Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

madner

#23701 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Haris.ba wrote: 15/11/2024 13:59
madner wrote: 15/11/2024 13:56 RFK je obecao smanjiti uticaj farmacije na medije (reklame) i agencije, ne vidim kome to treba smetati.
Pa televizijama koje zaradjuju milijarde od reklamuranja lijekova. :mrgreen:
:D
Mislio sam od gradjana, zasto bi neko imao problem sa tim programom.
Osmi Socrates

#23702 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Kako će ih spriječiti da reklamiraju?
madner

#23703 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Osmi Socrates wrote: 15/11/2024 14:06 Kako će ih spriječiti da reklamiraju?
EU ima zabranu direktnog reklamiranja.
vaučer

#23704 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

Mislim da je ipak puno važnije to da napokon u vlasti ima netko tko će se pozabaviti chemtrailsima. Fakin fajnali. Dokle više s ovim posipanjem majku im jebem geno-inžinjersku.
JovicSA

#23705 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

madner wrote: 15/11/2024 13:56 RFK je obecao smanjiti uticaj farmacije na medije (reklame) i agencije, ne vidim kome to treba smetati.
Jes vala dok u samoposluzi u AmeriKi kupiš ibuprufen i ostale analgetike bukvalno u kantama od 5kg ali eto bitno je zabraniti reklamiranje. Hehehe :mrgreen:
Haris.ba

#23706 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

JovicSA wrote: 15/11/2024 14:22
Jes vala dok u samoposluzi u AmeriKi kupiš ibuprufen i ostale analgetike bukvalno u kantama od 5kg ali eto bitno je zabraniti reklamiranje. Hehehe :mrgreen:
Pa ako je to toliko nebitno, onda nece biti problem zabraniti?
madner

#23707 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

JovicSA wrote: 15/11/2024 14:22
Bitno je jer njima to ne treba, nego tako kupuje medije.
Osmi Socrates

#23708 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Ovaj se uskokodače k'o neka tinejdžerska kokoška "sloboda govora bla bla bla bla truć truć", a tamo gdje je sloboda govora zaista zaštićena prvim amandmanom, kao što je reklamiranje, predlaže zabranu. :lol:

Istina, sloboda govora kad je u pitanju reklamiranje treba zadovoljiti malo strožije standarde nego kad je u pitanju politički govor. Svaka kompanija je toga svjesna.

Potpuna zabrana reklamiranja određene vrste produkata je nemoguća.
asdf1

#23709 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by asdf1 »

Citat iz knjige American Crusade buduceg ministra odbrane Pete Hegseth:
I fully understand the distinction between “peaceful” Muslims and Islamist Muslims. I have many dear friends who are Muslim—including Texas Omar, his family, and colleagues at FOX News. They are wonderful people, working and fighting—in their mind—to save a religion besieged by radicals. I don’t agree with that assessment, but they love America, so I respect them greatly.

But they are under siege. Next to the communist Chinese and their global ambitions, Islamism is the most dangerous threat to freedom in the world. It cannot be negotiated with, coexisted with, or understood; it must be exposed, marginalized, and crushed. Just like the Christian crusaders who pushed back the Muslim hordes in the twelfth century, American Crusaders will need to muster the same courage against Islamists today.
https://www.mediamatters.org/pete-hegse ... heres-some
vaučer

#23710 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

asdf1 wrote: 15/11/2024 15:19 Citat iz knjige American Crusade buduceg ministra odbrane Pete Hegseth:
But, but, but Gaza, but, but....
SmokingMan

#23711 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

"Islamizam" (u kontekstu širenja islama prema zapadu - politički termin) je domišljat eufemizam za islam i, dobro je pojasnio šta misli u zadnjoj rečenici. Nništa manje i u prethodnoj, etc. Omare, imaš dobrog pajtosa... :D
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#23712 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TojoOptics »

asdf1 wrote: 15/11/2024 15:19 Citat iz knjige American Crusade buduceg ministra odbrane Pete Hegseth:
I fully understand the distinction between “peaceful” Muslims and Islamist Muslims. I have many dear friends who are Muslim—including Texas Omar, his family, and colleagues at FOX News. They are wonderful people, working and fighting—in their mind—to save a religion besieged by radicals. I don’t agree with that assessment, but they love America, so I respect them greatly.

