Login77777 wrote: ↑18/10/2022 11:19
palermo wrote: ↑18/10/2022 11:14
Sto bi se reklo, samo po sebi se namece rjesenje....hitno formirati vladu, zasukati rukave I krenuti u promjene...
Pa hajd daj prijedlog sta raditi? Volio bi cuti od vas SDA-DF glasaca. Blokirati 20 godina i da kapcu pare SDA, DF i HDZ jel to prijedlog. Vi nemate prijedlog to je problem.
evo prijedloga......boriti se, pokazati da ti je stalo.....
Ovdje se spinuje da je neko kao za zadržavanje tehničkog mandata i fadila i jelke.......može biti da dio visokorangiranih funkcionera SDA i jeste za to (ne da može biti, nego jeste) ali ne možete optužiti za to one koji samo traže da se bori za svoje interese.
Dakle, možemo izaći na proteste i tražiti povlačenje odluke Šmita....možemo formirati vladu federacije i onda blokirati sve zakone, možemo poslati poruku da nema na ovaj način otopljenja odnosa sa Hrvatskom i recimo može Kanton Sarajevo (i još neki kantoni) proglasiti nepoželjnim Milanovića i Plenkovića......hiljadu stvari se može......ako se hoće.
Problem je što se neće, i što za sve ovo treba prestati rat između različitih političkih opcija tzc bosanske provinijencije......ne treba prestati politička borba, ali ova sizoidna situacija u kojoj se sva energija ulaže na izbacivanje SDA iz vlasti ne vodi ničemu dobrom.
Nije ovdje čak ni sam izborni zakon problem, ono, on jeste problem...ali izgurala bi se i ta nevolja, problem je što se šalje jasna politička poruka da smo mi najslabija karika, da nemamo u sebi onu dozu državotvornosti, neophodne da bi neko uložio u tebe. A državotvrosnot između ostalog znači znati poredati principe, vrijednosti, znači i biti spreman na žrtvu......Eto, da ne trunim dalje.....
P.S čisto onako, otkud ti znaš da sam ja SDA-DF glasač ?