Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Haris.ba

#23651 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

Ali_G wrote: 15/11/2024 09:10 Tako su i za Hitlera govorili, nece, ne moze…
Sta, da nas nece Tramp napasti?
madner

#23652 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Chmoljo wrote: 14/11/2024 21:15
madner wrote: 14/11/2024 20:55

Zato jeste bitno da se mjere mogu kritikovati a ne da koriste cenzuru i kriju se iza konsensusa koji nametnu. Posto smo cenzurisali sve koji su bili protiv, vecina misli da je ovo ispravno.
nemam ja problem prvi sa kritikom. ali i sam naučni pristup jeste takav da je kritika itekako poželjna, jer tako opstaju ili propadaju naučne postavke oko kojeg ne postoji 100% konsenzus. no od urlikanja o vakcinama koje izazivaju autizam pa su samim tim problematične i ove protiv korone, nije se moglo razaznati ko ima konstruktivnu kritiku da npr. nije provedeno dovoljno testiranje, kako su prikupljani rezultati testiranja i sl.

problem sa slobodom govora je što je onda teško pronaći konstruktivnu kritiku, dok sve vrijeme moraš da se braniš od nasrtaja polumorona koji tvrdi da ti zla farma ubija dijete.

još jedan problem sa slobodom govora je upravo u tome što je ista dovela i do urušavanja povjerenja u vladine institucije u kojima se nalaze naučnici koji imaju kompetencije da govore o ovim stvarima. a to je nešto do čega je doveo internet - da se čuje glas nekompetentnih pod izgovorom slobode govore.
Nauka ne funkcionise opste prema konsensusu. Konsensus vecine je bio da je zemlja centar svemira, zato postoje eksperimenti i istrazivanje. Dok je model ispravan nece biti oboren.

Sto se tice vakcina, ne valja kada je interes industrije da ima sto vise takvih. Kada neko stavi na listu djetetu vakcinu od Hepatitisa B onda je vrlo blizu zakljucak da taj radi za interese industrije a ne djeteta. Tacno je da je za prosjecnog covjeka jako tesko shvatiti sta je konstruktivna kritika a sta nije, no mozes sada pogledati nazad i vidjeti sta se ispostavilo tacno a sta ne.

Jedan meme fino objasni problem
Image

Nije problem do slobode govora nego do manjka nezavisnosti institucija. Nije normalno da direktori agencije koja nadzire farmaciju nakon posla predju u velike farmacijske kompanije, nije normalno da ljudi iz ministarstva odbrane predju u firme koje prodaju oruzje.
Zato nije dobro sto vlada hoce da cenzurise socijalne mreze, ko ce biti korektiv buducim Faucijima?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23653 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 15/11/2024 09:12
Ali_G wrote: 15/11/2024 09:10 Tako su i za Hitlera govorili, nece, ne moze…
Sta, da nas nece Tramp napasti?
aneksiraće Sinalou preko Čiuaue
Chmoljo

#23654 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

madner wrote: 15/11/2024 09:32 Nauka ne funkcionise opste prema konsensusu. Konsensus vecine je bio da je zemlja centar svemira, zato postoje eksperimenti i istrazivanje. Dok je model ispravan nece biti oboren.
moja je greška što nisam napisao preTpostavke. jer iako društvenjak, vrlo dobro znam da se decenijama moraju potvrđivati hipoteze, naravno govorim o onima koje nisu mjerljive sa tada postojećom tehnologijom.

