Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2326 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Nije 2003.
Probaj...nista te ne kosta ne budi snob
Probaj...nista te ne kosta ne budi snob
- azurna_obala
- nivla
#2328 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
dr rijad obeji, ali nije jeftinLikeLike wrote: ↑10/04/2025 19:08 Ma u drzavne ustanove ne idem ni kad sam prehladjen. Treba mi odgovoran i dobar stomatolog za cijelu porodicu i da zna raditi sa djecom. Ovaj sto smo do sad isli nije los, ali je mutav i neodgovoran sto se tice termina. Ne pada mi na pamet da cekam odgovor dva dana niti da cekam u cekaonici ako imam dogovoren termin.
-
LikeLike
#2329 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Otisao zeni zatvoriti bolovanje, cekao u kumrovecu citava 3 sata da dodjem na red. Unutra doktorica neka baba od 70+ godina kuca na tastaturi jednim prstom. Minuta joj treba da otkuca dvije rijeci, pa se onda javi kcerki na telefon, pa otkuca rijec pa se cuje sa snahom i sinom, pa opet rijec otkuca pa ode sa sestrom da nesto provjeri. Citavih 15-20 minuta se zadrzah da bi otkucala 10 rijeci.
Odvedem u omer maslic dijete jer ga boli oko, doktorica nas hitno posalje na donji sprat kod oftamologa i posalje uputnicu da je hitno jer je sumnjala da je osteceno oko od udarca. Dole predam knjizicu i kazem da su nas hitno poslali, kaze sjednite brzo cemo. Poslije sat vremena cekanja i par upita kada ce pregledati dijete udjem u ordinaciju bez kucanja i trazim da mi vrate knjizicu i da idem kod privatnika, cijenjena doktorica se uvrijedila. Malo se posvadjamo i budem malo bezobrazan, ali dijete prime odmah. Kaze pa vidite gospodine da imamo narucene termine. Rekoh kakve veze imaju termini sa hitnim slucajem. Kaze da nema pojma da ima ikakav hitan slucaj, niko joj nije prenio. Al u k**** nije znala, nego je boli neka stvar.
Ja ostao bez 3 sestice, a cetvrtu spasio doktor jedva kad sam bio tinejdzer jer su se na stomatologiji igrali doktora. Stavili mi plombe u sve sestice da ih zastite jer je to tad bilo aktuelno iako sam imao perfektne zube. Zubi zdravi s vana, ali me poceli boliti. Kad je doktor skInuo plombe, ispod zubi pokvareni totalno. Nisu ocistili uopste zub ispod plombe.
Bas vodim racuna o zubima i svaki doktor koji me prvi put pregledao zacudio se da sam izgubio sestice jer imam odlicne zube i ibreti se sta su uradili strucnjaci na stomatologiji svojim neznanjem.
Nek su zivi i zdravi, nemam ja ni vremena ni zivaca za njih, osim za ono sto moram i sto ne mogu zavrsiti na drugom mjestu.
Ako sam snob, neka sam.
-
LikeLike
#2330 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
@azurna_obala @nivla
Hvala, pogledacu sad obje preporuke.
Hvala, pogledacu sad obje preporuke.
- Truba
#2331 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
ti jednostavno nemaš srećeLikeLike wrote: ↑11/04/2025 10:24Otisao zeni zatvoriti bolovanje, cekao u kumrovecu citava 3 sata da dodjem na red. Unutra doktorica neka baba od 70+ godina kuca na tastaturi jednim prstom. Minuta joj treba da otkuca dvije rijeci, pa se onda javi kcerki na telefon, pa otkuca rijec pa se cuje sa snahom i sinom, pa opet rijec otkuca pa ode sa sestrom da nesto provjeri. Citavih 15-20 minuta se zadrzah da bi otkucala 10 rijeci.
