Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
drug_profi

#23601 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Nisi ti prpa tako glup. Nesto je drugo po srijedi. A nije cetvrtak.
Prpa.ba

#23602 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Izjave da se ne smije dirati katolicima Dom naroda, kao i masovna podrska FGR-ovaca, Titoista i forumskih HDZ-ovaca NiP-u su "pametnom dovoljno".

Meni nije bilo, tako da se ne slazem sa tvrdnjom da nisam glup. :mrgreen: Nadam se samo da ce drzava iduce 4 godine preživjeti bez dodatne štete Bošnjacima.
Login77777

#23603 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 18/10/2022 07:59 Izjave da se ne smije dirati katolicima Dom naroda, kao i masovna podrska FGR-ovaca, Titoista i forumskih HDZ-ovaca NiP-u su "pametnom dovoljno".

Meni nije bilo, tako da se ne slazem sa tvrdnjom da nisam glup. :mrgreen: Nadam se samo da ce drzava iduce 4 godine preživjeti bez dodatne štete Bošnjacima.
Eto Dino ce drzavu prodati iz opozicije a Bakir iz pozicije nece… :mrgreen:
Nego ti nam ne predoci nikakav plan kako i sta dalje. Jedino sto citamo da ne treba u vlast a sta i kako dalje nista ne citamo.
Hajmo prijedloge borci iz tehnickog mandata. :bih:
Prpa.ba

#23604 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Semsudin Mehmedovic je korektno poredao stvari.

Cisto sumnjam da ce ga i u samoj njegovoj SDA poslusati, mada postoji sansa ako im je ostao promil mudrosti. S druge strane, strvinari zeljni vlasti iz Trojke sigurno nece jer su Ambasade procijenile da su Bošnjaci najmeksi i nema promjene kursa. Vidjecemo. :mrgreen:
Login77777

#23605 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 18/10/2022 08:09 Semsudin Mehmedovic je korektno poredao stvari.

Cisto sumnjam da ce ga i u samoj njegovoj SDA poslusati, mada postoji sansa ako im je ostao promil mudrosti. S druge strane, strvinari zeljni vlasti iz Trojke sigurno nece jer su Ambasade procijenile da su Bošnjaci najmeksi i nema promjene kursa. Vidjecemo. :mrgreen:
Pa eto ako je Mehmedovic poredao korektno stvari neka prvo pokaze kako skinuti HDZ s vlast odnosno s tehnickog mandata.
To kao prvo pa cemo dalje. :thumbup:
Prpa.ba

#23606 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

U ovom trenutku nemoguce uz fasisticke izmjene izbornog zakona koje je nametnuo HDZ i OHr.

HDZ i OHr nametnu svoje zakone, i vi biste sad da igramo odmah po tim pravilima, bez ikakvog otpora ili negodovanja ili blokade implementacije rezultata izbora po fasistickim pravilima.

Znam da su ambasade jake, i da traze hitno da vlasti na svim nivoima predvode HDZ, SNSD i minorne bosnjacke strankice, ali dajte malo mucnite glavom i o budućnosti drzave.
Oznaka Tablica

#23607 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Oznaka Tablica »

Sto li se ovi botovi sda toliko prepali i udarili na NiP, prisivajuci da ce prodati drzavu hdz-u, znajuci da je NiP tek prvi put parlamentaran u drzavnom parlamentu i to sa ne puno zastupnika, a sda nece prodati drzavu koja je 30 godina parlamentarna i ima mnogo vise od jednog zastupnika? :lol:
Login77777

#23608 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 18/10/2022 08:17 U ovom trenutku nemoguce uz fasisticke izmjene izbornog zakona koje je nametnuo HDZ i OHr.

HDZ i OHr nametnu svoje zakone, i vi biste sad da igramo odmah po tim pravilima, bez ikakvog otpora ili negodovanja ili blokade implementacije rezultata izbora po fasistickim pravilima.