mislim, zar ima potrebe pisati o ovome, kada je poprilično jasno na šta sam mislio?
Sto se tice vakcina, ne valja kada je interes industrije da ima sto vise takvih. Kada neko stavi na listu djetetu vakcinu od Hepatitisa B onda je vrlo blizu zakljucak da taj radi za interese industrije a ne djeteta. Tacno je da je za prosjecnog covjeka jako tesko shvatiti sta je konstruktivna kritika a sta nije, no mozes sada pogledati nazad i vidjeti sta se ispostavilo tacno a sta ne.
prosječan čovjek sada vidi da se pojavljuju bolesti koje su bile suzbijene ili pred nestankom. zahvaljujući slobodi govora i širenju propagande.
Jedan meme fino objasni problem
Image
memove ne doživljavam osim medinih depresivnih koji me nasmijavaju.
Nije problem do slobode govora nego do manjka nezavisnosti institucija. Nije normalno da direktori agencije koja nadzire farmaciju nakon posla predju u velike farmacijske kompanije, nije normalno da ljudi iz ministarstva odbrane predju u firme koje prodaju oruzje.
Zato nije dobro sto vlada hoce da cenzurise socijalne mreze, ko ce biti korektiv buducim Faucijima?
naravno da nije problem sloboda govora, problem je namjerno izgrađen narativ o nepovjerenju, ali ne u nepovjerenju samo u vladine isntitucije, nego nepovjerenje u kompetencije. u bilo koga ko kaže istinu. od uređivanja foruma, pa do nekih stvari koje se lokalno dešavaju znam koliko lako može biti iskrivljena slika koja se namjerno stvori i ljude nije moguće ubijediti drugačije.

nije problem dok nema posljedica.

ali ovdje ima. ne bi bila nikakva šteta da RFK stane na kraj korupciji ako je ima. to može samo osnažiti povjerenje u vladine institucije. ali biće šteta jer će se ići u narativ da je svaki naučnik dio velike zavjere. mislim, manje više, već je tako i kod nas. uopšte se ne gleda kritički, nego se traži samo potvrda mišljenja.

sloboda govora ne smije biti žrtvovana svakako. ali ne smije biti ni alat pomoću kojeg će mračnjaci prvo dokinuti tu slobodu govora kada njima ne bude odgovarala, baš kao što sam ti naveo u Trumpovoj izjavi o "antisemitizmu na univerzitetima".
madner

#23655 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Maxxtro wrote: 15/11/2024 00:53
madner wrote: 13/11/2024 14:38 Prvo svaka cast za post, potrudio si se, procitao si sta je napisano. Ja rijetko odgovaram toliko dugo jer broj ljudi koji zele dokazati da nisam u pravu je obicno dosta veci, a ja sam.
Pokusat cu da ti odgovorim na sve tacke, ili unutar 15 minuta, sta se prije desi. :D

Postavio sam ti primjer Svedske naspram drugih Skandinavskih zemalja jer su jako slicne, pa se moze dobro porediti efekt mjera. USA ima problem sto je kontinent, gdje Vermonth moze imati najveci oruzja po glavi stanovnika i najmanje smrtnih slucajeva, ali nece isto vaziti za Baltimore.

Argument protiv maskiranja je bio da je to beskorisna mjera na duze staze. Primjer sa Svedskom pokazuje zasto. Ako uzmes samo 2020 mjere imaju smisla i smanjuju znatno smrtnost. Ako uzmes samo 2021 maske ne da nemaju smisla nego povecavaju smrtnost a ako pogledas duzi period dodjes do zakljucka da je bila totalna glupost to uvoditi.
Ovo je nazalost postalo politicko pitanje i ako nisi sa nama onda si protiv nas. Tako da su se morali ograditi, ali sam autor studije je bio vise nego jasan u intervjujima.
Ako uvodis mjere (maske, rad od kuce, zatvaranje skola) te mjere imaju neki minus i neki plus. Inflacija koja je najveca pljacka penzionera i radnicke klase ovog stoljeca je direktna posljedica takvih mjera.
Dakle bilo bi posteno pogledati koje mjere su spasile zivote, koje nisu i kako smo dosli do istih.
Pustiti da virus sto vise cirkulise ljeti bi recimo bila ispravna mjera u retrospektivi, mada bi vise ljudi kratkorocno umrlo nego da se nose maske.

https://mountvernonnews.com/stories/649 ... f-evidence
“So, Fauci is saying that masks work for individuals but not at a population level? That simply doesn’t make sense,” said Jefferson.
Since 2011, the Cochrane review only included randomised trials to minimise bias from confounders.

“It might be that Fauci is relying on trash studies,” said Jefferson. “Many of them are observational, some are cross-sectional, and some actually use modelling. That is not strong evidence.”

“Once we excluded such low-quality studies from the review, we concluded there was no evidence that masks reduced transmission,” he added.
He laments that public figures have tried to undermine the Cochrane review, despite it representing the gold standard of evidence.

Columnist Zeynep Tufekci wrote an article in the New York Times titled, “Here’s Why the Science Is Clear That Masks Work,” claiming that Cochrane’s mask study had misled the public.

