Samo inspekcija i dostavi im dokaz da si reagovao u roku 7 dana za povrat novca. U zadnje vrijeme inspekcija reaguje na svaku prijavu ukoliko imas dokaz.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
photo&video
#23601 Re: TV uređaji - sve o tome
- crnivrag
#23602 Re: TV uređaji - sve o tome
Tako će im i biti, maloprije sam poslao posljednji mail upozorenja sa navodom da ću se obratiti inspekciji i ombudsmanu za zaštitu potrošača jer krše svoje procedure i način rada u kojem nalažu da uređaj možeš vratiti u roku od 7 dana od dana kupovine iz bilo kog razloga, samo ako uređaj nije oštećen.photo&video wrote: ↑18/10/2023 11:53 Samo inspekcija i dostavi im dokaz da si reagovao u roku 7 dana za povrat novca. U zadnje vrijeme inspekcija reaguje na svaku prijavu ukoliko imas dokaz.
A Asbis kaže da je uređaj došao u originalnom pakovanju i stanju u kakvom sam ga i dobio.
-
sasajev
#23603 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma nema sanse da je ono normalno. Ono je negledljivo.
- crnivrag
-
adsubzero
- Benq
-
sasajev
- crnivrag
#23608 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne kažu ništa, bio je otresit ovaj serviser i kaže nakon 24 sata dijagnostike će se prikupiti podaci iz TV-a i proslijediti Philipsu, a onda će Philips kad iste detaljno protumači dostaviti njima povratne informacije, a zatim oni meni.
-
AnonymousBIH
#23609 Re: TV uređaji - sve o tome
Samo to, cisti bezobrazluk, eKupi znaci zaobici u sirokom lukucrnivrag wrote: ↑18/10/2023 11:56Tako će im i biti, maloprije sam poslao posljednji mail upozorenja sa navodom da ću se obratiti inspekciji i ombudsmanu za zaštitu potrošača jer krše svoje procedure i način rada u kojem nalažu da uređaj možeš vratiti u roku od 7 dana od dana kupovine iz bilo kog razloga, samo ako uređaj nije oštećen.photo&video wrote: ↑18/10/2023 11:53 Samo inspekcija i dostavi im dokaz da si reagovao u roku 7 dana za povrat novca. U zadnje vrijeme inspekcija reaguje na svaku prijavu ukoliko imas dokaz.
A Asbis kaže da je uređaj došao u originalnom pakovanju i stanju u kakvom sam ga i dobio.
Ono nije normalno, pa da je onako ne bi nikad niko OLED kupio, cista katastrofa.
- PlusSA
#23610 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma nek te ne brine više taj rok, svakako si javio grešku mailovima u roku pa to sacuvaj isprintaj da imaš kao dokaz.
Haman da ce tvoj belaj potrajati
-
zippoo87
#23611 Re: TV uređaji - sve o tome
Samo tjeraj svoje do kraja...i biti ce to dobro.
Mene je prije par godina zavalio Domod,pisao sam o tome ali sam istjerao svoje na kraju.
Doduse,nisam ja htio vratiti ali sam spustio cijenu
Mene je prije par godina zavalio Domod,pisao sam o tome ali sam istjerao svoje na kraju.
Doduse,nisam ja htio vratiti ali sam spustio cijenu
- n+1
#23612 Re: TV uređaji - sve o tome
Dobro zapamtiti da se ovdje eKupi pokazao kao prevarant glede politike povrata.
- crnivrag
- Benq
#23614 Re: TV uređaji - sve o tome
A vidi ovo, sa njihovog sajta:
Znaci, sve uslove za povrat novca ili zamjenu uredjaja ispunjava, ali jok, odbijaju to i sad su se cak i oglusili na zadnji mail koji je poslao, a Asbis je uzeo da servisira kao da je u regularnom garantnom roku...U slučaju da proizvod koji ste dobili ne odgovara slikom ili specifikacijom proizvodu koji ste naručili isti možete zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 7 dana od primitka. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je neoštećeni proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen.
-
photo&video
#23615 Re: TV uređaji - sve o tome
Samo istrajati do kraja. Zato se i prodavci i poslodavci ponasaju bahato i bezobrazno jer niko nece da trazi svoja prava. Zalosno je to da das toliki novac i sad se pegla, nemas ni TV ni novac. Zato samo stisni do kraja.
-
Rogie
#23616 Re: TV uređaji - sve o tome
Kako ja ovo razumijem, nije bas da ispunjava sve uslove jer su se ogradili 'ne odgovara SLIKOM ili SPECIFIKACIJOM', sto kod njega nije slucaj.Benq wrote: ↑18/10/2023 13:41
A vidi ovo, sa njihovog sajta:
Znaci, sve uslove za povrat novca ili zamjenu uredjaja ispunjava, ali jok, odbijaju to i sad su se cak i oglusili na zadnji mail koji je poslao, a Asbis je uzeo da servisira kao da je u regularnom garantnom roku...U slučaju da proizvod koji ste dobili ne odgovara slikom ili specifikacijom proizvodu koji ste naručili isti možete zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 7 dana od primitka. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je neoštećeni proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen.
Kako god, neka istjera svoje do kraja. Ocigledno je dobio falican uredjaj, bez obzira sto Asbis tvrdi da je to normalno. Ako moze neka im posalje video koji je prethodno forumas poslao, kao dokaz da njegov TV nema isti problem koji se kod vraga pojavljuje.
- Benq
#23617 Re: TV uređaji - sve o tome
Dzaba slika i specifikacija kad je uredjaj dosao defektan, o cemu ih je odmah i obavijestio, ali oni traze da to servis utvrdi pa ako oni kazu da je neispravno, zamijenice sa drugim. Kako god bilo, u zakonu o zastiti potrosaca stoji da ima pravo na povrat ili zamjenu u roku od 7 dana, ali prethodno da pismenim putem obavijesti prodavca, sto je on i ucinio, medjutim ovo su mucke na strani ekupi.Rogie wrote: ↑18/10/2023 13:58 Kako ja ovo razumijem, nije bas da ispunjava sve uslove jer su se ogradili 'ne odgovara SLIKOM ili SPECIFIKACIJOM', sto kod njega nije slucaj.
Kako god, neka istjera svoje do kraja. Ocigledno je dobio falican uredjaj, bez obzira sto Asbis tvrdi da je to normalno. Ako moze neka im posalje video koji je prethodno forumas poslao, kao dokaz da njegov TV nema isti problem koji se kod vraga pojavljuje.
- crnivrag
#23618 Re: TV uređaji - sve o tome
Stigao odgovor:

- -Chesterfield-
#23619 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja kada sam tražio zamjenu za novi, trgovac mi je ovo napisao.
Bez obzira što mi je dva puta došao faličan uređaj, ne mogu ništa loše reći za trgovca.
Provjerio sam radne sate i bili novi uređaji. Ne znam sada da li se ti sati mogu podesiti na 0
Čak mi je i treći uređaj došao sa malom, skoro neprimjetnom greškom, ali nisam imao živaca više se zezati, tako da sam ga zadržao. Očigledno ta serija koju sam kupio nije dobra. Ili TCL fušeri...

Bez obzira što mi je dva puta došao faličan uređaj, ne mogu ništa loše reći za trgovca.
Provjerio sam radne sate i bili novi uređaji. Ne znam sada da li se ti sati mogu podesiti na 0
Čak mi je i treći uređaj došao sa malom, skoro neprimjetnom greškom, ali nisam imao živaca više se zezati, tako da sam ga zadržao. Očigledno ta serija koju sam kupio nije dobra. Ili TCL fušeri...

- n+1
#23620 Re: TV uređaji - sve o tome
Pitanje je: ko utvrđuje da proizvod ne odgovara slikom i specifikacijom? Nijednom rječju nisu naveli da je to servis, a ono što ne piše u uslovima, nije ni obavezujuće. Štaviše, jedini uvjet koji postavljaju jeste vraćanje proizvoda u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom.Rogie wrote: ↑18/10/2023 13:58Kako ja ovo razumijem, nije bas da ispunjava sve uslove jer su se ogradili 'ne odgovara SLIKOM ili SPECIFIKACIJOM', sto kod njega nije slucaj.
- n+1
#23621 Re: TV uređaji - sve o tome
Ko je bio trgovac?-Chesterfield- wrote: ↑18/10/2023 14:15 Ja kada sam tražio zamjenu za novi, trgovac mi je ovo napisao.
![]()
- -Chesterfield-
#23622 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne bih sada da čovjeku pravim antireklamu.n+1 wrote: ↑18/10/2023 14:19Ko je bio trgovac?-Chesterfield- wrote: ↑18/10/2023 14:15 Ja kada sam tražio zamjenu za novi, trgovac mi je ovo napisao.
![]()
-
Rogie
#23623 Re: TV uređaji - sve o tome
Neodredjen odgovor na mail, bojim se da nece biti kako je servis utvrdio da nema nikakvih problema s uredjajem i da vragu nazalost ne preostaje ono krajnje - 'potezanje' inspekcije. Strasno.
- PlusSA
#23624 Re: TV uređaji - sve o tome
i ja mislim da ce se napatiti..
najjace je bio odgovor možda je do operatera pa je zato slika takva
-
zippoo87
#23625 Re: TV uređaji - sve o tome
eKupi ili se pokvario ili su zaposlili neke smoklje koji ne znaju raditi posao.
I ja imam pozitivna iskustva sa njima ali vjerovatno iz razloga sto nisam ni dobio nista felericno...mozda bi da sam dobio,postupili isto ovako.
I ja imam pozitivna iskustva sa njima ali vjerovatno iz razloga sto nisam ni dobio nista felericno...mozda bi da sam dobio,postupili isto ovako.