Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

respo

#2326 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

luckylaka wrote:
respo wrote:mozemo mi i umjesto dzeke misimovica pjanica spahica zvati ove iz vrbanjuse drinovaca itd
u stilu mozemo mi i bez njih u kvalifikacije ici
ko nece bez njega se moze.
cekaj da odgovorim u tvom stilu

jeste ali nije ( ne znam samo kako to dvoje moze ici zajedno al ajd)
mozemo mi pokuputi 18 muskaraca sa ferhadije pa da igraju protiv rumuna pitanje je dokle cemo stici
respo

#2327 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

jeza u ledja wrote: Iskreno, ne razumijem uopce o cemu pricas.
pa zato ti je i prvi post nigdje veze kad ne razumijes
ako ne razumijes nemoj ni komentarisati
zecko_kupuz

#2328 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

respo wrote: radi se o tome da susic govori dok je on u repki nema asmira na golu
A gdje si ti to pročitao lijepo nam reci. Nemoj odmah pjeniti na svaku Sušićevu izjavu nego fino pročitaj od riječi do riječi, proanaliziraj izjavu pa onda stvaraj valjan argument. ;-)
respo

#2329 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

zecko_kupuz wrote:
respo wrote: radi se o tome da susic govori dok je on u repki nema asmira na golu
A gdje si ti to pročitao lijepo nam reci. Nemoj odmah pjeniti na svaku Sušićevu izjavu nego fino pročitaj od riječi do riječi, proanaliziraj izjavu pa onda stvaraj valjan argument. ;-)
vrati se jednu stranu pa ces vidjeti

citaj ti pa analiziraj
jeza u ledja

#2330 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

respo wrote:
jeza u ledja wrote: Iskreno, ne razumijem uopce o cemu pricas.
pa zato ti je i prvi post nigdje veze kad ne razumijes
ako ne razumijes nemoj ni komentarisati
Hajmo ovako, kad ti napises nesto razumljivo, onda cu te prestati komentarisati, jel moze?
extraordinary

#2331 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

Čudi me da niko nije spomenuo da je Begović danas primio jako debilan gol. Nije on toliko dobar koliko ovdje to mnogi pokušavaju dokazati.
quasar

#2332 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

Eto Asmir je lošiji od Kenana, ali Kenana treba staviti na megdan timovima iz premiershipa da bi se to potvrdilo. Treba imati na umu da je momak zelen i da mu treba jos iskustva, ali da ima potencijal.

Nije poenta, bar kod mene, da Asmir treba odmah sad da stane na gol, nego potenciram to da nemamo boljeg i da nemamo taj luksuz da odbacujemo igrace apriori. Treba vidjeti sta je problem i kako se moze rijesiti. Keno ode u penziju uskoro, trebace nasljednik, a na vidiku ga nema. Nije Asmir bezveze odbacio Kanadu i uzeo Bosnu. Nije mu taj potez nekakva prednost, ako nije imao namjeru da brani za reprezentaciju. Sa Kanadom bi imao i manje obaveza. Znaci ima nesto o cemu se ne prica. E ja bih volio da se to rascisti, pa da onda kazemo da Asmir nece da brani i da ga zaboravimo. Vec nas je kostalo jednih kvalifikacija sto smo olako odbacivali najbolje. Mozete li se sjetiti Barbareza? Znate da se pricalo da nece, ovo-ono, izbjegavao novinare, itd. Dok nije rekao prave razloge koje tad nije mogao reci. A Barbarez na kraju postade legenda. Ne vjerujem da su isti razlozi kod Asmira, ali otkud vi znate da nema nesto sto je jako dobar razlog? Jednostavno je odvratno osudjivati nekoga na osnovu indicija, pa cak i kad imas odredjene cinjenice, dok ne cujes i drugu stranu. Mislim da nije fer, i nakon toga ocekivati od momka da dodje i stane na gol nekad u buducnosti pod koncertom zvizduka. Po meni skroz pogresno radimo. Pazite, Pape je meni legenda, idol mi je bio, ali kakva to on pametnija posla ima nego da pokusa da razrijesi problem sa bitnim igracem? 7-8 utakmica godisnje ima da spremi. Ima bar 6 mjeseci u godini lufta. Nek se trzne malo. Ni sa Papcem nije pricao kako treba.
zecko_kupuz

#2333 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

respo wrote:
zecko_kupuz wrote:
vrati se jednu stranu pa ces vidjeti

citaj ti pa analiziraj
Evo, ja se fino vratih koju stranu unazad, pročitah i nigdje ne nađoh da je Sušić spomenuo trajni "ban" Begoviću. :? Čovjek fino reče da ga SADA neće pozivati.