But they are under siege. Next to the communist Chinese and their global ambitions, Islamism is the most dangerous threat to freedom in the world. It cannot be negotiated with, coexisted with, or understood; it must be exposed, marginalized, and crushed. Just like the Christian crusaders who pushed back the Muslim hordes in the twelfth century, American Crusaders will need to muster the same courage against Islamists today.
Palestina ce postojati jedino kao apstraktni pojam, Gaza zbogom. A, mozda i Bosnu podijele izmedju Srbije i Hrvatske. I ovako je de facto podjeljena. Evropa bez muslimana. Mirno spavajte, rata nece biti, Trump nije poceo ni jedan rat (sarkazam).
jeza u ledja

#23713 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

TojoOptics wrote: 15/11/2024 15:51

Palestina ce postojati jedino kao apstraktni pojam, Gaza zbogom. A, mozda i Bosnu podijele izmedju Srbije i Hrvatske. I ovako je de facto podjeljena. Evropa bez muslimana. Mirno spavajte, rata nece biti, Trump nije poceo ni jedan rat (sarkazam).
Novi americki ambasador u Izraelu tako i bukvalno tvrdi - Palestina i Palestinci ne postoje. Zapadna Obala ne postoji, vec se zove Judeja i Samaria, i ta zemlja pripada Izraelu. To doslovce tim rijecima govori vec godinama, i zato je sad postavljen da tamo bude americki ambasador.
plavi_E

#23714 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Elon Musk na tajnom sastanku s iranskim ambasadorom: Slijedi li veliki preokret u odnosima SAD-a i Irana?
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/elon ... /241115038

Izgleda da je Musk stvarni ministar vanjskih poslova onak Kubanac sa Floride je samo maskota.
plavi_E

#23715 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Sve je izvjesnije da Trampu treba mir u svijetu kako bi se mogao skoncentrisati na "unutrasnje neprijatelje". :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#23716 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PreWiBa »

SmokingMan wrote: 15/11/2024 15:28 "Islamizam" (u kontekstu širenja islama prema zapadu - politički termin) je domišljat eufemizam za islam i, dobro je pojasnio šta misli u zadnjoj rečenici. Nništa manje i u prethodnoj, etc. Omare, imaš dobrog pajtosa... :D
Ma, ti likovi su reprezentativni koliko i onaj Denis Šulić u SNSD-u.

FOX News ima te pulene sa muslimanskim imenima, tamnom bojom kože, kako bi svojim desničarskim gledaocima dali privid da oni nisu rasisti, vidiš da im Omar govori kako su svi muslimani loši, a ne Catherine...
Point.

#23717 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

jeza u ledja wrote: 15/11/2024 16:00
TojoOptics wrote: 15/11/2024 15:51

Novi americki ambasador u Izraelu tako i bukvalno tvrdi - Palestina i Palestinci ne postoje. Zapadna Obala ne postoji, vec se zove Judeja i Samaria, i ta zemlja pripada Izraelu. To doslovce tim rijecima govori vec godinama, i zato je sad postavljen da tamo bude americki ambasador.
Ali genocide Joe, reći će kolega @alijagoro

Iskali ste, sada gledajte.
jeza u ledja

#23718 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Bas me zanima kako ce RFK posamarati Big Pharmu ili prehrambene gigante i kako ce ovaj Deus nesto posamarati vojno-industrijski kompleks. Zanima me i kako ce najbogatiji covjek na svijetu uciniti svijet pravednijim i ravnopravnijim i kako ce pedofil umanjiti stopu kriminala kao glavni covjek pravosudja. :lol:

A tek kako ce cijene svega spasti sa tarifama. :D
plavi_E

#23719 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Carina na sve proizvode pa cak i na one koje sam ne proizvodis nego moras uvoziti je sasvim novi nacin borbe protiv poskupljenja. Takav genijalni potez svijet do sada nije vidio,
madner

#23720 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Osmi Socrates wrote: 15/11/2024 14:42 Ovaj se uskokodače k'o neka tinejdžerska kokoška "sloboda govora bla bla bla bla truć truć", a tamo gdje je sloboda govora zaista zaštićena prvim amandmanom, kao što je reklamiranje, predlaže zabranu. :lol:

Istina, sloboda govora kad je u pitanju reklamiranje treba zadovoljiti malo strožije standarde nego kad je u pitanju politički govor. Svaka kompanija je toga svjesna.

Za nekog ko se fura na Socrata imas bas problem da rasclanis moje stavove od toga kada predstavljam tudje stavove.

Ja jesam za slobodu govora, to nema veze sa RFK stavom o istom. On moze biti za zabranu reklamiranja jer ima druge prioritete od mene.
Ja ne moram podrzavati njegove stavove da ih predstavim.

Meni je bitno da Fauci zavrsi iza resetaka.
jeza u ledja

#23721 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Chmoljo wrote: 15/11/2024 00:30
kluz franjo wrote: 15/11/2024 00:22
Chmoljo wrote: 15/11/2024 00:16 ...
ne kažem da sam u pravu, nadam se da jesam. ali vjeruješ li ti da će ovi"handpicked" likovi izdržati 4 godine mandata? mislim pitanje je samo koliko će ih opstati, 30%, 50%, 70%?
Poenta je u tome, što se ti nadaš da će ovi sada imenovani freakovi opstati kratko, a ja se nadam da će ostati pun mandat.
Jer DOKAZANO mega-maga-freak svaki put sve gore i gore odluke donosi.
Tih tvojih 30-50-70% novih, će sa velikom vjerovatnoćom biti još gori od ovih sada.
ne nadam se, nego mislim da će biti tako. a volio bih da opstanu, neka naprave opipljivu štetu pa se nadam da će ljudi progledati.

pazi, jedino što je sigurno je to da je sve neizvjesno. najviše zbog Trumpa takav kakav jeste - bez ideologije, bez viših ciljeva. samo njegov ego, njegovo bogatstvo i to je to. eventualno produženje mandata. a onda njegovi potezi mogu varirati jer može donijeti dijametralno suprotne odluke zbog tih stvari koje ga pokreću. a onda je i pretpostavka kako će ga ljudi percipirati zasnovana na nepoznatoj referentoj tački. jer mu se ništa ne zna.

a sva ova naklapanja su samo naklapanja, jebiga.
Chmoljo wrote: 15/11/2024 08:41
kluz franjo wrote: 15/11/2024 00:42
'bem li ga... nadaš/očekuješ... nećemo sada u semantiku.
Poenta je ono što je ultima napisao... nema misterije/nadanja/očekivanja...
Lik fino kaže šta će uraditi i to fino uradi. Dokazano već n-puta.
Ali da se ne vrtimo više u krug. Shvatam tvoju poziciju i shvatam da ni ja ni ti nemamo kristalnu kuglu.
Biće nešto, pa ćemo komentarisati kada to nešto bude.
pa da ne bude zabune, ne mistifikujem ja Donalda. ako kaže da se želi svetiti, on će to stvarno i raditi, to ide pod onaj dio gdje sam rekao da mu je bitan njegov ego.

ja kažem da kamarila oko njega ima drugačije ideje, na duže staze, i njima je Trump sredstvo. napokon je došao neko da mogu reći ono što su mislili i prije njega samo je bilo sramota. sad više nije.

