Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
suspect_zero

#2351 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by suspect_zero »

konektovan wrote: 01/08/2025 18:16
suspect_zero wrote: 31/07/2025 22:22 Maleni od 3 godine, šupalj zub cetvorka, boli ga, dijete place...elem odveli ga roditelji u DZ, pogledali mu i stavili vatu...kao mali je da bi mogli popravljati, da majka vadi i mijenja vatu (sto je nemoguce jer djete ne da dohvatiti taj dio lica) i vadi sa čačkalicom ostatke hrane, udara mu vsljda u zivac pa mu sve smeta. Ima li neko iskustva sa ovakvom situacijom ?
Zalfija ne pomaze on je odmah proguta jer ne zna ispirati, daje mu samo Dalsy pred spavanje da mirno zaspi, zvala je jos dvoje privatnih, Perović rekli da ne rade sa malom djecom i jos jednu isto rekli da ceka do 5-6 godine :?
Bilo koja info ili uputa gdje sta i kako bi dobro dosla :)
Sto nusu otisli na stomatologiju?

Radi ove dr. iz DZ koja je rekla da ovo niko ne radi djetetu od 3 godine :shock: Meni nevjerovatno da bude supalj zub do 5-6 godine kako je ova rekla da se tek tad moze ili popraviti ili vaditi.
suspect_zero

#2352 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by suspect_zero »

Naslovnica wrote: 01/08/2025 18:19
suspect_zero wrote: 31/07/2025 22:22 Maleni od 3 godine, šupalj zub cetvorka, boli ga, dijete place...elem odveli ga roditelji u DZ, pogledali mu i stavili vatu...kao mali je da bi mogli popravljati, da majka vadi i mijenja vatu (sto je nemoguce jer djete ne da dohvatiti taj dio lica) i vadi sa čačkalicom ostatke hrane, udara mu vsljda u zivac pa mu sve smeta. Ima li neko iskustva sa ovakvom situacijom ?
Zalfija ne pomaze on je odmah proguta jer ne zna ispirati, daje mu samo Dalsy pred spavanje da mirno zaspi, zvala je jos dvoje privatnih, Perović rekli da ne rade sa malom djecom i jos jednu isto rekli da ceka do 5-6 godine :?
Provjerite u DentArt kod Bosmala

Hvala, reci cu da ih zovu :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2353 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by konektovan »

suspect_zero wrote: 01/08/2025 20:24
konektovan wrote: 01/08/2025 18:16
Sto nusu otisli na stomatologiju?

Radi ove dr. iz DZ koja je rekla da ovo niko ne radi djetetu od 3 godine :shock: Meni nevjerovatno da bude supalj zub do 5-6 godine kako je ova rekla da se tek tad moze ili popraviti ili vaditi.
E ne znam, sumnjam da je ta dr. specijalista iz pedodoncije ili neceg drugog..gore bar imas vise strucnjaka, koji mogu sigurno pruziti kvalitetniju uslugu.
suspect_zero

#2354 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by suspect_zero »

Ne vjerujem da jeste to sto kažeš, moj ide kod njih školski uzrast. Ono zvuci mi nevjerovatno da "se nista ne moze" a dijete boli....kontam da je sa tom skupinom djece teze jer jos ne razumiju ali opet daj bar nešto da se ne pati.
Njeno objašnjenje, koje je vjerovatno ok, je da je to od dude, slatkisa I nedovoljno oralne higijene ali da se zub ne tretira niti vadi radi stvaranja mjeste trajnim zubima, jer cervorke ispadaju kasnije.
Prenesem I ovo za stomatologiju pa neka roditelji odluče.
Hvala :)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2355 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by sime_cipol »

Mi smo starijem djecaku stavljali vatu ujutro i vadili navecer vise od 2 godine. Petica bila u pitanju. Rano se pokvarila, trebala da cuva mjesto za stalnu peticu. A o zatvaranju zuba nema ni govora, radi upale i sl. Zub se cistio 3% otopinom hidrogena.
nuki_cika

#2356 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by nuki_cika »

Ne znam da li ste riješili problem ali Tarik Ramović na Kobiljoj glavi vrhunski stomatolog, izezutno precizan i detaljan, posebno u radu sa djecom
suspect_zero

#2357 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by suspect_zero »

Hvala na preporuci :) rade ovako kako kaže kolega Sime, trazili su mišljenje i kod drugih nakon DZ i bilo je isto, ne dirati sada nista jer je zub za vađenje a to bi onda poremetilo nicanje stalnih. Elem, sada se ne zali puno....moguce i da ga je strah jer samo govori necu kod zubara.
munevera44

#2358 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by munevera44 »

Imam totalnu zunbnu protezu..gde mogu polirati istu
GrozniKlosar

#2359 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by GrozniKlosar »

Dom zdravlja Ilidža, vade odlično zube i nema dugog čekanja, naročito one velike zadnje (6, 7, 8 ), ja sam to zamišljao da će to biti nešto preteško, bolno, ekstremno i zahtijevati operaciju jer sam gledao gadnih videa na youtube, ali bilo je sve brzo i lahko i bezbolno. Nisam osjetio nimalo boli. Ponekad vas pošalju na slikanje u istoj zgradi, pa vašim mobitelom uslikate sliku sa ekrana kompjutera, a nekad oralnom hirurgu na Saraj Polje, ali ja sam morao ići u Omer Maslić jer tad su u Saraj Polju bili na odmoru, i ostao mi je mali komad zuba, ali ne smeta toliko, to ću vjerovatno uskoro izvaditi. Za razliku od toga, najgore iskustvo sam doživio kad su mi prvi put šestice dvije izvadili, plakao sam i boljelo je sedmicu, jer vjerovatno nisu im bili ispravni anestetici ili nisu na precizno mjesto zaboli, ali to je bilo davno na Stomatološkom fakultetu, i dali su mi 10 ili 20 KM da me utješe da ne plačem, kažu kupi sebi čokoladu, dok sam još bio dijete.
moimoi