Znam da su ambasade jake, i da traze hitno da vlasti na svim nivoima predvode HDZ, SNSD i minorne bosnjacke strankice, ali dajte malo mucnite glavom i o budućnosti drzave.
A kako si mislio sa starim pravilom? Ne podrzavam ove izmjene ali pitam kako ste zamislili uzeti federalni DN? Kada vjerovatno neces imati tih sest Hrvata tamo.
Znaci sad sve blokirati i ne praviti vlast i tako tog HDZa ostaviti u tehnickom mandatu. Usput naravno SDA i DF isto. :mrgreen:
Lako je blokirati ali treba predloziti dalje korake. A to nije predlozio Mehmedovic a ocito i ti nemas plan kako dalje.
Blokirati kako je sad znaci HDZ u tehnickom mandatu.

Sto se tice buducnost drzave. Kako se o tome nije razmisljalo do sada kada su vlast bili upravo taj HDZ i SNSD sa drzavotvorcima iz SDA i DF?
Oznaka Tablica

#23609 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Oznaka Tablica »

Login77777 wrote: 18/10/2022 08:23
Prpa.ba wrote: 18/10/2022 08:17 U ovom trenutku nemoguce uz fasisticke izmjene izbornog zakona koje je nametnuo HDZ i OHr.

A kako si mislio sa starim pravilom? Ne podrzavam ove izmjene ali pitam kako ste zamislili uzeti federalni DN? Kada vjerovatno neces imati tih sest Hrvata tamo.
Znaci sad sve blokirati i ne praviti vlast i tako tog HDZa ostaviti u tehnickom mandatu. Usput naravno SDA i DF isto. :mrgreen:
Lako je blokirati ali treba predloziti dalje korake. A to nije predlozio Mehmedovic a ocito i ti nemas plan kako dalje.

Sto se tice buducnost drzave. Kako se o tome nije razmisljalo do sada kada su vlast bili upravo taj HDZ i SNSD sa drzavotvorcima iz SDA i DF?

sda nije dala mehanizme upravljanja srbima i hrvatima? :lol: :lol: :lol: :lol:

Oni su patriote, vole drzavu a ne vole stranku i pare
mirza_15

#23610 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Mene živo zanima šta će forumska ekipa sa pričom "Dino Dritan" pričati ako HDZ formira vlast ponovo sa SDA. Bit će baš vratolomija objasniti kako to da je HDZ otišao u vlast sa SDA, a ne sa "Dritanom" koji će im sve isporučiti. Ali pazi sada. Nije Dritan jedan. Nema ruku za bilo šta. Dritani su svi koji nisu SDA ili DF jer svi oni moraju da se slože da daju sve HDZ-u za komad vlasti. Tu je 11 stranak od čega 7 ili 8 parlametarnih. Možda im se pridruži i SBiH. Ali SDA i DF također pretenduju na vlast sa HDZ-om i već su domove naroda isporučuvali HDZ-u i SNSD-u, ali ako oni uđu u vlast, odnosno ako HDZ pored "Dritana" koji će im isporučiti sve što zatraže izabere SDA onda ništa. HDZ će svojom voljom izabrati da je u igri sa patriotama koji nikada izdati neće umjesto onih koji su spremni dati sve. Moraš debelo vjerovati u teorije zavjere da pušiš, pa još dalje širiš, tu priču bez i jednog čvrstog dokaza. Sve "rekla-kazala" i intuicija vrlih analitičara.
Login77777

#23611 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Oznaka Tablica wrote: 18/10/2022 08:27
Login77777 wrote: 18/10/2022 08:23

Ja sam Prpa.ba vec 5-6 puta u sedam dana rekao da predlozi plan kako dalje nakon sto blokiras upostavu vlast. Uz primjedbu da tako ostavljas HDZ u tehnickom mandatu.
Sta mislis jel jedan put predlozio sta i kako dalje.
Jest malo sutra. Izbjegne odgovor i to je to. :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23612 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

– Nismo napravili stranku da jačamo NiP, napravili smo je da jačamo državu - rekao je Konaković u Polisu na TVSA.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#23613 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by teskeredzic_22 »

Oznaka Tablica wrote: 18/10/2022 08:27

Tako je :D

A antiBošnjaci i nepatriote iz NIP-a su SDA napustile jer su lakomi na lovu i vlast :D

Neprocjenjivo :D

1.Bećirević razvalio Izetbegovića
2.NIP i SDA se utrkuju da dokažu što veću verbalnu "brigu o državi"

Na trećem se lomi s hajrom :D

Možda bude i vandredni kongres :D ?
agent_zero

#23614 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agent_zero »

Prpa.ba wrote: 18/10/2022 08:09 Semsudin Mehmedovic je korektno poredao stvari.