Cochrane’s editor in chief, Karla Soares-Weiser capitulated to pressure and “apologised” for the wording in the plain language summary of the review because it “was open to misinterpretation” and may have led to “inaccurate and misleading” claims.

And former CDC director Rochelle Walensky misled Congress after claiming the Cochrane review had been “retracted” which was patently false.

As it stands, the Cochrane review will continue to be the subject of attacks because it presents a major roadblock for implementing masking policies. Jefferson says he doesn’t know what motivates people to ignore the facts.

“Could it be part of this whole agenda to control people’s behaviour? Perhaps,” he speculated.

“What I do know,” said Jefferson, “is that Fauci was in a position to run a trial, he could have randomised two regions to wear masks or not. But he didn’t and that’s unforgivable.”
Ovo ti zoves odgovorom? Posto si se odvazio da pricas o nauci a ocito je nisi susretao ni u prolazu, (da nisi mozda studirao na Trump University?) da ti objasnim par stvari.
  1. Za pocetak, opet ignorises korelaciju nosenja maski i mandata sa stopom smrtnosti u US drzavama, pitanje koje si TI, ponavljam TI a ne JA, potegnuo u vezi sa efikasnoscu maski! Ovo samo da jos jednom svi vide kakav si klaun, mada to nije tesko zakljuciti.
  2. Govorimo o maskama a ti mi stavljas poredjenje Svedske i drugih skandinavskih zemalja u vezi sa efektom mjera. Kao prvo, nikakav efekat mjera se ovdje ne ispituje, nema nikakve hipoteze, nikakvog eksperimenta niti dizajna, ovo je samo poredjenje 'excess deaths', sa spekulacijama o mogucim razlozima. Ovo nije klinicka studija koja ispituje nesto, niti metastudija koja objedinjuje druge. Kao drugo, kojih mjerama? Kako razdvajamo efekte? Tebi naravno to nije bitno, ne zamaras se tim sitnicama jer ti je svakako jedini cilj sto vise zatrpavati raspravu referencama koje niti si procitao niti razumijes, samo da prividno idu u tvoju korist, dok se ja ili neko drugi ne umorimo prebiruci po sranju koje pises. Gdje su podaci o maskama i distanciranju unutar Svedske, s obzirom da su i tamo preporuke bile za iste? Kako znas u kolikoj mjeri su tamo nosili maske? Je li ti pala na pamet mogucnost da je Svedska imala relativno manje excess deaths u drugoj polovini 2021 zato sto je korona pokosila dosta pripadnika rizicnih grupa ili mozda zato sto i u cak samom clanku pise da je imala vece stope imunizacije od ostalih zemalja? Ovo samo neka od pitanja koja se namecu a nikako se ne tretiraju u tom clanku, zato sto to uopce nije ni njegova svrha. Ako ti mislis da ovo nesto dokazuje po pitanju efikasnosti maski, kad ovo cak ni ne tvrdi da ispituje,sta onda tek dokazuje sistematski analiza opservacionih studija koje se bave upravo pitanjem efikasnosti maski i distanciranja, objavljena u Lancetu? Ali ne, ti ces samo odmahnuti ponavljajuci ovo podebljano sto glavni autor Cochrane Review-a kaze, da su samo ukljucili CRT jer su ostale kako kaze "trash studies", a u isto vrijeme ces mi dati neko poredjenje 'excess deaths' u skandinavskim zemljama i kao to bi trebao biti dobar dokaz da maske ne funkcionisu? To je onda 5 stepenica ispod smeca, po covjeku na kojeg se sam pozivas. Jesi li u stanju da za pocetak ne budes u kontradikciji sam sa sobom? Mozda kad to savladas, ima sanse da se vratis u realnost iz tog svijeta fantazije u kojem zivis.
  3. Napisao sam ti detaljno za Cochrane Review, ali ocito da vi iz tabora naucnika i inzinjera veze s vezom nemate pa vam moramo mi drustvenjaci objasnjavati. Moze on pricati sto hoce, ali je cinjenica da postoji diskrepancija izmedju jezik u opisu studije i samog sadrzaja metastudije. Ako ja hocu da testiram efekat pojasa na sprecavanje povreda u autima, pa savjetujem jednoj grupi da obavezno stavljaju pojaseve, ali saznam na kraju da ih se samo 43% pridrzavalo te upute, je li to znaci ako medju njima nema znacajno manje povreda u odnosu na kontrolnu grupu, da pojasevi nisu efektivni? Ili znaci da savjetovanje ljudima da stavljaju pojaseve nije efektivno? Evo, ovo je dovoljno jednostavno da cak i ti mozes razumjeti.
  4. Spominjes kako se pitanje maskiranja ispolitiziralo, a navodis mi ni manje vise nego intervju naucnika studije koji toboze predstavlja nauku a iz kojega prosto sipi politika. "Fauci relying on trash studies" - je li ti to zvuci ko objektivan, nepristrasan rijecnik? Naucne studije koje su pokazale ono sa cime se on ne slaze su "smece"? U samom Cochrane Review linku, ako odes na declarations of interest, ovo stoji za njega:
    TJ: reports declaring an opinion on the topic of the review in articles for popular media. TJ is an Editor at the Cochrane Acute Respiratory Infections Group but was not involved in the editorial process for this review. See full statement here: https://restoringtrials.org/competing-i ... jefferson/
    . Pa kad odes na ovaj link, nadjes recimo
    TJ receives revenues from https://trusttheevidence.substack.com
    . On nije nikako politican, jel tako? Uostalom ako su sve druge vrste studija smece, sta cemo onda recimo sa ovom RCT studijom objavljenom u BMJ, koja je objavljena nakon Cochrane review-a i drugih pomenutih studija, koja se osvrnula i na postojece opservacione studije kao i na zakljucke unutar Cochrane Reviewa i potencijalnu diskrepanciju i nedostatke istih, a koja dokazuje statisticki signifikantnu prednost nosenja maski? Hocemo li i na to samo zazmiriti i glavu u pijesak ko i sve cinjenice dosad sto sam naveo?
madner wrote: 14/11/2024 12:40 Socijalne mreze su rupa u zastiti slobode govora, jer drzava je pravila pritisak na iste da vrse cenzuru a oni nisu morali ispostovati zakon USA jer su privatne firme.