#2360 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by moimoi »

sime_cipol wrote: 05/08/2025 13:28 Mi smo starijem djecaku stavljali vatu ujutro i vadili navecer vise od 2 godine. Petica bila u pitanju. Rano se pokvarila, trebala da cuva mjesto za stalnu peticu. A o zatvaranju zuba nema ni govora, radi upale i sl. Zub se cistio 3% otopinom hidrogena.
To mozda kod nas.
Mom su ocistili i plombirali mlijecni zub. Vise se ne mogu sjetiti je li 4 ili 5 bila u pitanju.
Vanesa7

#2361 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by Vanesa7 »

Pozdrav ,molim vas moze li preporuka za parantologa u Sarajevu....zubno meso mi se povlaci ,a zubi izgledaju duze i isplivavaju zdravi zubi :?
Oxygenn

#2362 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by Oxygenn »

Da li je neko imao iskustvo sa masinskim lijecenjem kanala zuba.
To se navodno radi kod endodonta. Cifre se krecu od 400 do 700Km po zubu :-)

Lokacija Sarajevo ako neko ima preporuku
Vanesa7

#2363 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by Vanesa7 »

Da li je neko koristio usluge stomatoloske ordinacija Dental Office dr.Mersiha Avdic Saracevic , iskustvo ...
volume

#2364 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by volume »

Preporuka za stomatologa u krugu Otoka, Cengic Vila?

Kakva su iskustva sa ovim Bandicem?
Vanesa7

#2365 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by Vanesa7 »

Pozdrav svima,
treba mi preporuka za stomatološku ordinaciju u Sarajevu koja radi odstranjivanje parodontoloških džepova / parodontološku terapiju.
Ako je neko imao lično iskustvo i zadovoljan je – bila bih zahvalna. Hvala
Last edited by Vanesa7 on 10/02/2026 15:11, edited 1 time in total.
Vanesa7

#2366 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by Vanesa7 »

Vanesa7 wrote: 10/02/2026 14:57 Bandic iskustvo - Zakazala sam termin isključivo zbog udlage za bruksizam, ali to na kraju uopće nije realizovano. Čekala sam skoro 30 minuta prije pregleda, iako sam došla ranije.
Prije pregleda sam popunila detaljan upitnik o zdravstvenom stanju, ali su mi postavljana ista pitanja (npr. o epilepsiji),ZDRAVA SAM što ostavlja utisak da karton nije pažljivo pročitan.
Dobila sam opći pregled i savjete koji nisu direktno vezani za razlog mog dolaska. Očekivala sam konkretnije rješenje i bolju organizaciju.
Imas vise dr.u opticaju da izaberes kod kojeg zelis pregled
Ja sam bila kod dr Naida .
Dok sam cekala posmatrala sam osoblje ,toliko je napuhana klinika , a svi su nesto pod tenzijom ...jedino gospodza na recepciji jako ljubazna ,profesionalna ,jasna ,tacna
Anne Boleyn

#2367 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by Anne Boleyn »

Vanesa7 wrote: 10/02/2026 14:57 Pozdrav svima,
treba mi preporuka za stomatološku ordinaciju u Sarajevu koja radi odstranjivanje parodontoloških džepova / parodontološku terapiju.
Ako išta znači jer tražite preporuku za ordinaciju, ali ja sam to radila na Stomatologiji i bila sam baš zadovoljna - prime vas kad vam je termin i detaljni su na pregledu, pa, ako Vam je ikako nagodno, možete to gore završiti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2368 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by konektovan »

Anne Boleyn wrote: 11/02/2026 14:36
Ako išta znači jer tražite preporuku za ordinaciju, ali ja sam to radila na Stomatologiji i bila sam baš zadovoljna - prime vas kad vam je termin i detaljni su na pregledu, pa, ako Vam je ikako nagodno, možete to gore završiti.
Od sutra je najvjerovatnije strajk na stomatologiji..
Vanesa7

#2369 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by Vanesa7 »

Anne Boleyn wrote: 11/02/2026 14:36
A da li mozda znate kod kojeg doktora ste radili zahvat?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2370 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by Truba »

Koji te zapadne pri izradi kartona
ZoomZoomKiwi

#2371 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by ZoomZoomKiwi »

Moja žena je to radila tamo kod SCC-a, ulica Kalmija Baruha 1. Ne sjećam se prezimena, pitat ću ženu kad se vratim kući.
akcija007

#2372 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako

Post by akcija007 »

@Vanesa7 najbolje vam je otici na Stomatoloski fakultet s klinikama . Otvorite karton ako ga vec nemate tamo i odete na Kliniku za parodontologiju . Svi dr Su odlicni kod koga god dodjete oprema vrhunska . Oni su usko specijalizirani i bave se samo i iskljucivo s bolestima usta /zubnog mesa .
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#2373 Re: Stomatolog - gdje, šta, kako...

Post by anex »

Jel ko imao problem s caklinom i kako je riješio?
Kera1133

#2374 Re: Stomatolog - gdje, šta, kako...

Post by Kera1133 »

Raja, zna li neko gdje sada radi dr Sabina Prašović? Nekada je radila na Bjelavama kod Aščerića.
FrozenCastle

#2375 Re: Stomatolog - gdje, šta, kako...

Post by FrozenCastle »

anex wrote: 02/03/2026 20:08 Jel ko imao problem s caklinom i kako je riješio?
Pasta sa visokim udjelom floura. Stomatolozi znaju te specijalne paste gdje kupiti.
Post Reply