doveo lika u banku da radi
taj mu lik radio o glavi
ispostavilo se da ima lažnu diplomu nije nikad položio neke ispite
Moderator: anex
pricam sad sa ovima iz banke i pitam uposlenicu da mi desifruje ovo sto su mi poslali i ona mi hladno kaze da i njoj to nista nije jasno, da je i ona zbunjena...ja kazem pa ovo je bezobrazluk, kaze slaze sePlavo-bijeli wrote: ↑21/07/2023 13:52 Još prije 40 dana isplatio neki novac preko Skrilla na devizni racun INTESA banke.
Iako su mi u banci istog dana mogli reći da ne otvaram devizni, da ne prihvacaju Skrill, da će mi pare biti vraćene na Skrill, njihov plan je bio očigledno drugačiji.
Da sada skratim priču, nakon 20 poziva, nekoliko puta odlazenja, mailova, ovog onog, njihovog konstantnog laganja da ce biti pare vraćene za dan, dva, pa cekaj, pa poslat cemo vam dokaz, pa nece nikako da posalju, pa ovo, pa ono...
evo kao poslali su nekakav dokaz nakon sto sam im opet otisao na noge, a on kao da je u masinskom jeziku pisan.
Izgleda da su mi za sve to sto sam prosao sa njima jos uzeli 10€ zbog povrata. KAKAV BEZOBRAZLUK![]()
Tih para jos nema na Skrillu iako su navodno isplacene još prošli utorak!
Iz Skrilla kazu da ako dobiju bilo kakva sredstva ona se odmah salju na moj racun.
Sta mi vi preporucujete dalje da radim??
Bez provizije na bankomatima svih ostalih banaka u BiH? Dakle sve banke iz oba entiteta?xoklix wrote: ↑22/07/2023 00:15 Sparkasse ima gold karticu bez provizije na svim bankomatima u BiH i bez provizije na Erste Group Wien bankomatima tj. Erste bankomati u Austriji, Češkoj,Sloveniji,Hrvatskoj, Srbiji,CG,Mađarskoj i mislim Poljskoj.
Imate pristup business lounge na aerodromu u Sarajevu![]()
Godišnja članarina 50 KM.
Da, na svim bankomatima u BiH, oba entiteta, svi kantoni, opštine i mjesne zajedniceBosanac sa dna kace wrote: ↑23/07/2023 19:14Bez provizije na bankomatima svih ostalih banaka u BiH? Dakle sve banke iz oba entiteta?xoklix wrote: ↑22/07/2023 00:15 Sparkasse ima gold karticu bez provizije na svim bankomatima u BiH i bez provizije na Erste Group Wien bankomatima tj. Erste bankomati u Austriji, Češkoj,Sloveniji,Hrvatskoj, Srbiji,CG,Mađarskoj i mislim Poljskoj.
Je'l se ta kartica dobije ako se prenese plata i uzme kreditčić?
Kako se otvori ona, da li je lako itd. Malo neko upustvo. Ja bi je uzeo, jer nismo vicni u koristenju i obicnih kartica.08022013 wrote: ↑23/07/2023 18:00 Imam tu karticu na Union banci već godinu dana. Koštala je 10 KM i važi dvije godine. To je jedini trošak. E sad, ja kod njim imam otvoren i glavni račun pa mogu prebacivati na prepaid karticu koliko hoću.
Sa njom mogu plaćati na internetu, u prodavnicama, koristio sam je u inostranstvu.
Meni super stvar jer ne nosim sa sobom glavnu karticu. Prebacim na mobitelu na nju koliko hoću i trošim. Ako bi je neko ukrao, opet mogu na mobitelu vratiti pare sa nje na glavni račun.
Jedino što mi se ne dopada je mjesečni limit od 1000 KM koliko možeš uplatiti na nju. Mada ja sam jednom prebacio 1500 bez problema. Union banka nije baš ažurna oko toga.
Ja zvao i čak otišao u Raiffeisen da pitam, nemaju uopšte prepaid karticu niti znaju da li će uskoro biti u ponudi. Znači Raiffeisen ništa, a šteta fakat, imam već račun kod njih i nadao se da imaju, ali ništa.
