najbolje pivo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#2376 Re: najbolje pivo?

Post by JThomas »

napijati se pive je zlo. inače je alkohol zlo, ali više od nekoliko piva je najveće :mrgreen:
LBVIEW

#2377 Re: najbolje pivo?

Post by LBVIEW »

Image
emric

#2378 Re: najbolje pivo?

Post by emric »

Image
anrija67

#2379 Re: najbolje pivo?

Post by anrija67 »

Cesko naravno kao i sve drugo cesko viski votka konjak tekila..... 8)
insomnia78

#2380 Re: najbolje pivo?

Post by insomnia78 »

Nadaleko poznat ceski viski
insomnia78

#2381 Re: najbolje pivo?

Post by insomnia78 »

Jucer pio
Image
hej.ba

#2382 Re: najbolje pivo?

Post by hej.ba »

Vecina regionalnih piva koje ste nahvalili su High greavity piva tj piva proizvedena sa velikim ucescem cvrste tvari a onda kao sok vodom razblazena. Industrija i globalizacija. Nikakve razlike nema izmedju tuborga i lava, stele i ozujskog, karlovackog i krusovica tj. ista bara a razlika je samo u marketingu. Ovako se dobija jeftina piva koju hvalite. Ove nase BiH pivare u Sarajevu. Tuzli i Bihacu jos proizvode na stari/tradicionalni nacin (stara tehnologija i mali kapacitet pivara) pa im i ukus varira. Nektar je takodje high greavity piva. Nase BiH pive su jednostavno prirodnije i da nema filtracije bile bi blizu kraft piva i sigurno su klasa vise od uvoznih iz regije ali kome pricati. U USA ima craft pivara koje su vece i od nasih bosanskih. Problem nasih pivara je vrijeme odlezavanja koji se skracuje ljeti zbog hiperprodukcije pa budu vodnjikava i manje pjene.
Russki

#2383 Re: najbolje pivo?

Post by Russki »

U zadnje vrijeme mi leži Zaječarsko pšenično.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2384 Re: najbolje pivo?

Post by Domaci izdajnik »

Probaj tamno ;-)
MaxPayne

#2385 Re: najbolje pivo?

Post by MaxPayne »

Bernard 12 lager dobar,posebno jer ne volim lager.
Heller

#2386 Re: najbolje pivo?

Post by Heller »

hej.ba wrote:Vecina regionalnih piva koje ste nahvalili su High greavity piva tj piva proizvedena sa velikim ucescem cvrste tvari a onda kao sok vodom razblazena. Industrija i globalizacija. Nikakve razlike nema izmedju tuborga i lava, stele i ozujskog, karlovackog i krusovica tj. ista bara a razlika je samo u marketingu. Ovako se dobija jeftina piva koju hvalite. Ove nase BiH pivare u Sarajevu. Tuzli i Bihacu jos proizvode na stari/tradicionalni nacin (stara tehnologija i mali kapacitet pivara) pa im i ukus varira. Nektar je takodje high greavity piva. Nase BiH pive su jednostavno prirodnije i da nema filtracije bile bi blizu kraft piva i sigurno su klasa vise od uvoznih iz regije ali kome pricati. U USA ima craft pivara koje su vece i od nasih bosanskih. Problem nasih pivara je vrijeme odlezavanja koji se skracuje ljeti zbog hiperprodukcije pa budu vodnjikava i manje pjene.
s tim da naše pivare koriste kukuruznu krupicu umjesto ječma.

nego jel neko probao onaj plavi francuski pederluk?
Better Man

#2387 Re: najbolje pivo?

Post by Better Man »

Heller wrote:
hej.ba wrote:Vecina regionalnih piva koje ste nahvalili su High greavity piva tj piva proizvedena sa velikim ucescem cvrste tvari a onda kao sok vodom razblazena. Industrija i globalizacija. Nikakve razlike nema izmedju tuborga i lava, stele i ozujskog, karlovackog i krusovica tj. ista bara a razlika je samo u marketingu. Ovako se dobija jeftina piva koju hvalite. Ove nase BiH pivare u Sarajevu. Tuzli i Bihacu jos proizvode na stari/tradicionalni nacin (stara tehnologija i mali kapacitet pivara) pa im i ukus varira. Nektar je takodje high greavity piva. Nase BiH pive su jednostavno prirodnije i da nema filtracije bile bi blizu kraft piva i sigurno su klasa vise od uvoznih iz regije ali kome pricati. U USA ima craft pivara koje su vece i od nasih bosanskih. Problem nasih pivara je vrijeme odlezavanja koji se skracuje ljeti zbog hiperprodukcije pa budu vodnjikava i manje pjene.

