uvoznih iz regije ali kome pricati. U USA ima craft pivara koje su vece i od nasih bosanskih. Problem nasih pivara je vrijeme odlezavanja koji se skracuje ljeti zbog hiperprodukcije pa budu vodnjikava i manje pjene.
- Russki
#2383 Re: najbolje pivo?
U zadnje vrijeme mi leži Zaječarsko pšenično.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2384 Re: najbolje pivo?
Probaj tamno 
- MaxPayne
#2385 Re: najbolje pivo?
Bernard 12 lager dobar,posebno jer ne volim lager.
-
Heller
#2386 Re: najbolje pivo?
s tim da naše pivare koriste kukuruznu krupicu umjesto ječma.hej.ba wrote:Vecina regionalnih piva koje ste nahvalili su High greavity piva tj piva proizvedena sa velikim ucescem cvrste tvari a onda kao sok vodom razblazena. Industrija i globalizacija. Nikakve razlike nema izmedju tuborga i lava, stele i ozujskog, karlovackog i krusovica tj. ista bara a razlika je samo u marketingu. Ovako se dobija jeftina piva koju hvalite. Ove nase BiH pivare u Sarajevu. Tuzli i Bihacu jos proizvode na stari/tradicionalni nacin (stara tehnologija i mali kapacitet pivara) pa im i ukus varira. Nektar je takodje high greavity piva. Nase BiH pive su jednostavno prirodnije i da nema filtracije bile bi blizu kraft piva i sigurno su klasa vise od uvoznih iz regije ali kome pricati. U USA ima craft pivara koje su vece i od nasih bosanskih. Problem nasih pivara je vrijeme odlezavanja koji se skracuje ljeti zbog hiperprodukcije pa budu vodnjikava i manje pjene.
nego jel neko probao onaj plavi francuski pederluk?
- Better Man
#2387 Re: najbolje pivo?
Sve te navedene pive su čisto komercijalno smeće.Heller wrote:s tim da naše pivare koriste kukuruznu krupicu umjesto ječma.hej.ba wrote:Vecina regionalnih piva koje ste nahvalili su High greavity piva tj piva proizvedena sa velikim ucescem cvrste tvari a onda kao sok vodom razblazena. Industrija i globalizacija. Nikakve razlike nema izmedju tuborga i lava, stele i ozujskog, karlovackog i krusovica tj. ista bara a razlika je samo u marketingu. Ovako se dobija jeftina piva koju hvalite. Ove nase BiH pivare u Sarajevu. Tuzli i Bihacu jos proizvode na stari/tradicionalni nacin (stara tehnologija i mali kapacitet pivara) pa im i ukus varira. Nektar je takodje high greavity piva. Nase BiH pive su jednostavno prirodnije i da nema filtracije bile bi blizu kraft piva i sigurno su klasa vise od uvoznih iz regije ali kome pricati. U USA ima craft pivara koje su vece i od nasih bosanskih. Problem nasih pivara je vrijeme odlezavanja koji se skracuje ljeti zbog hiperprodukcije pa budu vodnjikava i manje pjene.
-
Heller
#2388 Re: najbolje pivo?
Meni su opet ove kraft uglavnom navikano smeće i moda. Ima par kvalitetnih, al meni se ne sviđa uglavnom.Better Man wrote:Sve te navedene pive su čisto komercijalno smeće.Heller wrote:s tim da naše pivare koriste kukuruznu krupicu umjesto ječma.hej.ba wrote:Vecina regionalnih piva koje ste nahvalili su High greavity piva tj piva proizvedena sa velikim ucescem cvrste tvari a onda kao sok vodom razblazena. Industrija i globalizacija. Nikakve razlike nema izmedju tuborga i lava, stele i ozujskog, karlovackog i krusovica tj. ista bara a razlika je samo u marketingu. Ovako se dobija jeftina piva koju hvalite. Ove nase BiH pivare u Sarajevu. Tuzli i Bihacu jos proizvode na stari/tradicionalni nacin (stara tehnologija i mali kapacitet pivara) pa im i ukus varira. Nektar je takodje high greavity piva. Nase BiH pive su jednostavno prirodnije i da nema filtracije bile bi blizu kraft piva i sigurno su klasa vise od uvoznih iz regije ali kome pricati. U USA ima craft pivara koje su vece i od nasih bosanskih. Problem nasih pivara je vrijeme odlezavanja koji se skracuje ljeti zbog hiperprodukcije pa budu vodnjikava i manje pjene.
- Better Man
#2389 Re: najbolje pivo?
Te komercijalne su obična voda, tj. ukus im na vodu. Nije sad da preferiram isključivo Craft piva, već piva koja imaju kvalitet i gdje se ukus osjeti na pivo i sastojke, a ne na vodu.Heller wrote:
Meni su opet ove kraft uglavnom navikano smeće i moda. Ima par kvalitetnih, al meni se ne sviđa uglavnom.
-
The 51st State
#2390 Re: najbolje pivo?
za napiti se je svako dobro.
- nosara
#2391 Re: najbolje pivo?
S njim se ne raspravlja. U principu. Niocemu.dadoka84 wrote:Kako kome, meni su tri puta ukusnije od industrijskih, a o ukusima se i ne raspravljainsomnia78 wrote:Realno ove zanatske pive su karina i uzimanje para hipsterima
PS:ko da sam ovo vec jednom pis’o
Jos uvijek tata...