Odvedem u omer maslic dijete jer ga boli oko, doktorica nas hitno posalje na donji sprat kod oftamologa i posalje uputnicu da je hitno jer je sumnjala da je osteceno oko od udarca. Dole predam knjizicu i kazem da su nas hitno poslali, kaze sjednite brzo cemo. Poslije sat vremena cekanja i par upita kada ce pregledati dijete udjem u ordinaciju bez kucanja i trazim da mi vrate knjizicu i da idem kod privatnika, cijenjena doktorica se uvrijedila. Malo se posvadjamo i budem malo bezobrazan, ali dijete prime odmah. Kaze pa vidite gospodine da imamo narucene termine. Rekoh kakve veze imaju termini sa hitnim slucajem. Kaze da nema pojma da ima ikakav hitan slucaj, niko joj nije prenio. Al u k**** nije znala, nego je boli neka stvar.
Ja ostao bez 3 sestice, a cetvrtu spasio doktor jedva kad sam bio tinejdzer jer su se na stomatologiji igrali doktora. Stavili mi plombe u sve sestice da ih zastite jer je to tad bilo aktuelno iako sam imao perfektne zube. Zubi zdravi s vana, ali me poceli boliti. Kad je doktor skInuo plombe, ispod zubi pokvareni totalno. Nisu ocistili uopste zub ispod plombe.
Bas vodim racuna o zubima i svaki doktor koji me prvi put pregledao zacudio se da sam izgubio sestice jer imam odlicne zube i ibreti se sta su uradili strucnjaci na stomatologiji svojim neznanjem.
Nek su zivi i zdravi, nemam ja ni vremena ni zivaca za njih, osim za ono sto moram i sto ne mogu zavrsiti na drugom mjestu.
Ako sam snob, neka sam.
ja riješim pozivom na kumrovcu 9 minuta s ortodontom razgovarao žena mi sve objasnila da me ne levate na stomatologiji i na ilidži
u domu zdravlja malta imam samo negativnih iskustava s kartotekom na katu kod zubara
došao izvaditi zub ženska državni doktor na uputnicu privatnika mi spasi osmicu
imam jos pozitivnih primjera kad mi sapce doktor s prozora ime kaže baba neka nije došla slobodan ultrazvuk 5 minuta dolazi da to obavimo nakon što me sestra vratila
itd itd
ukratko posto mi se promijenio zubar na malti a na stomatologiji sam redovan već godinu dana i poceli su me nervirati (saudijac postdiplomac znaci doktorand iz engleske se na meni učio
imam zakazano 15.4. pa cemo vidjeti nova mi je dotkorica koju nisam dosad nikad vidio jer je prethodna promijenila posao
- Truba
#2332 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
apropo tih zalijevanja zuba
to je i donekle bio tas na vazi koji me je otjerao od privatnika
zaliveno a ispod karijes
to je i donekle bio tas na vazi koji me je otjerao od privatnika
zaliveno a ispod karijes
- darius_maximus
- nepass1
#2334 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Guglaj hitna stanja u oftalmologiji, to sto se tebi neda cekati nije hitno stanjeLikeLike wrote: ↑11/04/2025 10:24Otisao zeni zatvoriti bolovanje, cekao u kumrovecu citava 3 sata da dodjem na red. Unutra doktorica neka baba od 70+ godina kuca na tastaturi jednim prstom. Minuta joj treba da otkuca dvije rijeci, pa se onda javi kcerki na telefon, pa otkuca rijec pa se cuje sa snahom i sinom, pa opet rijec otkuca pa ode sa sestrom da nesto provjeri. Citavih 15-20 minuta se zadrzah da bi otkucala 10 rijeci.
Ako sam snob, neka sam.