S druge strane, strvinari zeljni vlasti iz Trojke sigurno nece jer su Ambasade procijenile da su Bošnjaci najmeksi i nema promjene kursa.
Aha, dakle sda-ovac korektan. :)

Trojka = strvinari željni vlasti. :-)

Dalje ne trebaš ništa. :wink:
palermo

#23615 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 17/10/2022 23:23

Nemoj tako, servilni botovi ce te sad napasti da si kadirovac jer propitujes namjere "zapadnih prijatelja" koji prije samo cetvrt vijeka mirno odgledase genocid nad nama.

I da, obavezno skinuti SDA sa vlasti, zapadu je nas boljitak prioritet numero uno, to Dino Predsjednice! :lol:

Dok je drzava pod najvecim napadom ikad, od strane OHr-a, HDZ-a, SNSD-a i ostalih, Dino Predsjednik se obracunava sa SDA botovima preko fejsbuka. Kakvo liderisanje procesima. :lol:
Sta je ovo zorom Prpa, udarili na te, ka Svabo na Sutjesci.

Nego, ne slazem se.jja sa tobom oko nasih zapadnih prijatelja. Kao prvo, ljudi su gledali trideset godina procese koji su se odvijali I na kraju zakljicili da se ove tzv probosance najlakse moze kupiti. Kao da vidim sastanak zapadnih prijatelja...I kako jednoglasno zakljicise da je ovdje dosta zajebancije, nego pripremi grudu sira I malo peksimeta I ovi ce na sve pristati. Ako budu zatezali dodaj I dva komada govedeg psuta I to je to.
Kao drugo, nece vise biti genocida I slicno. I her Smit je rekao da I Bosnjaci moraju zivjeti....bit ce tu za nas I sira I prismoke...ne puno, al dovoljno dq zivotaris.
Kao trece, ostavit ce nam I jedno malo igraliste gdje cemo se moci igrati politike....,znas one igre, ko vise da za porod8lje, pa najuredniji balcon u carsiji...a moci semo I svakw cetiri fodine da odrzavamo festival zvan izbori. Na festivalu ce biti I sege, sore a pomalo I seve...A bogami moci cemo preko TV gledati I ovo malo popularnije sportove za koje se nismo kvalifikovali. Tipa, odnosi sa drugim zemljama, porezi itako te.

Tako, da ne bih ja puno na nase zapadne ( ili bilokoje druge) prijatelje. Mi smo odabrali
pemanapemani

#23616 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pemanapemani »

Ništa, najbolje da SDA kao jaka i stabilna bošnjačka stranka pravi vlast sa jakim srpskim i hrvatskim strankama. Minorne bošnjačke strančice se ne trebaju petljati, jer će ih Dodik i Čović prevesti žedne preko vode i za 4 godine postoji velika vjerovatnoća da neće biti države.

Bojkotirati OHR i blokirati šta se blokirati može. Možda da se traži da se ponište sve odluke visokih nacističkih predstavnika i da se vratimo na početne pozicije i gradimo dravu sa tri državna ministarstva, tri zastave naroda, tri vrste tablica, tri monete..., te sve ostalo što su nacisti iz ohr nametnuli u zadnjih 25 godina.

Onda polako, natenane, bez ikakve žurbe graditi građansku državu na tako dobrim i stamenim temeljima koje tvore jake bošnjačke, hrvatske i srpske stranke.
Možda bi čak bilo bolje da se ugledamo na građanski Libanon, pa da pored tri najjača predstavnika naroda, pardon, nacija, uvedemo i religiju u politički koncept.