Ovo za maske je samo primjer, ali je plastican primjer. Reci da maske kao mjere nisu ucinkovite i da nemaju znanstveno pokrice je tacno, ali drzava trazi od socijalnih mreza da se takvo misljenje cenzurise jer neko u administraciji je odlucio da to spasava zivote. Mogao je tako reci i da je citanje horoskopa dobro, da oni rodjeni prije Marta mogu a poslje ne mogu itd..., ali kljucno je sto koristi metode pritiska drzave naspram privatnih firmi da dobije cenzuru.
I evo ga idemo opet :lol: :lol: Moze li neko nabaciti onaj meme gdje lik stavlja sminku za klauna i ubaciti madnera? Mislim, ovo je neki nuklearni, defcon 1 nivo zablude, jer je bukvalno jedan klik udaljen od brojnih studija iz najprestiznijih medicinskih zurnala koje upravo dokazuju suprotno. Ovakvim likovima stvarno nema pomoci :roll:

1. Mislim da ti nije jasno sta znaci da su ostale studije smece. To znaci da nemaju nikakvu vrijednost kao argument.
2. Ne mozes istovremeno zastupati tezu da mjeris bas efekt maski tako sto posmatras cijelu SAD kroz vise od pola godine i onda se zaliti da ima i drugih faktora u puno homogenijoj skupini. Puno je manja razlika izmedju Svedske i Norveske nego izmedju Georgije i NE.
I to jeste bila poenta da mjera koja 2020 ima vecu smrtnost na duze staze moze biti puno bolja.
3. Ovdje se govori o opravdanosti uvodjenje neke mjere, svaka mjera ima neki trosak po drustvo i individue. To da se vecina nece pridrzavati ispravno te mjere je dio kalkulacije. Ako uvedes mjeru da svako mora staviti dupli pojas u autu i ne smanjis smrtnost, mjera ti je nula bodova.
4. Nije to politika, covjek trazi da Fauci obrazlozi zasto je za tu mjeru. Na osnovu cega je zakljucio da je opravdano. Znam da je to cudan koncept traziti da mjere imaju smisla, ali upravo tako naucnici rade. Koji je bio model koji ste koristili, koji podaci, hocemo da provjerimo predpostavke i zakljucke.
Problem je sto je model bio sastanak na kojem je svako mogao dobaciti mjeru koju zeli.
armin071