Sve te navedene pive su čisto komercijalno smeće.
Heller

#2388 Re: najbolje pivo?

Post by Heller »

Better Man wrote:
Heller wrote:

Meni su opet ove kraft uglavnom navikano smeće i moda. Ima par kvalitetnih, al meni se ne sviđa uglavnom.
Better Man

#2389 Re: najbolje pivo?

Post by Better Man »

Heller wrote:
Meni su opet ove kraft uglavnom navikano smeće i moda. Ima par kvalitetnih, al meni se ne sviđa uglavnom.
Te komercijalne su obična voda, tj. ukus im na vodu. Nije sad da preferiram isključivo Craft piva, već piva koja imaju kvalitet i gdje se ukus osjeti na pivo i sastojke, a ne na vodu.
The 51st State

#2390 Re: najbolje pivo?

Post by The 51st State »

za napiti se je svako dobro.
nosara

#2391 Re: najbolje pivo?

Post by nosara »

dadoka84 wrote:
insomnia78 wrote:Realno ove zanatske pive su karina i uzimanje para hipsterima
PS:ko da sam ovo vec jednom pis’o
Kako kome, meni su tri puta ukusnije od industrijskih, a o ukusima se i ne raspravlja :)
S njim se ne raspravlja. U principu. Niocemu.

Jos uvijek tata...

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#2392 Re: najbolje pivo?

Post by Tomahawk11 »

Slažem se sa nosarom za Tomislav, dva i mjera :thumbup:
dadoka84

#2393 Re: najbolje pivo?

Post by dadoka84 »

Meni je jedan mjera, nakon dva sam već bebica :D
Hajvan

#2394 Re: najbolje pivo?

Post by Hajvan »

‘ta ce tomica?!!

Omer je tata!

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#2395 Re: najbolje pivo?

Post by Tomahawk11 »

Gdje ima tog Omerage? U Vučku nemaju.
Hajvan

#2396 Re: najbolje pivo?

Post by Hajvan »

Tomahawk11 wrote:Gdje ima tog Omerage? U Vučku nemaju.
bilo ga je u onom pubu na Ilidzi
no, oni variraju sa ponudom
detroit-mercy

#2397 Re: najbolje pivo?

Post by detroit-mercy »

Heller wrote:
Better Man wrote:
Heller wrote:

Pa sad zavisi koliko si probao i sta si probao :mrgreen: ja vec izvjesno vrijeme pijem kraft pive i kad me slucajno zadesi da popijem onu koju industrijsku limunadu sto zovu piva, hoce nesto da mi bude :mrgreen:.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#2398 Re: najbolje pivo?

Post by parappa »

Solidno sarajevsko svijetlo... Po ovim vrućinama pogotovo

Image
dadoka84

#2399 Re: najbolje pivo?

Post by dadoka84 »

Imam osjećaj da dosta naših ljudi uopšte ne zna šta je dobro pivo i kakvog bi ukusa trebalo biti. Neko mi preporuči nešto da popijem a ono industrijska splačina... Ima i kraftova koji se jedva popiju ali mi je većina mnogo boljeg ukusa od ovih razvikanih izreklamiranih piva.
Heller

#2400 Re: najbolje pivo?

Post by Heller »

Better Man wrote:
Heller wrote:
Te komercijalne su obična voda, tj. ukus im na vodu. Nije sad da preferiram isključivo Craft piva, već piva koja imaju kvalitet i gdje se ukus osjeti na pivo i sastojke, a ne na vodu.
Kako koje, pivo meni licno i odgovara kao lagano piće, za svaku priliku, ne sad ko ono govno Miller za koje su me zajebali u Pubu pa sam dao pet maraka nego Tuzlak, Karlovačko su sasvim ok. Nefiltrirana su za koplje ispred.
Post Reply