Bauk bošnjačkog nacionalizma

Locked
Bloo
Globalna šefica

#2351 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

BHCluster wrote:
Bloo wrote: Pocni...
Ah to izigravanje zrtve je izgleda jedan nacin da osoba izadje na kraj sa vlastitim problemima.
Bosanci nikad nisu pristajali na status zrtve, te su se uvijek grcevito borili...
Sto se za Bosnjake ne moze reci...mentalni sklop valjda..
Kejn

#2352 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Kejn »

Bloo wrote:
BHCluster wrote:
Ah to izigravanje zrtve je izgleda jedan nacin da osoba izadje na kraj sa vlastitim problemima.
Bosanci nikad nisu pristajali na status zrtve, te su se uvijek grcevito borili...
Bosanci ne postoje srećo. Popis je valjda bio više nego jasan...
Mohamad Sissoko

#2353 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Mohamad Sissoko »

General War wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Bosanski nacionalni identitet bi bio ok da nije kidnapovan od strane jugonostalgičara koji bi sutra da im Beograd bude glavni grad.Kurko.Niko više nije lud da padne na taj fazon što je i popis pokazao a do tad ti sviraj kurcu.
Bio je popis i 91 pa za par godina dodje drugi ferman.
To možda tako kod vas što ste ispali iz "dubajićevog kamiona".
Bloo
Globalna šefica

#2354 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Kejn wrote:
Bosanci ne postoje srećo. Popis je valjda bio više nego jasan...
Ja onda gledam u druge podatke... :mrgreen:
Iako ne želite da postoji iko drugi osim 3 "svete krave" konstitutivnih naroda, sve evidentirano u konačnom popisu jebe malo koncept.
Uključujući i onog jednog Klingonca (nisam ja svega mi) i sve ostale egozitčne manjine. :mrgreen:
Najlakše je zemlju prčiti kada nema nikog drugog :maca:
Mada vam haveri ne priznaju popis...
General War

#2355 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

SaraFina wrote:
SaraFina wrote:
General War wrote: :thumbup:
Jos pita sto spusta gard? :mastakazes:

Je li ti smatraš da je ABIH jedina odbrambena i legitimna vojska medjunarodno priznate države BiH?
Smatraš li da zastava ABIH nije nikakva ratna zastava bosanskih muslimana, nego zastava pod kojom je naša domovina tj ABIH dio zemlje oslobodila od agresora, borila se, krvarila, zaradila priznanje?
Je li se ta zastava s ljiljanima koristila i vijorila nakon priznanja pred mnogobrojnim svjetskim i europskim institucijama (da ne nabrajam)?

Vrlo kratko i jednostavno? :D

Djenerale, odgovori mi na pitanja. :D hvala
Odgovoreno ti je kratko i jednostavno, vrati se par strana,
mishic

#2356 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by mishic »

Razlika izmedju tebe i mene je što za tebe Bosanac nije etnička kategorija, a za mene jeste. Pošto voliš spominjati sociologiju, onda znaš da je sve to oko Bos i Boš konstruirano, ništa nije Bogom dato, ni narod, ni nacija, ni konstruisani mitovi oko njih, tako da je potpuno besmisleno natezati se oko toga čiji je veći, važniji, ispravniji. Svakome je njegovo sveto i istinito.

Za mene je drvo metal!!! Jer ako je Bosanac etnička a ne nacionalna odrednica, odna su svi argumenti isključeni, pa tako i drvo spada u metale.
edo_79

#2357 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

Bloo wrote:
BHCluster wrote:
+1
edo_79

#2358 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

Bloo wrote:
Kejn wrote:
Bloo wrote: misliš ko Hrvati ? :D
Dobar primjer. Da upravo ko Hrvati.
Kako smo im samo dopustili da budu konstitutivni :shock:
sram nas bilo
Image

Bloosky ... ja il ne vidim dobro ili ovdje nema Bošnjaka .... i nisu samo tri konstitutivna već imaju i ostali narodi i građani .... koji paradoks Tito dragi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#2359 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

edo_79 wrote:

Bloosky ... ja il ne vidim dobro ili ovdje nema Bošnjaka .... i nisu samo tri konstitutivna već imaju i ostali narodi i građani .... koji paradoks Tito dragi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Svi su ravnopravni dok se ne dokaže suprotno :mrgreen:
General War