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2392 Re: najbolje pivo?
Slažem se sa nosarom za Tomislav, dva i mjera 
- dadoka84
#2393 Re: najbolje pivo?
Meni je jedan mjera, nakon dva sam već bebica 
- Hajvan
#2394 Re: najbolje pivo?
‘ta ce tomica?!!
Omer je tata!

Omer je tata!

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2395 Re: najbolje pivo?
Gdje ima tog Omerage? U Vučku nemaju.
- Hajvan
#2396 Re: najbolje pivo?
bilo ga je u onom pubu na IlidziTomahawk11 wrote:Gdje ima tog Omerage? U Vučku nemaju.
no, oni variraju sa ponudom
-
detroit-mercy
#2397 Re: najbolje pivo?
Pa sad zavisi koliko si probao i sta si probaoHeller wrote:Meni su opet ove kraft uglavnom navikano smeće i moda. Ima par kvalitetnih, al meni se ne sviđa uglavnom.Better Man wrote:Sve te navedene pive su čisto komercijalno smeće.Heller wrote:
s tim da naše pivare koriste kukuruznu krupicu umjesto ječma.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#2398 Re: najbolje pivo?
Solidno sarajevsko svijetlo... Po ovim vrućinama pogotovo

- dadoka84
#2399 Re: najbolje pivo?
Imam osjećaj da dosta naših ljudi uopšte ne zna šta je dobro pivo i kakvog bi ukusa trebalo biti. Neko mi preporuči nešto da popijem a ono industrijska splačina... Ima i kraftova koji se jedva popiju ali mi je većina mnogo boljeg ukusa od ovih razvikanih izreklamiranih piva.
-
Heller
#2400 Re: najbolje pivo?
Kako koje, pivo meni licno i odgovara kao lagano piće, za svaku priliku, ne sad ko ono govno Miller za koje su me zajebali u Pubu pa sam dao pet maraka nego Tuzlak, Karlovačko su sasvim ok. Nefiltrirana su za koplje ispred.Better Man wrote:Te komercijalne su obična voda, tj. ukus im na vodu. Nije sad da preferiram isključivo Craft piva, već piva koja imaju kvalitet i gdje se ukus osjeti na pivo i sastojke, a ne na vodu.Heller wrote:
Meni su opet ove kraft uglavnom navikano smeće i moda. Ima par kvalitetnih, al meni se ne sviđa uglavnom.