Ovakva razmišljanja i stavovi u čovjeku bude nadu da su građanska država i društvo zaista mogući u BiH.
Spit_fire

#23617 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Dino u Polisu u vezi IZ parafraziram "Ima tu dobrih stvari ,evo ja cu rado bit premijer fbih....ne znam sto tolkka halabuka, ja ne bjezim od toga da budem premijer fbih, ocrnili su me u neumu rezimski mediji (iako je on sam sebe ocrnio) evo ja cu rado bit premijer fbih, treba relaksirat odnose evo ja ne bjezim da budem premijer fbih"

Ni jedno lose slovo nije reko...u sustini on je to nametno sta mi mozemo sad tu :-) :-) i naravno evo on ne bjezi da bude premijer fbih

Ja sam sad poprilicno ubjedjen da je on za ovaj zakon i njegovo nametanje znao sigurno 15 dana prije nego je donesen
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23618 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

znači sad kad neko drugi može ući u vlast
sda poziva na blokadu

pa dovoljno je mostar bio blokiran i opet hdz
dovoljno je i bih i fbih bila blokirana
dajte nakon 20 godina da malo drugi neko bude dio vlasti
s onima s kojima biste bez problema napravili vlast
giannibelif

#23619 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by giannibelif »

Dino je dobar kao hljeb, da mi neko dirne u porodicu, ženu, dijete, roditelje, da mi trpi uža familija sa ženine strane, nema toga Zapada koji bi mogao sakriti bilo koga od ovih spodoba. Sa kamatom bi se prolili potoci krvi.
Spit_fire

#23620 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Black swan wrote: 18/10/2022 10:40 znači sad kad neko drugi može ući u vlast
sda poziva na blokadu

Kakav spin ocm...nema blokada nikakve veze sa vlascu nego sa IZ

Relaksirajte odnose da mi u miru zavrsimo sto smo poceli
mirza_15

#23621 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Ja ne kontam šta vi hoćete? Patriote iz SDA? One što su potpisali mostarski sporazum koji je početak svega ovoga? Ako ne valja niko od opozicije, a očigledno ne valja jer nije Dino sam niti ima kapacitet za bilo šta sam, onda nam ostaje jedino patriotska SDA sa druge strane koja ne bi omogućila punu kontrolu HDZ-u i SNSD-u nad domovima naroda.... Oh wait... Nećemo dakle nikoga od iz opozicije jer su svi oni izdajnici. Daj nam našu SIGURNU SDA jer to ostaje jedina alternativa izdajnicima i dritanima. I vazda isto. I vazda SDA na braniku domovine i vazda masa glasa za njih jer oni izdati ne znaju, a decenije njihove vladavine pomele Bošnjake u entitetu RS. Znam, kriv Dodik. Nije tu mogla SDA ništa. Recimo donijeti zakon o Srebrenici koji je donijela skupština KS. Donijeti takav za čitavu RS. Pa omogućiti ljudima sva prava u KS iako su prijavljeni u RS-u... Ali jok. Važnije je da za patriote glasaju u KS nego u RS-u pa padnemo sa 20-tak na 3 zastupnika u skuštini RS. Pa potpišu legitimno predstavljanje na koje se poziva HNS i Šmit kod izmjena IZ. Ali nije Bakir kriv. Kriv je Dino. Ko je vas učio logičkom zaključivanju i rasuđivanju.
Login77777

#23622 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Spit_fire wrote: 18/10/2022 10:49
Black swan wrote: 18/10/2022 10:40 znači sad kad neko drugi može ući u vlast
sda poziva na blokadu

Rekao sam Prpi vec. De predlozite dalje korake nakon sto blokirate sve. Evo prvi pitanje. Kako s blokadom izbaciti HDZ iz tehnickog mandata?
Kao drugo kako tih sest Hrvata u DN skupiti da nije bilo Smitovi promjena?
Kao trece zasto se u proslom sazivu nije islo na sest Hrvata u federalnom DN nego se od strane SDA taj jedan dao u ZDK HDZu?
LA Vicent