-
LikeLike
#2335 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Ne lupaj gluposti, oko crveno totalno, suze kapaju konstantno, vid mutan i bol u oku. Nije hitno?nepass1 wrote: ↑11/04/2025 10:50Guglaj hitna stanja u oftalmologiji, to sto se tebi neda cekati nije hitno stanjeLikeLike wrote: ↑11/04/2025 10:24Otisao zeni zatvoriti bolovanje, cekao u kumrovecu citava 3 sata da dodjem na red. Unutra doktorica neka baba od 70+ godina kuca na tastaturi jednim prstom. Minuta joj treba da otkuca dvije rijeci, pa se onda javi kcerki na telefon, pa otkuca rijec pa se cuje sa snahom i sinom, pa opet rijec otkuca pa ode sa sestrom da nesto provjeri. Citavih 15-20 minuta se zadrzah da bi otkucala 10 rijeci.
Ako sam snob, neka sam.
Dijete nije dozvolilo uopste da se podigne kapak da se pregleda oko zato je i upucen hitno oftamologu.
Na kraju su nasli strano tijelo u oku.
-
LikeLike
#2336 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Vidim da ga hvale, ali nije nam na ruku lokacija.darius_maximus wrote: ↑11/04/2025 10:49Ne znam koje su do sada preporuke, ali mogu pohvaliti stomatologa Almira Milanovića.
Cijela porodica je kod njega, dijete se ne boji kada treba ići, a mlad i stručan.![]()
- Truba
#2337 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
meni se zimus u decembru smijali kad sam sam izabrao 25.2. za jednu intervenciju na zubu na stomatologiji
kaže mogo si i za 5 godina zakazati
prodje februar ja to zavrsih bez zurbe nije ni hitno a bilo bi
ljudi jednostavno drugacije dozivljavaju vrijeme
2 mjeseca nista ne cine i onda hoce da za dan zavrse
idi redovito na kontrole u dom zdravlja i nece biti problema
dovoljno je ljeti jednom i zimi jednom otici
kad upadnes u sistem ide to ko podmazano
- nepass1
#2338 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
CITO je zivotna ugrozenost, sat dva sacekati se moze. Mislim znam ja da je svakom svoj najvazniji ali nije to stanje da mora odmah sve. A nije i da na ocnom pregledaju u 2min pac, nisu kafu pili. Ti sat sto si cekao mozda su 3-4 pacijenta pregledana. Onda primi tebe odmah eto onog sto je dva mjeseca cekao termin da histerise.LikeLike wrote: ↑11/04/2025 11:10Ne lupaj gluposti, oko crveno totalno, suze kapaju konstantno, vid mutan i bol u oku. Nije hitno?nepass1 wrote: ↑11/04/2025 10:50Guglaj hitna stanja u oftalmologiji, to sto se tebi neda cekati nije hitno stanjeLikeLike wrote: ↑11/04/2025 10:24
Otisao zeni zatvoriti bolovanje, cekao u kumrovecu citava 3 sata da dodjem na red. Unutra doktorica neka baba od 70+ godina kuca na tastaturi jednim prstom. Minuta joj treba da otkuca dvije rijeci, pa se onda javi kcerki na telefon, pa otkuca rijec pa se cuje sa snahom i sinom, pa opet rijec otkuca pa ode sa sestrom da nesto provjeri. Citavih 15-20 minuta se zadrzah da bi otkucala 10 rijeci.
Ako sam snob, neka sam.
Dijete nije dozvolilo uopste da se podigne kapak da se pregleda oko zato je i upucen hitno oftamologu.
Na kraju su nasli strano tijelo u oku.
E kad tri ocna budu radila u smjeni i kad penzioneri ne budu svaki mjesec provjeravali ocni pritisak jer nemaju pametniheg posla mozda necemo cekati po sat na "hitnost" ili po dva mjeseca termin. Ali to nije do doktora kod kojeg si cekao.
- Truba
#2339 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
da...sva sreca penzioneri ne mogu pregledati zube
idu na druge odjele hehehe
- nepass1
#2340 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Kod nas narod 20g ne udje ljekaru, nesta ga zigne i daj odmah hitno od magneta do svega. I da odmah sutra sve prestane.Truba wrote: ↑11/04/2025 11:33 meni se zimus u decembru smijali kad sam sam izabrao 25.2. za jednu intervenciju na zubu na stomatologiji
- DaysleepeR
#2341 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Ali recimo ne možeš staviti fiksni aparat na stomatologiji.Truba wrote: ↑11/04/2025 11:33 meni se zimus u decembru smijali kad sam sam izabrao 25.2. za jednu intervenciju na zubu na stomatologiji
Samo za djecu može.