Kao da pričamo španski :-) , ja nigdje ne vidim protjerivanje Begovića za stalno, neka momak dođe malo tobe i sve će biti ok i svima korisno. ;-)
shalla

#2334 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

Zecko Bogati ne pravi se blesav a znamo da nisi...

Asmir je izuzetan golman i siguran sam da će reprezentacija imati još puno koristi od njega. Ali više nakon što ja odem, nego za vrijeme mog mandata! Nismo se čuli, ali stvari su jasne, a i on zna da je pogriješio nedolaskom na okupljanje - izričit je bh. selektor.

Možda nisam nobelovac ali sasvim mi je jasno da se ovo treba čitati kao: dok sam ja selektor on više neće dobijati poziv...

Ma uostalom ne znam čemu dalja priča, ovo bi trebalo da je završena stvar, selektor je tako odlučio i Allahimanet... Uostalom evo kažete da Asmir i nije neki golman, ne znam stvarno čemu vodi dalja diskusija.

P.S. Današnji izvještaj kaže da je kriv za jedan gol ali isto tako piše i sljedeće:
- Just before the break Begovic had to produce a good save to deny Hitzlsperger getting on the score-sheet...
- But Begovic produced an excellent save to push the ball away for a corner to keep the Potters in the game...
- Luckily for the defender Begovic was on hand to deny the England international again to keep him from getting on the score-sheet

Za Begovića bar možemo naći match report, za druge naše golmane ne možemo :skoljka: (možemo ustvari i za Šehu na sportinu ili sl)...
LSD

#2335 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

Najmanje je bitno šta mi forumaši sa SA-X foruma mislimo po pitanju Begovića, vec šta misli aktuelni selektor, covjek koji je odgovoran i placen za taj posao...Begović je sam sebi guzicom zatvorio vrata selekcije jer je ispao necovjek i nekarakter prema selektoru Sušiću kojeg je ignorisao i pravio budalom tj. obarao mu autoritet i to u tri navrata (tri upucena poziva je glatko odbio).
Jasno je da više nece biti u konkurenciji, barem dok je Sušić selektor.
extraordinary

#2336 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

shalla wrote:Zecko Bogati ne pravi se blesav a znamo da nisi...

Asmir je izuzetan golman i siguran sam da će reprezentacija imati još puno koristi od njega. Ali više nakon što ja odem, nego za vrijeme mog mandata! Nismo se čuli, ali stvari su jasne, a i on zna da je pogriješio nedolaskom na okupljanje - izričit je bh. selektor.

Možda nisam nobelovac ali sasvim mi je jasno da se ovo treba čitati kao: dok sam ja selektor on više neće dobijati poziv...

Ma uostalom ne znam čemu dalja priča, ovo bi trebalo da je završena stvar, selektor je tako odlučio i Allahimanet... Uostalom evo kažete da Asmir i nije neki golman, ne znam stvarno čemu vodi dalja diskusija.

P.S. Današnji izvještaj kaže da je kriv za jedan gol ali isto tako piše i sljedeće:
- Just before the break Begovic had to produce a good save to deny Hitzlsperger getting on the score-sheet...
- But Begovic produced an excellent save to push the ball away for a corner to keep the Potters in the game...
- Luckily for the defender Begovic was on hand to deny the England international again to keep him from getting on the score-sheet

Za Begovića bar možemo naći match report, za druge naše golmane ne možemo :skoljka: (možemo ustvari i za Šehu na sportinu ili sl)...
Gledao sam ja pregled, nakon što je Shawcross napravio debilnu grešku Begović je imao jednu strašnu intervenciju, a ove druge dvije nisu bile toliko ekstremne koliko ovdje piše. Možda je i do mene, ali fakat ne smatram da je tako dobra intervencija kada šut sa 30 metara koji ide direkt po sredini gola, golman rukama izbije u korner. To je nešto normalno, bar za mene. Naravno, nije ovo nikakva kritika upućena na Begovićev račun, samo onako govorim.
zecko_kupuz

#2337 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

@shalla
Jebga, mora da mi je ovo promaklo, očigledno sam čitao pogrešan tekst. Eto, sorry od mene.

