Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zdruzdjo

#23451 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Averus wrote:
zdruzdjo wrote:Honor 8

Hvala na kvalitetnom odgovoru. I ja koristim Nova Launcher, tako da mi je tvoj post dodatno interesantan.
Nisam heavy user - ne igram igre, ponekad slušam muziku, najviše telefon koristim za komunikaciju, fotografisanje, a volim i mijenjati wallpaper počesto - pa me zanima kakav si ti user i koliko te služi baterija. Meni je sasvim OK da moram svaku noć prikopčati telefon na punjač, ali već ako to moram uraditi još jednom tokom dana imam problem jer sam često u pokretu i nemam kad/gdje puniti.
Čitao sam negdje da ima neke manje probleme sa kamerom - da je tu i tamo potrebno uraditi restart da bi se otvorila aplikacija. Da li ti se ovo dešavalo?
Znam da su na Huawei P8 Lite svi imali taj problem, pa reko' da nije firma zjb nešto oko toga na svim modelima...
I još jedno pitanje: Je li klizav? Meni telefoni ispadaju samo tako, pa da znam da li bih trebao nabaviti kakvu dodatnu zaštitu :D

PS: Volio bih pročitati mišljenje i drugih koji koriste Honor 8 :)

ovako.
pored onih osnovnih: viber, watsap, muzika,....tu je jos i snimanje razgovora, gledanje filmova i serija, ukljucena bt slusalica, dashcam, poneka ne suvise zahtjevna igra ono nesto jedi jedi jedi da se ubije vrijeme, ukljucen gprs, znam ga uhaveriti sa i sa dslr fotoaparatom, koristim otg ......
meni baterija gura obicno cjeli dan.izdrzljiva je dosta. s tim sto ima ono fast charge sto je fakat extra. ako ga ne koristim tokom dana puno izgurace i sljedeci. zna se desiti da nemam vremena od posla.
mada citam po forumima da sa android sedmicom slabije drzi bateriju.
sa kamerom ama bas nikakav problem nisam primjetio. bar ne do sada za ova dva mjeseca.
da je klizav, jeste. fakat. bilo bi pozeljno neku masku ili bumper. ali ja sam inace delikatan i pazljiv sa koristenjem sve elektronske opreme pa mi to nije problem.
Averus

#23452 Re: Android OS

Post by Averus »

zdruzdjo wrote:

ovako.
pored onih osnovnih: viber, watsap, muzika,....tu je jos i snimanje razgovora, gledanje filmova i serija, ukljucena bt slusalica, dashcam, poneka ne suvise zahtjevna igra ono nesto jedi jedi jedi da se ubije vrijeme, ukljucen gprs, znam ga uhaveriti sa i sa dslr fotoaparatom, koristim otg ......
meni baterija gura obicno cjeli dan.izdrzljiva je dosta. s tim sto ima ono fast charge sto je fakat extra. ako ga ne koristim tokom dana puno izgurace i sljedeci. zna se desiti da nemam vremena od posla.
mada citam po forumima da sa android sedmicom slabije drzi bateriju.
sa kamerom ama bas nikakav problem nisam primjetio. bar ne do sada za ova dva mjeseca.
da je klizav, jeste. fakat. bilo bi pozeljno neku masku ili bumper. ali ja sam inace delikatan i pazljiv sa koristenjem sve elektronske opreme pa mi to nije problem.
Hvala druže. Honor 8 mi je i ranije zapao za oko, ali mi je trebalo mišljenje nekoga ko ga koristi par mjeseci i ko je sličan korisnik meni :)
Od njega me odbilo nešto (ni sam se više ne sjećam gdje sam čitao komentare i mišljenja više :lol: ), ali zbog tebe je sada nazad kao prvi na spisku razmatranja :)

odokativan wrote: Lenovo zuk z2
Hvala puno, pogledaću i taj :thumbup:
Na papiru djeluje super
odokativan

#23453 Re: Android OS

Post by odokativan »

i u praksi od tri mjeseca je super
nema boljeg moba za te pare
diablobih

#23454 Re: Android OS

Post by diablobih »

Ma honor 8 je vrh, prelijep telefon. Samo eto sto ima taj svoj EMUI sto se meni ne svidja i sto nikada ne bih uzeo huawei zbog njega, ali inace sve fercera kako treba, nema sta.
zdruzdjo

#23455 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Averus wrote: Hvala druže. Honor 8 mi je i ranije zapao za oko, ali mi je trebalo mišljenje nekoga ko ga koristi par mjeseci i ko je sličan korisnik meni :)
Od njega me odbilo nešto (ni sam se više ne sjećam gdje sam čitao komentare i mišljenja više :lol: ), ali zbog tebe je sada nazad kao prvi na spisku razmatranja :)

