extraordinary wrote:
Jok, treb'o je Sušić lijepo da mu kaže: Asmire sine moj lijepi, moje je da te zovem, a ti ako nećeš da igraš boli te k**ac, nemoj. Samo mi se nemoj ljutiti, ljubi te tvoj Pape. Sigurno bi se onda odazivao za svaku.
Mogao ga je kazniti na drukciji nacin. Tako da ne limitira sebe i reprezentaciju. Asmir jeste, koliko ja znam, dolazio na sve utakmice (osim prijateljskih). I koliko se sjećam, branio je samo protiv Albanije. S druge strane, Kenan je primio 9 golova u zadnjih 5 utakmica za reprezentaciju (to je 1.8 po utakmici). A Ibrahim nije ni stao između stativa. Ako to ulijeva sigurnost onda smo na dobrom putu.
(Ja apsolutno razumijem Asmira. On mozda nije odan reprezentaciji, na način na koji mi očekujemo. Čovjek ima karijeru i čuva je. Ali, da ga je Sušić zvao protiv Rumunije (i još uvijek),
siguran sam da bi se odazvao.
Ali eto, vidim da se vecini sviđa sušićevo "old fashion" treniranje strogoće. To je uredu, kad volite tako. A kad Keno opet ostane ukopan na liniji dok mu lopta prolazi pored ušiju, i kad Sušić opet kaže na press konferenciji: "To je naš maksimum. Mi ne možemo više u ovom trenutku... Nismo mi svjetski šampioni itd itd" ja ću znati da laže! A Vi se nemojte ljutiti. Jer Sušić ne zna izvući naš maksimum (u ovom trenutku).
I usput. Ja jesam podržavao Sušića od samog početka, ali ovakve amaterske odluke mi govore da sam bio u krivu. Nadam se opet najboljem (a to je da sam i ovaj put pogriješio) i da će reprezentacija uzeti svih prijeko potrebnih 6 bodova od Rumuna. U protivnom...