#2360 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Mohamad Sissoko wrote:
General War wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Bosanski nacionalni identitet bi bio ok da nije kidnapovan od strane jugonostalgičara koji bi sutra da im Beograd bude glavni grad.Kurko.Niko više nije lud da padne na taj fazon što je i popis pokazao a do tad ti sviraj kurcu.
Bio je popis i 91 pa za par godina dodje drugi ferman.
To možda tako kod vas što ste ispali iz "dubajićevog kamiona".
...ili kod tebe na Patkovicevoj pomoci :roll:
Mozes se glupirat sa jeftinim spinom, ali ne mjenja cinjenicu.
Point.

#2361 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

sheilak wrote:Point, nista dok je ne nazoves sestro

Inace, @MuaDib ako vidi, odlicni postovi :thumbup:
Zasto bih je nazvao sestro?

A, kuzim, posto sam Bosnjak, mora da sam dzematlija, vaktijas, selamidzija. Jel vidis kuda te predrasude vode?
Point.

#2362 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

MuaDib wrote:
Bloo wrote:

Yep, dok se mi zajebavamo, čovjek ozbiljno pristupio temi :D

nationis et circenses :sretan:
Hvala, hvala :izet: :izet:

Ovdje svakako treba i crtanje uvesti kao vid komunikacije. Mada sumnjam da bi i tada nekim bilo lakše skontati šta im se želi reči.
Ne znas ni ti sta zelis reci, lupas istrosene fore kao da si na zasjedanju SK. Sta rece bratstvo i jedinstvo, ko nas bre zavadi a najjaca ti je ona zastava. Fakat za ismijavanja.
Mohamad Sissoko

#2363 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

General War wrote: ...ili kod tebe na Patkovicevoj pomoci :roll:
Ma dobro, vama Srbima je teško neke stvari skontat.
Bloo
Globalna šefica

#2364 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Point. wrote:

A, kuzim, posto sam Bosnjak, mora da sam dzematlija, vaktijas, selamidzija. Jel vidis kuda te predrasude vode?
vode ka pozivu za iftar? :mrgreen:
General War

#2365 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

Mohamad Sissoko wrote:
General War wrote: ...ili kod tebe na Patkovicevoj pomoci :roll:
Ma dobro, vama Srbima je teško neke stvari skontat.
Tesko je to svima shvatit sta je pitac htio rekti kao sto vidis...a srbe boli taki sta radis u svom entity.
Point.

#2366 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

Bloo wrote:
Point. wrote:

vode ka pozivu za iftar? :mrgreen:
Ne postim, nikakav sam vjernik, na vasu zalost.
Bloo
Globalna šefica

#2367 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Point. wrote: Ne postim, nikakav sam vjernik, na vasu zalost.
Ali si vjernik :mrgreen:

Da citiram:
Etničko jezgro i veliki utjecaj religije ovdje su bili presudni, bez obzira na to da li mi to smatrali pozitivnim ili negativnim u kontekstu naših političkih ambicija, naglasio je.
U tom kontekstu, prof. Kamberović naglašava da Bošnjaci, naprimjer, mogu biti i ateisti ako se tako osjećaju, jer je religija samo jedna od komponenti, doduše vrlo važna, u procesu integracije bošnjačke nacije.

U slučaju da popis pokaže da u Bosni i Hercegovini živi više od 50 posto Bošnjaka, prof. Kamberović smatra da iz te činjenice ne bi trebalo ništa proizaći, ali je moguće da bi se mogli pojaviti neki radikalni nacionalistički pokreti koji bi to koristili kao argument za pokretanje akcije koja bi imala cilj transformaciju Bosne i Hercegovine u nacionalnu državu Bošnjaka.
direktor Instituta za istoriju Sarajevo prof. dr. Husnija Kamberović.