E jednu stvar sam zaboravio navesti kao veeeeeliku manu. Meni je to velika mana.
Iskreno da sam znao(tj vidio) vjerujem da bi dosao pod veliki upitnik prilikom kupovine.
nema fm radio. uuuuuu to mi je opalilo samar takav kad sam vidio poslije kupovine da mi je doslo bilo da placem.
shalla

#23456 Re: Android OS

Post by shalla »

zdruzdjo wrote:
Averus wrote: Hvala druže. Honor 8 mi je i ranije zapao za oko, ali mi je trebalo mišljenje nekoga ko ga koristi par mjeseci i ko je sličan korisnik meni :)

E jednu stvar sam zaboravio navesti kao veeeeeliku manu. Meni je to velika mana.
Iskreno da sam znao(tj vidio) vjerujem da bi dosao pod veliki upitnik prilikom kupovine.
nema fm radio. uuuuuu to mi je opalilo samar takav kad sam vidio poslije kupovine da mi je doslo bilo da placem.
Ma koji će ti klinac, imaš tuneIn i opleti :-D
zdruzdjo

#23457 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

diablobih wrote:Ma honor 8 je vrh, prelijep telefon. Samo eto sto ima taj svoj EMUI sto se meni ne svidja i sto nikada ne bih uzeo huawei zbog njega, ali inace sve fercera kako treba, nema sta.
Ja sam ih imao dosta. Ali opet kazem nova launcher je meni pod moranje. tako da emui musice uopste i ne primjetim.
Ali kad vidim glupavi TouchWiz ja se tjesim. ne mogu da vjerujem da oni nisu uspjeli napraviti nesto bolje.
zateznistub

#23458 Re: Android OS

Post by zateznistub »

diablobih wrote:Ma honor 8 je vrh, prelijep telefon. Samo eto sto ima taj svoj EMUI sto se meni ne svidja i sto nikada ne bih uzeo huawei zbog njega, ali inace sve fercera kako treba, nema sta.
Koji je problem sa EMUI na Huawei aparatima?
diablobih

#23459 Re: Android OS

Post by diablobih »

zateznistub wrote:
Ma nikakav, samo mi se ne svidja, ja sam vise tip da to izgleda stock, ili ako ne stock, customizable :D Ipak EMUI je previse slican iosu.
zdruzdjo

#23460 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

odokativan wrote:i u praksi od tri mjeseca je super
fakat super izgleda po specifikacijama, a za te pare jos bolje.
Samo mi reci jeli ovo MIUI kod njega???
diablobih

#23461 Re: Android OS

Post by diablobih »

zdruzdjo wrote:
Ja sam ih imao dosta. Ali opet kazem nova launcher je meni pod moranje. tako da emui musice uopste i ne primjetim.
Ali kad vidim glupavi TouchWiz ja se tjesim. ne mogu da vjerujem da oni nisu uspjeli napraviti nesto bolje.
Touchwiz je sranje nad sranjima, skoro ruzno kao na ovom zuk 2.

Inace ne volim launchere, pa zato gledam i kako to sve izgleda po defaultu. Btw. ne mislim ja da je emui ruzan, stavise sve je to galantno, ono iosevski, samo se meni ne svidja taj stil.
zateznistub

#23462 Re: Android OS

Post by zateznistub »

diablobih wrote:
zateznistub wrote:
Ma nikakav, samo mi se ne svidja, ja sam vise tip da to izgleda stock, ili ako ne stock, customizable :D Ipak EMUI je previse slican iosu.
Na nougat-u možeš da biraš između tog i onog normalnog sa drawer-om. A ako ni to ne odgovara onda ima nova ili neka slična aplikacija.
zdruzdjo

#23463 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

zateznistub wrote: Na nougat-u možeš da biraš između tog i onog normalnog sa drawer-om. A ako ni to ne odgovara onda ima nova ili neka slična aplikacija.
To znam i vidio sam. Prilicno lijepo izgleda.
Samo je nougat tek u ranim fazama na honor8 i na xda developers raja se zale da mu je baterija dosta losija sa trajanjem nego na marshmallow. To mi je veliki razlog zasto ga i nisam update-ovao. Izasla je jos jedna verzija nougat-a za njega ali jos uvijek nema puno feedback-a od raje po pitanju baterije.
Tako da izmedju lose baterije i kulturnijeg emui i dobre baterije sa nova launcher-om, biram "nova".
zateznistub

