ali to je zato što nemam obilno bankarstvo
da imam obilni
Moderator: anex
Dobrodosao u klubAdi-g wrote: ↑26/07/2023 15:11 Posto sam zbog kredita prisiljen biti u Ziraat banci primjetio sam da su pravi cigani.
Naplacuju godisnju članarinu za debitnu karticu od 10KM, trajni nalog za uplatu kredita naplacuju 2KM po transakciji, kad se placa nesto u npr EUR prvo taj iznos u pozadini prebace u USD pa onda to prevrnu u BAM. Za ovo zadnje sam zvao banku gdje su mi to saopstili jer mi je za transakciju od 500EUR naplaceno cca 1050KM.
proslo ima 5 godina, samo voli nas narod ganjati devize okolo, to ti je satisfakcija prije putasemsasuljakovic wrote: ↑27/07/2023 08:23 Evo mene u Hrvatskoj 4. dan, otišao sam bez eura u novčanicama. Sve karticom plaćam, 10 eura maloprije na bankomatu digao (PBZ bez provizije, jer sam na Intesi) da mogu punici magnet za frižider kupiti.
Vrijeme kupovanja stranih valuta prije polaska na ljetovanje je prošlo.
Nema razloga da bude tu ikakvih problem (niti ima). Mozes prakticno bilo gdje u svijet sa karticom bilo koje BiH banke. Samo treba imati nesto malo kesa za slucaj da ti treba nesto u prodavnici/pekari, stand sa sladoledom il slicno. Bolje ponijeti nego na ATMu pokusati dizati (pogotovo jer imas neke "divlje" koji naplate fine provizije).
reci mi jel ti odbijaju karticu kad je račun pola eurasemsasuljakovic wrote: ↑27/07/2023 08:23 Evo mene u Hrvatskoj 4. dan, otišao sam bez eura u novčanicama. Sve karticom plaćam, 10 eura maloprije na bankomatu digao (PBZ bez provizije, jer sam na Intesi) da mogu punici magnet za frižider kupiti.
gledam ljude na ilidži pun novčanik karticaazdralovic wrote: ↑27/07/2023 08:59proslo ima 5 godina, samo voli nas narod ganjati devize okolo, to ti je satisfakcija prije putasemsasuljakovic wrote: ↑27/07/2023 08:23 Evo mene u Hrvatskoj 4. dan, otišao sam bez eura u novčanicama. Sve karticom plaćam, 10 eura maloprije na bankomatu digao (PBZ bez provizije, jer sam na Intesi) da mogu punici magnet za frižider kupiti.
Ja kod njim imam otvoren račun, tako da sam samo morao popuniti obrazac da bih je dobio. Ne znam kako funkcioniše ako se nema račun.Sanjarko wrote: ↑24/07/2023 09:05Kako se otvori ona, da li je lako itd. Malo neko upustvo. Ja bi je uzeo, jer nismo vicni u koristenju i obicnih kartica.08022013 wrote: ↑23/07/2023 18:00 Imam tu karticu na Union banci već godinu dana. Koštala je 10 KM i važi dvije godine. To je jedini trošak. E sad, ja kod njim imam otvoren i glavni račun pa mogu prebacivati na prepaid karticu koliko hoću.
Sa njom mogu plaćati na internetu, u prodavnicama, koristio sam je u inostranstvu.
Meni super stvar jer ne nosim sa sobom glavnu karticu. Prebacim na mobitelu na nju koliko hoću i trošim. Ako bi je neko ukrao, opet mogu na mobitelu vratiti pare sa nje na glavni račun.
Jedino što mi se ne dopada je mjesečni limit od 1000 KM koliko možeš uplatiti na nju. Mada ja sam jednom prebacio 1500 bez problema. Union banka nije baš ažurna oko toga.
Ma ja mislio uzet je radi kupovine nekih stvari manjih preko interneta, ono dzojstici i sl. Da nemora sa mnom stara obilaziti radnje jer od posla i svega nema vremena. Iako meni to prija jer se slabo krecem.
Hajd u Češku pa to reci. Probaj platiti karticom u maloj radnji u Italiji. Itd.semsasuljakovic wrote: ↑27/07/2023 08:23 Evo mene u Hrvatskoj 4. dan, otišao sam bez eura u novčanicama. Sve karticom plaćam, 10 eura maloprije na bankomatu digao (PBZ bez provizije, jer sam na Intesi) da mogu punici magnet za frižider kupiti.
Kakve veze ima Ceska? Za sve sto koristis mozes naci neku zemlju u kojoj to ne funkcionise. "Koristim WiFi kad sam na putovanju. Jeste, hajd u Juzni Sudan pa to reci! "Hakiz wrote: ↑27/07/2023 21:49Hajd u Češku pa to reci. Probaj platiti karticom u maloj radnji u Italiji. Itd.semsasuljakovic wrote: ↑27/07/2023 08:23 Evo mene u Hrvatskoj 4. dan, otišao sam bez eura u novčanicama. Sve karticom plaćam, 10 eura maloprije na bankomatu digao (PBZ bez provizije, jer sam na Intesi) da mogu punici magnet za frižider kupiti.
U Prag sam isao cesto poslom, nikada eure nisam nosioHakiz wrote: ↑27/07/2023 21:49Hajd u Češku pa to reci. Probaj platiti karticom u maloj radnji u Italiji. Itd.semsasuljakovic wrote: ↑27/07/2023 08:23 Evo mene u Hrvatskoj 4. dan, otišao sam bez eura u novčanicama. Sve karticom plaćam, 10 eura maloprije na bankomatu digao (PBZ bez provizije, jer sam na Intesi) da mogu punici magnet za frižider kupiti.
Ima, zbog toga što to pobija tvrdnju da je vrijeme podizanja i konverzija valuta prošlo. Nije.alcho wrote: ↑28/07/2023 08:27Kakve veze ima Ceska? Za sve sto koristis mozes naci neku zemlju u kojoj to ne funkcionise. "Koristim WiFi kad sam na putovanju. Jeste, hajd u Juzni Sudan pa to reci! "
Generalno u vecini zemalja i gradova mozes placati karticom. Uvijek prvo uđem i pitam jel se moze placati karticom. Ako ne, ima gdje moze. Pa necu ja zbog nekih cobana ici da se maltretiram sa podizanjem novca, provizijama i sl.