Niti znam da može bilo gdje drugo na knjižicu.
-
LikeLike
#2342 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Druze nije meni moj najvazniji, nego je jedino moje dijete imalo uputnicu HITNO i nisam ja slao uputnicu nego doktorica. I jeste bilo hitno.nepass1 wrote: ↑11/04/2025 11:38CITO je zivotna ugrozenost, sat dva sacekati se moze. Mislim znam ja da je svakom svoj najvazniji ali nije to stanje da mora odmah sve. A nije i da na ocnom pregledaju u 2min pac, nisu kafu pili. Ti sat sto si cekao mozda su 3-4 pacijenta pregledana. Onda primi tebe odmah eto onog sto je dva mjeseca cekao termin da histerise.
E kad tri ocna budu radila u smjeni i kad penzioneri ne budu svaki mjesec provjeravali ocni pritisak jer nemaju pametniheg posla mozda necemo cekati po sat na "hitnost" ili po dva mjeseca termin. Ali to nije do doktora kod kojeg si cekao.
U cekaonici su bili samo pacijenti 70+ godina koji su dolazili naruceni na kontrolu. Znaci ti smatras da dijete od 5 godina koje ne moze otvoriti oko jer ga boli treba cekati satima u cekaonici dok se obavljaju preventivni pregledi naruceni mjesecima unaprijed?
Jesi li svjestan da su termini popunjeni do kraja radnog vremena i da cemo onda cekati ko zna koliko i na kraju i necemo doci na red.
Naravno da je kriva doktorica i jos vise je kriva mutava sestra koja nije u stanju reci da ima hitan pacijent iako joj je receno.
Supruga mi radi u jednoj privatnoj poliklinici i bez obzira sto svi sve placaju i sto imaju termine, imaju i hitni pacijenti koji upadaju bez termina. A bog dao kod nas u domovima zdravlja vlada red pa se postuju toliko termini da ne moze niko ni hitno upasti. Osim naravno malog od tetke ili zaova necija
- nivla
#2343 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
ocna klinika na kcus je takva, da ako te nije poslao neki privatnik sto prodaje neko pomagalo cekas pravo dugo na termin, operacije katarakte se cekaju preko godinu, dok npr u svjetlosti dobijes odmah, isto je i u opcoj bolnici
naravno ne treba ni zaboraviti da su se nekad lece mogle kupiti samo u barosu(koje se ugradjuju kod operisanja katarakte)
znam i da je u vrazovu nekad bilo ako dodjes sam cekas dugo, ako te posalju iz optike durak odmah ima termin kod doktorice koju oni placaju
sto se stomatologa u domi zdravlja tice bili bi top da imaju materijal kojim mogu raditi, a sto se tice ovih sa stomatoloskog, cast izuzecima ali daleko bi vise radili da se na poslu ne odmaraju da bi mogli raditi u svojim ili tudjim ordinacijama u toku/nakon radnog vremena
naravno ne treba ni zaboraviti da su se nekad lece mogle kupiti samo u barosu(koje se ugradjuju kod operisanja katarakte)
znam i da je u vrazovu nekad bilo ako dodjes sam cekas dugo, ako te posalju iz optike durak odmah ima termin kod doktorice koju oni placaju
sto se stomatologa u domi zdravlja tice bili bi top da imaju materijal kojim mogu raditi, a sto se tice ovih sa stomatoloskog, cast izuzecima ali daleko bi vise radili da se na poslu ne odmaraju da bi mogli raditi u svojim ili tudjim ordinacijama u toku/nakon radnog vremena
- Truba
#2344 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Estetika je besplatna do 18.godineDaysleepeR wrote: ↑11/04/2025 11:47Ali recimo ne možeš staviti fiksni aparat na stomatologiji.Truba wrote: ↑11/04/2025 11:33 meni se zimus u decembru smijali kad sam sam izabrao 25.2. za jednu intervenciju na zubu na stomatologiji
Samo za djecu može.