#23464 Re: Android OS

Post by zateznistub »

zdruzdjo wrote:
zateznistub wrote: Na nougat-u možeš da biraš između tog i onog normalnog sa drawer-om. A ako ni to ne odgovara onda ima nova ili neka slična aplikacija.
To znam i vidio sam. Prilicno lijepo izgleda.
Samo je nougat tek u ranim fazama na honor8 i na xda developers raja se zale da mu je baterija dosta losija sa trajanjem nego na marshmallow. To mi je veliki razlog zasto ga i nisam update-ovao. Izasla je jos jedna verzija nougat-a za njega ali jos uvijek nema puno feedback-a od raje po pitanju baterije.
Tako da izmedju lose baterije i kulturnijeg emui i dobre baterije sa nova launcher-om, biram "nova".
Nisam ovo primjetio
odokativan

#23465 Re: Android OS

Post by odokativan »

zdruzdjo wrote:
fakat super izgleda po specifikacijama, a za te pare jos bolje.
Samo mi reci jeli ovo MIUI kod njega???
nije MIUI, to je kod Xiaomija
ali jeste nešto slično
imaju svoju nadogradnju pod nazivom ZUI :lol: ali ljudi ubacuju i razne druge ROMove
npr.popularan je i hvale da mu dobro leži mokee ROM kao i CM
ali ja svakako na svakom mobu koristim Nova launcher tako da te verzije androida i ne primjećujem, imam i Xiaomi ali uz Novu i na njemu mi je sve isto kao i na z2 :mrgreen:
spree

#23466 Re: Android OS

Post by spree »

ima. le max2 ;-)
odokativan

#23467 Re: Android OS

Post by odokativan »

jesil siguran da ga ima za 4 stoje
osim toga lično ja nikad više neću uzet ništa veće od 5 inča odnosno 14x7 cm
jer nosao sam 5,5 inča i vratio se na 5
a kamoli taj 5,7 i 185 g
spree

#23468 Re: Android OS

Post by spree »

malo nesto preko 400. razlika izmedju z2 i le max 2 bila 10e. 2k ekran, ir blaster, dolby atmos, clda slusalice. uz verziju x829 u kutiji dobijes usb c slusalice, zastitnu masku i qc 3.0 punjac, dok uz z2 ne dobijes nista od toga. svi ovi dodatci pojedinacno izadju puno vise od 10e. jedine losije stvari od z2 su manja baterija i nedostatak 3,5 mm jacka za slusalice.
odokativan

#23469 Re: Android OS

Post by odokativan »

sve što si nabrojao kao prednosti za mene lično su budalaštinje, što ne osporavam drugom ako mu to nešto znači
ponavljam, zbog nezgrapne veličine ja ga ne bi džaba
Better Man

#23470 Re: Android OS

Post by Better Man »

Danas sam instalirao Nougat na Galaxy S6. Sve je odlično. Samo jedna stvar mi smeta,a to je što mi se pojavila aplikacija Facebook od kojeg sam operisan i nemam namjeru nikad da se registrujem i pravim profil. Odem da deinstaliram aplikaciju, kad ono ne može, ali može se isključiti i ja sam je isključio. Ako ima caka da se deinstalira recite. Koliko vrijedi Galaxy S6 star 2 godine usavršenom stanju, kao nov bez ikakve packe?
zdruzdjo

#23471 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Better Man wrote:Danas sam instalirao Nougat na Galaxy S6. Sve je odlično. Samo jedna stvar mi smeta,a to je što mi se pojavila aplikacija Facebook od kojeg sam operisan i nemam namjeru nikad da se registrujem i pravim profil. Odem da deinstaliram aplikaciju, kad ono ne može, ali može se isključiti i ja sam je isključio. Ako ima caka da se deinstalira recite. ....

Root-ovanje
A onda ima milion nacina. Npr mozes samo da izbrises iz system foldera apk file aplikacije koju hoces da skines.
Averus

#23472 Re: Android OS

Post by Averus »

Gdje kupujete telefone?
Fontele, Univerzalno, Hustel, Mobil Shop ciglane?

Znam da je garancija inace truba, pa me zanima imate li preporuku
spree

#23473 Re: Android OS

Post by spree »

sve ti je to isto. gledaj gdje ti je jeftinije. ja sam nekada uzeo jedan mob. u univerzalnom i nije bilo problema.
diablobih

#23474 Re: Android OS

Post by diablobih »

Samo provideri kao bh telecom i mtel. Ako su kineski mobiteli, onda preko neta.
Sarlo Akrobata

#23475 Re: Android OS

Post by Sarlo Akrobata »

Najcesce trazim ove od sto uzmu na rate pa prodaju odmah, dobijem po povoljnoj cijeni i jos 2 godine ofisel garancije...
Post Reply