Valjda neću zvučati previše tvrdoglavo ako kažem da i dalje mislim da postoje dobre šanse da se Begović curikne u sastav za vrijeme Papetovog mandata. :D :bih:
5 0 5

#2338 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

Stoke boss Tony Pulis backs Asmir Begovic after error

Image

Stoke manager Tony Pulis has supported goalkeeper Asmir Begovic after his early error helped West Ham on the way to a 3-0 victory on Saturday.
Begovic, 23, raced out of his goal to clear the ball but was involved in a mix-up with defender Marc Wilson, allowing Demba Ba to open the scoring.

Pulis told BBC Radio Stoke: "We've got a young goalkeeper who eventually could be as good as anyone in the league. "He's young and he's learning. If you don't play them, they don't learn."

The Bosnia international pulled off a string of fine saves at the end of Stoke's 1-1 draw against West Bromwich Albion on Monday and also made a series of stops in the second half at Upton Park.
Begovic was unable, however, to prevent Manuel Da Costa doubling West Ham's lead before the interval and Thomas Hitzlsperger rifling home a third goal late on.

Izvor
shalla

#2339 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

zecko_kupuz wrote:@shalla
Jebga, mora da mi je ovo promaklo, očigledno sam čitao pogrešan tekst. Eto, sorry od mene.

Valjda neću zvučati previše tvrdoglavo ako kažem da i dalje mislim da postoje dobre šanse da se Begović curikne u sastav za vrijeme Papetovog mandata. :D :bih:
:thumbup:
Ne znam, volio bih da tako bude jer mislim da bi tako samo reprezentacija profitirala. Daleko od toga da mislim da je Hasagić loš golman ali nekako mi on već godinama ne ulijeva sigurnost kad ga vidim iza odbrambenih, ne znam zašto, mislim da jednostavno nema refleks da može odbraniti nešto što 90% ide u gol... Gol protiv Albanije, oba gola protiv francuza su mi nekako dovoljna potvrda toga (sad ćete me napasti za golove protiv francuza ali kod prvog gola mislim da golman sa boljim refleksom ono brani a kod drugog gola umjesto što je digao ruku i tražio ofsajd, možda je mogao probati skratiti ugao Maloudi)...

Ne znam, ne mislim da je Hasagić za penzije ali ako želimo dugoročno dobro onda mislim da je Begović rješenje za narednih 10-ak godina (kvalitetom je haman već bolji, samo mu fali još malo vaspitanja)... A ovakav selektorov stav ne vodi ničemu, ne bi smio biti ovako isključiv...
extraordinary

#2340 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

shalla wrote:
zecko_kupuz wrote:@shalla

:thumbup:
Ne znam, volio bih da tako bude jer mislim da bi tako samo reprezentacija profitirala. Daleko od toga da mislim da je Hasagić loš golman ali nekako mi on već godinama ne ulijeva sigurnost kad ga vidim iza odbrambenih, ne znam zašto, mislim da jednostavno nema refleks da može odbraniti nešto što 90% ide u gol... Gol protiv Albanije, oba gola protiv francuza su mi nekako dovoljna potvrda toga (sad ćete me napasti za golove protiv francuza ali kod prvog gola mislim da golman sa boljim refleksom ono brani a kod drugog gola umjesto što je digao ruku i tražio ofsajd, možda je mogao probati skratiti ugao Maloudi)...