Nema Raiffeisen, to je @elq nešto pomiješao. Vjerovatno ima regularnu Visa debitnu karticu.Filadendron96 wrote: ↑24/07/2023 09:45Ja zvao i čak otišao u Raiffeisen da pitam, nemaju uopšte prepaid karticu niti znaju da li će uskoro biti u ponudi. Znači Raiffeisen ništa, a šteta fakat, imam već račun kod njih i nadao se da imaju, ali ništa.
Da, ima BBI Visa prepaid karticu. Rok važenja, kao sto kazes 2 godine. Ja sam nedavno vec treci put uzela istu i koristim je za PayPal racun.Samo sada košta 20 km, nije kao sto je bilo prije 10 km.Dzontra_Volta wrote: ↑24/07/2023 12:23Nema Raiffeisen, to je @elq nešto pomiješao. Vjerovatno ima regularnu Visa debitnu karticu.Filadendron96 wrote: ↑24/07/2023 09:45
Ja zvao i čak otišao u Raiffeisen da pitam, nemaju uopšte prepaid karticu niti znaju da li će uskoro biti u ponudi. Znači Raiffeisen ništa, a šteta fakat, imam već račun kod njih i nadao se da imaju, ali ništa.
Ja sam se nakon nekoliko godina opet vratio na BBI prepaid karticu. Uslovi su slični onim u Union banci. Treba ti samo cips i lična karta, popuniš formular na šalteru, uplatiš 10 KM i dobiješ odmah Visa prepaid karticu, sa rokom važenja od 2 godine.
Dopunjavaš u banci (prednost BBI u odnosu na Union banku je što imaju poslovnicu koja radi i nedjeljom), a ja dopunjavam putem internet bankarstva moje banke (samo što ako ne uplatim rano ujutro, uplata legne tek idućeg dana).
Stanje računa provjeravam na bankomatima domaćih banaka (Bam Card).
Koštala je i prije 20, samo što za prvu godinu platiš 10, a za drugu još 10 KM. Tako je i sada (odnosno bilo nekad u septembru prošle godine, kad sam je uzeo).Dee-Dee_13 wrote: ↑24/07/2023 12:30Da, ima BBI Visa prepaid karticu. Rok važenja, kao sto kazes 2 godine. Ja sam nedavno vec treci put uzela istu i koristim je za PayPal racun.Samo sada košta 20 km, nije kao sto je bilo prije 10 km.Dzontra_Volta wrote: ↑24/07/2023 12:23
Nema Raiffeisen, to je @elq nešto pomiješao. Vjerovatno ima regularnu Visa debitnu karticu.
Ja sam se nakon nekoliko godina opet vratio na BBI prepaid karticu. Uslovi su slični onim u Union banci. Treba ti samo cips i lična karta, popuniš formular na šalteru, uplatiš 10 KM i dobiješ odmah Visa prepaid karticu, sa rokom važenja od 2 godine.
Dopunjavaš u banci (prednost BBI u odnosu na Union banku je što imaju poslovnicu koja radi i nedjeljom), a ja dopunjavam putem internet bankarstva moje banke (samo što ako ne uplatim rano ujutro, uplata legne tek idućeg dana).
Stanje računa provjeravam na bankomatima domaćih banaka (Bam Card).
https://www.sparkasse.ba/bs/stanovnistv ... ted-paket-Bosanac sa dna kace wrote: ↑23/07/2023 19:14Bez provizije na bankomatima svih ostalih banaka u BiH? Dakle sve banke iz oba entiteta?xoklix wrote: ↑22/07/2023 00:15 Sparkasse ima gold karticu bez provizije na svim bankomatima u BiH i bez provizije na Erste Group Wien bankomatima tj. Erste bankomati u Austriji, Češkoj,Sloveniji,Hrvatskoj, Srbiji,CG,Mađarskoj i mislim Poljskoj.
Je'l se ta kartica dobije ako se prenese plata i uzme kreditčić?