#23656 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by armin071 »

_BataZiv_0809 wrote: 15/11/2024 07:15 Koliko se kukumače i nariče na ovoj temi, to nisu istine :shock:

Udjem da vidim ima li sta novo, a ono svaki drugi post predvidja apokalipsu zbog Trumpa :skoljka:

De saberite se ljudi malo, sva predvidjanja koja ste/su imali za njega su se pokazala daleko profulanim. Od sansi na izborima pa nadalje.

Bio frajer vec jednom i nije svijet propao. Relax.
To je preventivno kukumačenje…. Šta zna večina amerikanaca šta je dobro za njih, tu je bošnjo u ameriKu da im to objasni…. Ali istovremeno taj isti bošnjo i Bosni zna šta je najbolje i u Bosni pa otuda uvijek prevaga iz inostranstva za zelenu gamad… Ali što je najgore lik nije ni preuzeo WH a ovi već sklanjali dženazu ali ne samo americi nego svima nama kolektivno….
broj dva

#23657 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by broj dva »

Nadam se da the Departement of Justice nije u blizini kakve skole inace bi moglo biti problema...
cyprus

#23658 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Skijaš wrote: 15/11/2024 06:37
cyprus wrote: 15/11/2024 01:09 čovječanstvo je dostiglo tačku u kojoj su ljudi sa pomračenim i/ili vrlo ograničenim umom jednostavno brojniji od baštinika zdravog razuma, a liberalna demokratija im je isporučila alate da unište sve pozitivne tekovine savremenog ljudskog društva...
Nisu brojniji nego se vecinu uvjerilo da treba ici linijom manjeg zla, pa ono, otvorene granice i sakacenje djece, ili Trump. Nesto tipa, znamo mi ko je Ramo Isak, ali je on manje zlo od ovih hasisara iz SDA.
:lol: :lol:

Ontpopic: evo dođe vakat da moraš uvažavat "argumente" antivaksera :) I kažu - neće kataklizma... Za kataklizmu je potrebno dvoje :)
madner

#23659 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Chmoljo wrote: 15/11/2024 09:42
madner wrote: 15/11/2024 09:32 Nauka ne funkcionise opste prema konsensusu. Konsensus vecine je bio da je zemlja centar svemira, zato postoje eksperimenti i istrazivanje. Dok je model ispravan nece biti oboren.
moja je greška što nisam napisao preTpostavke. jer iako društvenjak, vrlo dobro znam da se decenijama moraju potvrđivati hipoteze, naravno govorim o onima koje nisu mjerljive sa tada postojećom tehnologijom.

mislim, zar ima potrebe pisati o ovome, kada je poprilično jasno na šta sam mislio?
Vrlo je bitno kako bi covjek mogao raspoznati da li se neko krije iza strucnjaka, ili stvarno sljedi nauku. Za klimatske promjene:
sta je model, sta ce se desiti za 10 godina. Sta je model predvidjao sta ce se desiti 2010 ili 2020?
Ako je fulio, nema fajde od tog modela.

Koji je model za mjere od Corone, ako nema modela onda mjere nisu naucne, itd...
Ako nisu u stanju pokazati model, imas katolicku crkvu koja zastupa dogmu pod plastom nauke.

prosječan čovjek sada vidi da se pojavljuju bolesti koje su bile suzbijene ili pred nestankom. zahvaljujući slobodi govora i širenju propagande.
Logicno, ako ti uvaljuju vakcine koje nemaju smisla, neces vjerovati ni da ove sto imaju smisla imaju smisla.

naravno da nije problem sloboda govora, problem je namjerno izgrađen narativ o nepovjerenju, ali ne u nepovjerenju samo u vladine isntitucije, nego nepovjerenje u kompetencije. u bilo koga ko kaže istinu. od uređivanja foruma, pa do nekih stvari koje se lokalno dešavaju znam koliko lako može biti iskrivljena slika koja se namjerno stvori i ljude nije moguće ubijediti drugačije.

nije problem dok nema posljedica.