Ne znam, ne mislim da je Hasagić za penzije ali ako želimo dugoročno dobro onda mislim da je Begović rješenje za narednih 10-ak godina (kvalitetom je haman već bolji, samo mu fali još malo vaspitanja)... A ovakav selektorov stav ne vodi ničemu, ne bi smio biti ovako isključiv...
Ima to tvoje smisla u nekoj mjeri, međutim, Begović kaže da je povrijeđen i ne pojavi se protiv Katara. 4 dana poslije bude na klupi za Stoke ( tad svakako nije bio prvi golman ). Selektor mu halali. Onda umire u vrijeme utakmice protiv Slovačke, nedugo poslije, tačnije tri dana kasnije brani za Stoke u prvoj postavi protiv WBA. Selektor mu još jednom halali, pod velikim pritiskom medija i javnosti, skoro da se izvine. Šlag na tortu, hladno izjavi da neće doći da brani protiv Meksika. Sad treba da mu opet Pape halali? Ne, ne treba iz razloga što su svi drugi mogli doći i protiv Katara, i protiv Slovačke, i većina njih protiv Meksika. Pape bi ako amnestira ovog bezobraznika pljunuo direkt njima u lice, pa bi onda za iduću prijateljsku imali svi pravo da se žale: daleko mi, tvrda mi stolica, bolesna mi mačka... nikad nisam volio promovisaje patriotizma, pogotovo jer se ovdje smatraš patriotom ako drugom i drugačijem znaš dobro jebati sve njegovo na kamaru, ali kod Asmira je očit nedostatak patriotizma. Onog patriotizma koji su imali svi momci koji su igrali u SAD-u, protiv Slovačke i Katara, i niko od njih nije zucnuo zbog tog.

Očigledno Asmir smatra da on kao igrač najjače lige svijeta treba da bude privilegovan na način da mu selektor da izbor utakmica u kojima će braniti, međutim, ako ubrzo sebi te bubice ne izbije iz glave, bolje da ga se ne zove.
zecko_kupuz

#2341 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

Helem, da se ne bismo ponavljali...Vidim da danas Hasagića nije bilo u sastavu IBB-a. :? Ja stvarno ove sezone nisam upućen u stanje oko igrača. Da li je povreda u pitanju ili nešto drugo, pojma nemam.

Također, ne vidjeh ni Mujdžu u Freiburgu.
translater

#2342 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by translater »

Keno izgleda...jednu brani, adrugu na tribinama...pa opet tako...ne znam... :? :?

ima li ko informaciju jeli povrijedjen ili ???
quasar

#2343 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

Nije bio ni na klupi, vjerovatno neka povreda.
5 0 5

#2344 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

I sta cemo sad? Šehic? Blago nama. Hoće li Ibrahim braniti. Ili da zovemo Ikera Šupića opet? Pitanje koje sam postavio prije par sedmica ovdje, kad je i počela ova frka sa Asmiro(vo)m kaznom, a to je, šta ćemo ako se Kenan povrijedi. Dobio sam hipoteticki odgovor tipa, a sta ce biti ako pobjedimo (sic!) - Pa slavit cemo.
Sužavati i onako tanak izbor (pogotovo u odbrani) je čista glupost. Amateur hour!!!! što bi rekli Englezi. Eto, sad je Sušić ispao autoritet, a ostao bez golmana. Sad neka kazni još nekoliko igrača, onako, da si olakša izbor kad bude spremao tim protiv Rumunije.
ratata

#2345 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ratata »

505sCrtom wrote:I sta cemo sad? Šehic? Blago nama. Hoće li Ibrahim braniti. Ili da zovemo Ikera Šupića opet? Pitanje koje sam postavio prije par sedmica ovdje, kad je i počela ova frka sa Asmiro(vo)m kaznom, a to je, šta ćemo ako se Kenan povrijedi. Dobio sam hipoteticki odgovor tipa, a sta ce biti ako pobjedimo (sic!) - Pa slavit cemo.
Sužavati i onako tanak izbor (pogotovo u odbrani) je čista glupost. Amateur hour!!!! što bi rekli Englezi. Eto, sad je Sušić ispao autoritet, a ostao bez golmana. Sad neka kazni još nekoliko igrača, onako, da si olakša izbor kad bude spremao tim protiv Rumunije.
bolje bez golmana nego sa ovakvim Asmirom
extraordinary

#2346 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

505sCrtom wrote:I sta cemo sad? Šehic? Blago nama. Hoće li Ibrahim braniti. Ili da zovemo Ikera Šupića opet? Pitanje koje sam postavio prije par sedmica ovdje, kad je i počela ova frka sa Asmiro(vo)m kaznom, a to je, šta ćemo ako se Kenan povrijedi. Dobio sam hipoteticki odgovor tipa, a sta ce biti ako pobjedimo (sic!) - Pa slavit cemo.