#23623 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by LA Vicent »

mirza_15 wrote: 18/10/2022 11:03 Ja ne kontam šta vi hoćete? Patriote iz SDA? One što su potpisali mostarski sporazum koji je početak svega ovoga? Ako ne valja niko od opozicije, a očigledno ne valja jer nije Dino sam niti ima kapacitet za bilo šta sam, onda nam ostaje jedino patriotska SDA sa druge strane koja ne bi omogućila punu kontrolu HDZ-u i SNSD-u nad domovima naroda.... Oh wait... Nećemo dakle nikoga od iz opozicije jer su svi oni izdajnici. Daj nam našu SIGURNU SDA jer to ostaje jedina alternativa izdajnicima i dritanima. I vazda isto. I vazda SDA na braniku domovine i vazda masa glasa za njih jer oni izdati ne znaju, a decenije njihove vladavine pomele Bošnjake u entitetu RS. Znam, kriv Dodik. Nije tu mogla SDA ništa. Recimo donijeti zakon o Srebrenici koji je donijela skupština KS. Donijeti takav za čitavu RS. Pa omogućiti ljudima sva prava u KS iako su prijavljeni u RS-u... Ali jok. Važnije je da za patriote glasaju u KS nego u RS-u pa padnemo sa 20-tak na 3 zastupnika u skuštini RS. Pa potpišu legitimno predstavljanje na koje se poziva HNS i Šmit kod izmjena IZ. Ali nije Bakir kriv. Kriv je Dino. Ko je vas učio logičkom zaključivanju i rasuđivanju.
Kakve veze ima sda sa logikom i njihova nepismena glasačka struktura.
Spit_fire

#23624 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Login77777 wrote: 18/10/2022 11:05
Spit_fire wrote: 18/10/2022 10:49

Rekao sam Prpi vec. De predlozite dalje korake nakon sto blokirate sve. Evo prvi pitanje. Kako s blokadom izbaciti HDZ iz tehnickog mandata?
Kao drugo kako tih sest Hrvata u DN skupiti da nije bilo Smitovi promjena?
Kao trece zasto se u proslom sazivu nije islo na sest Hrvata u federalnom DN nego se od strane SDA taj jedan dao u ZDK HDZu?
HDZ blokadom nikog nije izbacivao nego ucjenjivao dok njje dobio sta zeli
Spit_fire

#23625 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

mirza_15 wrote: 18/10/2022 11:03 Ja ne kontam šta vi hoćete? Patriote iz SDA? One što su potpisali mostarski sporazum koji je početak svega ovoga? Ako ne valja niko od opozicije, a očigledno ne valja jer nije Dino sam niti ima kapacitet za bilo šta sam, onda nam ostaje jedino patriotska SDA sa druge strane koja ne bi omogućila punu kontrolu HDZ-u i SNSD-u nad domovima naroda.... Oh wait... Nećemo dakle nikoga od iz opozicije jer su svi oni izdajnici. Daj nam našu SIGURNU SDA jer to ostaje jedina alternativa izdajnicima i dritanima. I vazda isto. I vazda SDA na braniku domovine i vazda masa glasa za njih jer oni izdati ne znaju, a decenije njihove vladavine pomele Bošnjake u entitetu RS. Znam, kriv Dodik. Nije tu mogla SDA ništa. Recimo donijeti zakon o Srebrenici koji je donijela skupština KS. Donijeti takav za čitavu RS. Pa omogućiti ljudima sva prava u KS iako su prijavljeni u RS-u... Ali jok. Važnije je da za patriote glasaju u KS nego u RS-u pa padnemo sa 20-tak na 3 zastupnika u skuštini RS. Pa potpišu legitimno predstavljanje na koje se poziva HNS i Šmit kod izmjena IZ. Ali nije Bakir kriv. Kriv je Dino. Ko je vas učio logičkom zaključivanju i rasuđivanju.
Najvaznije je donijet zakon o prebivalistu i onda rec "ma svakako smo nebitni tamo hajd bgt sta fali"
Post Reply