ono što ja govorim jeste da njegov mandat, koliko god bio sada u sjajnoj poziciji, nije nešto što će proći bez ikakvog otpora, što će se samo ostvariti i što neće imati neke posljedice koje nisu sjajne ni po njih kako budu vukli poteze. pogledaj RFK, tvrdi da će staviti tačku na hronične bolesti. :lol: neće se zemlja zaravnati ako ravnozemljaši jako, jako vjeruju u to, niti će vakcine prestati biti nezaobilazan faktor u suzbijanju preventabilnih bolesti ako on i otkrije kakvu korupcijsku aferu između države i farmaceutskih kuća. to nije firma, gdje otpuštaš i praviš sistematizaciju kako ti je kurcu ćejf. u toj situaciji, gdje može i gdje će biti nepredvidljivih reakcija i posljedica, što mu je kabinet više klaunovski, teže će sve to ishendlati u svoju korist.

nadam se da sam sad jasniji.

:)
Iza Trumpa postoji kamarila, ali svi oni guraju svoje stvari i nisu nuzno povezani u jednu koherentnu masu. Cak sta vise, vjerujem da postoje mnoge grupe koje podrzavaju Trumpa a imaju dijametralno razlicite interese. Cijela njegova administracija je labava koalicija raznoraznih interesnih grupa i pojedinaca koje se medjusobno natjecu oko toga ko ce u kojem trenutku biti Trumpov miljenik i izvlaciti iz njega sta im treba.
Njemu je to naravno sasvim jasno i on to obilato koristi. Bukvalno ih suprostavlja jedne drugima i time drzi pod kontrolom, utvrdjujuci svoju ulogu kao "kingmakera". I od vladinih institucija pravi cirkus jer ce ih tako oslabiti, a sebe uciniti jacim.

Ovo je manje fasisticka diktatura (mada ima puno primjesa toga), a vise kao organizovana kriminalna grupa, sa puno podgrupa i jednim sefom na celu, koji odredjuje sve, a ne dotice se niceg. Samo dok njemu kapa profit. Nema tu neke organizacije, smislene strategije, sve je od danas do sutra. Trump je tako vodio i svoj biznis.
armin071

#23722 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by armin071 »

Ima li neko datum kad je smak svijeta, hoće to biti odmah 01.01.2025 ili ćemo morati malo da pričekamo… Da se može pučanstvo pripremiti za crne dane…
madner

#23723 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Mislim da bi RFK da je dobio nominaciju pomeo Trumpa.
jeza u ledja

#23724 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nije on anti-fish, on je anti-whale.
Osmi Socrates

#23725 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

madner wrote: 15/11/2024 16:23
Osmi Socrates wrote: 15/11/2024 14:42 Ovaj se uskokodače k'o neka tinejdžerska kokoška "sloboda govora bla bla bla bla truć truć", a tamo gdje je sloboda govora zaista zaštićena prvim amandmanom, kao što je reklamiranje, predlaže zabranu. :lol:

Za nekog ko se fura na Socrata imas bas problem da rasclanis moje stavove od toga kada predstavljam tudje stavove.

Ja jesam za slobodu govora, to nema veze sa RFK stavom o istom. On moze biti za zabranu reklamiranja jer ima druge prioritete od mene.
Ja ne moram podrzavati njegove stavove da ih predstavim.

Meni je bitno da Fauci zavrsi iza resetaka.
A gdje bogati piše da je RFK-ov stav da zabrani reklamiranje lijekova? Dosad je svašta nalupao, ali to još nije. Lažeš da bi dalje budalesao.

Sve ovo znači da je to isključivo tvoj stav, i još se pozivaš na zakone EU.

A na tog Faucija si navalio k'o bijesan pas. Naravno, za tebe nikakve veze nema da ga je Reagan postavio na funkciju, Da je bio na istoj funkciji i pod Bušem starijim, i pod Clintonom, i pod Bušem mlađim, i pod Obamom, i pod Trumpom i pod Bidenom.

Čovjek uopšte nije Demokrata. Jedini predsjednik kojeg je nazvao prijateljem je mlađi Bush.
Post Reply