Jok, treb'o je Sušić lijepo da mu kaže: Asmire sine moj lijepi, moje je da te zovem, a ti ako nećeš da igraš boli te k**ac, nemoj. Samo mi se nemoj ljutiti, ljubi te tvoj Pape. Sigurno bi se onda odazivao za svaku.
quasar

#2347 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

ma nije problem, eto necemo ni Asmira. Branice Pjanić.
Ima li jos neko da ga necete, da mi ostali znamo isplati li se cekati tekmu ili da odemo na vikend negdje.

Koji ste vi demagozi.
5 0 5

#2348 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

extraordinary wrote: Jok, treb'o je Sušić lijepo da mu kaže: Asmire sine moj lijepi, moje je da te zovem, a ti ako nećeš da igraš boli te k**ac, nemoj. Samo mi se nemoj ljutiti, ljubi te tvoj Pape. Sigurno bi se onda odazivao za svaku.
Mogao ga je kazniti na drukciji nacin. Tako da ne limitira sebe i reprezentaciju. Asmir jeste, koliko ja znam, dolazio na sve utakmice (osim prijateljskih). I koliko se sjećam, branio je samo protiv Albanije. S druge strane, Kenan je primio 9 golova u zadnjih 5 utakmica za reprezentaciju (to je 1.8 po utakmici). A Ibrahim nije ni stao između stativa. Ako to ulijeva sigurnost onda smo na dobrom putu.

(Ja apsolutno razumijem Asmira. On mozda nije odan reprezentaciji, na način na koji mi očekujemo. Čovjek ima karijeru i čuva je. Ali, da ga je Sušić zvao protiv Rumunije (i još uvijek), siguran sam da bi se odazvao.

Ali eto, vidim da se vecini sviđa sušićevo "old fashion" treniranje strogoće. To je uredu, kad volite tako. A kad Keno opet ostane ukopan na liniji dok mu lopta prolazi pored ušiju, i kad Sušić opet kaže na press konferenciji: "To je naš maksimum. Mi ne možemo više u ovom trenutku... Nismo mi svjetski šampioni itd itd" ja ću znati da laže! A Vi se nemojte ljutiti. Jer Sušić ne zna izvući naš maksimum (u ovom trenutku).

I usput. Ja jesam podržavao Sušića od samog početka, ali ovakve amaterske odluke mi govore da sam bio u krivu. Nadam se opet najboljem (a to je da sam i ovaj put pogriješio) i da će reprezentacija uzeti svih prijeko potrebnih 6 bodova od Rumuna. U protivnom...
jeza u ledja

#2349 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

505sCrtom wrote:(Ja apsolutno razumijem Asmira. On mozda nije odan reprezentaciji, na način na koji mi očekujemo. Čovjek ima karijeru i čuva je. Ali, da ga je Sušić zvao protiv Rumunije (i još uvijek), siguran sam da bi se odazvao.
Ne kontam kako razumijes Asmira sto se ne odaziva na prijateljske, a ne razumijes zasto onda Susic nece da ga poziva na zvanicne utakmice? Mislim, kakav je to kont?
luckylaka

#2350 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:
505sCrtom wrote:(Ja apsolutno razumijem Asmira. On mozda nije odan reprezentaciji, na način na koji mi očekujemo. Čovjek ima karijeru i čuva je. Ali, da ga je Sušić zvao protiv Rumunije (i još uvijek), siguran sam da bi se odazvao.
Ne kontam kako razumijes Asmira sto se ne odaziva na prijateljske, a ne razumijes zasto onda Susic nece da ga poziva na zvanicne utakmice? Mislim, kakav je to kont?
:lol: Ni ja vala ne kontam.Pa nece on birati protiv koga ce braniti
Locked