ali ovdje ima. ne bi bila nikakva šteta da RFK stane na kraj korupciji ako je ima. to može samo osnažiti povjerenje u vladine institucije. ali biće šteta jer će se ići u narativ da je svaki naučnik dio velike zavjere. mislim, manje više, već je tako i kod nas. uopšte se ne gleda kritički, nego se traži samo potvrda mišljenja.

sloboda govora ne smije biti žrtvovana svakako. ali ne smije biti ni alat pomoću kojeg će mračnjaci prvo dokinuti tu slobodu govora kada njima ne bude odgovarala, baš kao što sam ti naveo u Trumpovoj izjavi o "antisemitizmu na univerzitetima".
Ne bih se bojao previse za povjerenje u nauku, prava nauka ima realnost na svojoj strani.

Da li ce RFK uspjeti ne znam, ali je bar naveo probleme sa kojima se treba pozabaviti. Zasto je USA toliko nezdrava, otkud toliko debelih ljudi i ljudi na ljekovima. Ko dodje 2028 treba dati svoje odgovore na to pitanje, ako je RFK teoreticar zavjere i nije do hrane.
madner

#23660 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Dobar dan za nauku.
apsidejzi

#23661 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

melac wrote: 15/11/2024 07:45
apsidejzi wrote: 15/11/2024 06:13 Dok vi dramite Elon skuplja podatke kako su demokrate prale novac. 30 jebenihmilioma dolara otislo na studiju o transgender majmunima. Eto vam majmuni:

Cisti govna Elone.

Ja nisam skontao koji je novac opran ovdje?
Nisam ni ja skontao kako su FIkret, Fadil i Fahrudin digli pare na respiratorima dok ne izadjose na sud. Pazi, oni su radili sa cifrom od 5 miliona dolara a ovo sa transgender majmunima je samo jedna stavka u budzetu i iznosi 30 milijardi dolara. Haj ti napravi studiju o transgender majmunima koja ce kostati toliko novca. Al da bude prava studija i da se sav novac istrosi. I to je samo jedna mala stavka jer vec ima lista od 800 miliona dolara iz budzeta koje su za neke woke gluposti. Mozda i jesu stvarne studije ali su sigurno nepotrebne. Ovamo se drvlje i kamenje dize i na Trumpa i na Bidena za 200 mld koje su otisle Ukrajini dok istovremeno 800mld ide u gluposti.

Meni je drago da ce Elon uci i ocistiti malo parazite koji jedu budzet ali i one koji ga koriste i zloupotrebljavaju, pa cak i peru pare. Ne kazem da su sve pare oprane, ali sigurno da dio jeste.
dale cooper

#23662 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

A koliko će Elon staviti u padže za vrijeme ovog Trumpovog mandata (pod uslovom da ga izgura do kraja)? Najgori su ovi naivci kojima se diže
na Muska i koji misle da on ovo sve radi iz altruističkih pobuda. :mrgreen:
Hendrix

#23663 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Ne treba ni zanemariti sebicnost ljudi tokom Korone kada je nosenje maske bio problem broj 1. Ti ljudi su konacno docekali osvetu za tu patnju koju su prosli. Ne bi me cudilo i da ih je dosta glasalo cisto da sjebu Faucija i mrske maske.

Evo Madner i dan danas prica o maskama. Pa jel te bas toliko pogodilo to da nosis komad platna na licu i mozda spasis nekome zivot? Zasto je to toliki problem i dan danas mi nije jasno.

Doduse nama u Bosni je problem pojas u autu tako da taj nivo debilizma postoji u drzavi.

Ne kontam sto onda budale hirurzi nose maske kad operisu. :?
madner

#23664 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Normalno da me je pogodilo, isao sam autom umjesto avionom godinu dana da ne gledam debilizam. Do restorana nosi masku onda skini. :roll:

Maska je bila test, da li smo spremni raditi gluposti zato sto se neko sjetio da to predlozi. Da nije bilo otpora, bilo bi jos puno gore, nema nista gore od birokrata koji docekaju svojih 5 minuta.
madner

#23665 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

dale cooper wrote: 15/11/2024 11:03 A koliko će Elon staviti u padže za vrijeme ovog Trumpovog mandata (pod uslovom da ga izgura do kraja)? Najgori su ovi naivci kojima se diže
Najbogatiji covjek na svijetu je motivisan lovom? :D