I evo nas :D prisustvujemo historijskom forumskom momentu na ovoj temi :D koncentracija radikalaca :mrgreen:
GeeTnT

#2368 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

Rasprava na temi vodi zakljucku da ljiljane i Bosnjake treba iseliti, a dzamije postom poslati za njima. Poslije ispracaja zadnjeg Bosnjaka ( sa uzvicima jalah, jalah) napraviti gradjansku drzavu..
Bloo
Globalna šefica

#2369 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

GeeTnT wrote:Rasprava na temi vodi zakljucku da ljiljane i Bosnjake treba iseliti, a dzamije postom poslati za njima. Poslije ispracaja zadnjeg Bosnjaka ( sa uzvicima jalah, jalah) napraviti gradjansku drzavu..
zaboravio si uz Bošnjake dodati i Srbe sa mutiranim GMO orlom i Hrvate sa kockicama....
edo_79

#2370 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

GeeTnT wrote:Rasprava na temi vodi zakljucku da ljiljane i Bosnjake treba iseliti, a dzamije postom poslati za njima. Poslije ispracaja zadnjeg Bosnjaka ( sa uzvicima jalah, jalah) napraviti gradjansku drzavu..
Jel ovdje misliš i na građane BiH drugih nacionalnosti koji su branili tu državu zajedno s bošnjacima?
MuaDib

#2371 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by MuaDib »

edo_79 wrote:
Image

Dao si mi savršen uvod, u najednostavniji prikaz bošnjačkog nacionalističkog ispoljavanja.
Proslava Dana nezavisnosti i Dana državnosti najbolje to pokazuje.

Na Dan nezavisnosti tako brzo zaborave referndumsko pitanje, već raspravljaju ko slavi ili ne slavi, uz prosipanje ponosa o otporu koji su obično gledali na TV ekranima zapadnih zemalja.

Na Dan državnosti puna su im usta ZAVNOBiH-a, a što su u Sarajevo skoro sve ulice koje su nosile nazive po vjećnicima ZAVNOBiH-a ukinuli to nema veze, što te ljude označavaju komunjarama, neprijateljima Bošnjaka i slično.

A sve bude začinjeno time kako je Bosna multietnička, multikonfesionalna, multinacionalna, multikonfesionalna, ali u kojoj je Bošnjak kičma.
Nažalost takva bošnjačka kičma je više karcionom, a ne neki jak oslonac za razvoj Bosanske države.
julisiz es grant

#2372 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by julisiz es grant »

edo_79 wrote:
Jel ovdje misliš i na građane BiH drugih nacionalnosti koji su branili tu državu zajedno s bošnjacima?
Znači nije problem iseliti Bošnjake, ali nemoj da bi ko slučajno dirno kog Srbu, Hrvata ili Jugoslovena.
edo_79

#2373 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

MuaDib wrote:
edo_79 wrote:
Image

Dao si mi savršen uvod, u najednostavniji prikaz bošnjačkog nacionalističkog ispoljavanja.
Proslava Dana nezavisnosti i Dana državnosti najbolje to pokazuje.

Na Dan nezavisnosti tako brzo zaborave referndumsko pitanje, već raspravljaju ko slavi ili ne slavi, uz prosipanje ponosa o otporu koji su obično gledali na TV ekranima zapadnih zemalja.

Na Dan državnosti puna su im usta ZAVNOBiH-a, a što su u Sarajevo skoro sve ulice koje su nosile nazive po vjećnicima ZAVNOBiH-a ukinuli to nema veze, što te ljude označavaju komunjarama, neprijateljima Bošnjaka i slično.

A sve bude začinjeno time kako je Bosna multietnička, multikonfesionalna, multinacionalna, multikonfesionalna, ali u kojoj je Bošnjak kičma.
Nažalost takva bošnjačka kičma je više karcionom, a ne neki jak oslonac za razvoj Bosanske države.
Sva sreća pa ne pripadam nijednom od KONSTITUTIVNIH NARODA u BiH ......
Mohamad Sissoko

#2374 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Pa ko će Bosnu očuvati ako neće Srbi i Jugosloveni..
Bloo
Globalna šefica

#2375 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

julisiz es grant wrote:
edo_79 wrote:
Znači nije problem iseliti Bošnjake, ali nemoj da bi ko slučajno dirno kog Srbu, Hrvata ili Jugoslovena.
Mislim da je više problem što je gospodin stavio ljiljane i Bosnjake zajedno...
nisu ljiljani iskljucivo bosnjacki...
svejedno ce ih ostaviti ovdje gdje i pripadaju kad se budu selili :mrgreen:
mogu im ovi ostali posuditi nesto da podžone
Locked