Niti znam da može bilo gdje drugo na knjižicu.
-
akcija007
#2345 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Ima lini Domu zdravlja stomotalog da mi kamenac ocisti ili na Stomatologiji ? Ili moram privatno ici 50 maraka
- Truba
#2346 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Otidji i vidi
-
DonieBrasco
#2347 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Preporuka gdje u Centru otici na ciscenje zuba, nemam kamenca vise plak ili neke nasalgice.
P.S. Kako se krecu cijene ?
P.S. Kako se krecu cijene ?
-
suspect_zero
#2348 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Maleni od 3 godine, šupalj zub cetvorka, boli ga, dijete place...elem odveli ga roditelji u DZ, pogledali mu i stavili vatu...kao mali je da bi mogli popravljati, da majka vadi i mijenja vatu (sto je nemoguce jer djete ne da dohvatiti taj dio lica) i vadi sa čačkalicom ostatke hrane, udara mu vsljda u zivac pa mu sve smeta. Ima li neko iskustva sa ovakvom situacijom ?
Zalfija ne pomaze on je odmah proguta jer ne zna ispirati, daje mu samo Dalsy pred spavanje da mirno zaspi, zvala je jos dvoje privatnih, Perović rekli da ne rade sa malom djecom i jos jednu isto rekli da ceka do 5-6 godine
Bilo koja info ili uputa gdje sta i kako bi dobro dosla
Zalfija ne pomaze on je odmah proguta jer ne zna ispirati, daje mu samo Dalsy pred spavanje da mirno zaspi, zvala je jos dvoje privatnih, Perović rekli da ne rade sa malom djecom i jos jednu isto rekli da ceka do 5-6 godine
Bilo koja info ili uputa gdje sta i kako bi dobro dosla
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2349 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Sto nusu otisli na stomatologiju?suspect_zero wrote: ↑31/07/2025 22:22 Maleni od 3 godine, šupalj zub cetvorka, boli ga, dijete place...elem odveli ga roditelji u DZ, pogledali mu i stavili vatu...kao mali je da bi mogli popravljati, da majka vadi i mijenja vatu (sto je nemoguce jer djete ne da dohvatiti taj dio lica) i vadi sa čačkalicom ostatke hrane, udara mu vsljda u zivac pa mu sve smeta. Ima li neko iskustva sa ovakvom situacijom ?
Zalfija ne pomaze on je odmah proguta jer ne zna ispirati, daje mu samo Dalsy pred spavanje da mirno zaspi, zvala je jos dvoje privatnih, Perović rekli da ne rade sa malom djecom i jos jednu isto rekli da ceka do 5-6 godine![]()
Bilo koja info ili uputa gdje sta i kako bi dobro dosla![]()
-
Naslovnica
#2350 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Provjerite u DentArt kod Bosmalasuspect_zero wrote: ↑31/07/2025 22:22 Maleni od 3 godine, šupalj zub cetvorka, boli ga, dijete place...elem odveli ga roditelji u DZ, pogledali mu i stavili vatu...kao mali je da bi mogli popravljati, da majka vadi i mijenja vatu (sto je nemoguce jer djete ne da dohvatiti taj dio lica) i vadi sa čačkalicom ostatke hrane, udara mu vsljda u zivac pa mu sve smeta. Ima li neko iskustva sa ovakvom situacijom ?
Zalfija ne pomaze on je odmah proguta jer ne zna ispirati, daje mu samo Dalsy pred spavanje da mirno zaspi, zvala je jos dvoje privatnih, Perović rekli da ne rade sa malom djecom i jos jednu isto rekli da ceka do 5-6 godine![]()
Bilo koja info ili uputa gdje sta i kako bi dobro dosla![]()