Musk je bio demokrata dok mu kcera/sin nisu postali zrtva trans ideologije.
Chmoljo

#23666 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

madner wrote: 15/11/2024 11:18 Normalno da me je pogodilo, isao sam autom umjesto avionom godinu dana da ne gledam debilizam. Do restorana nosi masku onda skini. :roll:

Maska je bila test, da li smo spremni raditi gluposti zato sto se neko sjetio da to predlozi. Da nije bilo otpora, bilo bi jos puno gore, nema nista gore od birokrata koji docekaju svojih 5 minuta.
Ovo sto pricas je vec paranoja i mnogo opstih mjesta.
JovicSA

#23667 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

madner wrote: 15/11/2024 11:18 Normalno da me je pogodilo, isao sam autom umjesto avionom godinu dana da ne gledam debilizam. Do restorana nosi masku onda skini. :roll:

Realno sada po Saarajevu i drugim gradovima u BiH treba maska zbog zagađenja. Mislim, *ebo masku, ne znam šta je to ljudima bio problem staviti masku u onom belaju kada se malo znalo. Do duše razumijem pomalo jer problem nam je staviti pojas u autu, vezati djecu na zadnjem sjedištu i sl. pa onda je i logično da se uhvatimo za masku. Ta će maska...
madner wrote: 15/11/2024 11:20
dale cooper wrote: 15/11/2024 11:03 A koliko će Elon staviti u padže za vrijeme ovog Trumpovog mandata (pod uslovom da ga izgura do kraja)? Najgori su ovi naivci kojima se diže

Sada kada mu postanu trans fašisti i rasisti (slično kao ona Barnabić) onda će se valjda opet vratiti demokratama. :mrgreen:
Last edited by JovicSA on 15/11/2024 11:40, edited 1 time in total.
dale cooper

#23668 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Naravno, čime drugim, valja ostati ispred konkurencije. Valjda ne trebam nekome ko navodno ima iznad prosječan IQ objašnjavati da
milijarderi uvijek gledaju kako uvećati svoje bogatstvo. :D

Jašta je, to je razlog :lol: :mrgreen:
broj dva

#23669 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by broj dva »

Jok nego hoće da pomogne narodu. Zato je i tvitter kupio. Jer nema merhameta bez najobriznijeg djela čovječanstva, naime milijardera!
Hendrix

#23670 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Ti si druze toliko duboko u algoritmu zavjera, nema ti spasa. Zavjera do zavjere, sve je neki deep state i onda Trump i izgleda kao neko ko ce to sve da rijesi.

PS:Vezes li pojas u autu?
cyprus

#23671 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Ne bih ja to nazvao željom za novcem, nego za moći i uticajem... Toga je čovjek vazda gladan - jer jebo pare, ako te neće učinit moćnim... Kad prevaziđeš nivo namirivanja osnovnih ljudskih potreba, čemu služi novac nego za širenje uticaja...
dale cooper

#23672 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

cyprus wrote: 15/11/2024 11:48 Ne bih ja to nazvao željom za novcem, nego za moći i uticajem... Toga je čovjek vazda gladan - jer jebo pare, ako te neće učinit moćnim... Kad prevaziđeš nivo namirivanja osnovnih ljudskih potreba, čemu služi novac nego za širenje uticaja...
Ma da, ali da bi došao do moći i uticaja, bogatstvo se mora održavati i uvećavati.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#23673 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TojoOptics »

Koliko budala je medju nama i psihijatrijskih slucajeva. Trump k'o lakmus papir, je li za istog, znas koliko je sati. To vise nije ni politicka partija, vec sekta, religiozni oblik, teokratija sa eskort damama i raketama. Naravno da se ovo prima u Bosni, kao u najzaostalijoj zemlji na Balkanu po svim pitanjima (zdrastvo, obrazovanje, ekonomija, itd.).
AleksoMKD

#23674 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Image

Pete Hegseth
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#23675 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TojoOptics »

AleksoMKD wrote: 15/11/2024 12:02 Image

Pete Hegseth
Umirujuce, obecavajuce, uravnotezeno, nepristrasno, optimisticno i nadasve miroljubivo.
Post Reply